IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печена пилешка супа, при това - по римски

2 ноември 2011 15 28

Бързо, лесно, вкусно, пък и здравословно

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Необходими продукти:

400-500 г пилешко месо3 глави кромид лук3-4 моркова3 картофа2 с.л. краве маслокопър, смлян черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарежете лука на ситно, морковите - на колелца, обелените картофи - на кубчета. Нарежете месото на хапки.

Сложете ги в глинено гърне заедно с кравето масло и 750 мл вода, посолете и поръсете с черен пипер. 

Похлупете гърнето, сложете го във фурната и първо гответе на умерена температура, докато супата заври, после намалете силата на огъня и гответе до готовност на продуктите.

Готовата супа поръсете със ситно нарязания копър.

Рецептата е от книгата "Готвим в глинено гърне" на ИК "Колхида"

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари