IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Според фъншуй: Как да имате по-добра 2021 г.?

31 декември 2020 18 00

Ето няколко съвета за повече положителна енергия и успехи

IStockphoto

Малко преди да изпратим старата година, всички ние си правим равносметка за това каква е била тя. Несъмнено 2020 бе непредсказуема и промени до такава степен ежедневието ни, че започнахме да оценяваме повече малките неща около нас и най-вече общуването на живо и времето, прекарано с близките. С посрещането на 2021 си пожелаваме предимно здраве и следващите месеци да бъдат изпълнени с благополучие.

Според специалисти по фъншуй, много е важно с каква нагласа ще започнем годината и как ще подредим дома си, за да привлечем положителна енергия. Ако сме си останали вкъщи, натрупали сме коридора с куп боклуци или имаме недовършена работа от преди Коледа, това ще повлияе негативно на емоциите ни и начина, по който се чувстваме в апартамента или къщата, която обитаваме.

Древното китайско изкуство може да ни помогне да постигнем хармония и да бъдем по-успешни през 2021 г., ако следваме няколко основни принципа.

Как да имате по-добра година и да подредите дома си според фъншуй?

1. Направете си равносметка, с която да кажете „чао“ на 2020 г.

В началото на годината е изключително полезно да се разделите със старата, като си направите равносметка и се освободите от всички негативни мисли, които сте трупали до момента. Може да отворите тефтера или на хвърчащ лист да напишете какъв урок ви даде 2020-а. Отбележете не само лошите неща като коронавируса и социалната изолация, например, а и това научихте ли нови неща, излязохте ли от зоната си на комфорт, имахте ли успехи и хубави моменти...

Разбира се, подобни записки невинаги носят усмивка. За много от нас годината бе много тежка, загубихме близки и приятели, някои останаха без работа. Но все пак, записването на предимствата и недостатъците ще ви помогне да започнете новата година с това какво трябва да подобрите, от какво имате нужда и по някакъв начин да се насочите как да го постигнете. Все пак, с удовлетворение ще установите, че сте имали доста прекрасни моменти и постижения, а не само несгоди.

нова година,

IStock

2. Ангажирайте се с новото начало

Със сигурност има неща, за които не ви е останало време през 2021 г. Затова отворете отново тефтера и напишете с тирета какво ново искате да направите в следващите месеци. Така всеки ден изпълнявайте по едно. Това може да бъде от научаването на нова дума, до започването на шофьорски курсове, засаждането на дръвче в двора или слушането на непознат стил музика.

Активното преориентиране към нови преживявания ще разшири кръгозора ви и ще сложи край на някои стари модели от вашето ежедневие, с които не сте били щастливи, обяснява Дана Клодат, която е специалист по фъншуй.

3. Споделете богатството си

Разчистването на бъркотията е съществена част от това да започнете начисто. Ако в дните преди Коледа не сте имали време да се отървете от непотребните вещи, то през почивните дни или веднага щом имате възможност от 1 януари, го направете. Ако имате хубави дрехи, уреди или други предмети, които ще са от полза на някой друг, подарете ги или ги дарете. Ще усетите прилив на енергия и облекчение, че сте споделили „богатството си“ с някой друг.

По празниците може да се свържете с благотворителни организации или да помогнете на семейство в нужда, което ще окаже положително въздействие върху вас и енергията в дома ви.

нов дом,

IStock

4. Променете пространството в дома или офиса, където прекарвате най-много време

Писнало ли ви е да гледате картината с плодовете в кухнята или саксиите с цветята в хола? Подредено ли е бюрото ви, на което работите у вас или в офиса? Ако се обърнете на ляво или на дясно, ще откриете, че има какво да промените. Със сигурност ще изхвърлите някои стари бележки, сувенири или ненужни неща, които само ви носят отрицателна енергия.

За да сте положително настроени, трябва да се наслаждавате на гледката, която ви заобикаля. Първо почистете, после добавете нова декорация като малка вазичка с бамбук, алое или пък сфера с камъни, пълна с вода. Хола, кухнята, спалнята или офиса, могат да бъдат много по-приятни места, но за това трябва да се постараете.

слушам музика,

IStock

5. Създайте нови плейлисти

Може и да не сте свикнали да работите на музика, но откакто сте си у вас, със сигурност се усещате, че ви е тихо и имате нужда от някоя приятна мелодия. За да бъдете по-продуктивни и да имате вдъхновение, може да си направите нов плейлист, към който да добавяте парчета всеки ден. Тя ще ви мотивира за работа и ще ви помага при по-напрегнати дни.

6. Сложете финансите си в ред

Животът по време на пандемия стана толкова скъп, че парите все не стигат. Все пак, за да следвате целите си и да се чувствате по-добре през новата година, трябва да сложите в ред финансите си. Отново в тефтера/планера, отбележете с какви пари разполагате, какви сметки има да плащате и изчислете какво ви остава за пазаруване и някои глезотии. Колкото по-често записвате вашите приходи и разходи, толкова по-лесно ще свикнете „да си правите сметката“. Така може и да коригирате някои безсмислени харчове и започнете да спестявате за мечтаната техника или екскурзия.

жена, компютър

IStock

7. Реорганизирайте файловете в компютъра си

Всички ние трупаме хиляди снимки и ненужни файлове – както на мобилния телефон, така и в компютъра. Със сигурност имате папки, които сте напълнили и знаете, че трябва да подредите нещата в тях, но не го правите от месеци, а може би и години. Отделно пощата ви е затрупана с коледни картички и стари имейли, които не са ви необходими.

Отделете малко от свободното си време в началото на годината, за да реорганизирате всички файлове. Ще видите какво е облекчението, когато освободите част от паметта или намерите стари семейни снимки, които сте забравили. Когато вече знаете кое къде е из телефона и компютъра, ще бъдете по-продуктивни и целенасочени в действията си.

8. Празнувайте всеки ден!

За да имате по-благодатна и успешна година, не чакайте празниците, за да се веселите. Празнувайте живота всеки ден, казва Дана Клодат пред Mbg.com. По думите ѝ, човек трябва да се наслаждава на всеки един момент и да се грижи за себе си, за да бъде здрав, да има радост и изобилие.

двойка, целувка

Pexels

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

Банко Пиронков, Фън ( преди 3 години )
Нищо от написаното не се отнася до Фън Шуй
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Перхидроленото човеч ( преди 3 години )
Комунизмът не е победил досега, защото мумията на Ленин в мавзолея му НЕ Е по фън-шуй.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар