fallback

Как да приготвите: Попска яхния

25 January 2020 10:30

Нещо вкусно със свинско за уикенда

Онези от вас, които обичат да похапват зеленчуци, сигурно харесват и манджите с тях. Яхнията е едно от традиционните ястия, които присъстват в различни варианти на масата ни през седмицата. Хем е вкусно, хем икономично.

Днешната ни рецепта е за яхния със свинско от Северозападния край, предоставена от готвача Иван Савов. В нея има малко чесън и вино, което я прави изключително ароматна и приятна за небцето на българина.

Ето какви продукти са ви необходими за нея:

– 500 г свинско; – 4 – 5 глави лук; – 3 – 4 скилидки чесън; – 1 домат; – чаша червено вино; – 1 с. л. брашно; – червен пипер, черен пипер, сол и олио на вкус.

Как да си приготвите попската яхния?

Обелете и изчистете добре лука, след което го нарежете на ситно. Той се запържва леко в олио.

Добавете парченцата свинско към лука и ги оставете да поцвърчат за малко.

Настържете домата и го оставете да се задуши със свинското и лука.

Накрая добавете смачкания чесън, виното и чаша вода.

Оставете яхнията да заври и накрая я сгъстете с малко брашно. Подправете с подправките по ваш вкус.

Надяваме се да ви хареса, да ви е сладко!

Автор на статията:
Ваня Гъркова
Сподели
вкусни рецепти Иван Савов попска яхния гозби от северозапада рецепта за яхния
1 коментара
fallback