IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приятелство в добро и лошо – Мат Деймън и Бен Афлек имали общи финанси за прослушвания

24 март 2023 14 30

Актьорите си помагали един на друг в началото на холивудските си кариери

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Намирането на добър и верен приятел, с когото да преминете през най-трудните моменти от живота, е ужасно трудно, особено в Холивуд. Светът на киното е изпълнен с постоянна конкуренция, която понякога разделя цели семейства. Но в това море от сляпа амбициозност, понякога се прокрадва лъч светлина под формата на стабилни връзки независимо дали говорим за романтика или приятелство.

Един такъв мощен лъч е приятелството между Бен Афлек и Мат Деймън, което успява да преодолее всякакви трудности, медийни опити за вражда и конкуренция. Двамата се познават от дълго време, играят в няколко общи филма, най-известният от които е „Добрият Уил Хънтинг“, и печелят „Оскар“ по едно и също време. Сега те разказват как са се подкрепяли в началото на кариерата си, доказвайки че всъщност в Холивуд съвсем спокойно може да има стабилно приятелство.

Бен и Мат участваха в последния епизод от подкаста на Бил Симънс, където споделят, че са имали една-единствена банкова сметка през 80-те години и тя е била обща. Тогава двамата прохождат в Холивуд и решават, че финансите им трябва да бъдат на едно и също място, за да могат да им послужат за осигуряване на достъп до предстоящи прослушвания.

„Звучи странно, но тези пари ни трябваха“, казва 50-годишният Деймън за решението им. Той допълва, че двамата са имали достъп до сметката и всеки е можел да изтегли колкото си иска пари по всяко време. Изкушението средствата да бъдат похарчени за нещо безсмислено обаче не им надделява, тъй като Афлек и Деймън били твърдо решени да пробият в Холивуд.

Освен че банковата сметка служела за осигуряване на прослушвания, тя била и начин приятелите да плащат общите си сметки за ток, вода и консумативи. След като Деймън участва във филма „Джеронимо: Една американска легенда“, парите в банката скачат на 35 000 долара. Въпреки че успехът бил изцяло само на Мат, той решил да остави заплатата си на разположение и на Афлек, като го уверил, че за следващата една година имат стабилност.

След като сметката започва да набъбва, Деймън и Афлек установили строги правила за харченето на парите. Обясняват, че не използвали доларите за нищо излишно, фокусирайки се върху важните неща в живота и кариерата им. „Имахме право да вземем само 10 долара, за да отидем да играем видеоигри. След това имахме право и да си вземем бири, което никога не завършваше добре“, спомня си Деймън.

Бен Афлек казва, че това поведение определено им е помогнало по начин, който тогава все още не са осъзнавали. „С Мат винаги сме усещали, че сме заедно в тази игра. Винаги сме се надявали на успеха на другия“, казва актьорът.

Бен Афлек пред Мат Деймън – за кариерата, любовта и успеха

Мат Деймън сподели мнението си за връзката между Бен Афлек и Джей Ло

Мат Деймън и Бен Афлек отново заедно

Афлек и Деймън се срещат още като деца в Бостън и дори завършват една и съща гимназия. Започват да ходят заедно по прослушвания и през 1992 година участват в първия си общ филм – School Ties. След няколко малки роли в следващи проекти, големият им пробив отново идва заедно през 1997 година с „Добрият Уил Хънтинг“, за който печелят и „Оскар“ за най-добър оригинален сценарий.

Наскоро двамата приятели участват заедно в The Last Duel - историческа екшън-драма, режисирана от Ридли Скот, в която влизат още Адам Драйвър и Джои Комър. Следващият им общ проект е AIR, който е режисиран от Афлек и е първият филм от общата им продуцентска компания Arists Equity. Филмът ще разказва за най-известното спортно сътрудничество – това между Nike и Майкъл Джордан и създаването на емблематичната колекция Nike Air.

AIR се очаква в кината на 5 май.

За още новини от света на звездите – последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари