IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сали Смит: Кралица Елизабет II е съвсем различна зад затворените врати на двореца

1 февруари 2021 11 00

94-годишният монарх е много по-забавна, отколкото хората си мислят

Снимка: БГНЕС

Кралица Елизабет II е известна със стоическия си характер, но се оказва, че тя има съвсем друга страна, която обществото не вижда.

„Кралицата е много по-енергична у дома от това, което виждат хората“, казва кралският биограф Сали Смит пред списание People. Тя е автор на книгата „Елизабет кралицата: Животът на съвременния монарх“ и цитира източник от имението в Сандрингам, която споделя, че кралицата се смее доста често.

Елизабет II

Снимка: Getty Images

94-годишният монарх също така може да бъде изненадващо самокритична. Не след дълго след сватбата на принц Чарлз и принцеса Даяна през 1981 година, по телевизията се появява повторение на церемонията. Тогава кралицата е в Лондон и се забелязва на малкия екран. „О, ето го и моето дебело лице“, е казала тогава Елизабет. Освен че е самокритична, кралицата притежава и обилна доза самоирония и често служителите в двореца я чуват как се присмива на себе си.

И докато официалните портрети на кралица Елизабет често са сериозни и неемоционални, тя все пак знае как да се забавлява. По време на снимките, посветени на събитието „Diamond Jubilee“ през 2012 година, монархът казва на фотографа Бари Джефри да не спира да снима, когато нарушава част от кралските норми. Тя продължава да прави серия от пози, в които пъха ръцете в джобовете си или ги поставя на бедрата си, имитирайки стойките на професионални модели.

Елизабет втора,

Снимка: БГНЕС

„Всички стояхме в недоумение. Кралицата беше толкова естествена. С Бари осъзнахме, че ставаме свидетели на нещо наистина специално. Момент, който никога няма да се повтори“, казва Анджела Кели – дизайнерката на кралицата.

Когато Елизабет II иска да се отпусне, тя се обръща към любимите си животни – последния жив дорги (кръстоска между корги и дакел) Кенди и понитата си от различни породи. „Тя е доста спокойна, когато е около конете“, казва близкият ѝ приятел Монти Робъртс.

Тази година кралица Елизабет II отмени всичките си градински партита заради пандемията от коронавирус. Тя и съпругът ѝ принц Филип все още са изолирани в замъка Уиндзор, като миналата Коледа беше първият път от 33 години насам, в който кралското семейство не се събра в Сандрингам. Засега не е ясно кога точно кралицата ще се завърне в Лондон и дали ще има някакви специални тържества по случай 100-годишнината на принц Филип и 69-тата годишнина от коронацията на Елизабет.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари