IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ябълков щрудел – как да го приготвите?

7 октомври 2020 17 40

С аромат на канела

IStockphoto

Есента е сезон, в който много от нас използват тиквата, за да приготвят сладка баница или някой друг вкусен десерт. Но точно в този момент по пазарите има голямо разнообразие на ябълки. А какво по-хубаво от техния аромат, излизащ от един току-що изпечен щрудел? Можете да си го подарите през някой мразовит ден. 

Ябълковият щрудел е десерт, който доста от нас помнят от детството си. С ръчно точени кори, канела, орехи и обилно поръсен с пудра захар, той изчезваше от тавата за нула време. А ние се облизвахме сладко-сладко. :) 

Днешната ни рецепта е за онези, които нямат време да точат кори, а искат да приготвят по-бързо и лесно този вид изкушение за сетивата. 

Какво ви е необходимо? 

– 1 кг ябълки по избор; 
– 1 пакет готови кори за баница; 
– 1 ч. ч. грис или пакет обикновени бисквити; 
– 1 ч. л. канела; 
– 1 ч. ч. олио; 
– 1 купичка орехови ядки; 
– пудра захар за поръсване. 

ябълки Pixabay

Pixabay

Как да приготвите ябълков щрудел у дома? 

Взимате ябълките и хубаво ги измивате. Почиствате ги от семките и ги настъргвате на най-едрата част на рендето. 

Към настърганите ябълки добавяте гриса. Ако не ви допада като продукт, може да го замените със обикновени бисквити, смлени на ситно. Количеството им трябва да е около 1 чаена чаша. Целта им е „да оберат“ водата, която ще пусне плодът. 

Отваряте корите и взимате по две листа всеки път. Отгоре намазвате първо с олио, после редите от плънката, като поръсвате с малко захар и канела. Накрая слагате по малко орехи. Навивате на руло и поставяте в предварително намазнена тава. 

След като приготвите всички рула с ябълковата плънка, печете на около 150 градуса. 

Получава се чудесен ябълков щрудел, който може да поръсите с пудра захар още докато е топъл, за да може коричката му да стане още по-сладка. 

Пробвайте рецептата, всички продукти за която ще откриете ТУК. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

bozov 55 ( преди 3 години )
Орехите да са по-едро смлени за да похру,пват. Препоръчвам и стафиди накиснати 12 часа в български ром или коняк.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар