fallback

Как да приготвите: Бърз ябълков пай

14 April 2020 17:40

Нещо по-различно за десерт от козунаци

Може да ни липсва движение, но пък по време на изолация имаме голям апетит. И то повечето ни влече към сладките изкушения. Но няма да ви предлагаме рецепта за козунак, а нещо друго, което да приготвите преди празника – ябълков пай.

Сигурни сме, че във фруктиерата на масата си имате ябълки, които може да използвате за въпросния десерт.

Ето и необходимите продукти:

– 2 яйца; – 4-5 средно големи ябълки; – 1 чаена чаша захар; – 1 чаена чаша и половина брашно; – 1 пакет бакпулвер; – 1 непълна кофичка кисело мляко; – 1 чаена чаша олио.

Как да приготвите ябълковия пай?

Pixabay

Взимате подходящ съд за тесто и чуквате яйцата. След като ги разбиете с миксер, добавяте захарта и продължавате да бъркате. После добавяте олиото и млякото.

Изсипвате бакпулвера в брашното и разбърквате. Постепенно добавяте към течните съставки като бъркате с миксера на средна степен.

Приготвяте по-широка тавичка. Намазнявате я с малко олио и поръсвате леко с брашно. Изсипвате тестото.

Нарязаните предварително ябълки нареждате най-отгоре върху тестото. Може да го покриете или да ги сложите на купчинки.

Печете ябълковия пай на умерена фурна за около 20 минути (зависи от вашата). Накрая сервирате като поръсвате с пудра захар.

Изпробвайте рецептата докато си стоите #ОтговорниВкъщи. Да ви е сладко!

Автор на статията:
Ваня Гъркова
Сподели
вкусни рецепти ябълков пай рецепта за ябълков пай лесна рецепта за ябълков пай десерт с ябълки
4 коментара
fallback