PDA

View Full Version : Дневник на отслабващите 3


Страници : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14

aniK
25th April 2009, 08:05
swe3tynka, още в понеделник на лекар :!: :!: :!: Няма да пиша какви ужасни неща ми хрумват като причини :(

Dandulina
25th April 2009, 08:40
Вчера ми беше зареждащ ден...няма да си казвам менюто ...
Смятам да мина на безвъглехидратна диета(макар ,че аз си наблягам на извара и мляко ама..) ... , само едно ме затруднява ..какво ще закусвам - не може мляко,плодове..нито месо мога да ям сутринта ,нито зеленчуци..
Или да помисля за друг режим

hatred
25th April 2009, 08:52
Dandulina, мисля, че НВД е по - добрият избор. Чак безвъглехидртанта ... В моите разбирания е малко крайна, знам ли :roll: А и начинът, по който се отразява на организма, е доста спорен. Виж, при НВД такива спорове няма - тя е гарантирано здравословен режим.

swe3tynka, не исках да пиша, защото изказването ми неминуемо щеше да прозвучи като това на aniK. Тези симптоми са достатъчно основателни, за да потърсиш консултация с лекар. А че ти желаем искрено всичко да е наред и да ни се похвалиш, че си се успокоила, се подразбира :2003: :2020:

punchin
25th April 2009, 09:30
Хей :) и аз мн искам да се включа, ако може :roll: значиии аз съм на 16, 163-165 см и 53-54 кг :) днес закусвах 200гр кисело мляко и 300 мл прясно с 1 ябълка... това не е от никаква диета или режим... но и аз съм като
swe3tynka и реших докато не ми дойде да се храня нормално :) на мен, между другото, лекарката ми изписа дуфастон и се надявам този път да ми помогне :? а , и моят корем беше адски подут, но започна да се пооправя мисля че и при теб ще стане така ;)

goldish
25th April 2009, 09:48
Добро утро!
aniK, дано да си ме разбрала правилно. Убедена съм, че при теб бирата е най-дребният грях. Нали знаем, че прекаленият светец и богу не е мил. :girl_haha: А ти наистина доста спортуваш, така че искам само да подчертая, че не исках да ти кажа нищо лошо- просто се пошегувах. :1225:
didk@t@, swe3tynka, Dandulina, призовавам за по-разумно хранене. Баласът е нужен!!! Искам да припомня, че правилното съотношени според лекарите между основните хранителни групи е: 4:1:1 съответно за въглехидрати:протеини:мазн ини!
Правилно според мен е по-скоро да се подбира видът на въглехидратите- сложни по възможност, мазнините- ненаситени. Повече спорт и резултатите няма да закъснеят!!!

Dandulina
25th April 2009, 10:08
hatred , благодаря ..нямаше да издържа без сиренце...мляко и т.н..мисля ,че нвд е моя режим ..ще се пробвам
Закуска - 1к.мляко 2%(350гр) , 2л.овесени трици и 1 ленено брашно
нес кафе

aniK
25th April 2009, 13:35
aniK, дано да си ме разбрала правилно. ....

О, Goldish, опитвах се да те убедя да не се отказваш от бирата :1206: Тя е най-малкото зло: колкото и въглехидртана да е, има много полезни съставки в нея :2003: Моите напитки са 4: вода, айрян, бира и нескафе с мляко (много рядко фреш гейпфрут). Това си поръчвам в заведения в зависимост от частта на деня :D Само водата е постоянно. С бирата не прекалявам само заради алкохола, че не обичам да съм замаяна. Пила съм доста време и безалкохолна, но е по-сладка и блудкава пък и много малко заведения я зареждат :?
Ох, не споменавай повече 'бира', че се отплесвам в писане :girl_haha: Като hatred с изварата ;)

Dandulina, тази закуска звучи много невкусна :D Дано да ти харесва, но ако се насилваш да я ядеш по някакви причини, по-добре недей. Филийка Мастермахер ;) с нещо и кисело мляко също става :2043:
Мисълта ми е, че "диетично" не трябва да значи "гадно" има толкова много вкусни диетични неща. Особено пък сутрин може да се хапва по-сложно-въглехидратно :P

Dandulina
25th April 2009, 13:53
aniK , не е лошо млякото ..допада ми .
Мастермахер..къде мога да намеря...то У наше село само Била има ... :lol: и какво точно представлява (предполагам хубав пълнозърнест хляб)

didk@t@
25th April 2009, 13:57
Аз тогава нямах време и да ям много за това така. :oops: Не че тва ми е оправдание де...

swe3tynka
25th April 2009, 15:24
swe3tynka, още в понеделник на лекар :!: :!: :!: Няма да пиша какви ужасни неща ми хрумват като причини :(

:shock: Като например? :?
Той ми е подут ниско долу, не горе..мама каза, че сигурно е заради цикъла (който така и не е дошъл все още). И друг път ми се е случвало да ми бъде толкова голям, но скоро не се беше подувал (смисъл ЧАК толкова). На мен попринцип явно стомахът ми е малък,понеже каквото и да хапна ми се издува, недай си боже да хапна повечко :shock: :? Смисъл от доста време си имам проблемен стомах..когато ходих да ми гледат яйщниците на видеозон,заради цикъла, да не би да имам някоя киста или възпаление, ме гледаха чак до пъпа и докторът каза, че няма нищо смущаващо. Просто трябва да чакам..
А че коремът ми реагира на всяка храна, това си е друг въпрос. Когато ми се изду онзи ден ( :shock: ) се сетих, че бях яла боб преди това и може и заради това да е било.. Днес ми е в малко по-добро състояние :?
Но защо задължително да ходя на лекар, какви толкова "ужасни" неща ви хрумват, наистина не разбирам :oops:

aniK
25th April 2009, 15:32
swe3tynka, аз наистина се сетих (си припомних) нещо много ужасно :( По-добре да не го пиша. Просто прецени дали не си въобразяваш за то ва подуване от стремеж да си идеално плоска и слаба, дали наистина не е от боба или е нещо, заради което трябва да идеш на лекар... :1219:
Dandulina, MASTERMACHER е един черен хляб (в пакетчетата изглежда като кубче, съставено от плоски 4-ъгълни филийки), в който има всякакви зърна и семки. Щом имате Била, не може да го няма :2043: Аз спазвам НВД от 3 години, но не съм фанатизирана. Ако ядях хляб и закусвах, бих яла точно този със сирене, с извара, с филе или нещо подобно. Разнообразявай закуската. Млечни можеш да консумираш, но е желателно да бъде преди обяд.
Goldish, и ти само Дюканско кексче ядеш на закуска :2010: Ми промени малко де :P Това кексче не е ли досадно за правене :2045:

Dandulina
25th April 2009, 15:42
ПМС-то ме почва и преритвам за сладко :lol: и то ми се яде по никое време..изядох лента черен шоколад :?

Engel
25th April 2009, 17:10
Аз минавам само за хаййй :) Държа фронта да знаете :)

cvetence
25th April 2009, 17:32
здравейте ...аз съм нова тук, но реших да постна менюто ми и да ви помоля да кажете мнения за него...нямам много за сваляне, 3-4кг, но ме дразнят и искам да ги сваля. Имам и друга цел - да се храня здравословно...на 16г съм, 169см/57кг
искам да премахна коремчето и малко от дупето
ето и менюто ми за днес, моля ви, кажете как ви се струва
закуска: 5 лъжици овесени ядки+ 5 лъжици натурален корнфлейкс+ 300 мл прясно мляко
междинно: ябълка
обяд: риба на скара и задушени зеленчуци
вечеря: салата от домат и краставица (без олио или друг вид мазнина)

goldish
25th April 2009, 18:47
cvetence, Менюто ти е хубаво, само искам да си помислиш пак дали не е прекалено много мюслито и особено корнфлейкса на закуска.
aniK, на мен кексчето страшно много ми харесва. Даже вчера се зачудих дали не е пък прекалено недиетичен :roll: , но си ми харесва. Иначе аз ядях 3 супени лъжици мюсли с 250мл мляко. но нали се разбрахме преди време, че те са по-подходящи за задържащите мацки. Иначе аз предвид фактът, че е сутрин, обокновено си позволявам някои издънчици. А за :1206: явно много добре сме си се разбрали. :wink:
Engel, само така! Аз сега изядох една соленка. Пак има вкъщи една кутия, но ще се справя!!!

hatred
25th April 2009, 18:51
. Имам и друга цел - да се храня здравословно

...


закуска: 5 лъжици овесени ядки+ 5 лъжици натурален корнфлейкс+ 300 мл прясно мляко
междинно: ябълка
обяд: риба на скара и задушени зеленчуци
вечеря: салата от домат и краставица (без олио или друг вид мазнина)

Поздравления за прекрасната цел ! Много се радвам, когато някой каже "аз искам да се храня здравословно" вместо "аз искам да отслабна". Много пъти съм го казвала, сега ще се повторя - ако се храниш здравословно, отслабването и поддържането на подходящите килограми идват като "страничен ефект". :wink:

Относно менюто ти, според мен вечерята е твърде семпла. Няма нищо нередно в това да приемеш протеин с нея. Даже е желателно - спецовете препоръчват прием на протеин с всяко хранене.

Иначе някой може да ти обърне внимание, че овесените ядки и корнфлейксът са много, но според мен на фона на общото количество въглехидрати за деня не е нещо страшно. :2003: :2020:

swe3tynka
25th April 2009, 19:16
aniK,аз че искам да съм плоска и слаба- искам, но че коремът ми 2 дена беше огромен, беше.Дори баща ми ме попита какво ми е станало :lol: Аз ще отида на лекар, просто за всеки случай, само да ми се освободи малко време, понеже както казва мама "с тези неща шега не бива". :) Сега, в момента, пак е подут, но пък днес бях и на фитнес- а след фитнес,като се върна в къщи и обядвам ВИНАГИ ми става като топчица (и много твърд), поне не ме боли :?
А ето ми менюто и за днес, доста по-обилно е от обикновенно, но в събота и неделя винаги е така, понеже във фитнеса и басейна изгарям много калории и не се чувствам добре, ако не се нахраня като хората :P

Закуска: 1кофичка кисело мляко 0,1% + 2с.л.натрушени орехи + 1с.л.стафиди + 10 бадема + 2ч.л. течен мед
Обяд:Спанак с бяло пилешко месо от филе (на парченца) + 1 шоколадово кремче на Др.Йоткер за десерт
Следобяд: няколко ягодки + 1 портокал
След 2 часа: 1 белена ябълка
Вечеря: -малка шопска салата (2 малки домата + 1/4краставица + малко обезмаслена извара)

Спорт: Фитнес-2 часа (20мин-упражнения за дупе и крака,1час велоергометър-(29км),40 мин коремни преси (300бр) + гръбни преси (160бр).
Плуване-1 час,бързо темпо (2км).

Като цялата ми тренировка беше 2часа преди обяда и 2 часа след закуската :)

Някакви забележки? :roll:

cvetence
25th April 2009, 20:32
значи ще махна корнфлейкса на закуска и вместо него ще ям или пуешка шунка или пуешко пушено месо (в малки количества - 40-50грама) и на вечеря ще хапвам и някакво месо

aniK
25th April 2009, 21:41
..изядох лента черен шоколад :?

Напречна или надлъжна :lachen: Не се тормози, един път може ;)

swe3tynka, менюто ти ми хареса :2043: Закуската ти е направо билдърска, но предвид годините ти и активния спорт, е много добра. Моят съвет е да тренираш поне 2 часа след ядене и след тренитовката да мине поне 1 час, преди да се нахраниш обилно (докато се изкъпеш, прибереш, приготвиш храната...). Този стомах реагира негативно на нещо - открий на какво.

swe3tynka
25th April 2009, 21:50
..изядох лента черен шоколад :?

Напречна или надлъжна :lachen: Не се тормози, един път може ;)

swe3tynka, менюто ти ми хареса :2043: Закуската ти е направо билдърска, но предвид годините ти и активния спорт, е много добра. Моят съвет е да тренираш поне 2 часа след ядене и след тренитовката да мине поне 1 час, преди да се нахраниш обилно (докато се изкъпеш, прибереш, приготвиш храната...). Този стомах реагира негативно на нещо - открий на какво.

Ами да, аз закусвах и чак след 2 часа започнах да тренирам.След фитнеса, плуването и сауната, минаха 2 часа и чак тогава обядвах :)
Йейй менюто ми ти харесва :1259: Много се радвам!!!!
А стомахът, да.. :? Май реагира на храна :shock: Ако не ям-супер, плосък като дъсчица (само дето ме боли). Ако хапна,дори и малко- топка :shock: Сега пак ми е подут и малко ме наболява (ниско долу)..гадно е :evil:

Dandulina
26th April 2009, 09:21
НЯма да казвам вчера какво погълнах..днес вече съм стриктна (мале какво ми стана незнам :oops: )

cvetence
26th April 2009, 11:00
здравейте
да си кажа менюто за днес
закуска: овесени ядки с прясно мляко и пуешко пушено месо
междинно: ябълка
обяд: супа телешко варено, малко задушени картофи и свинско филе на фурна
вечеря: домат, краставица и малко от свинското филето на фурна

на ден пия по около 2.5-3 литра вода
6 дена в седмицата правя 30-35 мин. упражнения в къщи, като гледам да редувам, един ден за крака и дупе, другия ден за корем и паласки

monita_g
26th April 2009, 13:46
Здравейте, аз не съм писала почивните дни, но ще ме простите...не съм се отказала от принципите си :) макар и днес да замезих със сладичко :)

Само да постна, че за днес съм хапнала една филийка хляб (пълнозърнест "Мюсли"), един сухар и шунка ... малко сладичко - шоколадче :) :oops:

swe3tynka
26th April 2009, 15:26
cvetence,вече си вечеряла?? :shock:

А, hatred, твоето тегло е много под нормата, нали? (въпреки че се храниш нормално,здравословно и тнт) Нямаш ли проблеми с цикъла? :roll:

Dandulina
26th April 2009, 16:02
За днес ...как ли ми е менюто (като се има на предвид ,че съм на ВМ-НВД..че не съм много в час още)
закуска (12ч) - ябълка
ОБяд(16ч) - 1бутче,1кюфте на скара и 2л.извара
За вечеря смятам да е салата зелена (омешана с малко сиренце и туй онуй) ...казвайте как ви се струва
А дали може за закуска да си направя тричава палачинка ..съчетава ли се с режима..

hatred
26th April 2009, 17:10
А, hatred, твоето тегло е много под нормата, нали? (въпреки че се храниш нормално,здравословно и тнт) Нямаш ли проблеми с цикъла? :roll:

Висока съм 1.80 см, в момента съм към 54 кг. На теория е под нормата, но goldish и marie_claire могат да потвърдят, че на практика далеч не съм много слаба.

Проблеми с цикъла нямам, но пия хапчета от години.

Доколкото съм чела, проблеми с цикъла от ниско тегло се появяват тогава, когато процентът телесни мазнини стане драстично по - нисък от този, който си имала, когато си получила първата си менструация. А аз, когато я получих, приличах точно на сглобена от клечки :lol: Хубави времена бяха на 12 :lol:

Engel
26th April 2009, 18:11
Ето ме и мен за днес:
Закуска - missing /защото снощи пих алкохол /
Обяд: Салата /домати, краставици, печени чушки и парче сирене/ + гювече от яйце, домати и сирене... малко странен обяд :)
Следобед: Малко сладичко, няма да споменавам какво за да не ви текнат лигите :lol: , което ще изгоря на велоергометъра след вечеря
Вечеря: Планирам порция леща + марулена салата
За велото планирам - 15-16км. да мина :) Имам да си наваксвам, защото последните 2 дни не съм карала заради МЦ.
Успех на всички отслабващи и отслабваща вечер :)
П.С. А относно палачинката, аз съм много ЗА да се хапва за закуска, защото съдържа повечко протеини и имаше някаква теория, че ако закуската ти е протеинова спомага отслабването + това триците действат много добре на червата :P

cvetence
26th April 2009, 18:30
cvetence[i],вече си вечеряла?? :shock:
хах, вечерям към 17.30-18.00, но аз сутрин си намислям какво ще ям през деня и си го спазвам. Предпочитам така, отколкото да ям хаотично, а и като съм и на училище се налага да планирам какво да си взема там (обикновенно е плод)

didk@t@
26th April 2009, 18:30
Уфф аз пак май се излагам в менюто. :oops: За деня са ми общо 6 ябълки(не наведнъж),салата от домати и краставици,салата от маруля и печена сьомга.

P.S. Anik имаш пълното право да критикуваш. :lol:

goldish
26th April 2009, 19:15
Здравейте, моичета!
Първо държа да подчертая, че hatred има тяло и пропорции на манекенка. (не че някога сте се съмнявали, де) Тя едва ли ще има проблеми с цикъла, защото има балансирано меню. Приема достатъчно мазнини под правилната форма- само можем да жзимаме пример.
swe3tynka, шашна ме с тази тернировка!!! :bravo:
Dandulina, мен, ако питаш, сспокойно можеш да добавиш салатка и към обяда и месце към вечерята. И плодове преди обед- ако държиш да си по-стриктна.
Engel, колелото, ако го караш сутрин, после няма да ти се яде толкова цял ден. Просто съвет, който наблюдавам по себе си като ефект. Но ти май имаш по-различен режим, но все пак от проба няма да навреди.
Днес и аз ще си споделям менюто:
соленка
закуска- (познайте от три пъти каква :1228: ) Дюканско кексче и 1/2 кофичка кисело мляко
ябълка
обяд- пилешка пържола със зелена салата
ябълка
вечеря- гювече (май същото като на Engel)
Топлото време определено ни дава повече енергия и сякаш и аз започвам да фотосинтезирам.
А, за малко да забравя. Преди закуската имам 1.15мин фитнес!!! :2019:
Започнах да вдигам малко тежестта на дъмбелите на 4кг. А вие с колко килограмови правите упражненията за ръце?

didk@t@
26th April 2009, 19:19
И аз ги правя с 4.

hatred
26th April 2009, 19:43
goldish, много ме засрамваш :oops:

Изключително права си, че упражненията сутрин регулират апетита. А аз очаквах, че ще съм по - гладна, странно :roll:

А, да, и менюто ти е супер :)

Момичета, възнамерявам бавничко да се ориентирам към някакъв траен, умерен вариант на НВД. Не, няма да проям месо :lol: Просто мисля да намаля плодовете ( нещо, което правя постепенно от няколко месеца ), иначе от зеленчуците не се отказвам, а мазнините също няма да увеличавам. По отношение на протеина - вече приемам по около 1.5 гр / кг телесно тегло дневно, предполагам, че е достатъчно. Какво мислите ?

Engel
26th April 2009, 19:53
hatred: За какво ти е да намаляш нещо? Все въртиш сучиш и през няколко седмици ти дойде някаква идея. Карай си я така, нямаш нужда да променяш нищо аааааа!!!!
goldish: От Понеделник до Четвъртък карах сутрин на гладно, но след това ми дойде МЦ, а и бях извън Пловдив до преди малко и за това карам днес след вечеря :) Да ви се похваля за 1 седмица сериозно каране и мазане с един лосион за целулит с който си правя масаж имам -1см. :2004:

hatred
26th April 2009, 20:04
Engel, честито за това минусче :2003:

Може би си права, аз вече постигнах успех в контрола на плодовете. Преди изяждах по килограм и половина на ден ( минимум :oops: ). В последните няколко дена карам или на две зелени ябълки, или на една зелена ябълка и около 400 грама ягоди. Как ви се струва ?

Малко ме е страх, че през лятото ще стана разногледа от дини, пъпеши, кайсии, череши, праскови, малини, къпини, сливи и няма да мога да се въздържам успешно, както сега. А за гроздето и смокините не ми се мисли просто, хем са ми любимите, хем са най - големите врагове на задника ми :evil:

Дали е допустимо през летния сезон да увеличавам малко плодовете ? И за сметка на какво ? :roll:

Dandulina
26th April 2009, 20:55
Добавих към вечерята бутче..днес менюто ми е ок..а имаше такива изкушения..

aniK
26th April 2009, 22:02
Dandulina, за ВМ-НВД можеш да прочетеш много във www.spidersport.com
Engel, не е хубаво да се тренира преди лягане - превъзбужда и не можеш да заспиш.
Hatred, аз също едно време изяждах килограми плодове и ходех като бременна хлебарка. След НВД доста ги бях ограничила, но постепенно пак увеличих количествата на някои (ягоди, череши, малини...). Внимавам с динята, гроздето и смокините. По принцип обичам по-киселите плодове :) Мисля, че можеш да си ги хапваш спокойно, но не до пръсване ;) най-малкото разширяват стомаха, а и увеличават чувството на глад
didk@t@, аз критикувам като се съгрешава, като не се яде, само го отбелязвам :D
goldish, ти беще питала за тренировкии по време на МЦ - ако не ти пречат, няма причина да спираш. Избягвай вдигане на тежко, тръскане и коремни упражнения. Аз използвам това време за почивка, особено първите дни, когато ми е малко дискомфортно.

hatred
27th April 2009, 06:20
За динята винаги ми е било интересно какъв точно й е проблемът. Тя е изключително нискокалорична ( съизмерима с повечето зеленчуци ), макар и с висок ГИ. Това не е констатация, а въпрос :lol:

goldish
27th April 2009, 07:05
hatred, за динятяа сме си говорили, че и идея си няма защо е така. Според мен не намалявай плодовете. Точно сега идва най-хубавият им сезон, когато са пълни с витамини. Ако мислиш за намаляване, направи го зимата, защото те тогава без това имат много намалено съдържание на витамини. А лято без плодове- наистина не мога да си го представя.
Engel, браво за минусчето! Само така :1203:
Аз пък ходих вече няколко пъти на солариум. Не мисля никак да прекалявам- съвсем леко да се поопека. :sunbath:
А относно килограмите ми- от доста време не се бях теглила. Днес го направих и резултатът 57кг. Очаквах да са по-малко, но ...

monita_g
27th April 2009, 07:18
hatred, и аз мисля като goldish, като гледам по пропорциите ти тегло-височина ти наистина си си добре, освен това с режима си си намерила "златната среда", която всички искат...така, че хапвай си плодове...недей стига до крайности и като ти скимне нещо...край...:) ;) ;)

Engel, и аз искам да те поздравя за минусчето...

Аз нещо съм извъм форма...смятам от днес да почна да правя някакви упражнения, да се пораздвижа малко, че..ужас. Ще започна с упражненията ми от часовете по каланетика, които посещавах. А паралелно с това ще бягам...Пък да видим къде ще му излезе края :) :) ;) Стискайте палци :) ;) ;) (това прозвуча много мизерно) :)

Хайде лека, усмихната и слънчева седмица... :) :2020:

aniK
27th April 2009, 07:53
hatred, и аз мисля като goldish,

И аз така, само че в една друга част от нейния пост - ти цяла зима яде изкуствените ягоди, ами сега, като пуснат хубави "истиниски" ще се отказваш. Тогава и аз ще ти помагам в яденето :D Освен това защо искаш да ги намалиш???!!! Досега не си напълняла от тях, нямаш нужда от отслабване...не виждам причина :? Лятото им е сезона :!:
За динята освен високия ГИ, друго не намерих. Всички НВД-йци я отричат :? Аз си хапвам, но на 1/10 от това, което ядях преди време. Предпочитам пъпеш - ям по-малко, не ми става толкова тежко и е доста полезен.

katya_den
27th April 2009, 08:44
Здравейте и от мен, момичета!
Тези дни отсъствах от форума, защото в къщи при наличието на два компютъра, не мога да се докопам до нито един от тях. :lol: Синът и снахата им разказват играта.
Искам да се похваля, че за 6 дни на 90-дневната диета свалих 2 кг.!!! Предполагам, че единият килограм се дължи по-скоро на поизпразнения стомах, защото сантиметрите са само 2 надолу. А доколкото знам на 1 кг съответстват 2-3 см. обиколка.
Спазвам си диетата стриктно, като се придържам към примерните менюта. Само дето всяка вечер си пийвам аперитив :oops: Може би, ако не беше ракийката, свалените килограми щяха да са повече. Синът ми е свалил 3 кг., но пък къде е метаболизма на младия мъж, къде е моят. Освен това той пие алкохол много рядко.
Менюто ми за днес: (3-ти ден от 4-дневния цикъл - въглехидратен)
Закуска - портокал.
Обяд - сандвич със зеленчуци и малко кетчуп. Реших, че това ще замени пицата със зеленчуци. В крайна сметка блатът на пицата се прави от хлебно тесто (3 години бях счетоводител на Дюнерите Аладин, а те правеха и пици, та зная рецептите).
За вечеря ще хапна 3-4 бисквитки с шоколад.

tonita
27th April 2009, 08:59
katya_den поздравления за минусчето :1203:, аз съм на 90-дневната диета от 5 дни, 4-те ги спазих стриктно, но вчера ми беше плодовия ден и точно тогава едни приятели ни поканиха на вечеря и нямаше как: хапнах салата моркови и 2 пилешки шишчета със спанак....
От днес пак ще съм стриктна :roll:

Engel
27th April 2009, 09:37
goldish: Милата ми, може да си направила малко мускулчета във фитнеса. Сигурна съм, че щом си се чувствала малко, а ти знаеш точно колко тежиш на определени килограми, защото разликата между тях е малко, значи и изглеждаш така. Ти беше 55, предполагам си се чувствала 55.500, максимум 56кг., но кантара те е изненадал. Надявам се този резултат да не е постоянен и да си задържала водичка и да си направила малко мускулчета :) Погледни от хубавата страна, нали мускулите тежат повече от сланинките? Ако смяташ да ходиш на фитнес, спри да се вглъбяваш в числата и си направи една мислена снимка на това как искаш да изглеждаш и то постигни във фитнеса, а не си представяй числото 54 на кантара. Зарежи го кантара!!! Той само ти пречи! Дерзай ;)
Добро утро иначе дами ;) Спирам кафетата вече, всеки да си ги прави сам.. започвам да раздавам само стимулчета.
http://www.vasheto.info/i/98-1.jpg
katya_den: Честито за минусчето, сигурна съм, че ако спреш аперативите и се ограничиш до 1-2 чаши бяло вино на седмица ще са доста по-добри резултатите ти. Замисли се! Имаш още малко време до лятото да постигнеш невероятни резултати ;) Опитай се да спреш да пиеш, никой не е казал, че отслабването е лесно.
tonita: Това не е прегрешение за мен! Забрави го и минавай напред смело! Успех!
monita_g: Никога няма да му дойде края, така че се научи да се наслаждаваш на това, което правиш за тялото ти :wink:

Аз пих малко кафенце и отивам да се моря на велото, много съм сериозна! :P

Dandulina
27th April 2009, 09:54
Здравейте
Макар ,че вчера се храних режимно и не много кантара даже е малко на +....но нищо де
Днес ..
Закуска - 4-5 ореха
кафе
Обяд ще е салата зелена с извара ...може и още нещо..
Вечеря - риба на тефлонов тиган и салата
Дано няма издънки
Обикалях да търся обясмаслена извара ..само на едно място имаше дядо либен..- не взех , ама нали вече съм на ВМ-НВД ..няма нужда да търся обезмаслени продукти та ще си взема пълномаслена..
Браво на Катя за свалените кг-ми ...за 3 месеца ще станат много по 2..

Engel
27th April 2009, 10:14
Dandulina: Промени си мисленето, - днес НЯМА да има издънки :) Успех! Достигнала си много до сега.. недей да говориш с този тон сякаш всичко е пред теб, а всъщност ТИ СИ ПОЧТИ НАКРАЯ!!!

ледено_sЪrце
27th April 2009, 10:22
http://i121.photobucket.com/albums/o234/npdsleuth/ciara1.jpg
http://images.starpulse.com/Photos/Previews/Ciara-lf05.jpg
http://www.wallpaperbase.com/wallpapers/celebs/jenniferlopez/jennifer_lopez_1.jpg



Ето малко стимули и от мен- както се вижда ,харесвам по-скоро леко мускулести тела, отколкото много слаби.

cvetence
27th April 2009, 15:07
днес малко зе изложих, като ядох отново картофи (задушени), но се наложи :lol:
ето ми и менюто:
6.00 - кус кус с прясно мляко и 250г кисело мляко
10.30 - ябълка
14.30 - печено пиле и около 150г картофи
17.30 - домат, краставица, телешко месо

aniK
27th April 2009, 15:29
cvetence, и кус-куса ти е малка издънка. Замени го с по-пълнозърнеста закуска. Нямаш нищо целулозно, не се ли запичаш

didk@t@
27th April 2009, 18:17
Ето го и мойто меню за днес. Общо 3 ябълки, диня,зелена салата и филе от панагасиус. Май ще трябва да увелича зеленчуците и да намаля плодовете. :lol:

hatred
27th April 2009, 21:17
Ето го и мойто меню за днес. Общо 3 ябълки, диня,зелена салата и филе от панагасиус. Май ще трябва да увелича зеленчуците и да намаля плодовете. :lol:

Позволявам да намалиш плодовете само ако увеличиш "сериозната" храна в менюто си. Зеленчуците направо не ги брой, особено ако са марули и зеле :lol: Предполагам, че си младо момиче. Не може тялото ти да се продоволства само с един пангасиус за цял ден. :2003:

aniK, приемам съвета за плодовете :) Но нещо не ми върви на ягоди - днес първо си взех триста грама, пробутаха ми ги върху 10 лв, а бяха кисели. Последните ги изхвърлих, не си заслужаваше. После реших да се поглезя с още 300 гр, но пък бяха полуразвалени ( поне ги взех за левче и не ме болеше толкова сърцето да ги хвърля в първата кофа ). :twisted: Но имам гадното усещане, че навсякъде на пазара ухае на хубави ягоди, а само аз проявявам талант да налитам на лошите :girl_cry2:

Отделно, в "Магазинъ 345" ми продадоха вкисната извара, но няма да ви отегчавам със своите изварени неволи, че при мен те край нямат :lol:

Lilith
27th April 2009, 22:22
ооо точно този супер маркет ми е ужасно мизерен :evil: яд ме беше да пазарувам там.

Исках да споделя, че съм си все така 55 килограма. Не се чувствам нито по-тежка, нито по-лека, но ми казват все по-често, че съм отслабнала :shock: доста е странно... при положение, че на сантиметри положението е същото ( минус 1 см. от талия ) ..

Engel
27th April 2009, 23:42
Ето и моето меню:
1. 2 банана
2. 50гр. пилешко бяло месо + 1/2 домат
3. 1 вафличка :roll:
4. 2 печени яйца + ябълка
5. 1 печено яйце + чаша мляко

Всичко е супер с изключение на вафлата, но нали все пак не съм на диета :wink:

goldish
28th April 2009, 08:03
Ох, аз искам да се оплаквам.
Вчера след като видях кантара какво показва и много ме издразни. В резултат започнах да набивам соленки. Изядох доста наистина. После ядох салата с корнфлейкс и някакъв майонезен сос- беше вкусна, но все пак. И ако се беше спряло дотук сигурно пак щях да съм доволна. Днес ставам, за да ида на фитнес и като никога не ми се ядеше сутрин (сигурно, защото вчера бях прекалила с тестените), но все пак си взех една. После още една... и така ги направих 5-6. Отидох на фитнес и ми стана толкова лошо, че имах чувството, че ще припадна. Прибрах се и сега ми е ужасно гадно. И взех окончателно решение: никакъв кантар повече!!! колкото иска да показва- аз ще си се храня и тернирам умерено.

katya_den
28th April 2009, 08:13
Здравейте, момичета! Благодаря за поздравленията и препоръките (за аперитивите). Все се успокоявам, че все пак не съм изпила залежите на Винпрома :lol: :lol: :lol: , а само по 50-100 мл.,но алкохолът наистина си е калоричен. Ще го елиминирам.
tonita, радвам се, че си стриктна. Нека малкото прегрешение не те обезсърчава. Продължавай напред!
Менюто ми за вчера:
Портокал
Спагети с кетчуп
Парче руло с крем тирамису (около 100 грама). :oops: Последното май е в повече. Лично на мен този въглехидратен ден ми създава доста проблеми. Но проблемите са затова да се решават. Но не с ядене. :lol:
А днес ми е плодовия ден - заредила съм се с портокали и ябълки.

tonita
28th April 2009, 09:11
katya_den от алкохола и аз не се отказвам изцяло :lol: една чашка бяло вино за вечеря не е болка за умиралка :1206:

На мен днеска са ми позволени бобовите храни и варивата:

За закуска: ябълка+кафе
Обяд: ориз с грах
Вечеря: пак ориз с грах + зелена салатка :roll:

Dandulina
28th April 2009, 09:38
Имам проблем с 00..., тресе ме ПМС и имам + въпреки стрикността ми ...ама карай
Днес
закуска - тричава палачинка с извара ...
нес кафе
обяд - зелена салата с краставица ,малко извара(направо не мога без нея ..макар ,че пак е гадна -горчи) и 1/2 рибка -саворин
Вечеря смятам сирене по шопски с таратор
Приемам поправки ... :P

Engel
28th April 2009, 10:15
Добро утро дами :)
Dandulina: Пробвай ленено семе за проблемите с WC и яж плодове. Те изобщо не присъстват в менюто ти.
Ето и стимулчето за днес:
http://www.megansafox.com/gallery/albums/userpics/megan_fox_arena_september_2007_01.jpg

MILI
28th April 2009, 10:31
Добро утро дами :)
Dandulina: Пробвай ленено семе за проблемите с WC и яж плодове. Те изобщо не присъстват в менюто ти.
На теб действа ли ти ?!
Само Аз ли съм толкоЗ запечена :biggrin:
Долу лененото семе, доверих се само на него и от 4 дни , WC-то е мираж :1222:

Не ме слушайте мене, Аз мога с дни да ям само Активия, да пия Сена, и да поглъщам по 1 кг. кивата и да не съм си свършила роботата :1246:
Да живеят :2014: :2036: разхлабителните!

Engel
28th April 2009, 10:54
На мен и само плодове ми вършат перфектна работа и съм във WC всеки ден :)

MILI
28th April 2009, 11:02
На мен и само плодове ми вършат перфектна работа и съм във WC всеки ден :)
Късметлиика :2021: :1242:

aniK
28th April 2009, 11:04
Много вода трябва да се пие!!!! WC е проблем на много жени и до голяма степен е и на хормонална основа. Освен всичко, което се знае, трябва редовно хранене и много вода!!!

MILI
28th April 2009, 11:08
Много вода трябва да се пие!!!! WC е проблем на много жени и до голяма степен е и на хормонална основа. Освен всичко, което се знае, трябва редовно хранене и много вода!!!
И късмет :lachen:

3- 3.5 литра, добре ли е? :bubblegum:
При някои проблема, наистина е по- сериозен, и тези нещица не помагат......Но мисля, че повечето тук във форума просто не се хранят правилно, и им е нужно само малко за да нормализират нещата :?

aniK
28th April 2009, 11:15
Да, има проблем, който е нерешим със "стандартни" методи (за съжаление) :( Но наистина повечето жени не се хранят правилно, не пият вода, не се движат... много важни неща за добрата перисталтика :D

MILI
28th April 2009, 11:22
:arrow:

MILI
28th April 2009, 11:30
:2043: Така е...


Боже пуснах 100 мнения, само за да си оправя една грешка в поста

Virtue
28th April 2009, 13:28
Мацки, позволете ми да споделя 2-3 трика, вероятно ги знаете... :shock:

1. Чаша топла вода сутринта на гладно
2. Чаша топла вода с мед
3. Прясно мляко

От собствен опит казвам, че водата помага, независимо с мед или без ;)

Dandulina
28th April 2009, 13:51
Проблема ми не е от вчера ...всичко съм пробвала ..дори някои разхлабителни не ми действат ..взех си чай и утре ..ще се ходи..
Имам 3 часа ходене , на ден минимум 2 л вода и горе долу здравословно хранене..с много салата (маруля)..ама не става

MILI
28th April 2009, 14:30
Dandulina разбирам те :lol:
Аз се шегувам (макар,че то си е сериозна работа), че ако някой приятел реши да се избъзика с мен и да ми сложи разхлабителни някъде в храната, ще се разочарова от номера си, защото няма да има никакъв ефект :wink:


Virtuе От собствен опит пък ти казвам, че никакви такива глупости не помагат, ако проблема е по- сериозен :wink: Но мерси за съветите, изпробвани са с неуспех :cool: :? :biggrin:

aniK
28th April 2009, 15:33
Брей, това е много неприятна работа... :( Една моя приятелка с такъв проблем ходи при Емилова да се лекува. Не знам какво стана :? За това трябва наистина да се търси лечение.

Аз си купих ядки :( От онези суровите MIX (200гр). Още на щанда ги отворих и налапах, толкова ми се ядяха и не бях яла от 100 хиляди години :oops:

Engel
28th April 2009, 18:40
Ето ми менюто:
1. Банан + 1/2 кисело мляко Култура
2. 50гр. бадеми + 50гр. сурови орехи на 2 пъти ги ядох
3. 1 ябълка
4. Очаквам идей за вечеря :P
Хич не пия вода тея дни :roll:

monita_g
28th April 2009, 19:23
MILI, и аз имам същия проблем, напълно те разбирам :) мога да ям сливи, круши, да пия после студена вода и какво ли още не, но до онова място няма да стигна :) :girl_cry2: Много е неприятно...Но за сметка на това разхлабителните все още ми действат, аз не ги пия много често, защото знам, че хич не здравословно, но какво да се прави, все някога трябва да се изходя

Мислила съм да започна да пия топла вода с мед, лимон на гладно сутрин, но все отлагам :( и аз незнам :2001: защо

monita_g
28th April 2009, 19:26
Мале, момичета, ако знаете каква мускулна треска имам, едва ходя, нали започнах с упражненията, вчера ми беше първата тренировка, но аз прекалих... 30 мин. ми разказаха играта и сега ... мммм, някой да спре болката :) :roll: :lol: Споко ще ми мине като на куче :) Утре пак тренировка...

cvetence
28th April 2009, 20:27
днес си спестих упражненията, но за сметка на това ходих доооста пеша, и поради разваления асансиор се наложи да изкача 6 пъти стълбите до 8 етаж

ето ми и менюто за днес
6.00 - овесени ядки, прясно мляко и пуешка шунка
10.30 - ябълка
15.30 - телешко със спанак и китайска круша
17.30 - домат, краставица и малко телешко месо

hatred
28th April 2009, 21:17
goldish, допадна ми финалът на поста ти. Аз съм се убедила, че когато човек постъпва правилно ( не само с храненето и движението, а във всякакви ситуации ), резултатите рано или късно идват :wink:

Момичета, не знам какво да кажа по въпроса за WC-то, да си призная, този проблем ми е много чужд. Последният ден, в който не посетих въпросното място по съответния повод, беше през лятото, когато отидох на море. Явно от пътуването организмът ми се беше объркал и изневери на навиците си, та един ден пропуснах. Помня го ясно, защото усещането за тежест беше много дискомфортно. Не мога да си представя какво е да живееш с него по - често от веднъж в годината :roll:

Може би това, че правя салатата си не в чиния, а в едно съдче, което по - скоро прилича на леген, има значение.

От доста години практикувам и пиенето на чаша гореща вода сутрин, втълпила съм си, че е незаменимо за прочистване на тракта и предпазва от рак на червата и стомаха. Колко е вярно е друг въпрос :lol:

swe3tynka
28th April 2009, 21:32
Хейй здравейте момичета :girl_in_love:
Коремчето ми поспадна от само себе си :P Много съм щастлива, дори се снимах и реших да пусна една снимчица, понеже видях, че и други преди мен са пускали :) Само пак да кажа, преди някой да ми се е скарал, въпреки че пиша тук, НЕ се опитвам да отслабна, а просто да се храня здравословно :D с новата ми пижама (sun) (http://kitinka.hit.bg/az23.jpg)

А ето какво ядох днес:

Закуска (в 7.00): Елда с масло (1ч.л) и извара
Към 11: Ябълка
Към 12:30: шепа (около 15тина броя) микс от сурови ядки:кашу,бадем,лешник
Обяд (14.30): чушки с яйца и сирене (готвено)
Към 18.00: 10бр. ягоди
Вечеря (21.30-22.00): шопска салата с извара без подправки

Днес ми е почивен ден, понеже осъзнах, че всеки ден тренирам нещо..а не искам да стана "ячка" :?

Бтв: Елдата наистина е ужасно вкусна... дали е вредно, ако ям 3-4 пъи седмично (сутрин) по 1/2 кафена чашка с 1ч.л. краве масло и извара? :roll:

hatred
28th April 2009, 21:55
swe3tynka, изглеждаш наистина супер :2003: :2020: Да знаеш, не правя лесно комплименти на жени, но за това пък винаги са искрени. :twisted:

За елдата ... изобщо не е вредно, много е полезно даже. Хапвай спокойно :wink:

aniK
29th April 2009, 06:03
swe3tynka, супер плоско коремче и супер пижамка. Малко ме беше притеснила ти с този корем :?

Елдата е много полезна, бебетата се захранват с нея :D Ако не беше въглехидрат, и аз щях да си хапвама, ама... :( Руските народи много я ядат, казват и 'гречка' :D

hatred
29th April 2009, 07:45
Момичета, днес предприех нещо, което не бях правила от векове. До сега основното ми средство за измерване на телесата беше кантарчето. Тази сутрин хванах един сантиметър ... Като че ли останах доволна от резултата ...

ханш: 88,5 см
талия: 59 см
бедро: 48 см ( другото го изкарах 47.5 см :2005: )
бюстът не ми се коментира много - 89 см, аз си се харесвам, не искам да приличам на дългокърмеща майка в гърдите :)

Друго не съм мерила, защото само за тези пропорции знам как точно трябва да се прави.

MILI
29th April 2009, 10:05
hatred
Току що ме провокира и Аз да направя същото :lol:
Имаме почти едни и същи мерки :girl_haha:
Бедро: 48 см- дясно и 47.5 см ляво :shock:
В ханша съм малко по тясна 84 см., но същото се отнася и за бюста 84 см :cry:
Талията е 59,5 см. :lol:


Момичета, не знам какво да кажа по въпроса за WC-то, да си призная, този проблем ми е много чужд. Последният ден, в който не посетих въпросното място по съответния повод, беше през лятото, когато отидох на море. Явно от пътуването организмът ми се беше объркал и изневери на навиците си, та един ден пропуснах. Помня го ясно, защото усещането за тежест беше много дискомфортно.

Миналата година когато бях на море за 13 дни, съм ходила 2- пъти до тоалетна :2021: А усещането за тежест явно постоянно си е с мен(Аз твърдя,че няма такова :biggrin: ), така че не ми е дискомфортно :roll:

ледено_sЪrце
29th April 2009, 10:12
С идеални мерки сте и двете :2004: - аз ще пропусна премерването, че само ще се отчаям. :lol:
Мили, недей да плачкаш за мерките на бюста- нали сме ти виждали снимки, не можеш да ни излъжеш- идеално телце си имаш :!:

Virtue
29th April 2009, 10:47
Здравейте, мацки!
И аз днеска съм с по-плоско коремче ! :girl_dance:
Иначе днес съм на кафе и сега кисело млекце 0.1 със овесени трици. Засега се справям добре с Дюкан, но мисля постепенно да премина в някакъв по разнообразен режим, сиреч да си включа малко по малко милите въглехидрати. Но засега продължавам с Дюкан, доволна съм!

Иначе вчера хапнах:
пилешки шишчета за обяд
2 варени яйчица, разбъркани с извара
+ доооооста вода (Дюканките веднага ще ми се скарат, че съм яла малко :roll: ама кво да направя :( )

Engel
29th April 2009, 10:53
Добро утро :)
http://www.huntingdon.ac.uk/images/catering/Cappuccino_01.jpg
Аз ще пропусна да се включа в темата за плоските коремчета, защото моето е шкембак и изобщо не е плосък и се чудя само как да си го "гълтам".. :x
Да си призная без бой, че снощи в 12ч. ядох от готова баница като се прибрах в къщи и сега ми е отвратително тежко :( И денс няма да тренирам, защото усещам умора като тренирам 3-4 дни всеки ден :roll: ужасна съм,.. пак продължавам да се издънвам, а лятото си идва..

ледено_sЪrце
29th April 2009, 10:57
Аз ще пропусна да се включа в темата за плоските коремчета, защото моето е шкембак и изобщо не е плосък и се чудя само как да си го "гълтам".. :x
Да си призная без бой, че снощи в 12ч. ядох от готова баница като се прибрах в къщи и сега ми е отвратително тежко :( И денс няма да тренирам, защото усещам умора като тренирам 3-4 дни всеки ден :roll: ужасна съм,.. пак продължавам да се издънвам, а лятото си идва..
Поне не съм само аз настрана от плоските коремчета. :?
Иначе аз вчера отново се отпуснах и се наядох доста- направо вече взимам да се замислям да си спретнем някакъв скандал с моето момче, че напоследък се успокоих много и не мога да спра да си хапвам с него разни вкусотии. :lol:

Днес засега съм добре- бъркани яйца със сирене и кашкавал+ домат и половина +айран.
По-късно съм на физическо и след това на фитнес.

Engel
29th April 2009, 10:59
За какво трябва да си разваляш отношенията с гаджето? Я се скарай с някоя комшийка или нещо такова :lol:
Получих ФАКС - днес ще се опитам да се храня разделно :D Спрях диетите, сега ако почна разделно и отслабна.. нямам думи.

hatred
29th April 2009, 14:05
MILI, с ханш 84 см какво отслабване искаш, бе жена :?: :!: :?:

Dandulina
29th April 2009, 14:12
Май някои е за нова тема ми се струва ...какви са тея мерки..отивам да се срамя :oops:
Закуска - тричава палачинка с 10-20гр кашкавал..
обяд - зелена салата,краставица,извара и 2 кебапчета

MILI
29th April 2009, 14:36
MILI, с ханш 84 см какво отслабване искаш, бе жена :?: :!: :?:
Ако ме видиш,никога няма да кажеш, че това ми е ханша :roll: Имам си мазнинки, такава ми е структурата просто :lol:

Engel
29th April 2009, 16:09
За какво никой не си признава от вас, че е хубав? Не мислите ли, че по този начин ни става още по-зле на нас найстина пълните, по-дебелите и т.н. ? :cry:
На мен ханша ми е 100см, а бедрата 59 хъ.. нека ми.

MILI
29th April 2009, 16:18
На мен ханша ми е 100см, а бедрата 59 хъ.. нека ми.
Равномерно и пропорционално, като една Мадона (не певицата) :girl_kiss2:

Kraska_Praska
29th April 2009, 16:18
Аз пък изобщо не смея да се измеря... Тъкмо спрях да се депресирам, така че не искам отново да си го причинявам... Да не говорим, че дори и да си постигна килограмите, на които се чувствам ОК и се харесвам, пак няма да се доближавам до вашите мерки...

Engel
29th April 2009, 16:27
Краске: И аз ще си сменя аватара като стана толкова килограми, колкото искам ама май този аватар ще ми е доживот. Може ли да те помоля да си постнеш няколко менюта от твоят режим?

MILI
29th April 2009, 16:37
Краске: И аз ще си сменя аватара като стана толкова килограми, колкото искам ама май този аватар ще ми е доживот. Може ли да те помоля да си постнеш няколко менюта от твоят режим?
Ми то с тази нагласа....
Може и даси права (да чукнем на дърво :? )........ :1246:

Engel, всичко тръгва първо от психиката, нямаш правилната нагласа, трябва да намериш равновесие вътре в себе си, а след това другото ще е закономерно следствие.....
Добронамерено мнение е това! Като те чета и имам чувството,че се луташ много и си в някаква депресия :roll:

Kraska_Praska
29th April 2009, 17:11
Engel,
Моите менюта са малко еднообразни :)
Закуската ми е в няколко варианта:
1) Елда, няколко разновидности:
-с половин банан и малко орехи или лешници(това ми е любимо)
-с ябълка и ленено семе
-със сирене и орехово масло(това го ям доста по-рядко, обяснявала съм, че съм малко подозрителна към сиренето, което се продава напоследък)
2) Киноа, тук нямам солен вариант, само правя комбинации от (киви, ябълка) с (лешници, бадеми, ленено семе), най-много ми харесва как се връзва с киви :)
3) Пълнозърнест хляб (този със сложното за мен име, започващо с М...) и извара, плюс някакъв зеленчук - морков, домат, краставица...
Тази закуска я по-рядко от другите 2, някакси те ме засищат в по-малки количества, а този хляб ми е прекалено вкусен и ми се отваря апетит за по-голямо количество :)
Сега като пътувам май ще си взема един пакет овесени трици, понеже няма как да си готвя закуските, на които съм свикнала :(

Няколко часа след това имам втора закуска - плод + бадеми/лешници,
Много, ама много рядко може вместо това да е черен шоколад (85% или 99%), от него 1,5- 2 блокчета са ми повече от достатъчни и скоро успях да изям един такъв, който си бях купила преди месец и половина.

На обед ям задължително някаква салата с няколко вида зеленчуци - зеле, марули, домат, краставица(която си купувам от едно място до работа), съчетана с нещо по-сериозно(което си нося от къщи) - печена риба; пилешко на тефлон с разни подправки; варено яйце; варен боб; грах от консерва. Наблягам на салатата, а това "допълнителното нещо" гледам да е в по-малко количество.

Около 3-4 часа след обеда отново имам междинна закуска, тук обаче нямам вариант черен шоколад, само плод + сурови ядки.

Вечерята е подобна на обеда (пак задължително има зеленчуци), само че като съм си вкъщи мога да си позволя повече разнообразие и често вместо салати си правя броколи, карфиол и моркови на пара. В салатите, които аз си правя не се притеснявам да си слагам зехтин, също така си позволявам и по няколко маслини.

Това ми е стандартното меню за работните дни, когато съм в къщи може някое от междинните хранения да включва и кисело мляко, може и да е моркови вместо плодове.

Сега като си прочетох всичко изписано, излиза че наистина съм прасе :( Обаче от както свикнах да ям по 5 пъти на ден, всяко от храненията ми е наистина малко като количество, и стомахът ми определено се чувства по-добре като трябва да работи повече пъти, но има по-малко неща за обработване :) И другото важно нещо е, че така наистина имам контрол над апетита си, от както се храня така, не ми се е случвало да прегладнея и съответно не съм имала нито едно необмислено хранене => няма как да се нахвърля на нещо, за което не съм решила преди това, че трябва да изям.

Надявам се, че не ви отегчих с този доооста дълъг пост.

Engel
29th April 2009, 17:25
Позна MILI. Много съм се отчаяла вече. То минаха години, а нищо не съм постигнала.

swe3tynka
29th April 2009, 17:38
Kraske , изобщо не си ни отегчила, на мен специално ми беше много полезно като информация :) И аз бих могла да пробвам киноата за закуска :P
Иначе, как ще ядеш като прасе :shock: Глупости! Според мен менюто ти е повече от перфектно, само че ядките всеки ден ли ги ядеш по 2пъти? :roll:
hatred, anik, мерси за комплиментите :oops: И аз се бях уплашила, заради този корем, но поне сега е в нормално състояние.. Дано не се подува никога повече така :? Ако все пак се подуе ще го снимам, обещавам :lol: Мама ми каза, че така /както бях аз/ е била в четвъртия месец бременна с мен :lol:

Ето ми менюто за днес:

Закуска /6.30/: 2 филийки "Зърнена Мозайка" с яйце и извара на скара
Междинно /към 10/: млечно Корни (30гр)
Обяд: (към 13): пилешка пържола от филе на скара със шопска салата /без подправки/
Междинно: (към 18): ябълка, няколко резанчета ананас
Вечеря: Ябълка :roll:
Спорт: 1 час велоергометър-> 750кал (изгорени), около 35км.

Kraska_Praska
29th April 2009, 17:44
Engel, никакво отчаяние!
Аз съм забелязала по себе си, че ако допусна да изпадна в някакво такова състояние нещата се влошават до степен да не мога да ги оправя месеци наред... Имам впредвид както проблемите с кг, така и много други неща. И да не забравяме, че сме на едни кг с теб, ако обиждаш себе си, приемам, че обиждаш и мен (това сигурно ти е познато) :P Както вярваш, че аз мога да отслабна и всеки път ми го повтаряш, така повярвай, че можеш и ти! След няколко месеца, когато сме под 60 килограма, специално ще дойда до Пловдив да си направим един шопинг за дрешки, които определено няма да са с размери от типа L, XL, ...

И едно малко допълнение : swe3tynka, да всеки ден ям ядки, но в умерени количества - общо ми се събира има-няма една шепа за цял ден. Решила съм, че дори и по-бавно да отслабвам, няма да се лишавам от мазнини, а в ядките(имам впредвид суровите) зехтина мазнините са "добри".

cvetence
29th April 2009, 18:02
swe3tynka останах с впечатлението, че и ти като мен си ученичка. Та как се справяш с храненето в училище? Като имам 6 максимум 7 часа взимам си един плод в чантата и храненето не ме притеснява, но като имам по 8 направо примирам от глад, а не искам и не ми се ядат боклуците в лафката. Дайте някакви идеи какво мога да хапвам, като съм до толкова късно на училище, защото се получава от към 10.30 до към 15.30-16 да не ям нищо

за днес:
6.00 - 3 препечени филийки от хляба "зърнена музайка" и кофичка кисело мляко
10.30 - китайска круша (какво мислите за този плод, ако някой въобще го е ял :lol: )
14.00 - пиле със зеле
17.30 - домат, краставица, пилешко месце

swe3tynka
29th April 2009, 18:18
cvetence,ами аз в училище хапвам или някой плод /най-често ябълка/, или си взимам от вкъщи шепа сурови ядки (когато имам 8 часа ям и плод, и ядки), или айрян (ако не съм гладна), мини корни (25гр).. а понякога и обикновени солети (като след това си спортувам нали) :) Ами това е общо взето.. е, и сладолед ям лятото (на клечка) :girl_haha:

Engel
29th April 2009, 18:22
Engel, никакво отчаяние!
Аз съм забелязала по себе си, че ако допусна да изпадна в някакво такова състояние нещата се влошават до степен да не мога да ги оправя месеци наред... Имам впредвид както проблемите с кг, така и много други неща. И да не забравяме, че сме на едни кг с теб, ако обиждаш себе си, приемам, че обиждаш и мен (това сигурно ти е познато) :P Както вярваш, че аз мога да отслабна и всеки път ми го повтаряш, така повярвай, че можеш и ти! След няколко месеца, когато сме под 60 килограма, специално ще дойда до Пловдив да си направим един шопинг за дрешки, които определено няма да са с размери от типа L, XL, ...

Ти вече си по-слаба - НЕ СЕ БРОЙ :) Не ме гледай мен кво говоря за себе си.

aniK
29th April 2009, 20:08
hatred, MILI, искам да ви ЗАЯВЯ, че съм с 10см по-ниска и имам същите мерки като вашите (циците с 2х365сс ги докарвам до обиколкат ана hatred :mrgreen: )
Това ми беше мерене за първи и последне път :2052:

hatred
29th April 2009, 20:53
swe3tynka, 750 изгорени ккал за един час велоаргометър :?: Това ми се струва малко странно :2045: Не че разбирам много, но ми се струва, че дори изкачвайки с подскоци някоя планина няма да изразходиш такова количество енергия. Ще се конкретизирам, за да не остана погрешно разбрана: не че имаш нужда да гориш толкова много, не че не ти вярвам, просто се изненадах :lol:

Kraska_Praska, много ми беше полезно да прочета повече за режима ти на хранене :2003: Мисля, че ще е прекрасно, ако и другите момичета споделят хранителните си навици, можем да възприемем някои добри идеи от тях. Моето скромно мнение е, че системата, към която се придържаш, е отлична, много здравословна и балансирана :2020:

cvetence, тъкмо щях да попитам що за животно са тези китайски круши. Въпреки че ме е страх да ги пробвам. Последният китайски плод, с който си имах работа, беше помелото - около Коледа бях толкова пристрастена, че всеки ден поглъщах по едно цяло :2014:

swe3tynka
29th April 2009, 21:01
hatred,така пише на екранчето на вело-то ми, което и мен ме очудва, понеже във фитнеса, на кростренажора за 1 час горя по 600кал, а е доста по-изморително :?
А да кажа, че промених плановете си за вечеря, понеже нещо не съм гладна и не ми се яде салата, в момента гризкам кисела ябълка :P

Engel
29th April 2009, 22:20
Аз да се похваля, че се наврях в онзи панталон, който си бях купила 1 номер по-малък преди 2-3 седмици, но изобщо не го чувствам като някакво постижение. В краката ми стой 2 пъти по-добре от когато си го купих, но паласките пак ми стърчат. Сигурно това е дело на велото което в близките 2 седмици въртя почти всяка сутрин. Лека и отслабваща нощ.

Kraska_Praska
30th April 2009, 00:20
Engel, честито за панталона :) И аз така си бях купила едни дънки, които ми бяха малки, и в момента, в който успях да ги обуя, бях много щастлива :) Поздравления и за упоритостта с велото, аз моя кростренажор го ползвам от дъжд на вятър, а не трябва да е така. Ще се заразя от твоя пример, но ще е след почивката (оказва се, че аз след морето ще ходя и във Велинград).

swe3tynka, hatred, радвам се, че одобрявате режима ми. Това наистина означава много за мен :!: Ще си продължавам в същия дух, пък ако измисля някакво разнообразие ще се консултирам с вас :)

Сега се сетих и още нещо, но то е само мое предположение (ако се окаже, че не е така, не ми се смейте :roll: ). swe3tynka, възможно е твоето вело да показва изразходената енергия в джаули, а не калории. Според уикипедия, един джаул е 0,238846 калории.

hatred
30th April 2009, 05:38
Engel, честито за панталона. И браво за успехите с велоаргометъра. За останалото: просто включи и коремни преси :2003:

aniK
30th April 2009, 05:53
За велото - това, което показват уредите е някакъв усреднен показател за средно-статистически човек. 750 е малко за килоджаули при 1 час интензивно вело за уред Kettler примерно. Аз за 1/2 час извъртявам 1100 килоджаула на моето вело. Грубата сметка кал:джаул е 1:4 (т.т. ок 275кCal) Наистина 750 трудно се извъртяват/изтичват и т.н. :?
Иначе 1 час интензивно на велото сам по себе си е супер - не ти трябва да отчиташ джаули/калории.
Engel, добро постижение!!! :D
Kraska_Praska, и аз одобрявам начина ти на хранене!!! :P

MILI
30th April 2009, 10:03
Позна MILI. Много съм се отчаяла вече. То минаха години, а нищо не съм постигнала.
Много хубаво са те посъветвали момичетата. Никакво отчаяние! Но според мен ти трябва съвсем друга настройка за нещата :lol: . Ти знаеш почти всичко за диетите, какво е редно и какво не да се хапва, и въпреки това не успяваш да постигнеш желаните резултати :? Значи проблема си крие някъде другаде, в невъзможноста да спазваш това което знаеш на теория.....А това се дължи според мен не само на слаба воля, а и на психологическа нагласа (това го пиша от собствен опит, моето лутане беше около 3 год. :girl_haha: ). Даже не мога да кажа,че и сега съм с правилната нагласа, единственото което съм постигнала със сигурност са килограмите,които трябва и искам да бъда.....но мисля, че проблема все още не изчистен напълно. Ако наистина правех нещата за,които твърдя че правя..... нямаше да пуша(защото си бращолева някакви глупости за здравословно харнене), щах да се движа повече и определено нямаше да си мисля,че най- хубавото нещо на света е да си слаб и да можеш да хапваш всичко без да пълнееш :roll: От друга страна пък имам волята и от 1 год. вече съм в доста добра форма и не преяждам системно, което е огромен напредък,започнах да обичам храни,които до преди никога не съм харесвала(задушени зеленчуци,извара :lol: ). А колко време ми трябваше да разбера, че не всичко се върти около яденето...... много разговори(със себе си).......само до психолог не съм стигала (това си е хранително разтройство), а може би ефекта щеше да е по- добър , ако бях!

Офффтози пост мога да сго продължа до безкрай :lol:

hatred, MILI, искам да ви ЗАЯВЯ, че съм с 10см по-ниска и имам същите мерки като вашите (циците с 2х365сс ги докарвам до обиколкат ана hatred :mrgreen: )

Но пък имаш 2 пъти по- голяма мускуна маса от мен. Хайде да си разменим местата :1242: знаех си,че няма да искаш

Engel
30th April 2009, 10:07
Добро утро отслабващи и неотслабващи дами :)
http://kafe.freebg.eu/wp-content/plugins/random-image-widget/kafe//11.jpg
И моето вело показва много изразходени калорий, затова за тези две седмици си засичам по километри. Първата седмица карах по 10км., а сега карам по 11км. и т.н.

hatred
30th April 2009, 10:35
MILI, това все едно аз съм го писала :shock:

Kraska_Praska
30th April 2009, 10:37
Добро утро :)
Как сте? Аз чакам с нетърпение почивката, вече едва издържам...
aniK, щом и ти одобряваш начина ми на хранене вече съм напълно спокойна, че се движа в правилната посока :)
Дано само и по време на пътуването всичко е ок като закусвам овесени трици вместо любимата ми вече елда...
И с големия ми избор за обед и вечеря, ще стана една почти дюканка. Просто не си представям какво безобидно нещо мога да си поръчам в ресторант освен пилешко шишиче/пишешка пържола/риба на скара + свежа гарнитура/неовкусена салата :)
Engel, забелязвам аз, че лентичката в подписа ти се е поразмърдала :)
Продължавай все така с велото :)

Engel
30th April 2009, 10:45
MILI: Благодаря ти, бях започнала да осъзнавам отдавна, че имам липса на всякаква воля и постоянство. Такъв ми е характера - отказвам се, когато има пречка на пътя ми и търся други пътища така да го кажа, но не се отказвам да стигна до определеното място, ако ме разбираш :) Инат Овен.
Между другото се записах за един курс за воля в другата тема, надявам се да се състой :) Общо взето можем да го вместим в темата за Мотивацийте, която отворих :wink:
Kraska_Praska: Шшшшт.. аз като се успокоя и си ставам 65-65.5кг., но по-надолу немога да мръдна. Явно това са килограмите, който поддържам без проблем на този етап. Велото е помогнало в мерките само и след малко отивам да го карам.
За овесените ядки и твоят режим незнам, но аз гледам режима с нисък ГИ и ми стана интересно как точно се получава ефекта на отслабването при него? Някой знае ли?
Краске, ти кога заминаваш? Пожелавам ти приятна почивка, ако не успея да ти пожелая и да се върнеш с 1кг. по-слаба :D

hatred
30th April 2009, 10:50
Engel, велоаргометърът си казва думата :) Браво !

Тс, тс, тс, Kraska_Praska ме изпревари.

tonita
30th April 2009, 11:50
Добро утро :)
Как сте? Аз чакам с нетърпение почивката

Ох и аз съм така момичета :sunbath: Имам предложение за кратна почивчица 2-3 дена на св. Константин и Елена, край Варна, СПА-Хотел, масажи, процедури и ....... ALL INCLUSIVE което за мен се равнява на ALL YOU CAN EAT :lol: Чудя се дали да отида, познавам се много добре, знам колко ми е слаб ангела, одида ли ще се върна най-малко с +2 .... :shock:

hatred
30th April 2009, 11:55
Добро утро :)
Как сте? Аз чакам с нетърпение почивката

Ох и аз съм така момичета :sunbath: Имам предложение за кратна почивчица 2-3 дена на св. Константин и Елена, край Варна, СПА-Хотел, масажи, процедури и ....... ALL INCLUSIVE което за мен се равнява на ALL YOU CAN EAT :lol: Чудя се дали да отида, познавам се много добре, знам колко ми е слаб ангела, одида ли ще се върна най-малко с +2 .... :shock:

tonita, ако се затвориш у вас рискът от ядене е много по - голям.

Но дори да се абстрахираме от това, такова предложение не може да се отхвърли просто така. Иди там и се отдай на процедурите, масажите, разходките по брега... Представи си колко ще ти е лекичко и приятно, ако коремът ти не е пълен през това време :lol: И просто го реализирай. Ако наблегнеш на танци вечер и леки упражнения сутрин, може и да се върнеш с -2. Тук тежките упражнения нощем няма да ги коментирам :cool:

Kraska_Praska
30th April 2009, 12:12
tonita, хич не му мисли, отивай. И при мен закуската и вечерята се включват в парите, които съм платила за хотела, но това не ме интересува честно казано. Аз ще си ям каквото съм си решила, че пасва на моя режим. И ти можеш да направиш като мен - вместо да се възползваме от храната, ще наблегнем на сауната и масажите. Ясно е, че сауната сама по себе си не води до отслабване, но пък доста помага за пречистване от токсините. А когато тялото ни не е задръстено с боклуци, всички процеси в него се извършват по-лесно. Да не говорим пък колко по-тонизирана ще се чувстваш след няколко дни глезотийки :)
И така, аз днес съм половин ден отпуск (следобед), но както се видя от сутринта съм в отпускарско настроение и само си губя времето... След малко заминавам за Сливен, а утре сутрин тръгвам към морето (много добре става, че мога да си разделя дългия път на две части :) ). Благодаря на всички за пожеланията, аз също пожелавам на всички да си починат добре, който има килца за сваляне да се похвали с минусче, който участва в предизвикателството да се отчете и да го добавя в победителите... И след празниците с нови сили...

cvetence
30th April 2009, 13:58
cvetence, тъкмо щях да попитам що за животно са тези китайски круши. Въпреки че ме е страх да ги пробвам. Последният китайски плод, с който си имах работа, беше помелото - около Коледа бях толкова пристрастена, че всеки ден поглъщах по едно цяло :2014:
ами има формата на ябълка и цвета на круша. Бая сочен плод е, кисел, доста твърд. Вкуса е нещо между дюла и круша. Има го в Била, аз сега за пръв път си взех такова чудо, но ме съмнява скоро да повтора :lol:

да ви питам две неща, нали мога да си пия кафе, чисто, аз без друго само чисто го обичам. И другото - прясно мляко с какао, как ви се струва - не нескуик или тези подсладените, аз обикновенното си какао

менюто за днес:
6.00 - 50гр овесени ядки с 300мл.прясно мляко и 10 сурови бадема
9.30 - китайска круша - около 200гр
12.30 - 250гр пилешка пържола на скара и 200гр зеленчукува супа
17.30 - домат, краставица, пилешко месо 150-200гр

Dandulina
30th April 2009, 14:58
Здравейте
Утре отлитам за Варна ..за уикенда , така ,че няма да се отчитам..
Днес - закуска - мляко с степ и желатин - 400гр
Обяд - салата - маруля,извара,зехтин и 2 малки кебапчета...
Вечеря ...нещо пилешко сигурно и богата салата..
Приятно изкарване на празниците :D

aniK
30th April 2009, 16:24
Хм... и аз заминавам за Варна в събота :D Избрах Варна прес Св.Константин и Елена и ALL INCLUSIVE :mrgreen: (шегувам се, не заради храната, а защото искам да съм на оживено място).
Между другото големите блок-маси са супер съблазняващи :shooting:
MILI, :1219:
Момичета, аз ще ви наблюдавам и от там :1301:

Babri
30th April 2009, 20:06
Аник,аз пък ще наблюдавам теб :1241:

aniK
30th April 2009, 20:53
Аник,аз пък ще наблюдавам теб :1241:

Когато идвам за по-дълго време, ще се допитам за "добри" ресторанти и фитнес-зали. Сега за 2 дни и то уикенд ще пропусна тренировката :oops: но не и обиколка по магазините ;)

Babri
30th April 2009, 21:30
Аник,като дойдеш за по-дълго във Варна,с удоволствие ще те заведа в моя фитнес :girl_in_love: И не само там :wink:

Engel
30th April 2009, 23:15
Ето го и моето меню:
1. Омлет 2 яйца + шунка + 1 ябълка
2. Салата краставица, настъргано яйце + чеснов сос
3. 50гр. печен фъстък
4. 2 яйца на очи + пържена шунка под него :roll: + пилешко шишче + 1 айран
Днес малко по Дюкански съм го карала без да искам :lol:
Май само аз няма да ходя никъде на почивка хъм.. дано поне се похваля със свалено килограмче :P Приятно прекарване на всички и лека и отслабваща вечер :wink:

hatred
1st May 2009, 07:49
Engel, спокойно.

И аз никъде няма да ходя, на всичкото отгоре след малко трябва да тръгвам за работа, а като гледам какво е навън, май ще ми трябват умения на водолаз, за да пристигна благополучно :girl_cry2:

aniK
1st May 2009, 08:16
Babri, силно ме зариби :girl_kiss2:
hatred, в това време по-добре на работа, отколкото на почивка :mrgreen: Уж щяло да се оправи до ден-два. Искам да си мислиш за прекрасните ягоди, които ще израстат след обилен дъжд и ярко слънце :2003:
Englel-че, махни ги тия печени фъстъчки :D Хапни сурово бадемче :!: Не са еднакви на вкус, ноп пък и бадемчето е суперско :2043: И чесновия сос го отказвай - не заради чесъна, а заради майонезата :roll: Когато си поръчвам салата в заведение и пище, че има 'нам 'къв си сос, направо го отказвам или пък им казвам да ми го донесат отделно (тествам го и ако е повече млечен, отколкото майонезен си слагам мъничко, з'то ако те ми го сложат, се оливат)

katya_den
1st May 2009, 08:50
Здравейте и от мен, момичета! И аз дес съм на работа, но това ме радва, защото ако трябваше пет дни да съм в къщи... по цял ден лежане, ядене, че и пиене... не ми се мисли. за това по-добре в офиса.
Днес е въглехидратния ми ден. На обяд ще си хапна макарони с кетчуп, а за вечеря смятам да бъде половин (ама сигурно ще е цяла) :oops: меденка.
Свалила съм още 0,500 кг.! И мерките са надолу. Виждам, че сте писали за вашите, така че и аз да се отчета, та да видите на какво му се казва "ИДЕАЛНА" :lol: :lol: :lol: фигура!!!
Ръст 166 см.
Тегло 78 кг.
Гръдна обиколка 110
Подгръдна (под бюста) 93
Талия (или онова място, където трябва да се намира) 94
Ханш 111
Ляво бедро 60
Дясно бедро 61
Коментарът е напълно излишен.
А утре е плодовият ми ден. Много му се радвам. На следващия ден направо летя. Чувствам се лека и страшно енергична.

hatred
1st May 2009, 09:17
Englel-че, махни ги тия печени фъстъчки :D Хапни сурово бадемче :!: Не са еднакви на вкус, ноп пък и бадемчето е суперско :2043:

Така е, не са еднакви на вкус, бадемчето е по - вкусно :wink:

Баба ми ме ужаси, че по телевизията чула, че времето щяло да е такова чак до средата на май :cry: Дано е чула - недочула :lol:

Engel
1st May 2009, 09:58
Добро утро :)
aniK, hatred: Прави сте, но пред суровия бадем предпочитам суров орех, защото първо е на няма и половина цена за 100гр., после няма да се кисне и такива работи, а и каквото и да си говорим печеният бадем си е печен бадем :P
Аз отивам да карам велото, че трябва да излизам и имам 1 час, но 25 минутки ще си отделя :D
Лек и отслабващ ден! Пожелавам ви настроението ви да не се променя от лошото време и да останете весели, засмяни и слабеещи :D

swe3tynka
1st May 2009, 16:00
Здравейтее момичета :girl_in_love:
Наистина времето е малко лошо, но... чудесно за сън :D
Аз днес сутринта станах рано, за да ходя да тренирам и чак преди малко се върнах от залата. Направих си цялата тренировка, имам толкова много енергия :shock: :D
40мин кростренажор
25мин упражнения за крака,талия и дупе
40мин упражнения на уредите (400 коремни преси, 160 гръбни преси, 30повторения на един уред за рамена и гърди)
35мин кростренажор
1час плуване (2км-> интензивно темпо без почивка)
15мин сауна
Много съм доволна от себе си :P Утре, ако не вали, мисля да потичам в парка рано сутринта час, час и половина, а пък вечерта с танците имаме участие ии ще си поиграем доста :) А в неделя съм пак на фитнес и ще направя същата тренировка като днес ^^
Обожавам пролетта..как може някои да получават пролетна умора, аз сякаш излизам от есенно-зимната ми умора :lol: Пълна съм с енергия :) Макар че сега хапнах (пиле със зеленчуци готвено) и мисля да си полегна малко, времето и храната ми действат преспивателно :lol:
(hug) за всички :)

monita_g
1st May 2009, 17:09
Отдавна не съм писала, милички, липсате ми чак...днес като бях до магазина за първи път установих (все едно се погледнах от страни), че само съдържанието на продуктите гледам и винаги се запътвам към щанда на здравословните стоки :) Мале, мале, какъв англе съм станала... Все пак се притеснявам, че сега като съм при нашите в Пловдив малко може да се поотпусна, дано не....Стискайте палци...

swe3tynka, мила, разкошна си :) поздравления, менюто, тренировките ...всичко е ок..

Engel, напълно те разбирам за това, че губиш мобилизация въпреки, че знаеш какво в полезно и какво не... и аз съм била така, но с времето се научих напук на себе си и на всики, че трябва да се стегна...казваш си стига....и започваш още от днес, малко по малко без крайности ще се справиш.... Гушкам те ...

Иначе менюто ми за днес е половин геврек със сиренце 30гр. и кашкавал - 1 резен, 1 ябълка, салата и едно кюфтенце :) не е перфектно, но като за първи ден у дома... :)

Хайде гушкам ви всички до скоро

Disaster
1st May 2009, 19:27
Здравейте,момичета!Не съм се появявала скоро,защото нямах достъп до интернет, а и ме е срам.Бях за няколко дни на почивка и пак всичко провалих.Винаги така правя.Мъча се известно време и после пак същото.Поне тренировките не спирам(с тях съм си винаги сериозна).Гледах едни стари снимки и ми стана тъжно,как съм изглеждала преди 3 години и сега...Стига съм се оплаквала.Все пак всичко зависи от нас,нали така?!И...ново начало.
менюто ми за днес:
закуска:1/2 кекс от трици
обяд:таратор+пил.месо+1 суров пипер+сурова тиквичка
межд.:7 маслини + 10 бадема
вечеря:салата(айсберг+дома +краставица+грах+морков)
Днес побягах 50 минути и правих коремни преси + упражнения

swe3tynka
2nd May 2009, 11:33
Добро утро, момичета :*

Кафенцето днес ще е от мен :P Delicious (http://www.villagecoffeecafe.com/blog/wp-content/uploads/image/nescafe%20coffee%20frappe-1.jpg)

Понеже е лошо времето не съм тичала, но затова пък карах велоергометър 1 час :)
Сега отивам до Kaufland малко да напазарувам :P
Хубав и отслабващ ден ви желая :*

monita_g
2nd May 2009, 12:06
Въпреки лошото време и това, че е леко депресивно ...за сега съм хапнала една ябълка, 4 крекерчета, салата и риба - пъстърва....смятам да спра до тук, но...незнам какво ще ми предложи деня :)

Лек и отслабващ ден...и малко по-слънчев, отколкото е в действителност :)

hatred
2nd May 2009, 16:02
swe3tynka, :bowdowl: :bowdowl: :bowdowl: за тренировъчната програма от вчера. Не случайно имаш толкова стегната и оформена фигура :2003: :2043:

maika
2nd May 2009, 21:02
swe3tynka, :bowdowl: :bowdowl: :bowdowl: за тренировъчната програма от вчера. Не случайно имаш толкова стегната и оформена фигура :2003: :2043:
...и проблеми с цикъла.
Абе swe3tynka няма смисъл от толкова дълга тренировка. Ефекта е единствено дефект. Замисляла ли си се?
Хатред сори, че използвам твоя пост за цитат

swe3tynka
2nd May 2009, 22:25
swe3tynka, :bowdowl: :bowdowl: :bowdowl: за тренировъчната програма от вчера. Не случайно имаш толкова стегната и оформена фигура :2003: :2043:
...и проблеми с цикъла.
Абе swe3tynka няма смисъл от толкова дълга тренировка. Ефекта е единствено дефект. Замисляла ли си се?
Хатред сори, че използвам твоя пост за цитат

За кое да се замисля? :shock:
Чувствам се невероятно добре, бодра и свежа докато тренирам. А след тренировката- доволна и горда от себе си :P
Какво общо има това с цикъла :?
Тренировките не ми се отразяват зле..така си тренирам повече от година и се чувствам прекрасно. Защо ефекта да е дефект? :?
Не разбирам..

Engel
2nd May 2009, 23:13
Предполагам, че голямото натоварване може да бъде проблем, когато го има в дълъг период от време. Също недостатъчната храна за такова изразходване на калорий при тренировка.

maika
3rd May 2009, 07:49
[quote="maika"][quote=hatred]swe3tynka, :bowdowl: :bowdowl: :bowdowl: За кое да се замисля? :shock:
Чувствам се невероятно добре, бодра и свежа докато тренирам. А след тренировката- доволна и горда от себе си :P
Какво общо има това с цикъла :?
Тренировките не ми се отразяват зле..така си тренирам повече от година и се чувствам прекрасно. Защо ефекта да е дефект? :?
Не разбирам..
Ей за това се замисли. Това е твой цитат.
Здравейте отново, момичета
Ами и аз се надявам да съм намерила златната среда,макар че.. не знам дали е заради храната,която ям, теглото ми, или нещо друго, имам хормонални проблеми и нямам цикъл
Както и Енджъл казва, в женското тяло има необходимо количество мазнини които са необходими за поддържане на нормален хормонален баланс. В момента ти си правиш майтап с много сериозни процеси. Ще ти обясня защо продължителните тренировки и малкото храна са ДЕФЕКТ
1. Вдигат кортизола/хормон на стреса/
2. Разгражда се мускулна тъкан
3.Поддтискат образуването на необходимите за твоя проблем хормони
4. Водят до аменорея/липса на менструация/
5.Карат тялото да привиква на продължителното натоварване и в момента в който ги намалиш ще започнеш да качваш, а ти не можеш вечно да тренираш по сто часа нали???

Има и още, но мисля че това засега ти е достатъчно да се замислиш. Мадо момиче си и имаш време да осъзнаеш, че това няма да доведе до нищо добро. Така няма да станеш нито по-слаба, нито по-красива, защото най-красивата жена е здравата жена. Нали така???
Съветите ми са наистина добронамерени и се надявам да се замислиш, както и другите момичета с подобни проблеми, които продължават да пазят диети.

aniK
3rd May 2009, 07:53
Склонна съм да се съглася с maika - УМЕРЕНОСТ!!!!! За цикъла е права :!:

tonita
3rd May 2009, 09:47
И аз мисля, че maika е абсолютно права! swe3tynka прекаленият светец и богу не е драг :!: Наистина внимавай да не си навредиш, защото ми напомняш на една позната, която правеше по 28 часа на ден разни упражнения на незнам си кой си... и накрая 2 години без МЦ!!! Лекари болници и незнам си още какво!

Ти си младо момиче, с хубаво телце (успях да ти видя снимката :)). Храни си се нормално, спортувай си- това е чудесно! Но моля те недей да издевателстваш над себе си!
Не ми се дразни, казвам го с много добри чувства! :girl_kiss2:

hatred
3rd May 2009, 13:52
maika, ни най - малко не се сърдя, напротив, сега си давам сметка колко абсурден е постът ми.

От малкото, което съм установила за теб, е че имаш много опит, впечатления, натрупала си знания, които много ще се радвам, ако споделяш с нас :2020:

Ох, момичета, да ви се оплача, втори месец съм със спотинг :cry: Слаб, но дразнещ :evil: Уж било от променливото време, надявам се наистина да е така ...

Engel
3rd May 2009, 13:54
Добър ден, малко да разведрим обстановката с едно кафенце, защото стана много напечено. Вярвам, че момичето е умно и ще се замисли найстина и ще увеличи храната и разпредели тренировките по дни :)

http://www.preiml-dostal.at/Bilder/foto-kafe.jpg
Малко офф топик - Искам да попитам дали някой знае до каква степен се оформят коремните мускули при тренировки с велоергометър и каква е правилната стойка за работа и над коремните мускули при тренировка? Чела съм, че правилната стойка е леко преведен напред :) Утре започвам третата седмица усилено въртене на педалите и найстина забелязвам промени в краката си разбира се, но най-много ме учудва, че чувствам корема си по-стегнат :) Трябва да го премеря някоя сутрин да видя и на сантиметри как е :) Благодаря предварително за отговора :P

swe3tynka
3rd May 2009, 16:04
:roll:
Не заслужавам чак толкова внимание :oops:
Толкова ли..интензивна е тренировката ми, че да прекалявам? :shock:
Аз не се чувствам уморена..напротив изпълнена съм с енергия, която се опитвам да изразходя някак си :P Аз тренирам така само 2 пъти в седмицата. През останалото време карам велоергометъра /най-много 1 час/ или тренирам народни танци. Имам си и ден, в който изцяло почивам :)

5.Карат тялото да привиква на продължителното натоварване и в момента в който ги намалиш ще започнеш да качваш, а ти не можеш вечно да тренираш по сто часа нали???

Аз лятото, 2 месеца, изобщо не тренирам /смисъл не ходя на фитнес и на плуване, само колело си карам в парка от време на време/ и отслабвам (поне на килограми :? ). Тялото ми пак си е стегнато,но изглеждам доста по-кльощава, въпреки че не променям хранителния си режим! Затова сега, поне докато мога, гледам да тренирам, да оформям мускулчета, че дойде ли лятната ваканция... И есента, на у-ще, всички ми казват, че съм отслабнала и не приличам на човек :evil:

А иначе, като се замисля, може би тялото ми наистина привиква с тренировките и затова не се изморявам... Но пък 2 пъти в седмицата /събота и неделя/ наистина ли мислите, че ми е много? :( Аз се чувствам добре като спортувам..

Решила съм да увелича мазнините в менюто си, защото може пък това да ми липсва в организма и затова да нямам цикъл.. Опитвам се поне 3-4 пъти седмично да ям по шепа сурови ядки, веднъж седмично риба, добавям по малко зехтин в салатите /през деня/ и по малко краве масло за закуска /в елдата/ ... както ме посъветвахте :P

Иначе си се храня защо мислите, че храната ми е недостатъчна? :shock:

И.. благодаря на всички за съветите и препоръките :1219:

Хубав и жизнерадостен ден! :D

Disaster
3rd May 2009, 16:05
Ако велото ти е с облегалка не мисля,че има някакво натоварване на коремните мускули(или минимално).Ако не е,трябва да си наистина съвсем леко приведена колкото ръцете ти да достигнат дръжките.Все пак,за да не се тормозиш как точно трябва да вътриш за най-голям ефект над корема,просто направи няколко серии коремни преси :wink:

goldish
3rd May 2009, 17:42
Момичета, здравейте!
Аз напоследък нямах много време да пиша. Значи храних се много зле. Не се учудвам, чче не свалям вече, но и когато бях примерна и ходих редовно на фитнес пак не си свалях, така че няма смисъл само да се тормозя психически.
hatred, какво е спотинг? Някакво петно ли? :roll:

hatred
3rd May 2009, 18:03
Спотинг е зацапващо междуменструално кървене :wall:

hatred
3rd May 2009, 20:19
Ще впиша менюто си, очаквам критики и съвети :2003:

белтъците на три варени яйца, 150 гр. извара, 10 сурови бадема
доза протеин
300 гр ягоди
300 гр ягоди + 200 гр извара
300 гр гъби на пара, кисело мляко, лъжичка сусамово семе ( странна комбинация )
120 гр сьомга на пара и салата от карфиол, зелен фасул и грах на пара ( грахчето беше не повече от 60 - 70 гр ), краставички, домат, пресен лук, маслини, магданоз, репички
кисело мляко и лъжица трици

Engel
3rd May 2009, 20:48
Супер си hatred, съжалявам за проблема ти. Предполагам, че вече си се консултирала с лекар :roll:
Ето и моето меню за днес:
1. Пилешко бутче с пилешки късчета със запечен кашкавал отгоре, домати и краставици на салата
2. Натурална активия /!/ + 1 ябълка + 1 киви
3. Голяма салата от марули, домати, краставици, шунка и кашкавал

Не мисля, че ми е много яденето макар, че се чувствам все едно съм изяла 1 слон :)

hatred
3rd May 2009, 21:05
Engel, консултирах се и той ме успокои, че било нормално предвид променливото време. На мен този отговор ми харесва, но се старая да не го приемам безвъпросно. Изчаквам времето най - после да реши дали ще е лято или зима и ако проблемите продължат, ще търся алтернативно мнение.

Друго, което малко ме смущава е, че съм отслабнала ( заковах 53 кг ), което тревожи всички около мен. Аз го отдавам на упражненията, които започнах да правя редовно и на това, че ограничих плодовете количествено и най - вече във времето - до около 5 следобед. Дали трябва да увелича някой друг компонент от храната си ? :? :roll:

Engel, поздравления за успехите с велоаргометъра :) Радвам се за движението в линийката. Изобщо от режима ти лъха някакво усещане за здраве и пълноценност. Колкото до активията ... няма да я коментирам, защото и без това съм крайна на тема мляко от магазина :lol:

maika
3rd May 2009, 21:34
Ще впиша менюто си, очаквам критики и съвети :2003:

белтъците на три варени яйца, 150 гр. извара, 10 сурови бадема
доза протеин
300 гр ягоди
300 гр ягоди + 200 гр извара
300 гр гъби на пара, кисело мляко, лъжичка сусамово семе ( странна комбинация )
120 гр сьомга на пара и салата от карфиол, зелен фасул и грах на пара ( грахчето беше не повече от 60 - 70 гр ), краставички, домат, пресен лук, маслини, магданоз, репички
кисело мляко и лъжица трици
Нали позволяваш да давам съвети.
Казваш че си отслабнала, имаш течение значи нещо става.
За мен се храниш изключително нискокалорично за твоя ръст, а сега и упражнения. Като цяло това меню не е лошо за жена/отслабваща/ с 10 -15 см по ниска от теб, въпреки липсата на сложни въглехидрати и ограничените мазнини. Тъй че ако ще спортуваш трябва да си вдигнеш калориите, да добавиш - зехтин, ядки/повечко/, лен, овес, кафяв ориз, пълнозърнести истории и т.н

hatred
3rd May 2009, 21:48
maika, много благодаря за ориентирите.

Като спомена пълнозърнести храни, сетих се, че съм забравила да отчета 1 / 3 филийка Мастермахер с вечерята. Кафявият ориз ми липсва, но през деня не съм вкъщи и няма как да готвя, а вечер нали уж се пазя от въглехидрати. :?

Обикновено закусвам овесени ядки със стафиди, мляко и канела, но днес по изключение бяха яйца и извара, защото бяхме при майката на мъжа ми и това се намери за мен в нейния хладилник :D

Ох, всички тези думи звучат като оправдания, по - скоро исках да са пояснения.

Но много благодаря за съветите, наистина усещам, че имам нужда от корекции в менюто си, не мога цял живот да се храня толкова редуцирано.

Може би трябва да се постарая и да направя салатите по - малки ( тази вечер например съм изяла може би към 700 - 800 грама салата ). Май не е много хубаво :?

П.С. Забравих да отчета и 3 - 4 моркова, които изядох следобед (тези на връзките са изключително вкусни). Като стана дума за моркови, вчера един познат на мъжа ми, който се занимава с фитнес от години, щеше да ме закопае: наплаши ми, че морковите са доста опасни за фигурата. На мен това ми се струва странно, тези последни няколко килограма съм ги свалила именно поглъщайки ежедневно поне по 4 - 5 моркова. Не че не съм чела информация за гликемичния им индекс, но тезата за омазняването от моркови ми звучи неправдоподобна.

cvetence
4th May 2009, 08:50
уф, аз тези дни нещо нямам грам апетит. Ям едва ли не насила. Само на закуска ми се яде истински, незнам, но тогава мога да изям целия хладилник :lol:
От четвъртък почвам да ходя пак на плуване, най-после си намерих къде, защото преди няколко седмици с една приятелка бяхме решили да се запишем в басейна на старото ни училище, където бях тренирала 7 години, а те едва ли не би изгониха :evil:

ето ми и менюто за днес:
закуска: овесени ядки с мляко и мляко с натурално какао
обяд: супа от спанак, домат, краставица, печени пиле
вечеря: домат, краставица, печено пиле

май е малко :oops: но просто не ми се яде грам повече, може един два айряна да си направя още, но това ще е

Engel
4th May 2009, 11:05
Добро утро, то станало обяд вече, а никой не е сложил кафе хъм..
http://kafe.freebg.eu/wp-content/plugins/random-image-widget/kafe//8.jpg
Ще се карам на brumbrum, защото пак изчезна :( Ако ни чете: Бръм, поставяй си по-малки цели за да можеш да ги постигаш и да не се отказваш. Ако свалиш тези 2-3кг. за цял месец, ще имаш по-добри хранителни навици за да продължиш напред без да се отказваш от колкото да ги свалиш за 1 седмица :? Залагай на качеството, а не на количеството и всичко ще се нареди! Успех и те чакаме да се върнеш!
Също чакаме да се върне и marie_claire, защото ни липсва и се извиняваме, ако някой я е обидил с нещо :roll:
cvetence: Като не ти се хапва, няма смисъл да се напъваш. Менюто ти така е окей, но ако стане по-малко ще е крайно недостатъчно. Успех! Надявам се да постигнеш целта си до началото на лятото :)
hatred: Аз все още съм на мнение, че нямаше смисъл да се ограничаваш по някакъв начин от плодовете, като имаш в предвид, че не ядеш месо :wink: Можеш да увеличиш бадемите до 30-40гр., зехтина найстина хем полезен, хем ще ти докара калорийки, защото за да сваляш явно ти поддържаш отрицателен калориен баланс от известно време :? И тази 1/3та филийка, найстина незнам колко са големи тези филий, но ги закръгли поне на 1 филийка :) Също можеш да си набавиш въглехидрати от овесените ядки/трици и т.н. като от 1 с.л. ги увеличиш на 2-3с.л. Мисля, че при теб отслабването на 1кг. се отразява много, да не говорим, че отслабна още един, когато се зариби с протеина. Значи сега мисия - да качиш 2-3кг. и мъжо да е доволен :lol:

Така.. сега да се похваля и аз :) Днес нали е понеделник и аз реших да се премеря пак, все пак финиширах втората седмица в която карам 5-6 пъти седмично, на гладно велото и имам още -0.5см. И съм много доволна, защото по-принцип ми беше много трудно да отслабвам в краката, но така като му хванах цаката вече - няма да слезна от колелото :) Само си остава ханша :roll: Решила съм като поослабна до 60кг. да започна да тичам и да оставя велото за зимата. Разбира се, това отслабване се надявам да се случи до края на двойното предизвикателство :) Хайде повече няма да ви досаждам, отивам да тренирам, че от днес дигам с още 1км. отгоре! Поздрави и приятен, слънчев, отслабващ ден :)

swe3tynka
4th May 2009, 12:01
Engel,браво за минусчето!! :1203:
Днес е такъв хубав деен (sun). Аз станах по-раничко и направих 4 вкусни тутманичета с трици (рецептата май е за 1, ама аз ги направих мънички за всички от семейството :lol: ) ии на всички много им харесаха :D
Бяхме и на разходка до Южния парк и сега следобед, ако времето си остане хубаво, ще ходим пак :P Със сестра ми мислим да си вземем рикша :mrgreen:
Айде, целувчици от мен на всички, ще си отчета менюто довечера :)

hatred
4th May 2009, 18:18
Engel, мерси за съветите :2020: :2003: Със сигурност трябва да предприема нещо ...

И аз се замислих за зачезналите момичета - marie_claire, brumbrum, в последно време и goldish ми се губи. Бива ли така :evil:

hatred
4th May 2009, 21:08
Аз отново ще публикувам менюто си, споменах по какви причини, очаквам мнения и най - вече критики.

овесени ядки със стафиди, канела и мляко + 1/2 доза протеин + чаена лъжичка ленено брашно
300 гр. ягоди, 10 сурови бадема
доза протеин
една ябълка и към 250 грама извара
3 - 4 моркова, по една лъжичка овесени трици, ленено и сусамово брашно с малко кисело мляко
омлет от белтъците на три яйца, извара, пресен лук и спанак + зелена салата с малко зелен фасул на пара, домати, 30 - 40 грама сирене light и лъжица зехтин + втората третинка от филията Мастермахер ( не мога психологически да си наложа да изям повече )
малко след вечеря - още извара и кисело мляко

общо изварата ми за деня е към 500 гр - много ли е?

Много съм объркана. Едва сега осъзнавам, че е настъпил моментът, в който по себе си нямам килограми, които бих искала да сваля. А съм толкова дълбоко свързана с вътрешното усещане, че "аз съм в процес на отслабване", че сега ми е трудно да променя нагласата си. Диетувам от 12-годишна, сега съм на 21. Сякаш ме е страх от напълняване дори повече, отколкото преди ... Чувствам се комфортно в режима си, но тялото ми сякаш ми подсказва, че трябва да внеса някои дребни промени, да акцентирам на някои компоненти в храната си ... Много странно усещане :roll: Представям си колко объркано и малоумно звуча ...

goldish
4th May 2009, 21:34
hatred, мила, ако знаеш колко добре те разбирам!!!
Значи моят съвет (предупреждавам, че може да не е правилен) започни да хапваш по малко от храната на "другите". Нали готвиш на мъжа ти и брат ти. В никакъв случай не мога да си представя, че им правиш някакви истории от типа Макдоналдс. Убедена съм, че си готвиш достатъчно диетично и ако хапваш по четвъртина порция дори, ще нормализира и физически, и психически тялото ти. Аз адски много съм се наплашила покрай сестра ми от постепенна загуба на тегло и може би затова съм малко по-крайна. Аз сега ядох слънчогледови семки например. Но не мисля, че е чак такъв проблем. Мила, искам да споделя, че от множеството разговори с диеетолози покрай сестра ми имаше може би едно изказване, което ми направи впечатлевние и което оцених. Беше казано от една специализантка. Според нея трябва да ядем всичко, защото ако една година не ядем захар и после като хапнем след една година мозъкът ни е забравил структурата на веществото и не знае как да го разгради. В този случай го трупа като шлаки. Нямам идея дали е вярно, но все пак....
Важното е да се храним с по-малко Е-та според мен. Иначе с една дума съветът ми е многообразие.

Engel, ние като че ли с теб едновременно открихме голямата магия на ползата от спорта. Всъщност ти от по-рано си тренираше, но сега си станала много сериозна. Браво!!! :2006: Аз утре ще ходя пак на фитнес и имам вече опит един месец там. Определено има видими резултати вече. Може и да не съм мръднала на килограми, но съм доста по-стегната.

maika, забелязвам, че спазваш много добър фитнес и хранителен режим. Ще споделиш ли твое меню. Много неща сигурно бихме могли да взаимстваме.

Сега да си кажа и аз "идеалното меню"
закуска- Дюкански кекс с 1/2 кофичка кисело мляко
2 шепи слънчоглед
2 чинии варен спанак с кисело мляко и сирене
медена питка
салата от маруля и два домата
пилешка пържола
шепа слънчоглед и 7-8 печени бадема

hatred
4th May 2009, 21:57
goldish, много се радвам, че пак си тук :kiss_me:

"Храната на другите" ... сладкиши няма да проям, нито пържено. Няма начин. Мисля наистина да увелича малко мазнините ( придържайки се към "добрите" източници ) и да разнообразя спектъра на храните. Усещам се, че напълно съм изключила кашкавала ( light на Маджаров ) и соевото сирене например, както и меда, елдата, кафявия ориз, булгура, скумрията ... все храни, които преди половин година хапвах спокойно. Днес установих, че ме е страх от тези 30 - 40 грама сирене light ... Даже не го бях отваряла от толкова много време, че водата, в която го бях накиснала, се беше покрила с някаква слуз ... Съзнавам, че съм изпаднала в крайност и се страхувам от спомена за това с колко кила отгоре се измъкнах след предишната си крайност. Е, тя беше много по - крайна, но даже не искам да се доближавам до нея.

Ох, защо храненето трябва да е толкова сложно нещо :girl_cry2:

Между другото, и мен ме брой в преоткрилите прелестите на спорта. :girl_dance: :girl_in_love:

И аз много бих искала да придобия представа за менютата на maika, ако не е нагло. Възприемам съветите, дадени от нея и от aniK с особен респект ... Не знам дали си личи ...

Engel
4th May 2009, 22:01
goldish: Тоя слънчоглед :roll: Хем много мазнини, хем много сол и задържане на вода. По-хубаво да беше взела да си чоплиш сурови орехи. Залагай на качеството! Само това повтарям тези дни и аз така се опитвам да залагам повече на качеството от както почнах да спортувам сериозно.
hatred: Нищо не ти е много на теб :) Харесва ми менюто ти. Приложила си колкото си могла неща, който те посъветвахме, а сега трябва да ги спазваш за период от време за да видим промени :P
Ето и моето меню:
1. Доза протеин
2. 1 кисело мляко 2% + 2 с.л. овесени и пшенични трици + 2 банана
3. Пилешко бутче + 1 ябълка
4. Пакет солети :roll:
5. Тук една лека издънка :!: Няма да я пиша :?
Все пак мисля, че от 1-4 са добре за трениращ + това имам чувството, че метаболизма ми се е забързал.. странно чувство :roll:

Според вас има ли вероятност за 2 седмици постоянни тренировки да метаболизма да ми се забърза дори и с 1%? Чела съм, че доста трудно и с много постоянство метаболизъм, който е развален като моя, се възстановява от части.

goldish
4th May 2009, 22:01
hatred, И аз много се възхищавам на тях двете и на теб, мила. Аз например първо ям и после мисля и съжалявам. Искам храненето да не е тежест или мисия номер едно в живота, а просто гориво.

Engel
4th May 2009, 22:10
hatred: Няма да те оставим да изпадаш в крайности
goldish: Между другото си спомням менюта ти, преди да почнеш Дюкан. Бяха супер и беше постоянна. Предлагам ти да намериш от старите страници менюта за седмица - две и да ги спазваш / от твойте си /
Менюто ти от днес ме подтикна да кажа това, никога не съм виждала прегрешения при теб и искам да ти направя забележка за да се стегнеш. Ти си сдържана и няма нужда да изпадаш в някакви преяждания след диета както обикновенно се случва при почти всички хора. Даже мисля, че беше лоша идея изобщо да започваш някаква диета, но това е минало и трябва само да си вземем поуки. Успех и пиши за да те контролираме :) :girl_in_love:

hatred
4th May 2009, 22:23
Engel ми взе думите от устата - goldish, менютата ти бяха наистина страхотни - умерени, разнообразни, лъхащи на здраве и балансираност ... до момента, в който започна Дюкан :2014: Винаги си споделяла, че НВД ти допада, може би наистина е най - добре да вземеш пример от самата себе си и да се върнеш към онзи режим. Разбира се, от НВД до НВД също си има разлики, но цялостно режимът е гъвкъв и адаптивен. РБД също ми звучи много добре като за теб, ти не се увличаш в количествата, според мен ще ти пасне идеално :wink:

Engel, метаболизъм се ускорява, стига да постоянстваш. Ако спортуваш, храниш се често, без издънки и приемаш протеин с всяко хранене, няма как да не го забързаш :) А твоят очевидно реагира много добре на колелото :2006:

Engel
5th May 2009, 00:40
Ох реагира много добре и на крем карамела, който току що изядох и преди това на купата таратор. Ужас, разочарована съм от себе си, ще почна да си лягам по-рано за да избягвам да правя такива глупости.

hatred
5th May 2009, 07:04
Тараторът е ок :)

aniK
5th May 2009, 08:30
Ехооо, вас ви четох с най-голямо постоянство, докато бях във Варна :) Не писах, з'то понякога влизам от телефона и няма кирилица.
Hatred, притеснена съм от това твое сваляне - ядеш само треволяци и нискокалорична храна. Залагаш на количество, з'то тези неща не засищат. Много съм съгласна с това, което goldish написа - ТРЯБВА РАЗНООБРАЗИЕ!!!!!!! Организмът има нужда от ВСИЧКО!!! В тази връзка - goldish, не свърши ли този Дюкански кекс на закуска :mrgreen:
Благодаря ви за хубавите думи, момичета :2046: Аз вече близо 20 години "внимавам" с храната, но никога не съм изпадала в крайности. Преди 7-8- години открих и благотворното влияние на активния спорт. По-скоро се придържам към здравословен живот в цялост - не пия, не пуша, не стоя до късно по нощни заведения, имам изграден дневен режим (лягане, ставане, наспиване...) Всичко това ми носи някакъв душевен комфорт :oops: Изляза ли от режим, тялото ми веднага реагира.

Сега да ви споделя умишлените си прегрешения по време на почивката - ядох сладолед и малко шоколад :wink: Бях си наумила, че ще ям сладолед. Преди да мина на НВД изяждах по цяла голяма кутия без проблем (не съм била по-дебела). Когато ме питаха без какво не мога, отговорът беше "сладолед и бира" :girl_haha: От 3 години насам бях хапвала 2-3 пъти по няколко грама сладолед. За съжаление си купих един, който изобщо не ми хареса (реших да тествам непозната марка, а иначе съм експерт), но го хапнах де :P Хапнах и ядки... абе... :P
Много ми харесва Варна :!: Ако живеех там, всяка сутрин бих тичала в Морската градина.

goldish, слънчогледовите семки са много полезни, затова не се упреквай, но не яж повече!!! От тях много се дебелее (от личен горчив опит знам :? )

goldish
5th May 2009, 13:13
Много точно ме хванахте за момента, в който почнах да киввам. Има още една причина всъщност. Не я казвам за извинение, а за евентуална подкрепа, която само вие може да ми дадете. Сестра ми беше в клиника за анорексия и наистина това много зле се отрази на психиката ми. Само мисля как да и пробутам нещо да хапне и накрая и аз не издържам. Но сега гледам напред и се връщам към моите си менюта. Ще се радвам много, ако почнем да споделяме повече и по-интересни рецепти- "от нашите", за да можем да се наслаждаваме на пролетното и лятното изобилие.
aniK, постовете ти много ми харесват!!! Излъчваш някак толкова увереност и спокойствие. А за слънчогледа- аз толкопва ядях преди, че развивам уникална скорост. Трябва да се спре навреме. :wall:

Engel, мила, много съм ти благодарна за тези думи. Адски си права. А за крем карамела- нямай никакви притеснения, защото знам, че го правиш беа захар. :wink:

hatred, страхотен съвет! Благодаря. Винаги знам, че мога да разчитам на вас за благоразумно мнение. Права си, че нямам проблем с количествата, а с емоционалното хранене- както повечето жени. Лошото е, че като че ли ме обзема повечко вечер. Стягам се, за да не се излагам само пред вас. Започвам редовно постване на менютата. Мила, знам, че имаш доста работа, но я започни и ти да си ги пишеше поне няколко дена, за да се вкараме малко в релси. :lol: Иначе как ще ни помогнат другите :wink:

swe3tynka
5th May 2009, 13:55
hatred,защо не увеличиш малко плодовете (не само ягоди- ябълки,круши,портокали,кив ,ананас..)? :roll: Освен, че ги обичаш, са и полезни.Защо умишлено се ограничаваш от тях, като виждаш, че сваляш килограми (а не го искаш)? Не че мисля, че от плодовете би могла да качиш, но не разбирам смисъла да се лишаваш от нещо, което хем обичаш, хем е полезно :)

Аз днес станах в 9 и ходих да тичам час и половина в парка (много съм доволна от себе си :D )
Закусвах малко по-калорично- купичка шоколадово мюсли с прясно мляко, за да имам енергия и стимул да тичам :lol: (а и много ми се ядеше :) )
В момента си правя гювече с домати,чушки,сирене,лук, 1/2 пилешки кренвирш и яйце :) Нямам търпение да стане :lol:
Довечера може и да покарам малко вело, ама не повече от 30мин.. ако не съм много уморена, понеже сега направо не си чувствам крачката :1228:

Айде, ставам да видя дали обяда ми е готов :)
Целувчици на всички :*

monita_g
5th May 2009, 14:32
hatred, ти винаги даваш толкова добри съвети, благодарение на теб започнах да гледам по-различно на храненето, ...Подкрепям всичките съвети на момичетата...всички са абсолютно прави за малките поправки, които можеш да напрвиш в менюто си...Ако искаш да чуеш нещо и от мен, сега ще напиша моето виждане за нещата :) Ти си имаш определни храни, които не ядеш, но не мога да разбера защо се лишаваш от храните, които можеш и трябва да ядеш...Мила, за твое добро, хапвай си нормално, не се лишавай чак до такава степен - защо ядеш само белтъците например, защо ядеш само извара, хапвай повече видове бобови растения и недей яж само салати, хапвай и повече готвено....Това е от мен, гушкам те !!!

aniK и аз съм като теб - от какво не мога да се лиша - сладолед и сладичко.... :) ето сега точно изядох по една лъжица шоколадов, бял и ягодов сладолед :oops:

Engel, как искам и аз да не свалям само кила, а и сантиметри...Значи наистина лосиона против целулит + тренировките действат за сваляне на см. от обиколката...При теб има ефект и то доста добър...мммм много се радвам :) Успех в начинанието...

monita_g
5th May 2009, 14:34
hatred, И аз много се възхищавам на тях двете и на теб, мила. Аз например първо ям и после мисля и съжалявам. Искам храненето да не е тежест или мисия номер едно в живота, а просто гориво.

И аз така мисля, но като почна да ям...и не мога да се спра, а иначе другата ми крайност е че въобще не ям....какво да се прави пуст му организъм....Аз ако ям това, което пишете като вашите примерни менюта ще трябва да стана 100 кила.... Мисленето ми е много изкривено, метаболизма ми също.... :( :( :(

hatred
5th May 2009, 18:16
Момичета, благодаря за всички съвети :2020:

hatred
5th May 2009, 21:46
За днес храната ми беше следната:

овесени ядки със стафиди, канела и прясно мляко + 1/2 доза протеин + лъжичка ленено брашно
малка зелена ябълка и 10 бадема
доза протеин
150 гр извара + 350 - 400 грама ягоди
лъжица овесени трици с кисело мляко, лъжица сусам и два моркова
120 - 130 гр сьомга ( този път я изпекох на грил, допадна ми ) + зелена салата с домати и лъжица зехтин + 2 - 3 маслини + последната третинка от филията Мастермахер + малко зелен фасул на пара
малко извара + няколко лъжици кисело мляко + лъжица ленено брашно

Имам и малко матераиал за размисли и страсти :lol: Първо, относно рибата - тези 120 гр ( неразмразено тегло ) ми се струват сравнително малко и така си оставам гладна, както казва aniK. Стандартните разфасовки обаче са такива, а две парчета ще са ми много. Какво да правя ? Ох, наистина звуча като идиот :roll:

Engel
5th May 2009, 22:11
Здравейте и от мен, гледам, че добре се справяте в мое отсъствие цял ден :)
hatred: Как така какво да ги правиш? Изяж ги :) На почивки :lol: Добре се справяш, гледам имаш зехтин, фасул и бадеми :) С тези 10 бадема вече OMG :lol: Вече имам чувството, че си машина за ядене на извара с ягоди, но се радвам за теб :P Поздрави!
goldish: С теб трябва да се въведем в ред и да постигнем това, което бяхме преди! И аз ще взема да си погледна старите менюта от миналата година и да си организираме 'ретро меню парти' :)
Ето менюто ми и за днес:
1. 1/2 Ябълка + Банан
2. Салата - домати, краставици, морков, лук, маслина, кашкавал, сирене, яйце и печени чушки
3. Другата 1/2 Ябълка
4. Малка купичка таратор + 1/2 купичка спанак с ориз и 3 резена пилешко филе
5. 50гр. печен фъстък :roll:

Естествено с идването на вечерта се засилват и порцийте въглехидрати :evil:
Успех на всички! Има надежда, днес не съм яла сладко и не съм карала колело, но за сметка на това вместо 6 часова работна смяна имах 10 часова :P

marie_claire
5th May 2009, 22:34
Здравейте мили момичета, отново съм тук! :girl_in_love: Ще оправдая дългото си отсъствие с това, че около 2 седмици нямах интернет. Мислех,че ще откача, но се оказа, че се живее и без интернет :lol: В последните дни пък все не ми оставаше време да поизчета последните постове и да се включа. Е, най-накрая го направих.
Ако бях ви писала преди 4-5 дни щях да много да се хваля- бях достигнала 49 кг и много се харесвах. В последните дни, обаче ми се отвори някакъв нечовешки апетит и ядох неща, които от месеци не бях помирисвала. С риск да ме линчувате ще ги спомена- сирене, кашкавал, пица, сладолед, бисквити. Сега дори не смея да се претегля, достатъчно е, че се чувствам ужасно. Смятам да поправя нещата като мина за 2-3 дни на плодове, след което НВД. Преди да се натъпча в последните дни, спазвах именно НВД, колкото и да ми беше трудно /както знаете, обожавам всичко, което е богато на въглехидрати/.. Не съм спирала да спортувам- 4 пъти седмично фитнес и 2 дни бягане по 8 км. Смятам, че постигнах страхотни резултати за последния месец и половина, особено забележими на талията и корема. Вярно, че тези дни се натъпках с боклуци, но ще оправя положението. С вас съм! Поздрави на всички :2020:

gerenceto1
6th May 2009, 05:53
Goldish, справянето с анорексията е много дълъг и бавен процес. Обаче е възможно. Много ще е трудно не само за сестричката ти, но и за всички вас около нея. Затова повече от всичко трябва да си силна, силно да я прегръщаш и да й казваш колко е важна за теб. Вярвай, че всичко ще се оправи. Кураж :wink:

hatred
6th May 2009, 07:25
marie_claire, много се радвам, че отново си тук. Поздравления за постигнатия успех. Едва ли си нанесла чак такива поражения на фигурата си с няколко дни по - обилно хранене, още повече ти си активно трениращ човек и можеш да си го позволиш, стига да не е систематично.

Един съвет: по - добре премини към НВД без плодовите дни. Сега ще кажа нещо, което и на мен никак не ми харесва, но е факт: плодовете са инсулиновлияещи, особено ако се консумират самостоятелно. Захранването след една плодова диета предвещава неистов глад и предразположение за трупане на мазнини. По - добре ги включвай умерено в НВД - менюто си, знаеш в кои части на денонощието и по колко :wink:

aniK
6th May 2009, 08:21
marie_claire, добре дошла отново. Понякога е голямо облекчение да няма Интернет и мобилни телефони. Аз се чувствам зависима от тях :? И аз не стъпвам на кантара след почивните :D
Engel, ти беше писала за позата при въртене на колело, при която се влияе и корема. Сори, забравих да се изкажа :oops: Аз усещам напрежение когато си пусна ръцете и се изправя назад (т.е. не съм наведена напред, за да се хвана за дръжките). Не вярвам велото ти да е с облегалка, такова стандартно не съм виждала. :oops: Има едни, които са леееко полегнали, те са с облегалка и са предназначени И за корем. Те не са стандартни и са доста труднички за въртене :D

Hatred, мила, аз мисля, че твоят проблем е психически (извинявай, не в лошия смисъл). Как може 2х120 сурова риба, която след изпичането най-вероятно става 60гр да ти е много - преяждаш ли с нея :shock: На мен ще ми остане по зъбите само :P Една от причините да не готвя риба в къщи често е, че с нея няма наяждане :D Включи млечните, нямаш нищо плътно в храната си, пък въглехидратите са доста преобладаващи :?
Ако аз бях вегетарианка щах да ям на едно ядене яйца(поне 2 цели)+млечни+ зеленчуци, а на друго ядене риба+зеленчуци. Освен салатите, зеленчуците ми ще бъдат броколи, карфиол, спанак... - хем плътни и засищащи, хем незапичащи... Междинните ти са чудесни (обче 10 бадема на мен са ми супер малко :oops: ). Ти си много висока, кльощава ли искаш да бъдеш???!!! По-добре по-силна храна и повече спорт, отколкото слаба от неядене (което неминуемо значи отпусната, мека и с целулит) :wink:
ОПИТВАМ СЕ МАЛКО ДА ТЕ СТРЕСНА :!: - стига си броила, смятала, премисляла... :2024: Пропускаш толкова хубави моменти в живота - знаеш ли колко серотонин ще отделиш след 1 лентичка шоколад (напречна, не надлъжна ;) ) знам, че не го обичаш, само давам пример
Вчера си купих ягоди - и аз вече се прежалих, з'то изглеждат доста добре, но не са особено вкусни :?

swe3tynka
6th May 2009, 09:29
Добро утро, момичета :D

hatred, много ми харесва последното ти меню! Винаги си правиш толкова..изчанчени неща :lol: ,много ме радват! :)
Обаче и аз мисля, че не трябва да изпадаш в такива крайности (рибата например..еми изпечи и двете парчета, ако ти станат много, просто не ги изяждай :wink: ). Та ти си пример за толкова много момичета тук (включително и мен :P )- храниш се здравословно, изглеждаш перфектно..не се разваляй! :1231: Всички вярваме в теб и сме сигурни, че ще се справиш.. на всеки му се е случвало понякога да кривне от пътеката, но важно е човек да не се предава и да продължава напред!! Нали? :)

Аз днес се събудих раничко.. нещо ме наболяваше коремчето от глад :oops: и реших да си направя за закуска ябълково кексче от трици (http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=11538&start=25). Стана доста добре :)

За днес съм решила да карам велоергометър 1 час, вместо да тичам, понеже от вчера имам адска мускулна треска на краката :lol:

Айде, целувам ви всички и ви пожелавам приятен и релаксиращ ден!

hatred
6th May 2009, 18:17
aniK, след като според теб две парчета риба са ок, ще хапвам по толкова :) Пазех се от тази доза, защото мъжът ми яде толкова сьомга на едно хранене, а някак не искам да съм на неговите порции. Друг е въпросът, че той я съчетава с картофи и разни други такива засищащи субстанции :wink:

Проблемът ми в момента е да адаптирам храненето си към двигателния режим - от около месец тичам всяка сутрин и правя упражнения по около 30 минути. Това ме кара да се чувствам невероятно тонизирана, но налага необходимост да увелича храната, което ме стресира. Тъй че проблемът действително е на психическа основа.

На протеин го докарвам - около 80 - 100 грама на ден. Сякаш трябва да увелича повече мазнините и да внеса разнообразие в млечните.

maika
6th May 2009, 19:53
За днес храната ми беше следната:

овесени ядки със стафиди, канела и прясно мляко + 1/2 доза протеин + лъжичка ленено брашно
малка зелена ябълка и 10 бадема
доза протеин
150 гр извара + 350 - 400 грама ягоди
лъжица овесени трици с кисело мляко, лъжица сусам и два моркова
120 - 130 гр сьомга ( този път я изпекох на грил, допадна ми ) + зелена салата с домати и лъжица зехтин + 2 - 3 маслини + последната третинка от филията Мастермахер + малко зелен фасул на пара
малко извара + няколко лъжици кисело мляко + лъжица ленено брашно

Имам и малко матераиал за размисли и страсти :lol: Първо, относно рибата - тези 120 гр ( неразмразено тегло ) ми се струват сравнително малко и така си оставам гладна, както казва aniK. Стандартните разфасовки обаче са такива, а две парчета ще са ми много. Какво да правя ? Ох, наистина звуча като идиот :roll:
Имаш малкооо подобрение, обаче.... практически нямаш източник на енергия, за тичането, за гимнастиката, за дишането ти ако щеш..Знаеш, че има 2 източника на енергия - мазнини и въглехидрати ти си ограничила и двете. Е това тяло от какво да живее..Протеина добре, даже 80 гр.ти е малко при положение, че ядеш само трева. Лененото брашно не е ленено семе, тоест е обезмаслено най-вероятно. 10 бадема не са мазнини, нито лъжичката зехтин или трите маслини.
Хатред ти си решаваш какво да ядеш, ама ако искаш да не преминеш онази граница, просто спри тези диети и се храни като човек като са ти казали и другите момичета.
За сьомгата си знаеш, че е полезна и 200 гр не са много.
Благодаря за доверието в това което говоря, но дано ме послушаш.
Избери си режим и го спазвай, но това е глад..

maika
6th May 2009, 20:16
hatred, maika, забелязвам, че спазваш много добър фитнес и хранителен режим. Ще споделиш ли твое меню. Много неща сигурно бихме могли да взаимстваме.


Това не го бях видяла. Ок ще пусна. то е различно всеки ден, в зависимост от това дали тренирам или не. Принципно се придържам към НВД, защото ми допада, а не за да свалям.

Закуска: сварени овесени ядки с извара/сирене/, ленено семе 1-2 супени лъжици
Грейпфрут/ябълка, ягоди/ или ядки 30 гр или нищо, ако не съм гладна

Обяд: 2 филии от немския хляб с яйце и извара/сирене/, салата -
или 50-60 гр/суров/ пълнозърнест ориз със зеленчуци и зехтин, риба, пиле.
или 100 гр/сурови/ ръжени спагети с доматен сос и кашкавал лайт/риба тон/
Това е за тренировъчен ден иначе

Обяд: омлет от 1 яйце и 3 белтъка, салата с маслини, зехтин, сирене, извара
или пиле, риба/150-200 гр, за рибата до 300 гр/, салата, сирене, маслини

Следобед обикновенно не ям. Много ми става тежко

Вечеря: общо взето като обяда за нетренировъчен ден. Експериментирам с гарнитурата/ броколи, тиквички, чушки, фасул, бамя и т.н/ Просто не ям въглехидрати вечер. Ако не ми стигне ям извара, дори и да е посреднощ

Това е най-обичайната ми храна. Като имам нужда ям шоколад, плодове, и др.въглехидрати. Нямам угризения, но не се случва често, защото не съм недохранена. Ям всякакви зеленчуци, даже и моркови. Хатред не се пълнене от 3 моркова повярвай ми. Ами това е май. Дано не ви е станало скучно

aniK
6th May 2009, 20:32
maika, :2003:

hatred
6th May 2009, 20:38
maika, много благодаря за отделеното време и внимание :2020: Надявам се, ще прихвана нещо. Ето какво сътворих днес:

овесени ядки със стафиди, канела и прясно мляко + 5 бадема + лъжица ленено брашно + 1/2 доза протеин
зелена ябълка + 10 бадема
доза протеин
300 гр извара + 300 - 400 грама ягоди
кисело мляко с лъжица трици и три моркова
сьомга със зелен фасул на пара и домати + зелева салата със зехтин + 1/3 филийка Мастермахер
300 гр кладница на пара с малко маслини + варено яйце ( даже изядох половината жълтък )
кисело мляко + лъжица ленено брашно + лъжица сусамено брашно

hatred
6th May 2009, 21:04
За рибата - ако е бяла и аз хапвам по около 200 - 250 грама, но сьомгата е някак друга работа :2045: Знам, че твърде много се замислям де ...

monita_g
6th May 2009, 21:47
maika и аз искам да те поздравя за балансираното меню... не случайно винаги даваш мъдри съвети.... :!: как искам и аз така да хапвам.... а продължавам да правя грешката да ям само един път на ден :(, а вече пиша от доста време във форума :( няма да ми дойде акъла в главата...

hatred, мила, след като си започнала да спортуваш трябва да се съобразиш с това и да хапваш повечко... казали са го по-горе, но искам и аз да се запиша :) :) ;) В менюто, което си написала опр. има напредък - БРАВО!!! :)

marie_claire, привет и добре дошла :) радвам се, че си отново тук... :) Няма значение, че за известно време си "кривнала" от пътя, все пак храната не е чак такъв забранен плод, при положение,че спортуваш много бързо ще оправиш нещата и всичко пак ще е под "контрол" :)

Успех на всички :) ;)

Engel
6th May 2009, 22:41
Добър вечер момичета!
hatred: Успех! Вече имаш правилните препоръки и съм сигурна, че се стараеш доста :)
marie_claire: Не си извинена :evil: Ти си ми стимул и трябва да се държиш прилично, не позволявай глада да те оправлява както прави с мен :roll: Очаквам да се реваншираш с много хубави менюта и да не съм чула повече за дни на плодове и озверепяване след това! :2001: :2024:
Ето и моето меню:
1. 1/2 кисело мляко + 1/2 ябълка
2. 50гр. сурови орехи
3. 1/2 кисело мляко + 1/2 ябълка
4. 1/2 краставица, 20гр. сирене, 50гр. пилешко филе, 20 гр. кашкавал
До тук добре -
5. 1/2 арабска питка + печени картофи :cry:
Утре сутринта ще компенсирам с 15км. вело!!!

Успех на всички и поздрави!!!

hatred
7th May 2009, 05:58
Engel, ако изтрием последния компонент от менюто ти, то си е направо супер. Ако вечерта продължаваш да си гладна, най - добре си направи някаква салатка, и без това зеленчуците в храната ти са сравнително малко.

Тъкмо се връщам от тичане, денят обещава да се страхотен, много свеж и безоблачен. Дано :girl_in_love:

aniK
7th May 2009, 07:06
Тъкмо се връщам от тичане, денят обещава да се страхотен, много свеж и безоблачен. Дано :girl_in_love:

:shock: Докато си тренирах в 6ч. тази сутрин си мислех при твоята натоварена програма в колко часа сутринта тичаш :D Сега вече ми е ясно :D Къде тичаш?

hatred
7th May 2009, 08:01
Тъкмо се връщам от тичане, денят обещава да се страхотен, много свеж и безоблачен. Дано :girl_in_love:

:shock: Докато си тренирах в 6ч. тази сутрин си мислех при твоята натоварена програма в колко часа сутринта тичаш :D Сега вече ми е ясно :D Къде тичаш?

По алеята за пешеходци на "Цар Борис III". Сега е малко гадно, защото я ремонтират. Преди да изляза да тичам правя упражнения - около 20 мин. Няма да ги изброявам, защото ще си проличи, че не им знам имената, но човек така или иначе сам си усеща ефективността им. Тичането ми не е повече от 15 - 20 мин, тъй като нямам време. Завършвам изкачвайки няколко пъти стълбите до 12-тия етаж с тичане. Намалих малко този компонент от програмата, защото започнаха да ме наболяват колената.

Допълнително, всеки ден ходя поне по час - час и половина пеша с бързо темпо ( поне това е хубаво на работата ми, ходя от едно място на друго, не съм закована на един стол за цял ден ).

За сега - толкова. Вече ме посъветваха за кростренажор, но ще си го купя след около месец, защото след няколко седмици се местя в апартамента на мъжа ми и няма смисъл да мъкна този уред от Бъкстон до Стрелбище, не е чак толкова компактен :)

Знам, че движението ми не е кой знае колко много, но повече време за спорт няма откъде да открадна :lol: А и резултатите ми по отношение на отслабване, стягане и тонус, са повече от очевидни.

aniK
7th May 2009, 08:59
Добре ти е движението :) Питах за мястото, з'то аз живея в Княжево. Малко далечко съм и при нас са само баири (, но пък и чист въздух). Оф, пак забравих, че не мога да тичам още известно време :( Работя в Банско и там лятото тичам в гората или пък ходя много. Няма по-голям кеф.
Аз също взех да се замислям за кростренажор, че от това вело направо ми се драйфа вече. Обаче нямам много място в моята "фитнес стаичка" :?
Имате ли сключен брак с "мъжа ти" или просто така му казваш?

hatred
7th May 2009, 09:07
Мислиш, че движението ми е достатъчно, така ли ?

Ами бяхме определили дата за сключване на брак миналото лято, но майка ми почина внезапно и я отложихме.

Сега планираме да го направим в края на май или евентуално началото на юни. Не можем да фиксираме точен ден, защото чакаме наемателите от апартамента му да се изнесат.

А ми харесва да му викам "мъжа ми", по - ангажирано звучи :) Той ми е най - голямото съкровище, толкова много прави за мен ... Не съм го заслужила :roll:

Engel
7th May 2009, 09:16
Добро утро :) Хайде на кафето!
http://i.actualno.com/club.bg/files/2008/06/23/7e128044db.jpg
hatred: Супер, много се радвам. Вече сме обсъдили с теб менюто за сватбата и напитките :lol: :girl_dance:
Аз също мисля, че движението ти е достатъчно и няма смисъл да изкачваш няколко пъти стълбите до 12тият етаж, а само 1 път за да се прибереш :) Успех! Чакаме снимки да видим голямата разлика, сигурна съм, че ще я имаш, но със сигурност трябва да увеличиш някой храни. Кафяв ориз :girl_eat:
Поздрави на всички, аз отивам да наваксвам с велото, че 2 дни не съм карала, защото ходя рано на работа, а аз нали карам на гладно :)
Лек и отслабващ ден!

aniK
7th May 2009, 09:17
Хм, форумът е 1 час назад... :roll:
Иначе за движението КПТП, но при твоята физика и възраст и това е ОК. Съжалявам за майка ти :( Питах за "мъжа ти", з'то писа, че си на 21 и на мен ми се струва много рано за брак, но щом си намерила МЪЖА, бъдете много щастливи !!! :D
Сори, за оф-топика, но нали сме едно голяяямо семейство :D

hatred
7th May 2009, 09:26
Хех, хубаво е да живееш в Княжево. Особено през пролетно - летния период. Може би зимата е малко усойно.

hatred
7th May 2009, 09:29
Хм, форумът е 1 час назад... :roll:
Иначе за движението КПТП, но при твоята физика и възраст и това е ОК. Съжалявам за майка ти :( Питах за "мъжа ти", з'то писа, че си на 21 и на мен ми се струва много рано за брак, но щом си намерила МЪЖА, бъдете много щастливи !!! :D
Сори, за оф-топика, но нали сме едно голяяямо семейство :D

Ама разбира се. :lol:

Dandulina
7th May 2009, 14:36
Завърнахме се ...ядохме , празнувахме ....
Сега съм на плодове 3 дни ..комбинирама с луната в събота и се прочиствам с английска сол..нещо не ми се пише...до скоро

monita_g
7th May 2009, 19:34
Привет, къде сте всичкииии :( :(

Все пак ще си пиша меню...
1. един пакет солети :oops:
2. 1 ябълка
3. половин кофичка кис.млек. :) с 3 ч. л. фини овесени ЯДКИ и 3 ч. л. мед

Може и продължение да има, че толкооова имам да пишааа, една курсова ми изцеди силичките :)

Лека вечер

П.С. hatred, мила, съжелявам за случилото се :( не се сдържах да не напиша нещо, наистина съжелявам - гушкам те !!!

hatred
7th May 2009, 20:13
monita_g, благодаря :2020: Аз обаче няма да се сдържа да те изкритикувам - храната ти хем е крайно недостатъчна, хем е съставена само от въглехидрати. Част от които даже са със съмнителни хранителни качества :2016: Споделям го най - добронамерено - знаеш, че погледът от дистанция е по - обективен.

Казвам ти го с пълното съзнание, че и моето меню също подлежи на много корекции и е далеч от истината. :roll:

Ето я и моята храна за днес:

овесени ядки с канела, прясно мляко и 5 бадема + 1/2 доза протеин + 1 лъжица ленено брашно
една зелена ябълка и 10 бадема
доза протеин и 350 гр ягоди
200 гр. извара ( беше на "Мероне"; адски вкусна е, но е обезпокоително сладка; дали се дължи на някакво по - високо съдържание на лактоза или е доовкусена с нещо :?: )
кисело мляко с лъжица трици
150 гр сьомга + спанак на пара + домати + 1/3 филийка Мастермахер
салата от зеле, моркови ( 3 - 4 ), краставица и зехтин
1 лъжица ленено и една сусамено брашно
мисля след малко да хапна и малко кисело мляко

Една констатация: откакто намалих плодовете, спряха да ми се ядат. А преди бях звяр за тях. Е, на черешите едва ли ще устоя :girl_eat: Поне са нискогликемични.

maika
7th May 2009, 20:50
monita_g, благодаря :2020: Аз обаче няма да се сдържа да те изкритикувам - храната ти хем е крайно недостатъчна, хем е съставена само от въглехидрати. Част от които даже са със съмнителни хранителни качества :2016: Споделям го най - добронамерено - знаеш, че погледът от дистанция е по - обективен.

Казвам ти го с пълното съзнание, че и моето меню също подлежи на много корекции и е далеч от истината. :roll:

Една констатация: откакто намалих плодовете, спряха да ми се ядат. А преди бях звяр за тях. Е, на черешите едва ли ще устоя :girl_eat: Поне са нискогликемични.
Нормално е да не ти се ядат, като ги намалиш. Въглехидрата иска още въглехидрат, особено захарта. Инсулин братче. Ама мазнините трябва да ги вдигнеш определено. Изяш цяла филия от хляб, нищо няма да ти стане. Раздели си я на два пъти, като те е страх.
Аз също съм пристрастнена към меронето, въпреки че здарво блъска на сухо мляко, ама това да е проблема
Между другото за какво ти е това тичане, по-добре прави гимнастика или разни упражнения със собствено тегло. Ще останеиш само кожа, без мускул

hatred
7th May 2009, 21:08
След като се сдобия с тренажора, ще използвам него и ще продължа да си правя упражненията. Тичането е временен вариант, най - вече за тонус и енергия. Иначе не е подходящо в перспектива, твърде зависимо е от времето. Още повече, че когато съм първа смяна на работа, в 7:30 сутринта вече трябва да съм с дневник в класната стая, а живея на около един час от училище :lol:

Ох, ако "Мероне" съдържа сухо мляко, това никак не е хубаво. Ще се постарая да се абстрахирам. Аз вътрешно се успокоявам, че изварата е остатъчен продукт и като такъв не си заслужава в него да се влагат допълнителни съставки, които да го оскъпят. Друг е въпросът, че не съм срещала сирене на "Мероне", при производството на което да го добиват въпросния остатъчен продукт :lol:

hatred
7th May 2009, 21:10
Между другото, при "Мероне" смущаващ е и откровено неверният надпис на етикета. При 22% сухо вещество няма как калориите на 100 гр да са 58, освен ако половината от въпросното сухо вещество не е целулоза :lol:

swe3tynka
7th May 2009, 21:23
Аз пък хапвам една извара от централните хали на Dact, води се диетична и нискокалорична. Има 84кал/100гр и 1-2% мазнини. Адски е вкусна :P

maika
7th May 2009, 21:24
Между другото, при "Мероне" смущаващ е и откровено неверният надпис на етикета. При 22% сухо вещество няма как калориите на 100 гр да са 58, освен ако половината от въпросното сухо вещество не е целулоза :lol:
Аз смятам всеки вид извара осреденно на 100 кал за 100 гр. 42 калории разлика едва ли са проблем. Откакто си сложиха етикет станах по подозрителна от преди. И наистина не съм виждала сирене мероне, но пък имат кашкавал при това хубав.
Като писах тичане в предния пост имах предвид кардио, като цяло. Тренажьора влиза в числото. Разбери че ти нямаш нужда от отслабване

hatred
7th May 2009, 21:41
И аз смятам изварата за 100-ина ккал на 100 гр. Кашкавалена не ям. Или поне така си мисля :lol:

Но един близък приятел на мъжа ми ( той е от bb team и много уважавам мнението му, защото никога не се изказва наизуст ) ми развенча представите. Каза ми, че на пазара няма извара с повече от 10 - 11% протеин. Водното съдържание било по - високо от указаното, а ние сме неспособни да го констатираме, защото сме му свикнали. Конкретно за "Мероне" не сподели опит, защото имала "гаден сладникав вкус" ( заради който аз я обожавам :lol: ).

hatred
7th May 2009, 21:43
Като писах тичане в предния пост имах предвид кардио, като цяло. Тренажьора влиза в числото. Разбери че ти нямаш нужда от отслабване

Хм, аз не разбирам много. Но кардиото не е ли желателно независимо дали имаш нужда от сваляне, стига да е съобразено с храната ? И aniK, и ти, доколкото съм запозната, сте съвсем слабички и въпреки това тренирате кардио. Това не е констатация, а въпрос, независимо как звучи :lol:

aniK
8th May 2009, 08:29
Ооо, изварената тема сте подхванали :D
Hatred, когато тренирам активно, кардиото ми е 10 мин за загрявка; когато кача 1кг, включвам кардио след тренировка, увеличвам го и правя понякога само такава тренировка, без силова. ОБАЧЕ, преди година и половина си направих мамопластика, която ме лиши от активни силови тренировки за 6 месеца и тогава правих само кардио, крака и корем. Преди 2 месеца ми се наложи корекция :( и ОТНОВО само кардио, крака и корем :2021: Не мога и да тичам... абе... гадна работа...
Ще видиш, че и с черешите няма да прекаляваш! Иначе плодовете са си полезни, но не е нужно да ходиш с корем на бременна хлебарка, пълен с плодове и стържещ от глад :mrgreen: УМЕРЕНОСТ (отново ;) )

hatred
8th May 2009, 08:59
С черешите интересното ще бъде как ще ги дъвча през деня, при положение че не съм у нас. Едно е да хапнеш ягодки или дискретно да гризкаш ябълка на работа, друго да плюеш костилки и устните ти да се оцветят в цикламено :lol: Ще е цирк :1259:

Kraska_Praska
8th May 2009, 09:16
Ех тези череши....
Аз по принцип не съм им чак такъв любител, но тази година не знам какво ми става (може би защото все за череши се говори в тая тема :lol:), вече и на мен много ми се ядат. А най-хубавото е, че има кой да ми донесе страхотни череши от Кюстендил :)

dazzling_girl
8th May 2009, 10:27
Аз пък много обичам череши.Де да имаше една кофа до мене-щях да им видя сметката...

goldish
8th May 2009, 12:04
Момичета, здравейте!
Абе, нещо и мен ме домързява напоследък и само ви чета и нищо не пиша. За плодовете- като ги намалиш и спират да ти се ядат, но то така май е с всяка друга храна. Аз си ги ям заради удоволствието, което ми доставят. Аз днес съм си вкъщи и познайте какво правя- хрупам си ядки, а колко ли калории поглъщам??? Направо не ми се мисли. А вчера, като ходихме за пореден път на диетолог със сестра ми, лекарката ми каза: а и ти си на границата?!
Представям си на какви гледки са свикнали, та и аз да съм на границата!! :girl_haha:
А вече като че ли не съм убедена, че и от фитнеса се сваля. Не е ли нормално за един месец поне един килограм да бях свалила? За стягането- няма две мнения. Определено е видимо.

aniK
8th May 2009, 12:24
goldish, от фитнеса се сваля на обиколки, не на килограми. Когато тренирам съм с 2кг по-тежка - усвоявам по-добре храната, мускулите задържат вода, а и мускулът тежи повече от сланината (това сме го писали май... ) Аз ядки не държа в къщи. Преди 1 седмица си угодих еднократно и пак гледам да избягвам този щанд :?
Внимавай, моля те, да не се подхлъзнеш в хранителните разстройства!!!!! :1219:
Краска, аз съм от Кюстендил :1224: Друг е въпросът, че за последните 10 години съм ходила 4-5 пъти :( Като деца нашите ни водеха с тях на бригада да берем череши - голямо плюскане беше :mrgreen: Експерт съм в сортовете :2003: Аз ям ранните, защото са по-кисели.
В момента сравнявам Мероне и Дядо Либен - първата е сладникава(52кКал/100гр), а втората киселее и горчи (100кКал/100гр) :sick:

Kraska_Praska
8th May 2009, 13:23
aniK, един близък човек, с който в момента съм в неопределени отношения, е от там :) Той ми обеща, че като са готови черешите ще ми донесе направо с кофи :) Аз не съм много наясно със сортовете, по принцип най-много ги обичам във фазата малко преди да са напълно узрели, но сега ще се наложи да ям каквото ми се донесе, няма да имам особен избор...

cvetence
8th May 2009, 13:43
ох момичета от вас ми се приядоха черешки :lol:

да се похваля, незнам дали и колко кг съм свалила, но корема доста ми се поприбра и дънките почнаха да ми стават широчки (лошото е, че това са ми любимите дънки). Сега само да сваля малко от дупето и съм доволна и щастлива. Вчера започнах да ходя на плуване, но ще мога само 2 пъти седмично, че тогава може следобед, иначе е само сутрин.

менюто за днес:
6.00 - овесени ядки и домашно козе прясно мляко
10.00 - ябълка
13.15 - домат, краставица, нетлъсто свинско и филийка хляб "зърнена музайка"
към 17.00 - домат, краставица, пуешко месо

знам, че домашното мляко е с доста масленост, но ще го преживея, остана още малко от него в нас, после ще си пия пазарското

Kraska_Praska
8th May 2009, 13:54
Обърнете внимание на новия ми аватар, много е актуален ;)

aniK
8th May 2009, 14:28
Обърнете внимание на новия ми аватар, много е актуален ;)

:D :D :D

cvetence, маслено е млякото, но е истинско! Предпочитам го пред 1000 пъти пред купешкото. Козето е с най-ниска масленост :?:

cvetence
8th May 2009, 14:45
cvetence, маслено е млякото, но е истинско! Предпочитам го пред 1000 пъти пред купешкото. Козето е с най-ниска масленост :?:
о и аз го предпочитам пред купешкото, жалко, че много рядко мога да се добера до истинско мляко. Ех, ако имаше и кой да подкваси кисело :lol:
Това, че козето мляко е най-нискомаслено не го знаех, даже мислех, че е най-високомасленото

забравих да ви питам, как мислите, дали 2 пъти седмични по 1 час плуване е достатъчно за доуформяне на тялото. През другите дни си правя упражнения в къщи, като имам и едни ден почивка, обикновенно в петък, че тогава най-много ми се спи и ми се убива всякакво желание за спорт :lol:

Kraska_Praska
8th May 2009, 16:28
Като заговорихме за череши...
http://www.profit.bg/news.php?cid=3&id=47121
...аз мисля все пак да изчакам тези в Кюстендил да станат...

monita_g
8th May 2009, 19:34
Е, не цяял ден за тези череши, мале...как ми се доядоха и на мен - това ми е любимия плод....ммм, че вкусно!!!!!! :girl_eat: Ааа, да и да не забравяме изварата... :yako: Много смешно ми стана :)

Иначе моето меню пак за критика, но това ми се яде тези дни незнам защо....
1. половин кофичка кис.млек.
2. 2 ябълки
3. 1 пакет зърнени пръчеци :oops: ( срам, срам, срам )

:2024:

hatred
8th May 2009, 20:03
goldish, важен е видимият ефект. Хората по улиците ни измерват с поглед, не с кантар :lol: Страхотно е, че постоянстваш и че отчиташ резултат. Даже предполагам, че на теб ти се струва по - скромен, отколкото е в действителност. :2020: Много ли ще е нахално, ако те помоля да публикуваш менютата си от време на време ? Черпех интересни идеи от тях.

aniK, почувствах вълнение, че може да се присъединиш към отбора на изварените маниаци :lol:

monita_g, мила, вкарай все пак и храна в менюто си :evil: Тревожиш ме, това си е чист глад. :!:

hatred
8th May 2009, 20:13
Храната ми днес е следната:

овесени ядки със стафиди и канела + 1/2 доза протеин + 5 бадема + лъжица ленено брашно
350 гр ягоди
една зелена ябълка и 10 бадема
доза протеин
250 грама извара :oops:
лъжица трици с малко кисело мляко + 3 моркова
50 гр извара
180 гр сьомга + два домата + броколи на пара + 2 маслини + 1/3 филийка Мастермахер
зелева салата със зехтин, краставици и моркови
по една лъжица ленено и сусамово брашно
преди лягане може малко кисело мляко

Мислите ли, че така мазнините ми са в норма ? Да напомня, че консумирам истинско мляко, т.е. маслеността му е около 4%.

Малко ме е страх да се кача на кантара, съдейки по дрехите си, усещам, че съм отслабнала още малко. А съм пред цикъл :roll:

Между другото, по съвет на приятеля на мъжа ми, за когото ви споменах, разгледах менютата на момичетата в bb team. Наистина, повечето от тях тренират много по - интензивно, имат много различен начин на живот ... но техните менюта в пъти надвишават нашите - както количествено, така и качествено. Може би ще ви прозвучи маниакално, но според мен ние ядем нереално малко ... Аз никога не съм си играла да изчислявам енергийната равностойност на храната си, но като я съпоставям с калориите, които те посочват за своята, излиза че едва ли поемам повече от 1200 - 1300 ккал в повечето дни ...

aniK
8th May 2009, 20:26
hatred, направо съм си в извАрените маниаци :oops: И защо я купих тази Мероне :wall: Пристрастих се :sos: Дядо Либен влезе в един огретен с тиквички и спанак :biggrin: Просто е много лесно с изварата - огладнея ли, хапвам 2-3 лъжици и съм бомба :D Днес се позадържах в къщи и ако напиша какво съм яла, ще отиде цяла страница :oops: Все са "режимни" неща (както им казвате) + 1 банан и 3 квадратчета шоколад :oops: Много ми се яде сладко напоследък :2021:
Аз bb team не го харесвам особено :? Чета и черпя идеи, но извличам това, което мен не устройва :mrgreen: Същото е и със spidersport. Наистина при активно и силово трениране, храната трябва да е по-билдърска. В периоди, когато съм имала възможност да тренирам всекидневно и много натоварено съм се хранила на 2 часа с храна от типа - филия черен хляб с дебело парче пуешко филе, пиле с ориз, яйца... и съм била слаба, стегната и жизнена. Сега режимът и приоритетие ми са други - дете, работа, ангажименти...
monita_g, забавяш си метаболизма с това хранене и ще дебелееш от въздуха (не е моя мисъл, но е много точна) :roll:

goldish
8th May 2009, 20:34
hatred, аз лично смятам, че не ям много. Но съм способна на геройства на тема поемане на огромни количества храна.
Ето го и менюто ми:
Дюкански кекс с 1/2 кофичка кисело мляко (смигвам на aniK )
1 голяма ябълка
супа от коприва и ориз
голяма ябълка
филийка пълнозърнес хляб с лютеница
голяма ябълка
пълнозърнести макарони с лютеница, пушено месо и сирене

През деня хапвах и леблебия. Голяма слабост са ми ядките. Просто не мога без тях. Бях си сложила и слънчоглед малко, но се усетих навреме и го върнах.

maika
8th May 2009, 20:47
Като писах тичане в предния пост имах предвид кардио, като цяло. Тренажьора влиза в числото. Разбери че ти нямаш нужда от отслабване

Хм, аз не разбирам много. Но кардиото не е ли желателно независимо дали имаш нужда от сваляне, стига да е съобразено с храната ? И aniK, и ти, доколкото съм запозната, сте съвсем слабички и въпреки това тренирате кардио. Това не е констатация, а въпрос, независимо как звучи :lol:
при тебе не е съобразено с храната май???
ние с ани к освен това и ядем.....

hatred
8th May 2009, 21:07
maika, действам по въпроса с храната :2003:

aniK, "Мероне" определено води до пристрастяване. goldish я квалифицира като "престъпно вкусна" и това си е живата истина :lol: Аз никога не държа от нея вкъщи, хапвам я само навън. Старая се да изяждам само по половин пакетче, а останалото да изхвърлям, но днес се олях.

И според мен в bb team са малко крайни - там акцентират много на елемента ВМ в НВД-то и възприемат пълната липса на въглехидрати в менюто като върховна степен на съвършенство. Не всички де ... Но като цяло разликата в храната е фрапираща.

По моите критерии в нашия форум балансирани и хубави са менютата на goldish, aniK, bibi_82, maika, Engel ... Със сигурност пропускам някого, но и повечето сте много пестеливи на информация :lol:

Имах предвид, че в темата е пълно с менюта, които не надвишават 500 - 600 ккал. Определено не е нормално :2045:

goldish, много ми допада днешното ти меню. Напомня ми за онзи пре-Дюкански период, за който си говорихме :wink:

Engel
8th May 2009, 21:32
1. 3 яйца на омлет, 1/2 кофичка кисело мляко 2%
2. 1 ябълка
3. 1 ябълка
4. 1 варен картоф с 50гр. сирене
5. 1 варен картоф с 30гр. кашкавал

hatred
8th May 2009, 21:52
Engel, според мен е ок, само трябва да увеличиш малко белтъка.

Ох, изпитвам някакъв дискомфорт от това, което написах за момичетата от bb team. Това разделяне на "ние", "те", "тези" и "онези" , което неволно лансирах, е идиотщина :lol: Тук няма как да не спомена една от любимите си книги - "Махалото на Фуко" и по - точно онази забележка, че когато някакви хора принадлежат към една общност, фундаментът, който ги събира, трябва да стои над разнообразните гледните точки, които ги разграничават.

А ние всички сме хора, които се стремят да се грижат за тялото си. Е, аз ако си публикувам менюто в bb team ( еле пък в spider sport ), ще ме замерят с тези 300 гр ягоди по главата :lol:

Но като цяло, искам да кажа, че ключът към "добрия" режим е именно в четенето на мнението на "другите". Аз, когато скъсах окончателно с месото, започнах да се завирам по разни вегетариански общности. Много ми беше хубаво и духовно, дънех само плодове, кафяв ориз и овесени ядки ( дори и зеленчуци не консумирах особено ), сега си давам сметка, че протеинът ми едва ли е надвишавал 20 - 30 грама на ден. Пряко сили !!! И се чудих защо хем тежа 56 - 57 кг, хем изглеждам пухкава. След това започнах да чета и tialoto, отначало съзнанието ми яростно се съпротивляваше срещу мненията, които срещах, но постепенно започнах да ги възприемам и дори реализирах много от съветите в менюто си и изобщо начина си на живот. Освободих се само от 3 кг, а дрехите ми от периода, когато бях 56 - 57 кг ми стоят буквално като чували :lol: Много съм ви благодарна, много сте ми помогнали :2020: :2020: :2020:

Ето защо maika не трябва да съди много строго недостатъците в менюто ми, напредвам бавничко :) Но много й благодаря за съветите и отделеното време, наистина ми помагат. Критикувайте ме, съветвайте ме, имам нужда от това, сама губя обективна представа за храната си.

hatred
8th May 2009, 21:54
:offtopic: Ох, май съм сбъркала попрището. Вместо по математика, е трябвало да стана учител по философия. Ама дървена :girl_haha:

goldish
8th May 2009, 23:03
hatred, адски си права, че ако обожествяваме нашия си режим, можем да загубим доста. Имам предвид Дюкан. Вярно е, че може би помага при повечко килограми в повече, но какво губят последователите му??? Моето меню му трябва белтък на вечерята вместо въглехидрати, но те така ми вдигнаха настроението, че още не съм си легнала. Иначе обикновено по-раничко си лягам и по-раничко ставам.
Engel, менюто ти ми звучи малко. Предлагам да вкараш зелева или друга салатка.
Аз утре обмислям да обикалям за протеин на прах. Лятото идва и с него за мен намалява приемането на необходимото количество протеини.

Engel
8th May 2009, 23:05
Къде да я вкарам тази салатка? Между обяда и вечерята може би ама днес няма да стане, защото вече е късно :lol:

goldish
8th May 2009, 23:49
Значи, лично на мен едва ли би ми стигнал един картов за обяд и бих си хапнала и една салатка заедно с него. Или вместо него, но нека не ставам крайна, защото всички знаем как набивам самата аз печени ядки :oops: :oops: :oops:

aniK
9th May 2009, 07:00
aniK, "Мероне" определено води до пристрастяване. goldish я квалифицира като "престъпно вкусна" и това си е живата истина :lol: Аз никога не държа от нея вкъщи, хапвам я само навън. Старая се да изяждам само по половин пакетче, а останалото да изхвърлям, но днес се олях.



:shock: :shock: :shock: АЗ ХРАНА НЕ ИЗХВЪРЛЯМ :!: :!: :!: Особено полезна!!! То къде ще му отиде края финансово :? hatred, не може да си по-слаба от желанието си да я изядеш цялата!!! Дори и да я изядеш цялата...няма да го правиш всеки път, повярвай ми! Тази, която аз взех е 250 гр. Може да ти стане тежко, иначе даже не виждам проблем в количеството вещества и калории, които ще приемеш.
Аз обичам да си правя собствени предизвикателства - да изям точно 1/2 банан и не повече, да извъртя още 10мин на колелото, да не стана 100 пъти да наместя пердето, з'то постоянно ми се струва, че диплите не са равномерни... :mrgreen: Понякога пък си давам "награди" - като сладоледът във Варна или този шоколад снощи ...
goldish, когато в къщи има ядки, аз час по-час ходя до шкафчето, където щателно ги прибирам след "последно още 3-4" :D Въпросното шкафче е със стъклена вратичка и стъклото беше пукнато. След последното ми ядене на ядки, напълно се счупи от перманентно отваряне и затваряне :oops:
Engel, салатата С обяда и вечерята!!! По възможност листна салата - зеле, зелена и т.н. Те са много обемни, нискокалорични и имат много целулоза!!! [/b]

И мен в тази тема ме избива на писане/философстване... :oops:

monita_g
9th May 2009, 07:32
monita_g, мила, вкарай все пак и храна в менюто си :evil: Тревожиш ме, това си е чист глад. :!:

monita_g, забавяш си метаболизма с това хранене и ще дебелееш от въздуха (не е моя мисъл, но е много точна)

И двете сте прави :( - както винаги...но тези два дни не ми се яде въобще...предпочитам, като не ми се яде да не ям, че иначе като ми се отвори черната дупкааа - няма край :) Ще се опитам да коригирма менюто си според съветите ви, благодаря :2020:

monita_g
9th May 2009, 07:39
И моля ви НЕ ИЗХВЪРЛЯЙТЕ храна, хората по света страдат и гладуват....хората понякога не оценяват какво имат ...така, че нека бъдем по-мъдри...

Искам да пожелая слънчеви и здравословни почивни дни...след дъъъългата работна седмица :) ;) Ето кафенцето от мен, съчетано с едно стимулче :) :2008:

http://img107.imageshack.us/img107/6055/lavazza1pj0.jpg

goldish
9th May 2009, 10:12
Сладурани, здравейте!
aniK, положението с ядките и шкафа, в който ги държа е абсолютно идентично. Непрекъснато правя маневри покрай него и винаги има още само 3-4 и после стават наситина доста. Трябва да се спра.
Сега искам да споделя с вас една комична изварена история. Значи, последно си взех Пършевица и оцелих много хубав партида. Оказа се, че при изварите най-определящо за вкуса е партидата. И тази сутрин, докато си правех прослувутото Дюканско кексче, си опитвам изварата. И някак ми слади. Пак я пробвам- определено има някакъв сладък вкус!!! И вече започвам да се чудя- има подсладител или друг овкусител. Даже ми навкусява на ягода! И се сещам, че ходих до магазина сутринта и си сложих гланц с вкус на ягода, от който всъщност е сладкият вкус. Успокоих се, защото изварата беше спасена. Обаче сериозно се бях притеснила за вкусовите и качества.
Сега искам да напиша дневната доза хранителни вещества за жена от 18 до 60 години с ниска физическа активност. Необходимата енергия на ден е 2100ксаl. Количеството белтък е 66гр, мазнини- 70гр, въглехидрати- 302гр. Тези данни ги взимам от учебник по физиология, в който има таблица с приетите у нас норми за количество хранителни вещества. Цитирам: Методично указание за приложение на наредба N16 от 12.06.94г.- Ст. петрова и колектив.
Опитвам се да докажа, че сведенията са с доста изразен научен произход, защото звучат наистина значителни като количества.

kokona_mila
9th May 2009, 11:38
Абсурдно е жена на 18 г. и жена на 60 да имат еднакво количество необходими ккал. за ден :wink: дори и при еднаква физ.активност, което пак според мен няма как да се сравни дори теоритично :idea:.
Като си изчислявах( по начина в спайдера), при коефициент за средна физическа активност от 1-3 пъти седмично, за мен се получаваха 1700ккал( а аз съм кажи- речи посредата :? на посочените години). И всъщност най оказват влияние годините. Когато са повече, намалява и количеството необх.ккал.

Disaster
9th May 2009, 12:16
Четох някъде,че калориите на ден задължително не трябва да са под 1300(толкова са необходими за нормалното функциониране на организма).Исках да ви питам...мислите ли ,че с 1400 калории на ден(балансирана храна включваща мазнини,въглехидрати и белтъчини) в дългосрочен план с цел отслабване мога да си пречиня здравословни проблеми?Тренирам редовно и ежедневието ми е натоварено.Или е по-добре да ям повече?

maika
9th May 2009, 12:25
Четох някъде,че калориите на ден задължително не трябва да са под 1300(толкова са необходими за нормалното функциониране на организма).Исках да ви питам...мислите ли ,че с 1400 калории на ден(балансирана храна включваща мазнини,въглехидрати и белтъчини) в дългосрочен план с цел отслабване мога да си пречиня здравословни проблеми?Тренирам редовно и ежедневието ми е натоварено.Или е по-добре да ям повече?
Яж повече. Колко си висока че искаш да станеш 50 кг???

Disaster
9th May 2009, 13:04
Висока съм 1.68.Не е задължително да стана 50.Не ми е фикс-идея.Просто да се харесвам...52-53 също ще е добре.Не съм от типа на хората,които могат(или искат) да гладуват.Колко калориен лимит според теб ще е здравословен?

cvetence
9th May 2009, 19:20
Висока съм 1.68.Не е задължително да стана 50.Не ми е фикс-идея.Просто да се харесвам...52-53 също ще е добре.Не съм от типа на хората,които могат(или искат) да гладуват.Колко калориен лимит според теб ще е здравословен?
висока съм колкото теб и също целя около 53кг :cool: . За щастие остават само 2кг до целта :P
Одеве се премерих и се оказа, че съм -2кг, а и съм пред цикъл. Лошото е, че скоро любимите ми дънки няма да ми стават

менюто днес:
закуска: 3 препечени филийки хляб "Зърнена музайка" и 300мл козе мляко
междинно: около 250гр китайска круша
обяд: 120-30гр тиквички, печени на грил тиган, малко краставица, около 300гр лефер на скара (май рибата дойде множко :lol: )
вечеря: домат, краставица, 50гр варено пилешко месо

swe3tynka
9th May 2009, 19:25
Ейй, здравейте, мацки :*
Аз напоследък не пиша, понеже не намирам никакво време..а и май съм влюбена.. изобщо не ме вълнува нищо друго освен едно момче.. :oops: Изобщо не ми се мисли за това, което съм яла /ест старая се да се храня здравословно/ ,за да го записвам после :oops:
Ох..какво ви занимавам и аз с моите глупости :roll:
Сега ще си отчета менюто, да не ми е съвсем безсмислен поста :roll:

Закуска: Кисело мляко с мед,овесени ядки,орехи,стафиди и канела.
След фитнеса: Мини Corny с шоколад без захар (25гр-82кал)
Обяд: Омлет с 1/2 домат,малко зеле, 1/2 пилешки кренвирш, 1 листче жълто сирене и чеснов сос (аз си го напрвих).
За десерт: няколко лъжички шоколадово млекце
Edit: Сега хапнах и малко ягоди с извара (поглежда към hatred :P )

Спорт:
30мин кростренажор
1час упражнения на уредите (400 коремни, 160 гръбни преси, упражнения за талия (200бр), за крака, за дупе, за колена..)
40мин кростренажор
45мин плуване (1км и половина)
15-20мин сауна

:roll:

Дали храната ми е съобразена със спорта?
Само да кажа, че аз когато ми се преяде нещо сладко (било то шоколадово кремче, шоколад, или сладолед.. и е преди 17 часа), си хапвам по мъничко, колкото да ми мине мерака ,винаги се контролирам :P

hatred
9th May 2009, 21:02
aniK, и аз мисля да започна да тренирам волята си, съхранявайки вкусна извара в хладилника :) Аз пък точно за ядките си поставям лимити и някак ги спазвам с лекота. Моята лудост е да разбера за нещо, че е нискокалорично и от него не се пълнее: почвам да го ям, независимо що за гадост е. Срам ме е да си го призная, но е факт. Може би ми е останало в наследство от абсурдното гладуване в ученическа възраст.

goldish, то така изварата с гланц за устни току виж хем е по - вкусна, хем по - здравословна от Дюканския бъркоч със степче :) Защо не ми каза, че партидата на "Пършевица" е добра. :lol: :lol:

swe3tynka, хубаво е да си влюбена, особено през този сезон. Относно въпроса, който зададе: според мен ако тренираш толкова усилено, трябва да ядеш три пъти повече. Без да преувеличавам.

Мисля, че отлична тема за размисъл е това:
Сега искам да напиша дневната доза хранителни вещества за жена от 18 до 60 години с ниска физическа активност. Необходимата енергия на ден е 2100ксаl. Количеството белтък е 66гр, мазнини- 70гр, въглехидрати- 302гр. Тези данни ги взимам от учебник по физиология, в който има таблица с приетите у нас норми за количество хранителни вещества. Цитирам: Методично указание за приложение на наредба N16 от 12.06.94г.- Ст. петрова и колектив.
Опитвам се да докажа, че сведенията са с доста изразен научен произход, защото звучат наистина значителни като количества.

Не искам в никакъв случай с лаическите си познания да поставям под съмнение нещо, написано от авторитети. Но не ви ли се струва, че в пропорцията Б-М-В има нещо дълбоко сбъркано ?

goldish
9th May 2009, 21:20
hatred, принципно и аз знам, че съотношението между протеини/мазнини/въглехидрати трябва да е 1/1/4. И мазнинните да се не повече от 10 % от калорийния баланс за деня. Аз затова споменах източника, защото виждам, че лекарите мислят малко по-различно от нас.
Менюто ми за днес:
Дюканско кексче с цяла кофичка кисело мляко
ябълка
елда със сирене и кашкавал
ябълка
пилешка пържола със зелена салата
Обаче май изядох доста елда. Може би 150гр суи зрънца. Аз обикновено си сварявам по толкова и го ям на два пъти- но днес всичко на един път. :oops:

swe3tynka
9th May 2009, 21:42
о.О 3 пъти повече?! Мен коремът ми става като балон само от 1 салата :lol: Не мисля, че бих могла.. :roll:
Да добавя, че преди малко хапнах зелена салатка с домат /ама малко, нещо нямам апетит :? /

А относно приема на б/м/в.. аз не съм много запозната, но човек като се замисли, то въглехидрати има във всичко.. дори и в плодовете и зеленчуците, така че то е неизбежно приетото количеството от цялата храна за деня на въглехидратите да не е с пъти повече от на мазнините и белтъчините..

Ей, goldish, менюто ти е прекрасно :1231:
И аз тия дни ще си направя елда със сиренце :P Съвсем я бях забравила :girl_haha:

hatred
9th May 2009, 21:50
goldish, не мисля че има място за тревога с елдата. Съдейки по менюто ти, попада в първата част на денонощието, още повече че като цяло въглехидратите ти са ок. На менютата ти харесвам, че хем са здравословни, хем като ги чета ми провокират апетита. Те са едно истинско доказателство, че здравословното хранене е вкусно :wink:

В цитата от учебника най - много ме удвиха въглехидратите ... 302 грама. Повечето зеленчуци съдържат около 3 - 6 гр въглехидрат на 100 гр, т.е. тези 302 гр се равняват на около ... 7 - 8 кг зарзават :lol: Другото фрапиращо за мен е белтъкът ... наскоро четох изследване, че при интензивен начин на живот, дори да не тренираш активно, 70 - 80 грама за не много едра жена е минимумът за поддържане на азотен баланс.
А интервалът 18 - 60 години също е озадачаващ. С възрастта енергийните нужди много намаляват, особено пък необходимостта от протеин. Но всичко, което аз пиша, са нещица, прочетени от разни източници, не искам да претендирам, че съм компетентна, защото съм много далеч от това. Просто споделям изненадата си ...

goldish
9th May 2009, 22:00
Определено и мен ме озадачи голямата възрастова разлика. А интересното беше, че с увеличаване на възрастта примерно белтъкът намаляваше с 1-2гр. Но пък обяснението беше, че увеличаването на количеството протеин е до 18 години, след това ставало константа. Иначе според мен от повече белтък никога няма да ти стане нищо.

hatred
9th May 2009, 22:01
swe3tynka, ами виж предпоследния си пост. За днес ти се събират около 3 часа и половина активна тренировка. Считай, че за тези часове си изразходила поне 1000 ккал ( минимум !!! ). А храната ти едва ли има толкова, на всичкото отгоре практически не си вечеряла ( зелената салата с домат не се брои :lol: ). Като отчетеш, че извън тренировката тялото ти има ежедневни енергийни нужди от поне 1500 - 1600 ккал си сметни дефицита :) Може и да греша, нека се изкажат и другите.

Сега да изложа на критиката ви и своята храна за деня. Получи се млечно - яйчен ден.

овесени ядки с канела, стафиди, прясно мляко + 5 бадема + 1/2 доза протеин + лъжица ленено брашно
300 гр ягоди
1 ябълка + 10 бадема + 100 гр извара
доза протеин
200 гр извара
омлет от едно цяло яйце и белтъците на още две, извара, спанак, зелен лук и доматче + 3 маслини
зелена салата с домат, краставица, зехтин, 50 гр сирене, 1/3 филийка Мастермахер ( щях да изям и половин филия, но вече беше към 20:30 )
кисело мляко + лъжица и половина ленено брашно + лъжица сусамено брашно

Ох, събират ми се към 500 гр извара :cry:

hatred
9th May 2009, 22:04
Определено и мен ме озадачи голямата възрастова разлика. А интересното беше, че с увеличаване на възрастта примерно белтъкът намаляваше с 1-2гр. Но пък обяснението беше, че увеличаването на количеството протеин е до 18 години, след това ставало константа. Иначе според мен от повече белтък никога няма да ти стане нищо.

А какво все пак се случва с белтъка, когато е в повече ? Задавам този въпрос на кого ли не и получавам най - разнообразни отговори, при това всички са изказани с голяма доза компетентност :lol: А варират от "бъбреците ти ще станат на мармалад", през "ще удушиш хората около себе си от газове" и "ще се превърне в глюкоза и ще се омазниш" до "нищо няма да ти стане, това е най - пълноценната субстанция на света". На кого да вярвам :roll:

goldish
9th May 2009, 22:05
hatred, за извара или хубаво, или нищо!!! :lol: Според мен не е проблем в никакъв случай. Има страхотни, лесно усвоими протеини. Много ми хареса рецептата за омлята- сигурно е станало много вкусно. Аз още не съм яла ягоди. Открих едни страхотни огромни ябълки и не мога да им се насладя. Не знам защо чаках цяла зима, за да ги опитам.
swe3tynka, определно е много малко количеството ти храна. Включвай смело месо, зеленчуци, варива.

swe3tynka
9th May 2009, 22:14
Как ще ми е малко? :shock:
Днес съм яла повече от друг път (заради тренировката).. и не се и чувствам гладна :?
Но добре.. щом мислите, че не ми е достатъчно.. ще включа повече месо и зеленчуци, или поне ще се опитам.

А това за калорииния прием.. :roll:

goldish
9th May 2009, 22:55
Белтъците просто се разграждат. Може и без да дават енергия. Имаш в този случй положителен азотен баланс (забелязах, че си наясно какво е това). Той всъщност така се получава.

hatred
10th May 2009, 05:35
Белтъците просто се разграждат. Може и без да дават енергия. Имаш в този случй положителен азотен баланс (забелязах, че си наясно какво е това). Той всъщност така се получава.

А крие ли някакви здравословни рискове ?

aniK
10th May 2009, 08:34
На мен ми се струва, че swe3tynka се храни добре :roll: При тази физическа активност може спокойно да увеличи всички протеиноизточници и зеленчуци, да си хапва сложни въглехидрати сутрин... Важно е да спазва основните принципи на правилното хранене, а тя ги знае :D
goldish, не знам кой кого следва - аз теб или ти мен :P Открих страхотни кисели ябълки - червено-зелени, сочни... Поне 2 години заради НВД не гледах с много добро око на ябълките, но тези киселичките са разкошни :D Ягоди хапвам спокойно, стига да са хубави.
hatred, аз не мога нищо да ти кажа за протеина, з'то съм чела/чувала всичко, което и ти (нали и в друга тема се опитахме да го дискутираме, но нищо конкретно не се наложи като извод). Аз лично нямам притеснения за своите количества, з'то храната ми в никой случай не е силно-протеинова и е доста разнообразна. Освен това пия и много течности (вода, зелен чай, бира ;) ), та черния ми дроб и бъбреците се "премиват" яко :P