IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От Warner Brothers искат още филми за Хари Потър, само ако Дж. К. Роулинг се съгласи

4 ноември 2022 14 50

Дали обаче оригиналното трио ще се завърне на екран?

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Главният изпълнителен директор на Warner Brothers Discovery Давид Заслав е готов да изследва филмовите поредици на компанията, включително и възможността да направи още продължения на „Хари Потър“, само ако Дж. К. Роулинг е съгласна.

По време на разговор с инвеститори, Заслав е казал, че иска да се фокусира върху поредиците, изтъквайки че компанията не е правила филм за Супермен от цели 13 години. Що се отнася до историята с Хари Потър, последният филм за момчето магьосник също излезе преди повече от десетилетие. „Филмите на DC и тези за Хари Потър донесоха огромни печалби за компанията... през последните 25 години“, категоричен бе Заслав.

Изпълнителният директор сподели още, че студиото все още държи кино правата за „Властелинът на пръстените“, но отново се фокусира върху идеята си за „Хари Потър“. По думите му, той е готов да продължи историята, но само при положение, че авторката на книгите – Дж. К. Роулинг също е съгласна с това.

Според Hollywood Reporter, споделянето на плановете си за повече магически филми пред инвеститори, означава, че Заслав има вече някакви идеи наум и думите му не са само глас в пустиня. Засега обаче не е ясно дали инвеститорите са харесали чутото, както и каква е позицията на Дж. К. Роулинг. Дори тя да се съгласи, събирането на оригиналния актьорски състав ще бъде доста трудно, тъй като голяма част от тях се обявиха против авторката след поредица от нейни публикации, в които намеква за хомофобските си нагласи.

Студиото на Warner Brothers пусна на екран всичките осем филма „Хари Потър“ в период от 10 години. От 2001 до 2011 година те успяха да донесат на компанията цели 7,7 млрд. долара от излъчването си по света. След това последва партньорство с Роулинг за създаването на поредицата „Фантастични животни“, която обаче не успя да се добере до висините на предшественика си. Последният филм „Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор“ направи премиерата си през април и досега е спечелил едва 405,1 милиона долара по целия свят. Заради слабите резултати не е ясно дали студиото ще продължи с плановете си да създаде и останалите три филма от петсерийната поредица.

В годините след пускането на „Хари Потър“, Джоан Роулинг се превърна в не толкова долюбвана фигура в социалните мрежи. Тя беше обявена в трансфобия, като Даниел Радклиф (Хари Потър) беше един от първите, които се застъпиха за трансобщността и осъдиха думите на авторката.

Увертюрата на Заслав към Роулинг идва след инциденти, които феновете изтълкуваха като признаци на напрежение между Warner и авторката, но и двете страни отрекоха твърденията. Все пак Дж. К. не беше част от скорошното събиране по случай 20 години от пускането на първия филм за Хари Потър. По-късно стана ясно, че е била поканена, но е отказала.

Името на Роулинг пък беше почти изцяло премахнато от първия трейлър за „Тайните на Дъмбълдор“. Тогава студиото публикува съобщение, отхвърлящо твърденията за разрив в отношенията с писателката. „В продължение на 20 години Дж. К. Роулинг и нейният екип работиха заедно, за да зарадват феновете по целия свят със зрелищно разказване на истории и магията на Света на магьосниците“, гласеше официалното изявление.

Даниел Радклиф: Приключих окончателно с „Хари Потър“

Режисьорът на „Хари Потър“: Искам да направя още един филм с главното трио

Роулинг работи и по пиесата „Хари Потър и прокълнатото дете“, която дебютира през 2016 година. Крис Кълъмбъс, който режисира първия филм за Хари Потър, прояви интерес да пренесе историята от сцената на екран. Засега обаче подобни планове от страна на Warner Brothers няма.

За още новини от света на киното и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари