IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 неща, които да правите през уикенда в София

11 октомври 2019 17 30

Ако се чудите – ето нашите предложения

Снимка: Istockphoto

Този уикенд се очертава един от последните с хубаво време – слънце и приятни температури. Със сигурност ще е абсолютна грехота да си останете вкъщи и да пропуснете златни възможности за забавления.

Ако все пак искате да прекарате пълноценно времето си, но не знаете как точно – предлагаме ви 5 неща, които можете да правите в София.

1. Гледайте „Жокера“

Ако сте фен на такъв тип филми – това е вашата златна възможност да видите за какво точно ще говорят всички около вас в следващите поне 5 дни. Ние вече гледахме филма и можете да видите личните ни впечатления и малко история за филма тук.

2. Посветете уикенда на Cinelibri

Кино-литературният фестивал е страхотен начин да обогатите своята обща култура, да се насладите на филми, които иначе няма как да гледате и да научите новостите в киноиндустрията. Програмата можете да видите в сайта на фестивала, а ние лично сме си заплюли да хвърлим едно око на „Аз, Леонардо“ или „Вита и Вирджиния“ в събота и „Къде си Бернадет“ с Кейт Бланшет (любима ни е просто!) или „Терапия за мизантропи“ с Жерар Депардийо.

3. Разходка из „Пътека на здравето“

Хубавото време е най-добре прекарано сред природата. Ако не сте супер запалени да правите дълги изкачвания на върхове из България, то един от двата дни на уикенда задължително отидете на „Пътека на здравето“ в Банкя. Ние многократно сме се разхождали по нея – лесна е, без екстремни стръмнини, сред гора и определено ще ви помогне да заредите батериите за следващата седмица. Вижте къде точно се намира тук.

4. Отдайте се на изкуствата

Ако имате изявен интерес към определени изкуства и обожавате да се наслаждавате на креативността на ръчната изработка, то този уикенд спокойно може да задоволите тази жажда. И в събота, и в неделя, от 11:00 до 19:00 часа можете да посетите Есенен базар на изкуствата Vol.1

Там можете да се насладите на авторски бижута, дрехи, аксесоари, декорация за дома и много, много други артизделия.

5. Насладете се на изложба

Този уикенд е чудесно време да се насладите на временната изложба „София: От първия трамвай до последната спирка на метрото“. Там ще можете да видите модели на трамваи, които са се движили по столичните улици от началото на ХХ в. до сега. Ако не друго, то със сигурност е добре да опознаем столицата и да се върнем години назад.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари