IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

The Weeknd стана най-известният изпълнител в света

24 март 2023 09 00

Музикантът влезе в рекордите на Гинес

Снимка: БГНЕС

33-годишният The Weeknd, чието истинско име е Абел Макконън Тесфайе, постави два нови световни рекорда на Гинес, като достигна най-високия брой месечни слушатели в Spotify от 111,4 милиона и също така стана първият изпълнител, надхвърлил 100 милиона слушатели на месец на тази музикална платформа.

И това не е всичко: Песента на Weeknd от 2020 г. Blinding Lights е най-стриймваната песен в Spotify за всички времена, с над 3,47 милиарда стриймвания към 20 март.

Blinding Lights е и най-дълго задържалата се песен в класациите Billboard Hot 100: общо 90 седмици.

През 2016 г. певецът влезе в Книгата на рекордите на Гинес и за най-популярния албум в Spotify, както и за най-много последователни седмици в топ 10 на Billboard Hot 100 за солов мъж-изпълнител.

Шакира се доближи най-много до рекорда на The Weeknd – 81,6 милиона слушатели на месец в Spotify. Тя е следвана от Ариана Гранде с 80,6 милиона слушатели. Следващите в класацията са Тейлър Суифт (80,2 милиона) и Риана (78,5 милиона).

За още новини от света на звездите – последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари