IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

83 615 коледни лампички и 77 елхи – Коледа пристигна в Белия дом

30 ноември 2022 09 00

Джил Байдън се похвали с поставената украса

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Джил Байдън не успя да изчака началото на декември и реши да украси дома си още в понеделник. С няколко дни оставащи от ноември, но вече далеч от Деня на благодарността, съпругата на президента Джо Байдън се похвали с лампичките, елхите, венците и джинджифиловите къщички, които е поставила във всяка една стая на Белия дом. Това е резултат от месеци планиране и координация между първата дама, екипа ѝ и повече от 150 доброволци.

Декорацията за тазгодишните коледни и новогодишни празници носи името „Ние, хората“ и включва 83 615 лампички, 77 елхи, джинджифилова къщичка, покрита с 18-килограмова глазура и почит към домашните любимци в Белия дом – немската овчарка Командир и котката Уилоу.

Д-р Байдън разкри декорациите заедно със семействата на Националната гвардия в понеделник, почитайки паметта на покойния си син Бо, който е бивш член на гвардията. „Като майка и баба на Националната гвардия, исках да приветствам семействата на всички членове, за да ни помогнат да открием този празничен сезон като мои почетни гости. Вашата служба е въплъщение на „Ние, хората“, каза тя в официално обръщение.

В приветствено писмо в Ръководството за празници на Белия дом за тази година, президентът и първата дама разшириха темата, като написаха, че през 2022 година се надяват да уловят духа, въплътен в самата идея за Америка. „По време на вашето посещение през Народния дом, през стаи, пълни с история и празничен декор, с огледални орнаменти и детайли, отразяващи светлините, нашата надежда е да се почувствате като у дома си и да се озовете във великата история на Америка. Нека обещанието на „Ние, хората“ осветява пътя ни напред към новата година и ни събира всички заедно“, пише първото семейство на САЩ.

Според официално съобщение, планирането на коледните празници в Белия дом е започнало още през пролетта, а д-р Байдън лично е избрала темата и вдъхновението за декора. Всяка стая е декорирана в тазгодишната тема, която има за цел да символизира това, което обединява американците по време на празниците и цялата година.

Фоайето на източното крило например е украсено с празнична зеленина и червени птици кардинали – предназначени да символизират присъствието на изгубени любими хора. В поредния намек за почит към покойни близки, първите коледни елхи, включени в обиколката на Белия дом, са украсени с огледални орнаменти със златна звезда, символизираща загиналите военнослужещи.

В Китайската стая декорации като гирлянди от дървени лъжици, мерителни чаши, точилки и бисквити представляват стари семейни традиции. В стаята Vermeil действията на доброто са изложени чрез огромни подаръци, опаковани в шарена хартия и панделки, включително две кутии, в които закачливо се крият домашните любимци на семейство Байдън – немската овчарка Командир и котката Уилоу.

Пак Марая Кери по Коледа: Певицата с празнична колекция

Секси и стилна Коледа: Шакира в празничната кампания на Burberry

Наоми Кембъл и Изабел Юпер дадоха старт на Коледа в Париж

Синята стая включва централен елемент на празника – 5-метрова елха, която се простира от пода до тавана и изисква премахването на полилей, за да влезе в стаята. Тазгодишното коледно дърво е украсено с ръчно изработени изображения на официалните птици от всички 51 щата, територии и окръг Колумбия, илюстриращи красотата и силата, които идват от единството.

В речта си по време на официалното откриване на декорациите, д-р Байдън отбеляза, че нейните пътувания из страната са помогнали за трансформирането на Белия дом. Тя заяви, че през последните години е посетила почти 40 щата, където американците ѝ показали душата на нацията. „Когато страната ни се обедини, ние сме по-силни. Това, което споделяме, е много по-голямо от нещата, които ни разделят. Душата на нашата нация е – и винаги е била – ние, хората. И това е, което вдъхнови тазгодишната празнична украса на Белия дом“, каза още първата дама.

Сред другите забележителни детайли в празничния декор е ежегодната реплика на Белия дом, направен като джинджифилова къщичка от 20 листа тесто за захарни бисквити, 30 листа тесто за джинджифилови сладки, 13 кг. шоколад, 18 кг глазура и 45 кг айсинг.

Белият дом очаква да посрещне около 50 000 посетители през празничния сезон. В допълнение, разнообразие от виртуални интерактивни изживявания за гледане онлайн ще бъдат достъпни чрез дигиталните платформи на президентството тази година.

За още коледно настроение последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари