IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

25 години по-късно: Джак и Роуз отново се качват на „Титаник“

14 януари 2023 15 00

Филмът ще излезе по кината в 3D вариант и 4K резолюция

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Един от филмите, които можем да гледаме постоянно, е „Титаник“. И за щастие, ще можем да му се насладим още веднъж и то на голям екран.

Романтичната, но трагична история на двама младежи, на пръв поглед разделени от положението си в обществото, но обединени от желанието си да бъдат свободни, пленява сърцата на милиони вече 25 години, карайки да се влюбваме отново и отново в Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет. Фактът, че двамата развиват и силно приятелство извън снимките, което и до днес съществува, ни прави още по-големи фенове на „Титаник“.

Ако и вие, като нас, не можете да се насладите на шедьовъра на Джеймс Камерън от 1998 година, то тогава имаме добра новина за вас – ще можете да го гледате още веднъж и то на голям екран. Филмът, който продължава точно 3 часа и 15 минути, ще бъде пуснат по кината за Свети Валентин по случай 25 години от премиерата си.

Спокойно можем да кажем, че това е много по-добър вариант от последните филми, които сме получавали за Свети Валентин. Макар да сме гледали „Титаник“ безброй пъти по телевизията, изживяването на голям екран ще е много по-различно, имайки предвид че филмът ще бъде пуснат в 3D вариант и 4K резолюция.

В главните роли влизат Леонардо ди Каприо като Джак и Кейт Уинслет като Роуз, а историята се базира на истинските събития, случили се на „Титаник“ през 1912 година. Отплавайки от Ливърпул за Ню Йорк и описван като „непотопяемият кораб“, плавателният съд се удря в айсберг по средата на пътуването си и започва да потъва, убивайки по-голямата част от пътниците и екипажа.

Филмът на Джеймс Камерън стои на върха във филмовите класации цели 15 седмици и се превръща в най-печелившия за всички времена. В целия свят той прибира общо 2,2 млрд. долара и остава номер едно до 2009 година, когато е свален от друг филм на Камерън, а именно „Аватар“.

68-годишният режисьор наскоро сподели пред Deadline, че не може да си представи филма без Ди Каприо и Уинслет, които вече са носители на „Оскар“. Лео трябваше да чака доста по-дълго от своята колежка за златната статуетка, но все пак я печели през 2016 година за „Завръщането“.

„Мисля си за кастинга на Леонардо и Кейт в „Титаник“. Студиото не искаше Лео, така че трябваше да се боря за него“, казва Камерън по време на интервюто. Допълва, че Кейт веднага харесала бъдещия си най-добър приятел, но Ди Каприо изведнъж решил, че не иска да снима филма. Така че Камерън впрегнал всичките си сили, за да го убеди и в крайна сметка получаваме една от най-запомнящите се двойки на екран.

По думите на Камерън, „Титаник“ е щял да бъде напълно различен, ако Ди Каприо не е приел офертата или от студиото не били отстъпили. „Не мога да си представя филма без него или без Кейт“, категоричен е режисьорът.

Кейт Уинслет: След „Титаник“ бях тормозена

Клеър Дейнс: Не исках да участвам в „Титаник“ заради Лео ди Каприо

Останките на „Титаник“ бавно изчезват

Освен че се превръща в истински фурор в кината през 90-те и печели 11 награди „Оскар“, филмът създава еуфория и с песните си, особено с една – My Heart Will Go On на Селин Дион. Тя се изкачва на върха в музикалните класации на 26 държави и е втората най-продавана женска песен в целия свят. Превръща се в най-продавания сингъл през 1998 година. Печели „Оскар“, „Златен глобус“ и четири награди „Грами“.

Заедно с Ди Каприо и Уинслет на екран виждаме още Били Зейн, Кети Бейтс, Франсес Фишър, Бернард Гил, Джонатан Хайд, Дани Нуци, Глория Стюарт, Дейвид Уорнър, Виктор Гарбер и Бил Пакстън.

„Години наред правех проучвания, защото исках всичко да е автентично. Казах на екипа си, че искам да създадем машина на времето и да заснемем това, което наистина се е случило“, казва Камерън. Допълва, че историите на част от хората, за които е чел, са се разминавали, но смята, че филмът максимално се доближава до действителността.

„Титаник“ ще отплава отново на 10 февруари само в кината.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари