IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мария Бакалова с ново филмово участие

9 януари 2023 15 00

Актрисата благодари за възможността в социалните мрежи

Снимка: БГНЕС

Номинираните за „Оскар“ Мария Бакалова и Дейвид Стратеърн (Nomadland) ще играят в центъра на научнофантастичния филм O Horizon – вторият наративен филм от носителката на Emmy Мадлин Саклър, чиято продукция приключи миналата есен, предава Deadline.

За това съобщи и българската актриса в социалните мрежи.

Филмът, написан и режисиран от Саклър, проследява Аби (Бакалова), брилянтен, млад невролог, наскоро загубила баща си Уорън (Стратеърн) и удавя скръбта си, като прекарва дните си в работа с маймуна на име Дори. Аби среща програмиста Сам, който е създал технология, която свързва отново Аби с любимия ѝ баща. Връзката ѝ с дигитализирания ѝ родител я принуждава да преразгледа всичко от романтичните си връзки до работата в живота си.

Саклър стои зад режисирането и продуцирането на O.G. — новаторска драма от 2018 г., заснета изцяло в затвор с максимална сигурност, в която Джефри Райт играе заедно с десетки лишени от свобода мъже.

Бакалова спечели номинацията си за „Оскар“ за 2021 г. за пробива си в поддържаща роля в продължението на „Борат“ на Саша Барън Коен. Наскоро тя участва в комедията на ужасите „Тела, тела, тела“ за A24 и беше избрана да озвучи Космо – космическото куче във франчайза на Марвел на „Пазителите на галактиката“. Скоро ще я видим и в продуцираната от София Копола драма Fairyland, чиято световна премиера е на Сънданс.

Бакалова участва и във филма „Жените наистина плачат“ на Весела Казакова и Мина Милева, който беше представен в Кан в секцията „Особен поглед“.

Дейвид Стратеърн е номиниран за „Оскар“ за участието му в „Лека нощ и късмет“.

За още новини от света на звездите – последвайте профила на Tialoto в Instagram и страницата във Facebook.

КоментариКоментари