IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какви са вашите проблеми със самочувствието според зодията?

17 декември 2021 17 30

Какво ви носи неувереност, въз основа на вашия знак?

Istock

Istock

Като се има предвид, че има толкова много неща, които влияят на самочувствието ни, не е чудно че поддържането на добро ниво на увереност понякога е трудна задача.

Добрата ни самооценка е важна за почти всички аспекти от нашия живот – взаимоотношения, кариера и психично здраве. Лошото е, че много неща могат да сринат нашето самочувствие и да ни попречат да живеем живота си пълноценно.

Разберете повече кои са начините, по които вашият зодиакален знак може да повлияе на самоувереността ви. Ако обмислите добре тази информация, ще си помогнете в борбата с някои от своите демони.

Погледът към зодиакалния ви знак винаги е интересен начин да опознаете себе си още малко. Дори може да ви помогне да видите себе си по нов начин. А когато сте по-наясно с проблемите на вашия знак, можете да разработите стратегии за преодоляването им.

А ето и най-често срещаните проблеми със самочувствието за всяка зодия:

Овен

Въпреки че Овенът е считан за един от най-уверените знаци на зодиака, това не означава, че и той е имунизиран срещу проблеми със самочувствието. Човекът Овен има конкурентна природа, а загубата на състезанието, и в пряк, и в преносен смисъл, може да му вмени чувство на несигурност и това да се пренесе във всички области от живота му. За да се справи с това, Овенът трябва да се научи да дава почивка на своя състезателен манталитет. Той трябва да разбере, че победата невинаги носи щастие.

Телец

Телецът обича да се чувства защитен, така че всичко, което хвърля сянка на сигурността му, го кара да изпитва съмнения и притеснения относно собствените си възможности. Ако Телецът има например проблеми във връзката си, това може да срине самочувствието му и в професионален план, тъй като му носи твърде много стрес. Телците също са склонни да се тревожат за парите си. Може да изпитват вина, че имат твърде много, докато другите се борят с немотия, или да са разочаровани, ако самите те нямат финансова сигурност. Един от начините да се справят с това е като свалят фокуса от материалните неща в живота си и се съсредоточат повече върху духовните.

Близнаци

Тъй като Близнаците се гордеят с интелектуалните си способности, тяхното самочувствие може да падне рязко, ако се почувстват некомпетентни по определени теми. Един от лошите навици на Близнаците е, че развиват липса на увереност, защото често говорят, без да филтрират мислите си. Те имат силна нужда да общуват и това ги кара понякога да казват каквото им дойде на ума, без да го обмислят предварително. За да избегнат подобни гафове в комуникацията си, те трябва да подобрят уменията си да изслушват другите внимателно, преди да споделят своето мнение по темата.

Рак

Ракът се гордее много с отношенията си със своите близки, така че ако нещата се объркат в семеен план, неговото самочувствие се изпарява напълно. Освен това Ракът има склонност да бъде твърде интровертен и да не говори за трудностите в живота си, което го потиска още повече. Начинът да повиши своето самочувствие е да гледа да е заобиколен винаги от хора, които го обичат и ценят и да се научи да споделя повече, особено с по-близките си хора. Ракът трябва да разбере, че споделеният проблем е наполовина разрешен!

Лъв

Лъвовете са най-самоуверените хора в зодиака. Те са убедени в своите способности и винаги се отличават с лидерските си заложби. Въпреки че обичат винаги да са в центъра на вниманието, тяхното самочувствие може да падне рязко, ако не получават уважението, което смятат, че заслужават. Те трябва да се научат да се съсредоточават повече върху преследването на своите цели, вместо да се фокусират върху това как другите преценяват и оценяват техните действия и поведение. Лъвът трябва да разбере, че не може да угоди или пък да се хареса на абсолютно всички!

Дева

Девата има силен стремеж към съвършенство, което доста често вреди на нейното самочувствие. Проблемът е, че Девата често не може да зададе реалистични очаквания към самата себе си и да приеме, че никой не е перфектен, включително и тя самата. Девите са твърде внимателни към детайлите в живота си – те са склонни да планират всичко прекалено прецизно, а това често им носи голям стрес, тъй като когато не се справят – се самообвиняват. Те трябва да се научат да излизат от зоната си на комфорт от време на време – ще е полезно за тяхното самочувствие.

Везни

Хората от този знак са склонни да се фокусират върху другите повече отколкото върху себе си, което вреди на самочувствието им. За да повишат самоуважението си Везните трябва да спрат да се сравняват с другите и да започнат да оценяват по достойнство своите собствени уникални способности. Ако сте Везни, разберете, че срещате хора, които ще са по-интелигентни, красиви и успешни от вас, ще срещате и такива, които ще ви критикуват, ще ви избягват и/или няма да ви харесват. Не трябва да допускате това да ви отчайва, защото вие също си тежите на мястото!

Скорпион

Скорпионите познават себе си твърде добре и са наясно, че от време на време ще имат спад в самочувствието си. Те обикновено знаят как да се възстановят, като анализират ситуацията. Има малко трудности в живота, които могат да сринат увереността на Скорпиона трайно. Обикновено той винаги успява да се отблъсне нагоре, дори да е паднал на самото дъно. Все пак ще му е полезно да запомни, че има вродена способност да измисля решения на всички проблеми и дори и в най-мрачните моменти – ще успее да се справи и да се измъкне!

Стрелец

Хората от този знак са родени оптимисти и като цяло са самоуверени личности. Все пак и те също могат да преминават през тежки етапи от живота си, когато спират да вярват в своите възможности и сили. В такива периоди Стрелецът трябва да се старае да пести своята енергия, да мисли по-позитивно и да спортува по-интензивно. Всичко това ще му помогне да вдигне облака от съмнения в себе си. Стрелецът трябва да се научи да оценява нещата, които наистина го правят щастлив и да се фокусира върху тях.

Козирог

Козирозите обикновено имат много високи очаквания към себе си, което може да доведе до разочарования и загуба на увереност. Те имат склонността да се паникьосват, когато нещата в живота им се объркат, тъй като са свикнали всичко да бъде внимателно планирано. Във времена като тези – когато нищо не е сигурно, Козирогът трябва да се научи да намира средства, които да облекчават стреса в живота му – било то спорт, време с близките хора, практикуване на хоби и др. Той постоянно трябва да си напомня, че е достатъчно умен, практичен и способен, за да постигне всичките си цели до една!

Водолей

Водолеите, за разлика от другите зодии, са известни с това, че са нетрадиционни. Те приемат промяната с отворени обятия. Това, което им носи по-високо самочувствие, е да се чувстват обичани, ценени и търсени от своите приятели, колеги и близки хора. Хората от този знак имат нужда да бъдат полезни за обществото и/или за общността, към която принадлежат. Те имат нужда мнението им да бъде изслушано и уважено. Ако един Водолей знае, че е допринесъл за общото благо – това ще повиши неговата самоувереност и то много!

Риби

Рибите имат склонността да мислят твърде много за грешките си от миналото и това буквално смазва тяхното самочувствие. Те трябва да се стараят да живеят в настоящето и да мислят за бъдещето, оставяйки миналото зад себе си. След като се откажат от нещата, които спъват живота им, те ще повишат и нивото на увереност в себе си. Рибите могат да се съсредоточат и върху изкуствата (имат вродени творчески способности), а това ще направи чудеса с тяхното самочувствие. Те са дълбоко отдадени на своя любим човек, така че изграждането на трайна връзка също ще допринесе за тяхната увереност.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари