IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10 домашни хобита, с които да преживеете зимата

10 януари 2024 10 30

Студеното време ни кара да сме по-дълго вкъщи, така че нека го направим забавно

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Тъй като температурата навън пада, вероятността да напуснем къщата за нещо по-различно от работа и пазаруване намалява значително. Ако термометърът показва под нулата, вероятно няма да ме видите, докато градусите не започнат да бъдат положителни. Забравям дори за покупките на дрехи до следващия топъл ден. 

За дните или дори месеците, когато времето не е идеално за излизане, е много лесно нашата производителност и общото ни удовлетворение от живота да бъдат сведени до минимум, а на тяхно място да се настани желанието за завиване с топли одеяла и седене по цял ден на дивана пред телевизора. Но ако вече няма какво да гледате, време е да помислите за някои нови зимни хобита. 

Не ни разбирайте погрешно – релаксацията и почивката са изключително важни, но дългите зимни дни могат да доведат до пълна скука, ако нямаме какво продуктивно да правим. Ако искате да прекарате този сезон малко по-различно от предишния, ние имаме списък със забавни, пълноценни зимни хобита, които може да опитате в уюта и топлината на собствения си дом. 

10 домашни хобита, с които да преживеете зимата

1. Превърнете четенето в навик

четене на

Снимка: Pexels

Има ли нещо по-хубаво от това да се отдадете на хубава книга в студен зимен ден? Мисля, че не, затова е и номер 1 в този списък със зимни хобита. Четенето е чудесен начин да избягате от стреса на деня, да се забавлявате без екрани или да подхранвате креативността си в момент, когато иначе може да се почувствате като в екзистенциална криза. Хубавото е, че литературният свят предлага за всекиго по нещо, така че няма да останете без книга. 

2. Експериментирайте с готвенето

готвене, кухня

Снимка: iStock

Ако сте гледали твърде много клипчета в TikTok за здравословни рецепти, напълно ви разбираме. Нашите колекции със запазени видеа вероятно са пълни с всякакви предложения, до които обаче все не стигаме заради натовареното ни ежедневие. Зимните и студени дни обаче предлагат невероятната възможност да започнем да отмятаме една по една рецептите, които ни харесват, и да изпробваме уменията си в кухнята. 

3. Балансирайте с йога

йога, постелка,

Снимка: iStock

Дори и да сте почитатели на бягането или високоинтензивните тренировки, мислете за йогата като упражнение за облекчаване на стреса, а не просто за физическите ползи. Някои пози могат да помогнат за облекчаване на безпокойството или да намалят ефекта от седенето на бюро през целия ден. Опитайте да добавите йога практика в ежедневието си, за да подобрите дишането, да останете свързани с тялото и да стигнете до лятото с възможно най-малко стрес. 

4. Развийте готварските си умения

нисковъглехидратна диета,

Снимка: iStock

Ако не сте начинаещ в кухнята и искате да подобрите готварските си умения до степен мастър шеф, зимата е чудесното време за това. Опитайте да се впуснете в по-горна категория, като изпробвате нови рецепти, методи и дори подредба на чинията. Експериментирайте с нови местни кухни или вкусови профили и бъдете креативни. Да, ястията, които ядете за хранене, удоволствие и комфорт, също може да бъде приятен начин да прекарате времето и да накарате творческите си сили да потекат, когато сте затворени на закрито през сезона.

5. Научете нов език

онлайн курс,

Снимка: iStock

Защо да не прекарате цялата зима в изучаване на нов език, а след това да изпробвате новооткритите си умения през пролетната или лятната ваканция? Това хоби ще поддържа ума ви стимулиран и ако го поддържате, ще даде голям тласък на автобиографията ви. Освен това ще предизвика ума ви и ще имате цел, към която да работите – като гледане на чуждоезични филми без субтитри – което прави хобито още по-удовлетворяващо.

6. Подобрете уменията си за писане

писане, писалка,

Снимка: Pixabay

Може би сте един от късметлиите с естествен талант за писане, това преди всичко е умение, което се научава. Освен това, то не е само забавен подход за убиване на времето, но е важен за бизнес имейли, комуникация с любимите хора и като начин да изразите себе си. Ако някога сте искали да бъдете по-добри в писането, практиката у дома е чудесен старт. 

7. Отпуснете се с плетене

плетене istock

Снимка: iStock

Плетенето е класическо хоби по ред причини. След като разберете основите, можете да го правите, докато вършите и други неща – гледане на телевизия или слушане на страхотна музика, аудиокнига или подкаст. Това хоби също така прави дните ви още по-продуктивни, защото в края на задачата може да се сдобиете с пуловер, шал или шапка.

8. Започнете нов план за тренировка

танци вкъщи

Снимка: iStock

Най-вероятно физическата активност не е първото нещо, което свързвате с думата хоби. Но тренировките не трябва да са изтощителни или болезнени. Всъщност планът ви трябва да се чувства като забавна дейност, независимо дали включва йога упражнения след дълъг ден, или енергизиращ танцов клас у дома. 

Новогодишни резолюции – 5 лесни начина да постигнете мечтите си

Правенето на тези 5 неща след 19 часа ще промени живота ви

9. Свържете се с вътрешното си дете

настолни игри

Снимка: iStock

Спомняте ли си, когато прекарвахте вечерите си не пред телефона и компютъра, а в игри с приятели или редене на пъзели? Като възрастни, тези хобита сякаш губят своята тежест, а не трябва да е така. Вече има толкова много настолни игри, които са подходящи за раздвижване на мозъка, които да ви ангажират през целия ден. Може да поканите приятели на вечеря, след което да предложите да изиграете една игра, която хем да ви откъсне от ежедневието, хем да ви накара да се върнете в по-безгрижните си детски години.

10. Създайте си градина

миниградина

Снимка: iStock

Градинарството не трябва да е дейност на открито, запазена за лятото. Поддържането на няколко различни билки на закрито не само добавя освежаващо усещане към дома ви и създава красив декор, но също така означава по-ароматни, здравословни ястия за много по-малка цена от закупените от магазина билки. Най-добрата част е, че може да започнете лесно и да поддържате вътрешната си билкова градина през цялата година. 

За още новини от света на лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари