IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple TV+ стъпва на стрийминг сцената

14 октомври 2019 15 00

От 1 ноември новата платформа ще атакува конкуренцията

Снимка: iStock

Изпуснали сте хубав филм, защото не сте се прибрали навреме? По двете конкурентни телевизии дават два от любимите ви сериала, но вие не знаете кой от двата да изберете? Това бяха проблемите, които мъчеха киноманите преди 10 години. Нямаше я възможността предаването да се връща назад, да се спира на пауза, когато телефонът звънне, или просто да го запишете, ако ви се наложи да излезете.

С напредването на технологиите обаче, все повече телевизии се научиха, че освен предлагането на качествено съдържание, трябва да осигурят на хората и възможност да гледат филми и сериали, когато те си пожелаят. Така се появи опцията „video on demand“, която в превод означава „видео по поискване“.

Така зрителят може да намери всичко, което пожелае в интернет платформите на телевизиите. Достъпът до тях, разбира се, е платен, но в повечето случаи сумата е символична, а изборът – огромен. С течение на времето, киното набираше все по-голяма популярност, а сериалите заеха централно място в ежедневието на хората. Започнаха да се появяват още повече нови проекти, които се бореха за челното място в сърцето на зрителя.

Благодарение на огромната конкуренция, качеството започна да се покачва, а много често вече можете да намерите човек, който следи няколко сериала едновременно. Понякога обаче това се явява пречка, тъй като телевизиите много добре знаят кога точно да пуснат своя най-добър проект, за да привлекат по-голяма аудитория.

И тук идва мястото на интернет платформите. Те излизат едни гърди напред пред своята телевизионна конкуренция, тъй като предлагат свободата да гледате всичко, когато си пожелаете. Започнаха да се появяват т.нар. стрийминг услуги, което ви дава възможността да гледате нещо без да го изтегляте на компютъра си. Освен това те са достъпни и на други устройства като телевизор, таблет и телефон.

На сцената се качиха имена като Netflix и HBO GO, които са толкова популярни, че не смятаме да им отделяме време. По-скоро ще ви представим една нова платформа, която ще ви бъде предлагана от 1 ноември.

Тимъти Шаламе влиза в ролята на крал

Става въпрос за Apple TV+ и, както вече се досетихте от името, е дете на технологичния гигант Apple, производител на iPhone, Mac, iPad и още много други. Сега те ще се опитат да атакуват конкуренцията, виждайки, че успехът на стрийминг платформите все повече се увеличава. Тук обаче, създателите ще заложат на изцяло нова концепция.

Докато конкуренцията се опитва да привлече зрители, купувайки утвърдени сериали и филми, то Apple TV+ стъпва на сцената с изцяло оригинални продукции. Това обаче не трябва да ви плаши. Може и да не сте чули нито едно от имената на проектите, но със сигурност познавате поне един от хората, които работят по тях.

Матю Макконъхи влиза в класната стая

Това е и целта на платформата – да предложат собствено съдържание, зад което стои обаче утвърдено име. Така зрителят ще има възможност да гледа Рийз Уидърспун и Дженифър Анистън, Джейсън Момоа, Опра, Октавия Спенсър, Арън Пол, Самюел Джаксън, Бри Ларсън и Деймиън Шазел.

В галерията можете да разгледате какво ви очаква в платформата от 1 ноември. Цената ще бъде 5 долара на месец, а Apple TV+ ще се предлага в повече от 100 държави.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари