IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво разкрива денят на вашето раждане

16 декември 2021 17 30

В понеделник се раждат късметлиите

Istock

БГНЕС

Всички сме чували за термини като „черен петък“, „свята неделя“, „луда сряда“ и т. н. Някои хора вярват, че не всички дни от седмицата са еднакви и че има значение в кой точно ден е родено едно дете по отношение на неговото щастие. Вярва се, че някои дни може да донесат на човек късмет в живота, а други са предпоставка за повече трудности в житейския му път. Всеки ден, от понеделник до неделя, си има своето значение според народните вярвания.

А ето и какво може да разкрие за вас денят от седмицата, в който сте се родили:

Понеделник

Понеделник е първият ден от седмицата и се счита за щастлив ден. Има една поговорка, че децата, родени в деня на Луната, ще имат дълъг и успешен живот особено в семеен план. Тъй като всяка седмица започва с понеделник, този ден се счита за успешен за започване на всякакъв вид дейност, включително и за стартирането на нов живот. Бог започва да създава нашия свят именно в първия ден и затова много хора вярват, че първият ден от седмицата води до значим проект. Така че, ако сте родени в понеделник – чака ви добър живот,, в който нещата ще ви се случват лесно.

Вторник

Счита се, че вторият ден от седмицата е по-скоро нещастен и хората, родени във вторник не се радват на голям късмет в живота. Според една народна поговорка във вторник дори и вълците пазят кожата си по-внимателно в сравнение с другите дни. В някои култури има обозначени „специални“ вторници в календара, които са записани с негативните термини като „Девети вторник, „Черен вторник“, „Кучи вторник“ и т. н. Вторник е денят на Марс – страшната, огненочервена планета. Родените във вторник обаче са считани за бойци, които успяват да се справят с всички предизвикателства по пътя си.

Сряда

Сряда има специално двойно значение. Според много вярвания в живота на родените в този ден се редуват обратите, възходите и паденията. Има поверие, че децата, родени по средата на седмицата, ще бъдат здрави, успешни и интелигентни, но и малко неспокойни като темперамент. Дете, което пък проходи в сряда, ще бъде богато и щастливо. Това е денят на планетата Меркурий, която се счита за неутрална и приятелска. Тоест, хората които са започнали живота си в този ден би трябвало да са приятни за общуване, многостранни и надеждни.

Четвъртък

Този ден от седмицата се счита за щастлив. Все пак това е денят на Юпитер – планетата, която символизира щастието, доброто настроение и перспективата. Детето, родено в четвъртък ще бъде весело и щедро, но може да има склонност да се надценява. Има една популярна поговорка: „Всички дни са добри, но четвъртък е най-хубавият“. Според едно поверие в този ден се раждат най-големите оптимисти. Преди християнската ера четвъртък се е празнувал като ден на плодородието, а и днес съществува поверието в някои краища по света, че работата на полето, както и сключването на брак, трябва да бъдат в четвъртък.

Петък

Според народните вярвания петък е един от нещастните дни. Има една поговорка: „В петък всяка работа има лошо начало“. Освен това в някои части на света петък се счита за „профански“ ден и за ден подходящ за контакт с „демоничните сили“. Ето защо се казва, че някой е имал „черен петък“, особено когато всичко се е объркало в живота му. Ако сте започнали живота си именно в петък, то пазете се от инциденти. Тъй като петък е денят на Венера – планетата на любовта и изкуството, детето родено в този ден ще е красиво и артистично, но може да е също така мързеливо и суетно.

Събота

Събота е ден, посветен на починалите. Ден, в който хората посещават гробищата и отдават почит на мъртвите си роднини. Децата, родени в събота – денят на Сатурн, са малко по-необичайни, но в никакъв случай не са „дяволските създания“. Има поверие, че родените на този ден са изключително мъдри и дори могат да са ясновидци. Това са хора с богато въображение и много интереси. Животът им невинаги е лек, но пък и протича без големи драми и нещастия. В някои части на света се счита, че родените в събота, никакво зло не може да ги нарани. Тези личности са индивидуалисти, които предпочитат да работят сами.

Неделя

Неделя е ден за почивка. Според християнското вярване Бог е създал света за шест дни, а на седмия ден е решил да си почине и да се наслади на плодовете на своя труд. Предците ни са си представяли неделята в женски род – Света неделя. Вярва се, че човек, роден на този ден, ще има изключителен късмет и ще има последователен живот. Неделя е денят на Слънцето и се счита, че родените в неделя хора имат ярка аура и са магнетични личности. Неделното дете е креативно, благородно, гордо, егоцентрично, смело и шумно.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари