Слушайки за астрологията по телевизията или четейки определена статия, няма как да не сте попаднали на домовете, в които попада всяка зодия. Може да ги дефинираме като определени периоди, всеки един от които има своето влияние върху човека.

Домовете са разположени в кръг, като в тях могат да се поместят от една до три зодии. Те имат различна големина, която се измерва в градуси. Когато човек се роди, планетите застават на определено място в кръга на знаците. Той се дели на 4 квадранта – от линията на Меридиана и тази на Хоризонта. Отделно всеки от тях се дели на по 3 сектора, като така се получават 12 дома. При раждането на един човек, планетите заемат точно определено място на небето и в зодиакалния кръг. Кръгът е разделен на 4 квадранта от линията на Хоризонта и линията на Меридиана. Всеки от четирите квадранта се разделя на 3 сектора, така се получават 12 сектора, които в астрологията се наричат „домове“, като всеки от тях отговаря за определен аспект от живота.

След като ви представихме първите 6 астрологични дома и тяхното значение, ето и останалите:

Седми дом – на брака

Свързва се с избора на партньори и сътрудници в живота. Този дом определя желанието на хората да се обвържат в единен съюз, както и да работят съвместно с други хора, обединени от една цел. Също така към него се отнася положението в обществото.

Осми дом – на смъртта, секса и задълженията

Тук има значение как всеки един индивид се справя с ограниченията, какви са сексуалността му и отношението към неговия партньор. В осмия дом попадат въпросите за наследство, духовни ценности, загуби, смъртта и промените в живота.

Девети дом – на морала и религията

В него попадат философските и религиозни възгледи, смисълът на живота, образованието и непрекъснатото усъвършенстване на човек във времето. Нарича се още дом на далечните пътешествия.

По какво се различават земните знаци Телец, Дева и Козирог?

Десети дом – на кариерата

Той предопределя постиженията на хората в обществото, техните амбиции и това как ги възприемат другите. Тук влизат отношенията на властимащите към подчинените им. Смята се, че този дом има връх, който се нарича Зенит и е важно място в хороскопа.

Единадесети дом – на приятелството

Засяга отношенията между приятели и тяхното положение в обществото. Свързан е със социалните контакти между хората – участие в различни групи по интереси, осъществяване на целите и стремежите. В единадесети дом попадат всички копнежи за реформи.

Дванадесети дом – на мъдростта

Той определя борбата със собственото его, задкулисните игри и въобще враговете и тъмната страна на живота. Също така се свързва със скритото познание – мъдростта, различни мистични способности и други. Дванадесети дом предопределя умението ни да завършваме нещо и да стартираме ново.

Домовете в астрологията – какво значение имат за знаците? (1 част)

Какви са различията на въздушните знаци Близнаци, Везни и Водолей?