Това е една от онези рецепти, които се приготвят бързо, не изискват много продукти и време, а резултатът е повече от впечатляващ.
Необходими продукти:
200 г чаени бисквити
125 г краве масло
150 г черен шоколад
4 с. л. захар
1 с. л. какао на прах
ванилия
750 г нискомаслена извара
500 мл течна сладкарска сметана
1 пакетче желатин
Бисквитите смиламе в блендер и добавяме разтопеното масло. Изсипваме маслените трохи на дъното на откопчаваща се форма и притискаме с лъжица, за да оформим основата на чийзкейка, оставяме за 30 минути в хладилника да се охлади. През това време в дълбока купа сипваме изварата, захарта, ванилията и сметаната и с помощта на пасатор разбиваме до гладка консистенция. Добавяме разтопения на водна баня шоколад и разбиваме още малко.
Желатинът се накисва във вода и се оставя да набъбне, след което се разтопява на водна баня. Добавяме желатина към крема и разбъркваме добре. Изсипваме върху охладения блат, заглаждаме и оставяме за 4 часа да стегне в хладилника. Готовият чийзкейк поръсваме обилно с какао.
Източник: Wellcometomykitchen