IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зле опакованите подаръци носят повече щастие на Коледа

17 декември 2019 18 00

Резултатите са от скорошно проучване

Снимка: Pexels

Коледа е съвсем близо и това означава, че трябва да направим последни приготовления, свързани с празника. Трябва да опаковаме подаръците за близки и приятели, да направим коледните гозби и да украсим празничните сладки.

Когато става въпрос за опаковане обаче, не можем да бъдем толкова добри, колкото елфите в работилницата на Дядо Коледа. Всеки път има едно малко ъгълче, което не се е сгънало добре или пък опаковката не е пригладена както трябва. Това може да вбеси човека, който се е заел с тази трудна задача и така да му съсипе празничното настроение.

Коледа -

Тук обаче идва и хубавата новина за тези хора. Според скорошно проучване, точно тези зле опаковани подаръци носят повече радост за получателя им, отколкото такива, които имат бляскава опаковка. С леко смачканата опаковка ще предизвикате по-позитивна реакция у човека отсреща.

Изследването е направено от Университета в Невада, където учените наблюдавали как опаковката ще се отрази на този, който получава подаръка. Резултатите показали, че перфектното външно състояние може да накара получателя да изгуби интерес към това, което има под обвивката. Проучването е озаглавено „Presentation Matters: The Effect of Wrapping Neatness on Gift Attitudes“.

Учените твърдят, че перфектната опаковка може да създаде високи очаквания за това какво има вътре. И ако подаръкът не достигне тази висока летва, често има разочаровани, което не е никак приятно. И обратно – ако външността на подаръка ви не е толкова добра, това може да намали очакванията на човека и с това да предизвикате по-голямо вълнение от самия подарък.

Коледа -

Тук обаче идва и важната забележка. Експертите съветват зле опакованите подаръци да се дават само на приятели и роднини. Когато подарявате нещо на човек, когото не познавате или пък на колега, добре е да изпипате нещата. Така ще покажете какво е отношението ви не само към предмета, който подарявате, но и към този, на когото подарявате.

Твори с Tialoto: Оригинална подаръчна опаковка

„С приятелите много добре знаем какви са ни отношенията и затова по-скоро използваме опаковката на подаръка като сигнал за това какво има вътре. Но когато става въпрос за нещо по-професионално, подаръкът е начин да покажем какво е отношението ни към човека, а не искаме да издаваме какво подаряваме“, казва д-р Джесика Рикстом пред „People“.

Коледа -

Ако все още не сте опаковали подаръците, хубаво е да отделите тези за офиса и тези за приятели и роднини, за да не объркате начина им на опаковане.

Как коледните празници могат „да погребат“ връзката ви

Снимки: Pexels

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари