IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изгорете повече калории

20 септември 2012 10 40

Десетте най-добри начина за горене на калории според списание Ask Men

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Искате да горите повече калории, но за целта да не се налага да прекарвате всяка свободна минута във фитнеса? Имаме добра новина за вас, мъжкото списание Aks Men направи списък с десетте най-добри и приятни начина да влезете във форма. Ето кои са те:

1. Правете прекъсвания на диетата си

Спазването на нискокалорична диета продължителен период от време значително намалява общия брой на изгорени калории. За да преодолеете този проблем и да започнете да горите калории по-бързо, правете пауза на всеки четири-шест седмици по време на диетата. Два дни висококалорична храна ще засили метаболизма ви, който ще ви помогне да горите калории по-бързо.

2. Четете вместо да гледате телевизия

Четенето не само ще ви обогати, но и докато го правите ще изгорите повече калории, отколкото, ако гледате телевизия. Докато четете мозъкът остава метаболитно активен. Тъй като това се счита за чиста глюкоза, по този начин ще изгорите по-бързо въглехидратите, които сте приели през деня.

3. Спете повече

Малко часове сън забавят метаболизма. Ако спите достатъчно обаче, глюкозата в организма ви ще се увеличи и тялото ви ще преработва въглехидратите, които консумирате много по-лесно. А това от своя страна означава по-малко мазнини.

4. Тренирайте спортове

Спортовете са отличен начин да засилите метаболизма си и да горите калории по-бързо. Естеството на спортове като на баскетбол или футбол имитира интервалните тренировки във фитнеса. Като допълнително преимущество при спортуването е, че повишавате вашата мускулна сила и координация.

5. Тренирайте, когато имате свободно време

Кратките интензивни тренировки, когато имате време за тях, са чудесен начин да горите повече калории и да стягате мускулите си. Достатъчно е да направите 20 лицеви опори, 20 клякания и 20 коремни преси.

6. Движете се повече

Стара, но изпитана рецепта. Движете се повече, във всеки удобен момент. При възможност на всеки 30 минути ставайте и се разхождайте за по няколко минути, за да забързате метаболизма си. В края на дена това може да означава още най-малко 100 изгорени калории.

7. Приемайте въглехидрати

Както казахме нискокалоричната диета за дълъг период от време забавя метаболизма. Приемът на въглехидрати е пряко свързан с функцията на щитовидната жлеза, така че при въглехидратен недостиг, ефективността ѝ ще се намали и метаболизма ви ще се забави.

8. Приемайте повече протеини

Един от най-бързите и лесни начини да засилите метаболизма си е като увеличите приема на протеин. Всеки път, когато ядете богата на протеин храна, тялото ви ще изразходва много калории.

9. Люти чушки

Добавянето на няколко люти чушки към яденето е друг бърз и лесен начин за моментално горене на калории. Лютите чушки съдържат капсаицин, който кара тялото да изразходва повече енергия под формата на топлина - съответно горите повече калории. Ако лютите чушки не са ви по вкуса, червеният пипер върши същата работа.

10. Пийте зелен чай

Зеленият чай има много ползи за тялото, включително това, че благодарение на него горите повече калории. Напитката е богата на антиоксиданти и помага за отблъскване на свобоните радикали. Пийте зелен чай с добавка лимон, отколкото захар, за да си спестите няколко и друга калория.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари