IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дженифър Лорънс: Отказах да отслабвам за „Игрите на глада“

9 декември 2022 09 00

Актрисата насърчи бодипозитивизма

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Много добре знаем на какво трябва да се подложат актьорите за определени роли. Някои от тях отслабват драстично, други напълняват, трети си боядисват косата и променят изцяло визията си. Списъкът може да продължи до безкрай, като отдадеността е едно от най-добрите качества на всеки актьор. Способността да можеш да се превръщаш във всеки един персонаж, който ти е даден, е нещо, което малцина в Холивуд притежават.

Една актриса обаче е отказала да постави здравето си на второ място в името на кариерата. Говорим за Дженифър Лорънс, която стана известна след поредицата „Игрите на глада“. Именно заради трилогията тя е била помолена да отслабне и да мине на специална диета, което обаче не ѝ се харесало и категорично било отказано.

По време на разговор с Виола Дейвис за поредицата Actors on Actors на Variety, 32-годишната Лорънс казва, че е имало разговор относно това колко килограма планира да изгуби заради ролята си в екшън филма от 2012 година. Тя обаче била категорична, че няма да мине на строга диета заради филма, защото знаела как това може да повлияе на децата, които ще са в киносалоните.

Лорънс казва, че по това време все още организмът ѝ се развивал, така че не е било полезно да се подложи на строга диета, с което да спре всички процеси в тялото си. От друга страна, е помислила и за всички младежи, които ще се появяват в киното, заради които е искала да остане възможно най-естествена, що се отнася до теглото.

„Не исках всички момиченца, които искаха да се обличат като Катнис, да се спират заради теглото си. Не можех да си го помисля дори“, категорична е Лорънс. Допълва, че е почувствала огромна отговорност към феновете на поредицата, защото книгите са били голям хит, но по-голямата част от зрителите ще бъдат деца.

След като се изстрелва до световна слава, животът на Дженифър тотално се променя. По думите ѝ, дотогава е била наблюдател на всичко случващо се в Холивуд, но изведнъж фокусът е бил преместен върху нея, което силно попречило на кариерата ѝ. „Не знаех как да оправя нещата. Трудно ми беше и се опитвах да ги оправя като се съгласявах за един филм, след което се опитвах да го координирам със снимките на друг. А всъщност трябваше да отказвам докато не намеря проект, който да ми проговори“, откровена е актрисата.

Сега на екран излиза новият ѝ проект Causeway, но Лорънс казва, че нямала увереност в себе си и таланта си, когато е получила ролята. „Бях загубила толкова много от нещата, които преди чувствах като инстинкт. И проблемът с инстинктите е, че не е нещо, към което лесно можеш да се завърнеш“.

Процесът на снимките на Causeway е бил истински хаос. Всичко започва преди пандемията, когато Лорънс все още е неомъжена и без дете. Тогава обаче настъпва изолацията, актрисата се омъжва и ражда, след което, две години по-късно, се връща на снимачната площадка. Признава, че ужасно се е страхувала да създаде семейство заради професията и натоварения си график.

„Всеки ден като майка се чувствам ужасно. Чувствам вина. Играя си с детето, но постоянно се питам дали то наистина това иска. Дали иска да бъдем навън? Отиваме навън. Но ако му е студено? Ако се разболее? Трябва ли да се върнем вътре? Достатъчно ли правя? Дали това нещо му развива достатъчно мозъка“, споделя Лорънс за съмненията, които има в себе си.

Дженифър Лорънс: След „Игрите на глада“ изгубих контрол

Поздравления за Дженифър Лорънс – стана майка!

Дженифър Лорънс за бягането от славата и пазенето на личния живот в тайна

Що се отнася до бодипозитивизма, актрисата и преди е зачеквала тази тема. През 2013 година тя говори пред BBC относно важността да се промотира нормалното тегло. По думите ѝ, Катнис Евърдийн е трябвало да бъде много слаба заради липсата на храна в своя окръг и постоянната борба за оцеляване. „Но аз постоянно казвах, че сега имаме силата да променим тялото, което младите момичета ще виждат“, спомня си тя.

Лорънс, която роди първото си дете на име Сай по-рано тази година, категорично отказва да прави диети. „Тренирам, но не следвам диети. Не можеш да работиш докато си гладен, нали?“, казва тя пред Glamour през 2012 година.

За още новини от света на киното последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари