IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изхвърлен на боклука сценарий на „Приятели“ се продаде за близо 30 хиляди долара

16 януари 2024 17 40

Отпадъкът за един е богатство за друг

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Както гласи народната поговорка, „Боклукът за един е богатство за друг“

Точно така се случи и със сценарий на незабравимия ситком „Приятели“. Повече от 25 години след излъчването на финалния епизод от четвъртия сезон на сериала, The One with Ross's Wedding, два сценария, които тогава са били изхвърлени на боклука, сега се продадоха за 28 хиляди долара на специално организиран търг. 

Според BBC, сценариите, които включват сватбата на Рос и Емили във Великобритания, са намерени в кофа за боклук от служител на Fountain Studios в Уембли. В тях се съдържала емблематичната реплика, в която Рос казва “Взимам те, Рейчъл“ пред олтара, вместо името на истинската си булка. 

Детайлите на купувача не се споменават, въпреки че той е посочен като „международен“ участник. За Аманда Бътлър, ръководител на търга, наддаването за сценария е било различно от всичко, което е виждала досега. „Просто не мога да повярвам на резултата и въздействието, което е оказала тази находка“, каза тя пред BBC. По думите ѝ, участниците в търга са полудели по тези сценарии. 

Епизодите, заснети в Лондон, са и началото на любовната история между Чандлър Бинг и Моника Гелър, изиграни съответно от Матю Пери и Кортни Кокс. Новината за продажбата на сценариите идва на фона на смъртта на Матю Пери и опитите на неговите колеги да се справят с огромната загуба. Актьорът почина на 28 октомври 2023 година след удавяне в джакузито си в Лос Анджелис. 

Дейвид Шуимър, Кортни Кокс, Мат Лебланк, Дженифър Анистън и Лиса Кудроу се събраха в началото на ноември, за да си кажат последно сбогом с Матю, който бе погребан няколко дни след смъртта си. 

Какво ще се случи с парите и наследството на Матю Пери от „Приятели“

Погребаха Матю Пери в тесен кръг, звездите от „Приятели“ на церемонията

В памет на Матю Пери – фотограф сподели непоказвани досега снимки от „Приятели“

„Всички сме неизмеримо съкрушени от загубата на Матю. Ние бяхме повече от колеги. Бяхме семейство. Има толкова неща, които можем да кажем, но сега ще си дадем момент да тъжим и да осмислим тази невъобразима загуба. След време ще кажем повече, когато сме готови. Засега нашите мисли и любов са изпратени към семейството на Матю, неговите приятели и всички по целия свят, които го обичаха“, казаха звездите в изявление за медиите. 

По време на наградите „Изборът на критиците“ Дженифър Анистън заяви, че хората не трябва да забравят Пери и да го почитат по всеки възможен начин. 

За още новини от света на звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари