IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пълнолуние през август - какво да очаквате?

10 август 2022 17 30

То ще бъде в знака Водолей

IStockphoto

IStockphoto

Пълнолунието е едно от най-важните астрологични събития за месец август. То ще се случи благодарение на прекъсващия веригата троен съвпад на иновативния Уран, пълен с екшън Марс и Северния възел на съдбата, който се случи на 1-во число от месеца. По-конкретно, трябва да го очакваме на 12 август, в знака Водолей, точно в 04:35 българско време. 

Подобно на последните две, това пълнолуние ще бъде доста красиво за наблюдаване. А неговата енергия ще се отрази по различен начин на представителите на зодиака. Тази лунна фаза е известна с това, че нагнетява емоциите ни и довежда напрежението до точката на кипене. Но също така катализира всякакви проницателни просветления и води до важни кулминации в живота на определени хора. 

Пълнолуние през август - какво е неговото значение? 

Както стана ясно, то попада във въздушния и непокорен знак Водолей. Така че духовното значение на така наречената Есетрова луна, както наричат още пълнолунието, е свързано с освобождаване от очакванията и насочване към нашата индивидуалност. Според астролозите, време е да оставим следа в света и не правим компромис със себе си. В тази връзка, определени представители на хороскопа ще трябва да спрат да угаждат на чуждите хора. Това означава и по-голяма непокорност и показване на повече индивидуални качества. 

Есетрова луна - какво представлява? 

Смята се, че това наименование се свързва с рибата есетра. Според някои древни поверия, по време на августовското пълнолуние, тя направо скача в мрежите на рибарите. Ето защо те изпозлват времето, за да имат по-голям улов. 

Зърнена луна, както още я наричат заради начина, по който изглежда, ни напомня, че както рибите в морето, така и в живота ни има твърде много хора. И не бива да се съобразяваме първо с другите, а със самите себе си. Това значи и да извоюваме свободата си и преодолеем границите, които понякога сами си поставяме.  

астрология, хороскоп,

IStock

Слънцето в царствения Лъв и луната в ексцентричния Водолей са заключени в напрегнат Т-квадрат с дивата планета Уран – модерен планетарен владетел на Водолей. Това означава, че със сигурност предстоят някои емоционални изненади при пълнолунието. Любящото хаоса влияние на Уран води до непредсказуемост и внезапни промени, така че може да откриете, че сте вдъхновени да направите неочаквани промени в живота си. И така да се почувствате по-спокойни и свободни. Въпросното планетарно подравняване активира северния и южния възел на съдбата, образувайки така наречения кръст в астрологията. Това прави събитията около пълната луна още по-съдбовни и важни за в бъдеще. 

Как да се възползвате от енергията на августовското пълнолуние? 

Ако следвате сърцето си, може да поемете по напълно непозната посока, но тя да е правилната, обясняват астролозите. Пълнолунието през август изгрява по време на сезона на Лъва, нищо, че е в знака Водолей. Това ще накара мнозина да се фокусират въху целите си и активират своя творчески потенциал. Все пак те трябва да не се самозабравят и действат предпазливо.

Есетровата луна има силна връзка с нарушаващата правилата планета Уран. Ето защо трябва да помислите как ще ви се отразят промените, които искате да направите. Някои предприети действия ще бъдат радикални, като отдалечаване от хора, които ви дърпат назад или ви потискат с отношението си. Някои ритуали по време на пълнолуние, свързани с пречистване и освобождаване от ограниченията, също са възможни. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари