IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-красивите плавания с фериботи в света

10 юли 2015 08 29

Топ 10

Снимка: cntraveler.com

Снимка: cntraveler.com

Следващия път, когато сте в нов или дори във вече познат град, помислете си дали да не използвате ферибот като метод за придвижване.

Тези плавателни съдове често се използват предимно с транспортна цел, но гледките от тях могат да са наистина грандиозни.

По света има живописни маршрути с фериботи, които са вдъхновявали писатели и фотографи

Освен това фериботите осигуряват евтина алтернатива на круизните кораби, както и на плаването с моторница, яхта или катамаран.

1. Фериботът в Истанбул

Фактът, че този град е разположен на два континента го прави уникален. Възползвайте се да пътувате с фериботите Шехир Хатлари, които превозват между популярните квартали в европейската част (Еминьоню, Бешикташ) и тези в азиатската част (Кадъкьой, Юскюдар). Насладете се на пътуването по залез слънце.

2. Фериботът „Стейтън Айлънд“ в Ню Йорк

Можете да разгледате Ню Йорк чрез метрото или автобуса, но по-лесно и приятно ще ви бъде да го направите на борда на някой от местните фериботи. Безплатният „Стейтън Айлънд“ тръгва от Долен Манхатън и предлага красива гледка към Статуята на свободата. 

3. Фериботът от Дубровник

Не е нужно да притежавате частна яхта, за да се насладите на живописното Далматинско крайбрежие на Хърватия. Можете да пътувате на ферибот между някои от оживените пристанища, като например Дубровник и Риека. Докато плавате ще се насладите на сапфиреното Адриатическо море, ще видите от далеч средновековни сгради и римски руини. 

4. Фериботът в Сан Франциско

Маршрутът му е от Сан Франциско до Саусалито – един от най-популярните фериботни маршрути в САЩ. През 30-минутния круиз ще се насладите на емблематичния мост „Голдън Гейт“ и на други забележителности, като бившия затвор „Алкатраз“.

5. Фериботът в Хонконг

Единият начин да видите този град е чрез туристическия трамвай Victoria Peak, а другият е чрез ферибота „Star“. Той тръгва точно в 20:00 часа и от него можете да се насладите на истинската симфония от светлини, която представлява мегаполисът вечер. 

6. Фериботът в Лондон

Един от начините да заобиколите задръстванията от автомобили и хора по улиците на британската столица е да се разходите по река Темза с лодка или с ферибот.

Те тръгват от всеки кей, на всеки 20 минути, преминавайки през забележителности като Окото на Лондон, „Тауър Бридж“ и т. н.

7. Фериботът в Сидни

Той тръгва на всеки 30 минути, а маршрутът му е между Сидни и плажната ивица на предградието Менли. Фериботът минава покрай прочутата опера на Сидни, както и около безброй небостъргачи. Късметлиите могат да видят и китове.

8. Ферибот из гръцките острови

Най-добре е да пътувате от Атина до Цикладските острови (Миконос, Сирос, Парос, Санторини) и да достигнете запленяващия остров Санторини, където да акостирате.

9. Фериботът на Аляска

Това със сигурност е едно от най-необичайните пътувания в света!

10. Ферибот в Норвегия

Това е най-добрият начин да видите прекрасните фиорди на Норвегия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари