PDA

View Full Version : Дневник на отслабващите 3


Страници : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

_pobeda_
30th October 2008, 14:31
аз реших да рискувам с една много странна диета, за 5 дни... като я приключа ще я споделя, ако имам резултати. Днес ми е 4-тия ден :)
А от 1.11 започвам диетата на Пиер Дюкан, дано да успея да сваля излишните ми 10 кг, че вече се депресирах от опити, а тази година съм абитуриентка...

Izabo
30th October 2008, 15:08
Привет, мили дами :D !
Ще да се присъединя и аз към вас.. :D
За да е резилът пълен, малко инфо за мен ...160 см, 64 кг. (преди два дни :D ), 26 г.
Реалистична цел: да си върна 54-те кг., на които се чувствам добре и май най-дълго съм задържала...
Оптимистична такава: 50 кг... :D

Вчера и днес ядох риба. :D

От утре започвам с малко добавки.....по 1 с.л смляно ленено семе, бирена мая, може би сутрин чаша топла вода с лъжица мед и лимон.

С писане във форума не се отслабва повече :lol:, но определено е по-забавно :D !

ioni
30th October 2008, 16:03
Здравейте хора. :D Мерси за топлото посрещане и обещавам да се включвам със съвети. :D Трябва да вярвате в това ,което правите и да не се вманиячавате чак толкова - лъжичка с мед не е абсолютно никакъв проблем. Относно мнението за д-р Емилова - според мен нейният режим е прекалено краен - само плодове и чай (доколкото знам). Според мен в Дневник на отслабващите има много по-добри, разнообразни менюта.

Philipa
30th October 2008, 16:45
Извинявам се, ако аз съм прекалила! Последното, което съм искала е да демотивирам отслабващите!!! Не съм съгласна, обаче, с това, че "всичко е до човек, а не до режим". Абсолютно не съм съгласна. Ти мислиш ли, че ако започна да се храня, така както преди 4.5 години няма да си върна килограмите!? Възможно е да заприличам и на мечка стръвница дори :). Това, което исках да напиша, но вероятно не съм успяла, е че вманиачаването в броя на хапките, които си слагате в устата, аз лично никога не съм го практикувала, докато отслабвах. Вероятно е така, защото наблягах на естествените въглехидрати (плодове и зеленчуци), а тях можеш да ги ядеш до насита.
Та, това е PeCinCe. Съжалявам, за това, че съм те обидила. Обещавам повече да не се меся при отслабващите, защото очевидно си имате принципи на хранене, които за мен са неразбираеми.
И успех!!!

PeCinCe
30th October 2008, 19:34
Аз да се отчета за днес..
Сутринта в просъница съм яла бонбони, но хубавото е, че след това не легнах да спя и не ми е лошо.
Иначе цял ден тичах напред-назад и нямах мн време за ядене..
Яла съм 2 ябълки с бадеми, грозде с бадеми и две порции спанак с кафяв ориз и кисело мляко. Странен е този ориз на вкус, по-твърд е ..
Та.. малко, но качествено.

desip
31st October 2008, 09:13
И аз да рапортувам

вчера следябад изадох еднокиви е малко бедемчета. За вечеря супа топчета /от телешка кайма/ без мазнина и зелена салатка.

Днес се чуства свежа като марулката дето хапнах снощи
Хубав и усмихнат ден момичета
Деси

Engel
31st October 2008, 09:16
Добре дошла отново Izabo :1231: Надявам се да му намериш вече края :1242: Аз между другото продължавам да се държа прилично, но ме е страх да се кача на кантара (да не би да не покаже, че съм свалила поне малко), че ще се демотивирам. Вчера след като вечерях, излезнах на разходка с момичето, което тренираме заедно и отидохме пеша до центъра, починахме си малко в градската градина и пак на обратно. Сигурно съм минала близо 10км. Хубава разходка беше .. :2019: После като се прибрах бях много изморена и веднага легнах и заспах (11ч.) :1224: Много се радвам, че взех да се движа повече и да тренирам, дано да не е като всяко чудо за 3 дни :1231:
PeCinCe: Напълно те подкрепям мила в предпоследния си пост .. и мен също ме жегна :2011: :2014: Радвам се, че се справяш с режима .. този кафяв ориз, колко калорий и въглехидрати има на 100гр.?

Лек и спокоен ден ви желая дами, дръжте се мъжки, спазвайте си режимите, радвайте се на телата си и работете усърдно за да са доволни шефовете :girl_kiss2: :2020:
Аз също отивам на работа и тези дни може малко да ме няма, но ще се реваншивам. Поздрави и УСПЕХ!

Izabo
31st October 2008, 10:54
Мерси за (поредното :lol: ) мило посрещане :)!
Желая на всички успешен апетит-мениджмънт :D ....
Аз днес съм на варени пилешки гърди с малко зеленчуци (и те сварени с пилето :D )
Сутринта пак нямах време да меля ленено семе, води с мед и т.н....Трябва да се организирам по-добре вече :?

Някой пробвал ли е да си кисне овесените трици във вода?

Слънчев и усмихнат ден ви желая :D !

katya_den
31st October 2008, 11:20
Здравейте и от мен! Първо да рапортувам за вчерашното си меню:
Закуска - 500 мл. прясно мляко.
Обяд - пилешко на скара
Вечеря - консерва скумрия в собствен сос и задушени зеленчуци всичко полято с лимонов сок.
Вода - 1,200 л!!! За сега това ми е рекорд.
Тази сутрин си почувствах дрехите още по-свободни, затова реших да се претегля и... още половин килце и 2 см. долу! :2013:
Бавно, но славно напредвам (или по-скоро назадвам) с килограмите. :lol:
Заветната ми мечта е 65 кг. Само преди седмица ми се струваха мираж, но сега наистина вярвам, че ще ги достигна!!!
Спорен ден на всички и не си давайте много зор в работата - петък е. Крайно време е да обясним на шефовете си, че който работи много в петък, шефът му умира. (Майтап бе, Уили...) :girl_haha:

pogo
31st October 2008, 12:37
katya_den
Поздравления за постижението. "Бавно, но славно" са казали хората.
Важното е да вярваш, че ще успееш и непременно ще стане.
Ако можеш и когато можеш избягвай консервите (кой знае какво има вътре?). Разните там консерванти, стабилизатори и овкусители, съвсем на са за предпочитане. Аз онзи ден в метро попаднах на цедено мляко мисля, че беше гръцко което беше доста по-евтино от нашенското и като прочетох отзад ситните буквички, косата ми настръхна - имаше и нишесте и растителна мазнина.

PeCinCe
31st October 2008, 13:43
Здравейте всички :)
Първо да докладвам за този въпросният ориз. Та.. той е червен, не кафяв (моя грешка) и ето хранителните му свойства за 100гр:

енергия 365 ксаl
проетини 7,1 g
мазнини 0,7 g
въглехидрати 80 g

След това искам да кажа браво на katya_den:) Супер мотивиращо е да виждаш успеха на другите :) И по-добре бавно и трайно, нали :)
Izabo, апетит-мениджъмтът ми за сега е на база хранителни добавки,но се надявам в един момент сама да мога да се контролирам. Истината е, че колкото повече яде човек, толкова повече му се разширява стомаха и се запълва по-бавно. Тъй че..
А за закуската.. на мен ми пишете две за организация.. Тая сутрин нямах нищо под ръка и по път нападнах един банан. Не ми е виновно обаче.. щото минах покрай две-три баничарници.. А вчера освирепяла от глад така бързо минах покрай един MacDonald's.. Общо взето изкушенията са на всеки ъгъл..
Engel, браво за разходката.. Пък за ориза какво мислиш?
Обаче имам проблем.. трети ден вече не съм ходила до тоалетна и се притеснявам да не би да е от тея хапчета.. Като чета в другата тема, никой не споделя за такива проблеми.. не знам. Ако днес не ми се усмихне късметът, утре ще си направя пречистване с английска сол.

Izabo
31st October 2008, 14:06
PeCinCe, какви хапчета? :D

П.П. Забранявам употребата на думи от сорта на шоколад, баничарница, бонбони, Макдоналд'с, кифли, пасти, майонези и т.н. в тази тема :lol: ... (вие можете самодоволно :lol: да се хвалите с волята си, но само споменаването на горепосочените думи може мигом да пропукате нечия чужда...., и без друго достатъчно крехка такава :lol: )

PeCinCe
31st October 2008, 14:10
PeCinCe, какви хапчета? :D

П.П. Забранявам употребата на думи от сорта на шоколад, баничарница, бонбони, Макдоналд'с, кифли, пасти, майонези и т.н. в тази тема :lol: ... (вие можете самодоволно :lol: да се хвалите с волята си, но само споменаването на горепосочените думи може мигом да пропукате нечия чужда...., и без друго достатъчно крехка такава :lol: )
:lol: Имай предвид, че моите постижения са от три дни инициатива.. Имам мнооого време да се издъня :)
От три дни вземам КарбоСлим (http://www.oekopharm-bg.com/)

Izabo
31st October 2008, 14:49
И ти действат....? Аз четох темата за тях, ама съм малко скептична...

И аз съм 3ти ден вече... вече съм доволно гладна и все още болезнено дебела... :lol:

PeCinCe
31st October 2008, 14:55
И ти действат....? Аз четох темата за тях, ама съм малко скептична...

И аз съм 3ти ден вече... вече съм доволно гладна и все още болезнено дебела... :lol:
Ами както една позната казваше: ПИСНА МИ ДА СЪМ ВСЕ ГЛАДНА И ВСЕ ДЕБЕЛА..
О, за три дни не мога да преценя дали действат, за свалени кг не мога да кажа, страх ме е от страшния съд-кантара, но определено не ми се яде сладко постоянно и по-малко се въртя около хладилника. Само три дни са все пак..

brumbrum
31st October 2008, 16:33
Здравейте, момичета :) Аз да взема да се отчета.. вчера вечерята не беше грейпфрут, а малка част от зеленчуковия микс... Днес сутринта ми започна с 30 мин кростренажор, след това кис.мляко с мюсли,мляко с нес. За обяд - филия бонус и извара. Преди малко глътнах шепа орехи, а вечерята ще бъде прословутия грейпфрут, който от 1 седмица седи и все не му намирам място в менюто хаха :)

П.С. За малко да забравя - Честит Вси Светии! Лакомствата дайте на другите :P

PeCinCe
31st October 2008, 20:28
brumbrum според мене ти е малко яденето, но все пак.. никой не трябва да се тъпче като мен.
Да споделя и аз менюто си днес.

закуска- банан
обяд- две порции спанак с червен ориз и кисело мляко
следобяд-банан с бадеми
вечеря-спанак с кисело мляко и бадеми

Общо днес съм изяла една кофичка кисело мляко (2% масленост). Прекалих малко с бадемите май май.. но поне са сурови.
Водата- около 1,2л..
И това е за днес.. Приемам критика.

rusakaka
31st October 2008, 21:13
айде и аз да докладвам. сутринта закусих с мюсли и прясно мляко.на обяд ядох шопска салата с малко пуешка шунка. ноооо, следобед се изложих с един шоколад с 82% какао, но все пак си е прегрешение :oops: за вечеря хапнах малко кисело мляко. но днес не съм яла плодове :( , което си е грешка.а и от към водата много не го докарвам, понеже мъничко количество съм приела, но, повярвайте ми, не мога да се насиля да пия много наведнъж. приятна вечер от мен! :go_to_sleep:

PeCinCe
1st November 2008, 19:23
rusakaka няма нужда да пиеш по много вода наведнъж, по този начин си залъгваш тялото, че го оводняваш.. Пробвай с това, което Engel беше препоръчала (да ходиш с 1/2 литър бутилка).
Да докладвам сега какво съм яла днес.
Станах късно и затова съм директно на обяд.
към 12ч :oops: снежанка и пилешки крилца (махах им кожичката)
между 12ч и 18ч две ябълки с бадеми
19ч пастърва с туршия (кисели моркови, краставички и пипер) и банан за десерт

PeCinCe
2nd November 2008, 00:18
Ами.. ще си призная.. :girl_hysteric: току-що изядох един кроасан и няколко сладки с кисело мляко :girl_cry2: :girl_cry2: :girl_cry2: но не защото ми се ядеше сладко, а защото съм нервна и разстроена..
До тук с дисциплината.. уф!! :buttslap:

desip
2nd November 2008, 13:16
и аз да се похваля момичета
В петък вечер бяхме на банкет, зелева салатка и печена чушка, пуешко филенце, пилешка скара, от която не ядох гарнитурата, бяхя картофи. Добре че нямаше десерт :oops: незнам дали бих удържала на изкушението. Но цялото това нещо съчетано с 6 часа танци. В момента имам мускулна треска. Вчера за закуска половин купичка мляко, за обяд печено пилешко със домати, следобяд 1 ябълка и като завършек на картинката 3 изливане на 3 кубика бетон цял ден с мъжът ми и баща ми :shock:
Днес съм разглобена, карам на домашните задължения и си купих бадемки. Не съм закусвала, защото едва станах и съм пила само кафе, но е време да сложа една супичка

Усмихнат ден от мен

Engel
2nd November 2008, 14:22
PeCinCe И аз съгреших мила, малко съжалявам да ти кажа, защото поне като се съгрешава да е с нещо качествено, ами аз с някаква Фафла (стратегическо объркване на името, за да не разваля някоя дисциплина) :1231: Довечера смятам да направя лекичка тренировка , за да оправя калорийния баланс :2019:
Да ви се похваля, снощи сложих един панталон, който не бях носила в близката седмица и ми е леко широк и много се радвам.. явно тренировките и лекото ограничение вършат работа.. обещавам утре да се претегля и споделя :1203: :2004: Лек ден от мен!

kokodidi
2nd November 2008, 15:27
И така да споделя и аз своя режим:
В продължение на една седмица режима ми беше следния:
Закуска: само кафе без захар
Обяд: Пилешко или 2 твърдо сварени яйца и месо
Вечеря: Пилешко и салата или 2 твърдо сварени яйца, пилешко и салата
В резултат на което отслабнах с два килограма

От утре възнамерявам да я карам само на киссело мляко за обяд и сухари и кофичка кисело мляко за вечеря

Резултата който искам да постигна са 10-15 килограма.
Какво мислите за моят режим.

PollSan
2nd November 2008, 16:25
kokodi,
zle e =]

kokodidi
2nd November 2008, 16:43
Защо така :girl_cry2:

PeCinCe
2nd November 2008, 17:07
Момичета, вчера имах ужасни киселини, а днес ми е цял ден гадно в устата.. дали може да е заради тея боклуци, които ядох снощи?
По тази причина днес съм яла само една ябълка и малко месо..

PeCinCe
2nd November 2008, 17:09
kokodidi, aз мисля, че е хубаво да закусваш (нищо че днес не давам пример) идобави повече зеленчуци на обяд. Между храненията не си ли гладна ?

kokodidi
2nd November 2008, 18:11
Ами знам че е по добре да закусваш но от години не закусвам и като че ли не ми прави впечатление.
Гладна съм разбира се и между храненията.
Зная че не поемам достатъчно витамини, но все пак трябва да подчертая че доста често ми се налага да обядвам в офиса а пък не ми е удобно да си нося купички с разни неща. затова предпочитам да си взема кофичка кисело мляко и да се приключи. Предпочитам вечер сухарите защото имам проблемен стомах (често имам запек) и когато ги ям ми е по добре. Опитвам се също да пия повече вода - имам предвид поне 1,5 л. защото досега като изключим кафето поемах по около 0,5 л. за целия ден.
Не поемам никаква захар.
Знам че доста от вас ще ме порицаят но преди да ме съдите имайте предвид че нямам възможност всеки ден да си купувам плодове, специални меса и др. просто се опитвам да се съобразя и с възможностите си.

PeCinCe
2nd November 2008, 18:22
Знам че доста от вас ще ме порицаят но преди да ме съдите имайте предвид че нямам възможност всеки ден да си купувам плодове, специални меса и др. просто се опитвам да се съобразя и с възможностите си.

За това си права, може би, но да си купиш сезонен плод не излиза много по-скъпо от една кофичка кисело мляко имайки предвид, че говорим за една консумация.. А ако ядеш повече плодове ще поемаш повече фибри и ще има по-голяма вероятност да се справиш с проблемите с тоалетната.

kokodidi
2nd November 2008, 18:36
Да, ще опитам да включа и плод в и ще пиша редовно за менюто и резултата. Меря се всеки ден и записвам резултатите в табличка. Не съм се вманиачила но когато виждаш резултат се стимулираш много - всяка от вас го знае.
Преди години тежах 104 кг. за една година отслабнах до 54 кг. и ги задържах около година и половина. Почти през целия си живот съм била доста пълничка (да не кажа дебела) - поддържах килограми около 80-85 на височина 175 см. Когато един ден реших че ми е писнало да бъда дебеланата която се срамува от това как изглежда започнах какви ли не диети (включително и глад по седмица) - всички даваха различни резултати и важното е че не си развалих стомаха, не ми ставаше лошо и т.н. Голямата ми грешка беше че след като изглеждах така че дори и като се гледах в огледалото не вярвах че това красиво и добре изглеждащо момиче съм аз просто започнах да се храня така както съм се хранила преди а именно - много тестени храни и ужасно много шоколад, сладки неща, торти, сандвичи и други подобни. От мен се изискваше само да си пазя фигурата за която се борих една година но не успях. Решила съм сега не просто да постигна резултат а и да го запазя.
Включих се във форума защото мисля че ще ми е по лесно ако всеки ден има с кого да споделям резултата и напредъка си, да получа подкрепа, а защо не да намеря и нови приятели.

PollSan
2nd November 2008, 19:02
към Pecince, знам че си го пратла по-рано ама все пак да те питам..какво те накара да ги ядеш кроасаните по това време на денонощието ..питам те просто от любитство, разбери ме :)

PeCinCe
2nd November 2008, 19:18
Ами аз съм написала защо снощи ядох сладко.. Или звучи като оправдание на някой слабохарактерен?
Да, яла съм и друг път късно вечер, не е задължително да е сладко. Не мога да кажа защо го правя.. в смисъл няма някаква общовалидна причина, но снощи ядох щото ме тресяха нервите.. то и днес ме тресат, но ми е лошо още..

PeCinCe
2nd November 2008, 19:22
Включих се във форума защото мисля че ще ми е по лесно ако всеки ден има с кого да споделям резултата и напредъка си, да получа подкрепа, а защо не да намеря и нови приятели.

Искам да ти кажа, че мен именно това ми помага- друго е да си изядеш тайничко нещо, друго е да си признаеш пред един куп хора, които също полагат усилия като теб.. Тъй че :wellcome:

kokodidi
2nd November 2008, 19:35
Включих се във форума защото мисля че ще ми е по лесно ако всеки ден има с кого да споделям резултата и напредъка си, да получа подкрепа, а защо не да намеря и нови приятели.

Искам да ти кажа, че мен именно това ми помага- друго е да си изядеш тайничко нещо, друго е да си признаеш пред един куп хора, които също полагат усилия като теб.. Тъй че :wellcome:

Благодаря наистина. Подкрепата значи много за мен. :2015:
Никак не е лесно да се постигне това което съм предприела но пък накрая :bravo:

ледено_sЪrце
2nd November 2008, 19:41
Ами знам че е по добре да закусваш но от години не закусвам и като че ли не ми прави впечатление.
Гладна съм разбира се и между храненията.
Зная че не поемам достатъчно витамини, но все пак трябва да подчертая че доста често ми се налага да обядвам в офиса а пък не ми е удобно да си нося купички с разни неща. затова предпочитам да си взема кофичка кисело мляко и да се приключи. Предпочитам вечер сухарите защото имам проблемен стомах (често имам запек) и когато ги ям ми е по добре. Опитвам се също да пия повече вода - имам предвид поне 1,5 л. защото досега като изключим кафето поемах по около 0,5 л. за целия ден.
Не поемам никаква захар.
Знам че доста от вас ще ме порицаят но преди да ме съдите имайте предвид че нямам възможност всеки ден да си купувам плодове, специални меса и др. просто се опитвам да се съобразя и с възможностите си.
Сутринта нямаш ли възможност да хапваш плод...? Най-добре грейпфурт,а ако не го обичаш - ябълка. Обядът и вечерята на предния ти режим са идеални...но на новия не ми се виждат добре,а и не получаваш почти никакви хранителни вещества, от тези сухари особено... И ти ме вкара в голям размисъл - как така сухарите ще те избавят от запек,след като са суха храна и ги препоръчват при разстройство...? :shock:

kokodidi
2nd November 2008, 19:50
Ами за сухарите - просто по добре действат на стомаха в комбинация с кисело мляко (може би само на мен е така). А за плодовете незнам дали ще се справя да закусвам - признавам си. Наистина от години не закусвам (имам предвид може би около 7-8 години).
Предишния режим знам че е много по добър но моля да ме разберете - овръща ми се от месо вече. Направо ми се гади само като си помисля камо ли да го ям. Предпочитам да не ям нищо отколкото пак варени яйца и месо.

ледено_sЪrце
2nd November 2008, 20:01
Тогава трябва да се насилиш да ядеш плодове,също може и извара. А защо не пиеш зелен чай или пак по-добре от сухарите са овесени ядки с кисело мляко.

kokodidi
2nd November 2008, 20:04
оооооо да за зелен чай изобщо не се бях сетила.
Ще пробвам да ям плодове - ще пиша за резултата.
Преди пиех чай от сена обаче при него резултата е така да се каже мигновенен (с други думи пия го и направо към тоалетната) - затова го пия само когато вече стане много време да не съм ходила .....

ледено_sЪrце
2nd November 2008, 20:23
Ако успееш да си наложиш това за плодовете,също така да си пиеш чайчета, да хапваш мляко,извара и зеленчуци...,ще си идеална,успех,мила!
:girl_kiss2:

kokodidi
2nd November 2008, 20:45
Благодаря!
Пожелавам лека вечер на всички - до утре!

goldish
2nd November 2008, 20:59
Отдавна не саъм си писала менюто та ето го за днес:
закуска: мюсли с мляко
обяд: карфиол с яйца и сирене и 2 зелени ябълки+ фъстъци и леблебия
вечера:2 ябълки, портокал, кисело мляко- 1 кофичка и фъстъци и леблебия

Engel
2nd November 2008, 21:50
Здравейте и от мен!
Goldish: Гледай да не се повтаря отсъствието ти :2020:
kokodidi: Добре дошла мила! Пожелавам ти само успехи и радости :1231:
Ето и моето меню, което ми се струва доста огромно като количество днес. Два дена хода недохранена, поради липса на време и апетит.
За днес:
1. Салата: 1/3 краставица, 1/2 домат, резен кашкавал, 1/2 кренвирш и сирене
2. Малко пилешко месо и салата зеле и царевица + Вафлата
3. 50-60гр. Шам фастък
4. Пилешко бутче малко, салата зеле с домати и краставици, 1 банан

Какво ще кажете? Така като го написах ми изглежда малко, но на мен май ми дойде доста.. или се надух от зелето незнам.. ама ще покарам малко колело да ми олекне пък и няма лошо нали? :1231: Поздрави!

desip
3rd November 2008, 08:21
Привет и от мен

вчера си хапнах на обяд половинка купичка кисело мляко и малко бадемки. Следобяд ябълка и едно кафе - не съм сигурна дали кафето е добре, но...пия по едно и следобяд. За вечеря супа топчета и зелева салатка.

Весела, усмихната и слънчева седмица от мен

berry
3rd November 2008, 08:49
Здравейте, момичета! Новобранец в темичката може ли, защото ми трябва компания за отслабване - сама ми е тягостно :)
Та - Тегло 55кг
Ръст 165см
Възраст 22год

Хранителен план - мисля да се пробвам със "Саут Бийч"

Меню:
Закуска: 50г пуешка шунка + кафе
около 10ч - 2 моркова
Обяд: печени пиперки със яице и сирене
Следобяд - 50г кашу (ммм :girl_eat: )
Вечерята мисля да е някакво месце със салатка от зеле да кажем

Към това за сега ще прибавим кратката част от програмата на Синди Крауфорд, :2006: че съм се обездвижила яко и ще ме хване мускулна треска от по-сериозно натоварване :oops: + антицелулитни домашни масажчета
Хубав ден на всички!!

Izabo
3rd November 2008, 10:18
Привет, дами :D !
Добре дошли на новите момичета! Много минусчета и добро настроение пожелавам на всички през новата седмица.. :D

През уикенда бях в общи линии режимна... :D . Панталончето хлабее, така че няма да издребнявам :lol: ...

Днес пак си нося пиле..., може да си купя и малко трева от супера..:).
Изпих чаша топла вода преди малко и сега ни кафе ми се пие, ни ми се закусва.... (с пиле :lol: )...

berry, ти колко искаш да отслабнеш? (и да знаеш, че с тези мерки ще ти е трудно :D )

desip, не ти ли е малко малко яденето? :)

Engel, като изключим кренвирша и вафъла, си си о.к. (аз не бих яла банани, ама, както казах, да не издребняваме :D )

kokodidi, с теб сме :)...увеличи водава обаче...Още повече, че кафето обезводнява и всяка изпита чаша кафе увеличава необходимия дневен прием на вода с три чаши... А и наведнъж не е хубаво да се пие много вода, макс. 250-300 мл.

PeCinCe, и аз като се изнервя (а особено и ако съм гладна) и....не подбирам :) ... Не допускай освирепяване от глад... Тогава и нещо дребно ще те хвърли в меките и мамещи обятия на кроасановото прегрешение :lol: ... (де да беше решението толкова лесно... :twisted: ..)

desip
3rd November 2008, 10:36
Честно казано след тези физически маратони в петък вечер и събота вчера хич не ми беше до ядене. Противно на нормалните хора предполагам. Затова тази сутрин закусих с един банан :oops: Преди това пих едно кафе, а за обяд още не съм измислила какво ще хапвам.

Успех на всички :D

alica
3rd November 2008, 10:39
Хранителен план - мисля да се пробвам със "Саут Бийч"

около 10ч - 2 моркова


ако си в първа фаза, махни морковите, както и избягвай червените зеленчуци. в тях има доста въглехидрати. успех с диетата. за мен тя е много добра и балансирана. първата фаза е малко тегава. поне за мен беше такава, заради липсата на плодове .....
:wink:

berry
3rd November 2008, 10:59
Izabo - искам да стана 48-50кг, тогава се чувствам най-добре!
а към Alica - малко късничко прочетох това за морковите, вече ги изядох :D ама карай, не вярвам да е чак пагубно! След работа ще мина да си купя една голяяяяма зелка и ще хрупам от нея!
Това с плодовете си е гадно, но 2 седмици ще го изтрая! И само още нещо - ти слабо ли тренираше през това време, защото четох, че трябва да се избягва прекалено интензивно натоварване! МЕРСИ !!! :2020:

alica
3rd November 2008, 11:03
това го правих преди 5 години. тренирах пилатес.

kokodidi
3rd November 2008, 12:38
Да се запиша и аз днес
Сутринта само пих кафе с подсладител
а сега хапнах кофичка кисело мляко 2%
и за вечеря съм си приготвила плодове и пак кисело мляко (дано я спазя)
успех на всички в началото на седмицата (та да ни тръгне отслабващо)
:girl_dance:

rusakaka
3rd November 2008, 12:44
здравейте, аз да ви се оплача :( вчера цял ден го карах добре горе-долу. хапвах си здравословни неща, но после ме поканиха вечерта на гости и там имаше разни сладкишчета и.... е, вие знаете де :) офф та днес се чувствам направо като отровена :lol_sign: но ще се постарая да се поправя. взимам си бележка :2042:

kokodidi
3rd November 2008, 12:49
Признат грях - половин грях
Всеки се изкушава от време на време.
Иначе ще започне да не сърби отзад и да ни никнат ангелски крилца :Flying_wings:

katya_den
3rd November 2008, 14:45
Здравейте и от мен! На първо място - добре дошли на новите колежки!!! :wellcome:
Брагодаря на всички за поздравленията!
А сега да докладвам за вчерашното си меню:
Закуска сирене Фета с домат
Обяд салата зеле и моркови и риба
Вечеря прясно зеле готвено Е, тук вече не се сдържах. Издънка .Съжалявам... :oops:
За днес - прясно мляко, а на обяд - пилешки шницел. За вечеря смятам да е само салата.
PeCinCe, и при мен е същото - като ме погнат "лудите братя", ям заради самото ядене. Но последно време (вече две седмици) такава амбиция ме е налегнала, че чак не мога да се позная. Вчера например бях приготвила за закуска ... нещо (разбрахме се да не се споменава във форума), но не хапнах нито хапка. Дори семейството ми се чувстваше гузно, че готвя, а не ям. Едва ги успокоих. :lol:
Pogo, зная, че не бива да се ядат консерви, но трябваше да хапна нещо набързо :oops: . Наистина трудно може да се определи състава на различните ястия (особено консерви и колбаси). Дори и хляба - вече писах за потъмнителите, но освен това се слагат и три вида стабилизатори - против бързо мухлясване, ефектин и т.н. А като си помисля с какви смески се хранят пилетата, прасетата и рибата (имах колежка, която дълги години беше работила в Сладководно рибовъдство, та от нея знам)... Най-добре е да си отглеждаме в домашни условия :lol: Това последното си беше шега. Но си права - трябва да се пазим от излишни Е-та.

pogo
3rd November 2008, 15:29
katya_den
Вечеря прясно зеле готвено Е, тук вече не се сдържах. Издънка .Съжалявам...

Няма причина да съжаляваш, прясното зеле си е супер - много целулоза и малко калории. Идеята на диетата не е да не хапваш готвено а да внимаваш какво слагаш в тенджерата. Виж за шницела малко можеш да се поизчервиш - пърженото трябва да го избягваме.

А за това с какви боклуци се тъпчем съм съвсем на ясно, ама някак няма как всички да отидем на село и да си отглеждаме в двора това онова

TedyK
3rd November 2008, 17:30
днес съм на ябълка и мандарина = няколко ядки
сьомга сандвич с авокадо
сега се готвя за зеле с пуешко

goldish
3rd November 2008, 19:30
Аз днес за вечеря ядох кускус с мляко и канела. Интересно ми е да питам според жас пастата добра ли е за диети или не. Защото има май противоречиви мнения. Иначе браво на всички вталяващи се момичета. Искам да ви кажа, че не е важно дали ще изгубим битката, важното е да спечелим войната.

Engel
3rd November 2008, 22:40
Аз пък днес реших, че ще ставам студентка и се записах.. та ще умра от глад в следващите 20 дена. От 8ч. сутринта до 18ч. на лекций до 23ти този месец само с 1 почивка (45мин.) на ден тц тц тц.. Горката аз ще взема да отслабна :lol: :lol: :lol:

berry
4th November 2008, 08:51
Engel, само един съвет - по време на лекции мноооого внимавай какво хапваш, защото колкото и малко да е то, целодневното седене по време на лекции се отразява ужасно на диети! От опит ти го казвам ;) и забрави за съществуването на ония места пълни с вафли, солети, чипсове... знаеш!

Иначе за днес:
Закуска: кафе + ядки 30-40гр.
Обяд: 2 сурови пиперки, пълнени с домат и сирене;
Следобяд: резен шунка
За вечеря мисля да е печено пиле със зелева салата

И да попитам - сготвена леща връзва ли се в "Саут бийч"?

alica
4th November 2008, 09:26
И да попитам - сготвена леща връзва ли се в "Саут бийч"?

не. и зрял и зелен боб не става. и царевица на става и грах не става....същото като с картофите, ориза и хляба. ще си избереш кое да включеш след 1ва фаза :wink:

kokodidi
4th November 2008, 09:36
Вчера се справих добре с киселото мляко
Вечерта малко много бях гладна много много гладна
Това мляко ма сасипва
но ми се отразява добре на килцата май и на стомахчето

desip
4th November 2008, 10:07
привет и от мен

и аз се справих вчера с всички хранения "по план". Чуствам се добре и свежичка, дано всички се чустваме така.

весел и усмихнат ден от мен

PollSan
4th November 2008, 11:06
goldish> Според мен, пастата става за обяд, да кажем със зеленчуци, а не с някакви мазни сосове и по рядко, но определено няма смисъл да я махаш от менюто, замества ти примерно варените картофи :)

katya_den
4th November 2008, 11:59
Привет с днешна дата.
Сутринта се сетих, че диетата не е достатъчна, а трябва и движение. И тъй като работя седнала, реших да изкачвам стълби. Блокът ни е 4-етажен, общо 92 стъпала (преброих ги). Сутринта преди работа направих две изкачвания (и слизания), след което пулсът ми беше над 120. Наистина, страшно съм обездвижена. :2021: Но върховна глупост от моя страна беше веднага след като пулсът ми се нормализира, да запаля първата си за деня цигара!!! :2001: Веднага ми се зави свят, почувствах леко напрежение в гърдите. Помолих съпруга ми да ми премери кръвното - оказа се повишено - 140/95. Е, пооправих се с два валидола, но оттогава не смея да запаля, което никак не е зле. По време на изкачванията следях тялото си. Усетих напрежение не само в бедрата и седалището, но и в коремните мускули. Довечера след работа смятам да направя още едно изкачване (без цигара) и ще видя как ми е сърдечната дейност. Но смятам да продължавам макар и с леки упражнения за начало.
За храненето вчера: след прясното мляко и шницела :oops: за вечеря салата от зеле и моркови. Тази салата ми е любима и с удоволствие всеки ден си я хапвам. Може би затова от три дни насам се чувствам подута, но не ми се иска да я изоставям.
Днес: към 10 часа - една круша. За обяд смятам да е пиле на скара. Довечера - пак любимата салата. Или може би не трябва да прекалявам с нея, щом ме подува? Моля за мнението ви по отношение на храненето ми. pogo вече ми каза за шницела, така че ще знам. Също и за тренировките - зная, че преди физическо натоварване не трябва да се яде, но след него? След колко време може да се яде и най-важното какво?
Желая спорен ден на всички!

PeCinCe
4th November 2008, 13:04
Сутринта се сетих, че диетата не е достатъчна
В този ред на мисли искам да попитам дали има желаещи да ходим заедно на йога ( в София)?

PeCinCe
4th November 2008, 13:09
Кате, аз не съм компетентна, но виж това:
Всъщност, освен ако не се страхувате да не загубите част от мускулната си маса (от което жените няма какво да се притесняват), бягането на гладно сутрин изгаря много повече мазнини. При билдърите е противопоказно (те могат да приемат аминокиселини, за да запазят мускула все пак), но при жени, които искат да отслабват и имат сили за това, най-добре е да се бяга на гладно и да се яде поне 10-тина минути след края на кроса. Пак казвам ако имате сили след дългия сън, иначе яжте нещо пълнозърнесто в малки количества за енергия.

Izabo
4th November 2008, 14:03
Привет, мили дами :)!
Аз само да се отчета с една голяма и изненадващо вкусна салата :D (домати, краставици, чушки) за обяд. Ближа едно кафе от сутринта, сигурно към 6ч. чак ще го приключа. Днес на работа ще мога само трева да хрупам, довечера мисля риба някаква да си изпека.

katya_den, не виждам защо да не си хапваш салатката, стига да понасяш дискомфорта, който ти причинява... :D (нали не й слагаш много мазнина?), а и да не прекаляваш с количествата.... Залъгването на глада с обемни, но нискокалорични храни (пр. зеленчуци, таратор и т.н.) си има и лоша страна..., разширява прекалено стомаха и пак не можеш да се отървеш от чувството, че запълване тая гад няма.... :lol:

cvety
4th November 2008, 14:59
момичета как мислите, варените и печените кестени от полезните храни ли са? аз съм кестеноманка и само чакам да излязат на пазара есента и омитам мнооого :lol:

Celine
4th November 2008, 15:33
оООооо преди малко видях кестенчета вече в продажба :dizzy:

katya_den
4th November 2008, 16:17
Кате, аз не съм компетентна, но виж това:
Всъщност, освен ако не се страхувате да не загубите част от мускулната си маса (от което жените няма какво да се притесняват), бягането на гладно сутрин изгаря много повече мазнини. При билдърите е противопоказно (те могат да приемат аминокиселини, за да запазят мускула все пак), но при жени, които искат да отслабват и имат сили за това, най-добре е да се бяга на гладно и да се яде поне 10-тина минути след края на кроса. Пак казвам ако имате сили след дългия сън, иначе яжте нещо пълнозърнесто в малки количества за енергия.
Благодаря, PeCinCe!!!

katya_den
4th November 2008, 16:21
katya_den, не виждам защо да не си хапваш салатката, стига да понасяш дискомфорта, който ти причинява... :D (нали не й слагаш много мазнина?), а и да не прекаляваш с количествата.... Залъгването на глада с обемни, но нискокалорични храни (пр. зеленчуци, таратор и т.н.) си има и лоша страна..., разширява прекалено стомаха и пак не можеш да се отървеш от чувството, че запълване тая гад няма.... :lol:
Благодаря, че ме подсети! Мазнина почти не слагам, но една купа почти сама си я омитам. :oops: За обратната страна на медала просто не се сетих.

midnight_surprise
4th November 2008, 17:05
edit:Извинявам се, обърках.

goldish
4th November 2008, 19:08
Определено не мисля, че кестените са много противопоказни при диета. Никъде не съм ги срещала като храни, които трябва да се избягват.
А относно салатките на катето- според мен яж колкото ти душа иска. Гледах в Bon Apeti веднъж една диетоложка, която каза, че за всеки порцията трвбва да се изчислява по отделно( с което съм абсолютно съгласна). Та количеството салата към ядене тя каза, че трябва да е колкото са ти двете събрани шепи. Не мисля, че ти го надхвърляш, така че добър апетит. Между другото аз на тази салатка и слагам доматен сок и става също мн вкусна.
Не си пращам менюто, че не беше много примерно днес. :roll: :roll: :roll:

Engel
4th November 2008, 23:01
Engel, само един съвет - по време на лекции мноооого внимавай какво хапваш, защото колкото и малко да е то, целодневното седене по време на лекции се отразява ужасно на диети! От опит ти го казвам ;) и забрави за съществуването на ония места пълни с вафли, солети, чипсове... знаеш!

Да ти кажа.. си е живо умиране от глад баси.. ям само на обяд между двете 6 часови лекций и то салата ядох. Утре предполагам, че ще хапна нещо друго и после чак вечерта като се прибера ям нещо и така.. незнам при вас как е. Кога ги ядете тея вафли и чипсове ? :1231:
А и сигурно днес се изкачих 10 пъти до 4тия етаж, защото там са ни лекциите :2020: Успех момичета :good_luck:

Izabo
5th November 2008, 11:20
Engel, какво учиш? :D
Хапвай нещо по-сериозно между лекциите, месце например. Не можеш ли варени яйца или кисело мляко да си носиш или не е удобно?

Сутринта се мерих, ама нещо кантарът ми съвсем не е наред вече... :? Първо показа - 2 кг..., което ме изненада неприятно, защото се чувствам далеч по-добре от -2 кг. само :lol: ...и го позавъртях лекинко... Та на второто покачване бях - 3.5кг, което ми звучи по-реалистично :)... (може и заблуда да е, май ще трябва нов кантар :D )

Адски далече съм още от целта, но и малкият успех е радващ :)...

katya_den
5th November 2008, 12:45
:oops: :oops: :oops:
С наведена глава рапортувам пред строя. Снощи направо се олях!!! Бях на гости и... Не стига пилето печено с масло и гъби, ами имаше и :1225: , само че не с бира, а ракия. А зная, че по време на разграждането си алкохолът се превръща в захар. И понеже това не стига, реших просто "да опитам" прекрасния ордьовър (няма да казвам какво имаше вътре), но само с опитване не останах. Не зная, алкохолът ли ме отпусна, но по едно време се усетих, че бродирам с вилицата, все едно съм шевна машина. :oops: Идва ми да се гръмна! Цялата ми дисциплина отиде на кино. Все още се чувствам така претъпкана с храна, че имам чувството, че не само съм си върнала килцето и половина, ами съм качила още толкова. По тази причина не смея дори да погледна кантара и метъра. Преди малко насила изядох половин кофичка кисело мляко - не съм гладна - а довечера мисля да хапна малко салата. В крайна сметка, ако малкото дете се откаже след първото падане, никога няма да се научи да ходи, а аз в момента се уча да се храня здравословно, така че продължавам.

Izabo
5th November 2008, 13:06
Няма да се караме сега, ти си си достатъчно гузна :)...Само не се предавай....Вчера си е за вчера..., днес продължаваш, както си му е редът.. :) (моя основна и честа грешка.....правя еднократна, но качествена :lol: издънка и решавам, че всичко е загубено и ще отслабвам друг път :lol: ....и пак започва плюскането, а не бива така....)

pogo
5th November 2008, 13:49
katya_den
е нищо толкова фатално не е станало. Пилето с гъбите е супер, а за масълцето ще се направим , че не сме разбрали :wink: Въпреки, че от време на време можеш да си позволиш, но рядко. Аз забелязах, че когато съм в застой, ако си намаля порциите или калориите ефект няма, но ако си направя ден на издънките след това нещата пак тръгват

Engel
5th November 2008, 16:24
Engel, какво учиш? :D
Хапвай нещо по-сериозно между лекциите, месце например. Не можеш ли варени яйца или кисело мляко да си носиш или не е удобно?

Уча Предприемачество и мениджмънт на фризьорството и козметиката :1231: Ние между лекциите си ходим на ресторант всеки път.. днес например ядох омлет със сирене и таратор.. обаче сутринта няма как да закусвам ама ще го измисля поне 1 ябълка или друг плод. А вечерта докато се прибера направо умирам от глад :roll: Аз ям в 1ч.-1:30ч. на обяд, но в 7 часа чак съм си в къщи.. този интервал от време е голям за мен, но ще се справя още 2-3 седмици :1231: Успех дами! :2020:

П.П. А какво мислите за шам фъстъка?

PeCinCe
5th November 2008, 21:36
Момичета, аз съм с вас и ви чета всеки ден.. Искам да сваля 1-2кг, да има с какво да се похваля и чак тогава да започна на пиша..
УСПЕХ НА ВСИЧКИ!!

goldish
5th November 2008, 22:48
Мила, така е наистина като си на лекции. Аз затова питах в доста теми за идеи за здравословна fast food по време на кратки почивки. Аз затова ям солети и марети :( :( :( Но ще опитваме да се справяме, колкото можем.
и за дните на слабост, както ги наричат, мисля, че даже са полезни. примерно аз така съгрешавам тези дни, че по-амбицирана не мога да стана. Най-гадно е, че се чувстваш адски дебела, а всъщност едва ли има, каквато и да било промяна в теглото...... Но нали знаете, че е най-важно самочувствието и отношението към нашето тяло.
Така че призовавам всички грешки да ни правят по-силни и по-устремени към мечтания резултат.

pogo
5th November 2008, 23:54
EngelП.П. А какво мислите за шам фъстъка?
Нямам идея защо, но него не го дават като подходящ за диети, по-добре бадеми или лешници за предпочитане сурови.

zlatica
6th November 2008, 08:30
Писах тема в стария дневник и сега коопвам текста за инфо :)


Здравеите,
и аз ще се включа в темата , имам нужда от подкрепа Не съм пълна но имам точно 4 кг които ми пречат да съм щастлива и честно казано малко целулит режима които смятам да запо4на , така де започнах го ,но днес изядах един шоколад и го занулявам е следния:разходки , два пъти седмично по 40 мин по усилено (имам физи4еско ) и всяка сутрин по 10 мин упражнения.
без сладко и тестени изделия - плодове , мле4ни продукти , месенце (не мн мазно) яица и краставици и много вода , за жалост други зелен4уци не ям искам да кажа 4е преди от ни6то не съм се ограни4авала ами даже напротив надяжам се да успея да се отърва от изли6ните килограми. Сега съм 160 см 54кг мерките ми са ханш :93 ,талия:71,гръдна обиколка:92 ..трагедия сега се депресирах докато се мерих ,надявам се за около 2 седмици да вляза във форма ;( и дано волята ми стигне



мерси за посре6тането :girl_dance:

Izabo
6th November 2008, 09:47
zlatica, кое ти е трагичното бе, детенце (нали имаш физическо, детенце си още :lol: )? Я се стегни и не се ядосвай за дреболии....4 кг. ще ги издухаш и няма да се усетиш кога си ги свалила :)... Само по-ведро гледай на нещата... Сигурна съм, че и сега изглеждаш чудесно, аслед - 4 кг. ще си направо неотразима :)!

goldish
6th November 2008, 10:11
Да ама тези 4 кг нй-трудно се свалят.....
И аз съм на тази вълна.
Помагай, zlatica!!!!!!!!!!

Izabo
6th November 2008, 10:59
Знам, че последните кг. са най-трудни, но предпочетох да й кажа това, отколкото да й потвърдя, че положението й е трагично :lol: !

kokodidi
6th November 2008, 15:07
нещо вчера пропуснах да докладвам
вчерашния ден само съм вечеряла сухарчета намазани с лютеница
днес ми се очертава пак такъв ден само за вечеря
опитвам се да пия вода повече защото по принцип не го правя.
Нещо килограмите ми са в застой - не мърда гадния кантар на никъде.

PeCinCe
6th November 2008, 15:16
не мърда гадния кантар на никъде. Е, пак е по-добре отколкото да мърда към повече кг, нали? Всички имат периоди на задържане.

ледено_sЪrце
6th November 2008, 15:16
Нещо килограмите ми са в застой - не мърда гадния кантар на никъде.
Мен ме съмнява да мръдне изобщо,ако го караш само на вечерята със сухари. :roll:

kokodidi
6th November 2008, 15:27
Мен ме съмнява да мръдне изобщо,ако го караш само на вечерята със сухари. :roll:

Е добре де - голяма работа. Ми нямах време за обяд - аз съм работещо момиче.
:gamer:

Engel
6th November 2008, 16:29
Мила, така е наистина като си на лекции. Аз затова питах в доста теми за идеи за здравословна fast food по време на кратки почивки. Аз затова ям солети и марети :( :( :( Но ще опитваме да се справяме, колкото можем.
и за дните на слабост, както ги наричат, мисля, че даже са полезни. примерно аз така съгрешавам тези дни, че по-амбицирана не мога да стана. Най-гадно е, че се чувстваш адски дебела, а всъщност едва ли има, каквато и да било промяна в теглото...... Но нали знаете, че е най-важно самочувствието и отношението към нашето тяло.
Така че призовавам всички грешки да ни правят по-силни и по-устремени към мечтания резултат.
За да избегна хапването на fast food по време на лекции хапвам само между лекциите, когато имаме поне 1 час почивка. Отиваме на ресторант цялата тайфа и хапваме каквото трябва.. салатки, пилешко месо, задушени зеленчуци и такива работи.. малко скъпичко ти излиза, ама ще го преживея все пак съм задочно само 1 месец :1231: Пък после като свърша си хапвам във в къщи. Няма начин :good_luck:

PeCinCe
6th November 2008, 18:29
Не мога повече да се въздържам, включвам се и без свалени кг.
Ето какво хапвах днес.
ябълка
шишче с бобена салата (боб, домат, чушка и магданоз)
пилешка пържолка с малко бобена салата и салата от ряпа и морков
кивита със сурово кашу
грозде с бадеми

Наистина обяването навън всеки ден си е лукс, но като се налага..

zlatica
6th November 2008, 20:47
ами на мен не са ми последни ами първи тези 4 кг .Днес хапнах два банана кисело мляко пих сок доста сок може би малко по малко от литър и 200 грама сладка царевица ...но наи голямото ми прегре6ение бе6е малкото 6околад4е своге ...просто не можех без него :? :shock: :!: но пих мн вода пове4е от литър и полувина :wink: а сега да видим кантара ..за един ден на дали 6те има промяна но...мове би 20 грама :(..знам 4е е мн рано :) днес направих 50 коремни преси :) купих си аура слим дано помогне :)
GOLDISH , даваи с нас надявам се 4е 6те успеем да се справим с ненужните гадни килограми :)

PeCinCe
6th November 2008, 20:52
Zlatica само това ли ти е яденето за днес? Банани, сок и шоколад и сладка царевица? На мен ми ми се струва недостатъчно и неподжодящо.
Ако не можеш без сладко от време на време си позволявай шоколад, но с високо съдържание на какао..

Engel
7th November 2008, 08:09
Днес отбелязвам първият ми свален килограм само с тренировки :1203: :2006: :2019: :2004: Отне ми цели 2 седмици, но си заслужава.. просто оформяш, правиш мускул, стягаш се. Отнема повече време, да се отслабне така, но е по-добре, нали момичета? :1231: Успех мили дами, аз отивам на лекции :2020: Пожелавам ви отслабващ ден :2035:

Izabo
7th November 2008, 09:48
Engel, поздравления :D !!!
zlatica, както вече са ти казали, храненето ти е съвсем неподходящо. Шоколада няма да го коментирам...Сок, банани и царевица също не са особено препоръчителни, когато искаш да отслабнеш...Приемаш само въглехидрати, а те трябва да са силно ограничени и да се набавят от кисели плодове (а не сокове), кисело мляко, зеленчуци, сурови ядки. Трябва да включиш белтъчини - бяло месо, риба, извара и т.н.
Тези 4 кг. са първите кг., които искаш да свалиш, но са най-близо до идеалното ти тегло...(друго е да тежиш 90 кг. и да свалиш първите 4 :lol:), затова ще са по-трудни за махане.. :)...Но..., няма невъзможни неща.. :D

kokodidi
7th November 2008, 10:26
Здравейте всички и от мен
Последните няколко дни направо съм за убиване - ям сухари пастет сиренце и тн и то само вечер. През деня не хапвам нищо.
Резултата е нулев съответно което е ясно на всички предполагам.
Тази вечер ще хапна риба и зелева салата а от утре обещавам да съм по сериозна.
Успешен ден на всички и приятен уикенд

PeCinCe
7th November 2008, 14:40
МОМИЧЕТА... Kачвам си тази сутрин "телцето" на кантарчето.. и съм с един килограм надолу!!!!Аууу няма такава радост!! :1259: И съм сигурна че съм пила много вода.. Не че не мога да го кача за един ден ядене и не че е голямо постижение имайки предвид колко трябва да сваля, ама все пак.. :2018: Отбелязвам си го на линийката:)
До тук с хубавите новини.. Преди малко погълнах 200гр лютеница.. Явно ще трябва да си приготвям цялата храна от предния ден, че се излагам.
Мислех си за бананите.. Според вас не е ли по-добре да се яде банан като сме се разтреперали за сладко, а не вафла на пример или шоколад? Аз ги оправдавам бананите, а и са естествена храна в смисъл не е преработена..
kokodidi а ти защо не ядеш през деня? Няма как да не си гладна..
Engel браво!! Е.. аз един ден след тебе се претеглих..тъй че май май ти водиш, аз следвам.

PeCinCe
7th November 2008, 14:43
Няма да се караме сега, ти си си достатъчно гузна :)...Само не се предавай....Вчера си е за вчера..., днес продължаваш, както си му е редът.. :) (моя основна и честа грешка.....правя еднократна, но качествена :lol: издънка и решавам, че всичко е загубено и ще отслабвам друг път :lol: ....и пак започва плюскането, а не бива така....)
Подкрепям те с две ръце.. Аз затова казвам, че съм от хората, които без едно могат, но с едно не могат. Знам, че поддам ли се ведънж на изкушението край.. както казват хората ОТИДЕ КОНЯ В РЯКАТА
Много е важно човек да се вземе в ръце и да не се успокоява с мисълта"е, и без това вече сгафих".. Винаги може по-зле, нали?

PeCinCe
7th November 2008, 14:49
Някъде бях чела за тегленето: "Качваме се веднъж, виждаме какво е положението и слизаме, за да не се развали магията".
Мен ме е страх да се кача ей сега, за да се уверя, че не съм се объркала нещо.. Наистина не мога да повярвам, май на мен първите кг са ми по-критични отколкото на другите отслабващи.

alica
7th November 2008, 16:58
Мислех си за бананите.. Според вас не е ли по-добре да се яде банан като сме се разтреперали за сладко, а не вафла на пример или шоколад? Аз ги оправдавам бананите, а и са естествена храна в смисъл не е преработена..


въглехидрата си е въглехидрат, дори и естествен и непреработен. банан е висококалоричен плод, можещ да замести междинно хранене.
няма какво да ги оправдаваш, ако искаш да сваляш.... не го яж. винаги има изключения например, но тукашната група не е такава.
изключението е веганското хранене- изключване на всички животински храни. не само месо, а всички и млечни и яйца. :wink:

Engel
7th November 2008, 18:06
Engel браво!! Е.. аз един ден след тебе се претеглих..тъй че май май ти водиш, аз следвам.
Първо поздравления!!! :2020: После да кажа, че в един ден сме се теглили обаче аз се теглих рано сутринта :2035: Май скоро не се е случвало 2 постижения в 1 ден :1231: Само така!

PeCinCe
7th November 2008, 20:50
Да докладвам какво ядох днес.
Ябълка с индийско кашу (сурово)
Две пилешки шишчета с :oops: лютеница
Пилешка пържола с зелева салата (червено зеле, морков, сок от лимон)
Вода-2,5л

Any
7th November 2008, 22:42
Аз са си кажа само че напоследък нещо съм си развалила дисциплината а и съм в онези женски дни дето се чувствам дебела и все ми се яде нещо. Мисля от понеделник да влизам в нормите пак и започвам пак да си пиша менютата, че съм за бой направо.
Лека вечер и весел уикенд :)

Engel
8th November 2008, 09:41
Аз са си кажа само че напоследък нещо съм си развалила дисциплината а и съм в онези женски дни дето се чувствам дебела и все ми се яде нещо. Мисля от понеделник да влизам в нормите пак и започвам пак да си пиша менютата, че съм за бой направо.
Лека вечер и весел уикенд :)
По-добре влез от днес в нормите.. ще си спестиш 4-5 хиляди калорий от боклуците, който ще погълнеш през уикенда :1231: Успех :)

Any
8th November 2008, 10:36
Engel, мерси ще взема да се опитам да ги спестя :) стискайте палци :oops:

stelapenkova
8th November 2008, 11:15
Искам да попитам дали приемането на капсулите Ревалид може да попрече на спазването на диета,защото чух,че от тях се пълнеело

goldish
8th November 2008, 11:22
Много поздравления за Engel и PeCinCe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Само така момичета. Тези добри резултати наистина ме мотивират.
Така аз реших, че почвам Скарсдейл. Това е диетата, която Engel спомена по-назад във форума. Реших, че ми е нужна някаква промяна, че ми писна с тия толкова проблемни 4кг.
И искам да питам там пише примерно месо плюс 2 домата- мога ли да ги заменя с лютеница или мариновани чушки, или кисели краставици, или някакъв друг зеленчук.
И защо PeCinCe Две пилешки шишчета с лютеница има оопс?
В смисъл- какво и е на лютеница? Може би е много мазна?
Успех на всички.

Engel
8th November 2008, 15:16
Аз знам, че в лютеницата има захар.
А за доматите на Скарсдейл, мисля, че пишеше да са обелени за да се избегне запек. Не съм сигурна. Успех момичета! :1231:

Меню за днес:
1. 2 кюфтета на скара + шопска салата
2. 100гр. кашу + 1 банан
3. 1/2 банан + мандарина

PeCinCe
9th November 2008, 13:06
Да, проблемът на лютеницата е, че има захар в нея. Предполагам, че не е особено голямо количество, но щом го пишат по етикетите, значи си заслужава вниманието. Въпреки това преди време аз спазвах режим при който се ядеше само месо и зеленчуци и съм си хапвала лютеница. но ефект имаше.

stelapenkova нямам представа за хапчетата. Ако искаш им напиши съдържанието.

Момичета, бях чела някъде за бульоните, но сега не мога да го намеря, нито да си спомня какво точно беше писано. Въпросът ми е, че сега ще си правя леща и искам да използвам малко от бульона, който му остана от вареното пилешко снощи. Месото беше домашно и съм сложила само солчица. Малко е мазничко, но аз с лъжица обрах каквото можах от мазното.. Та вие какво мислите по въпроса ?

pogo
9th November 2008, 15:57
Освен, че лещата нещо хич не ми се връзва с пилешки бульон (но това си е лично мнение) не виждам какъв ти е проблема, щом си обрала мазнината.

PeCinCe
9th November 2008, 15:59
Благодаря..
Ами на мен ми става по-вкусно и си мисля,че е по-добре да сложа такъв бульон отколкото някакво кубче, в което не се знае какво има. Аз съм свикнала да слагам готови подправки (примерно на Маги), а не сама да си ги подбера, но това май е друга тема.

zlatica
9th November 2008, 17:57
здавеите,
уикенда малко се поистървах , но...вси4ко е под контрол и съм с полувин килограм напред (happy) ве4е сум 53,5 :) днес бях в метро и пазарих само здравословни не6та ...плодове, млека , риба, сурови ядки , сладка царевица (вкусно ми е :cry: ) и една зърнена закуска фитнес...тя 6те е прегре6ението за седмицата , но казват 4е била полезна така 4е...нямам проблеми май май

PeCinCe
9th November 2008, 19:04
Здравейте
Ето го менюто ми за днес

печено зеле с пилешка пържола
леща с малко соево сирене

Станах на обяд и затова започнах директно с обяда. Предполагам, че по-късно ще хапна малко портокал. Искам да ви кажа, че това соево сирене (беше с кимион) изобщо не ми хареса.. Може би прекалено много съм свикнала с вкуса на нормалното краве сирене и затова. В интерес на истината нямат нищо общо.. Но както и да е. Ще се прежаля.

Engel
9th November 2008, 19:21
Ето го и моето меню:
1. 60-70гр. бадеми печени + 1/2 кисело мляко Фибела 2%
2. 1 печено пилешко бутче с 2-3 гъбки и 1 лъжица ориз
3. 1 свинска пържола около сравнително малка + 1/2 домат + малко кашкавал за домата. Сега хапвам една мандаринка и се надявам да успея да приключа за днес :1231:
Правих си 5км. разходка на гребната база, после се качих на едно от най-стръмните тепета в Пловдив да пием кафе на спокойствие пък и за тренировка малко :2035: Поздрави! :2020:

hatred
9th November 2008, 19:53
PeCinCe, по - добре не си купувай соево сирене с подправки - откровено гадно е :) Натуралното има най - приятен и автентичен вкус.

Но вкусово не е алтернатива на бялото сирене. Аз не мисля, че бялото сирене се нуждае от заместител, то е полезна храна и няма причини да я изключваме от менюто си.

Any
9th November 2008, 22:13
Момичета, имам два въпроса:

1. какво мислите за патладжаните (син домат му казват някои) и съответно как си ги приготвяте ако изобщо го ядете.

2. какво мислите за прясно изцедените сокове, примерно моркови, ябълки и други? аз спазвах зоната (режима на Симеонов) и според него в тях имало повече захар или нещо от сорта и каза че не били за предпочитане?

PeCinCe
9th November 2008, 22:15
hatred късно препорчетох мненията ви за соевото сирене.. нищо, за другия път ще знам какво да си купя.
Аз исках да добавя и половин портокал към яденето си за днес.

hatred
9th November 2008, 22:26
2. какво мислите за прясно изцедените сокове, примерно моркови, ябълки и други? аз спазвах зоната (режима на Симеонов) и според него в тях имало повече захар или нещо от сорта и каза че не били за предпочитане?

Просто по - висок гликемичен индекс.

kokodidi
10th November 2008, 14:46
Отдавна не съм писала та вчерашно меню: риба, салата, бульон
Килограмите ми все още са в застой (дано има положителна разлика скоро)
:lol:

goldish
10th November 2008, 15:11
Здравейте, значи аз продължавам с диетата.
И менюто ми за днес е следното-1/2 грейпфрут и сухарче за закуска.
Обяд-риба и 1/2 грейпфрут. Аз хапнах още едно сухарче, че нещо съм гладна.
Вечеря- пиле със салата от домати икраставици по график.
Дано не се изкуша с нещо до тогава, че ми липсват междинните закуски. Нищо не е предвидено, а аз съм решила да е първата диета в живота ми, която стриктно ще спазвам.

kokodidi
10th November 2008, 15:26
аз малко се поизлагам с честите хранения имам предвид че ги пропускам а именно: почти всеки ден само вечерям
Знам че всички ще поклатите неодобрително глава но се опитвам да започна нормален режим на хранене на принципа по-малко но на често
ЩЕ БЪДА ДОБРИЧКА - ОБЕЩАВАМ

katya_den
10th November 2008, 16:54
Здравейте! Отдавна не се бях появявала (беше ме малко срам заради издънките а и заради това, че съм в зазстой). Но днес искам да ви задам една гатанка:
Познайте кой в събота беше на сватба? :2049:
Познайте кой изяде три шоколадови бонбона? :oops:
Познайте кой си изяде вечерята (сватбата беше вечерна), но без гарнитурата - кортофено пюре и зеленчуци, но с ориз?
Познайте кой още миналата седмица обеща парчето от сватбената торта на снаха си (за застраховка - ако си я поискам, ще стана злата свекървещица :twisted: )
Познайте кой първи се хващаше на хорото и последен се пускаше? А за другите танци да не говорим - почти не слизах от дансинга... :1207:
АЗ! И въпреки всичко това - застой (имам предвид, че поне не съм качила). Заковал се е пущината и не мърда... Май трябва да понамаля храната. Та меню за днес (досега):
Варено яйце и по 30-40 грама кашкавал и сирене.
Печено бутче (пилешко разбира се, не свинско) с млечна салата (проверих предварително в калкулатора за калории - не са много).
За вечеря смятам да хапна салата домати и краставици.
Малко е, но явно иначе не става. Освен това спирам с издънките, та дано скоро моята малка колесница започне да се приближава към така жадувания от мене замък.

katya_den
10th November 2008, 17:26
Няма да се караме сега, ти си си достатъчно гузна :)...Само не се предавай....Вчера си е за вчера..., днес продължаваш, както си му е редът.. :) (моя основна и честа грешка.....правя еднократна, но качествена :lol: издънка и решавам, че всичко е загубено и ще отслабвам друг път :lol: ....и пак започва плюскането, а не бива така....)
Подкрепям те с две ръце.. Аз затова казвам, че съм от хората, които без едно могат, но с едно не могат. Знам, че поддам ли се ведънж на изкушението край.. както казват хората ОТИДЕ КОНЯ В РЯКАТА
Много е важно човек да се вземе в ръце и да не се успокоява с мисълта"е, и без това вече сгафих".. Винаги може по-зле, нали?
Естествено, че не се отказвам. Продължавам напред с рогата, макар че по зодия не съм рогата, а Везни. Но някъде четох, че Везните са най-големия инат на зодиака, само че са скрит инат и съпругът ми подкрепи това мнение безрезервно, с две ръце.
:2015: Благодаря на всички ви за подкрепата!
:2004: Искам да поздравя Engel и PeCinCe за постигнатите успехи! Наистина е страшно мотивиращо!!!
Бих искала да ви попитам за консервираните храни, но тези, които съм си приготвила в къщи - например печени чушки, домати и други зеленчуци (някои от тях мариновани). Първо зная какво има вътре и второ единствените консерванти, които използвам (ако изобщо използвам) са солта и оцетът. Вредни ли са?

Nevena_Mareva
10th November 2008, 18:10
Здравейте,всички :) Май доста време мина откакто не съм писала.Радвам се на всички новоприсъединили се и им пожелавам успех.Аз не съм се отказала,продължавам си с моята измислена диетка и с тренировките.При последното теглене бях 53,5 .Остават ми само 3,5 кг :)
Менюто ми за днес:
закуска:3 малки препечени филийки ръжен хляб с диетично крем сирене+200 г краставица
обяд:ананас+грозде
междинно:2 моркова
вечеря:голяма салата

goldish
10th November 2008, 18:10
Не би трябвало да има нищо вредно в тях. Все пак са направени в сезона на зеленчуците, в който в тях има най-много витамини. Имам предвид консервите :D :D :D :D :D

hatred
10th November 2008, 20:46
Абсолютно съм съгласна с goldish.Все пак зеленчуците се консервират тогава, когато са най - евтини, т.е. в сезона, в който растат естествено.
Мисля обаче, че е по - добре да се избират замразените, а не консервирани варианти. Първо, самата технология на замразяване съхранява в по - висока степен хранителните качества на продуктите. Второ, нивото на натрий при консервираните зеленчуци е по - високо.

PeCinCe
10th November 2008, 20:49
Момичета, имам два въпроса:
1. какво мислите за патладжаните (син домат му казват някои) и съответно как си ги приготвяте ако изобщо го ядете.


Утре по канал 1 Ути ще прави разни гозби с патладжан, може да си харесаш нещо (дано не е мн изчанчено).

Engel
12th November 2008, 08:51
Отбелязвам още -0.5кг. :2004: Надявам се до края на седмица да сваля още 0.5кг. и тези 2кг. общо да си останат свалени во веки веков :2013:
Менюто ми за вчера:
1. Пиле с кисело зеле 1 порция в заведение незнам колко грама е :1231:
2. Омлет от 2 яйца и 1 парче кашкавал + 1/3 леонска
3. Малък портокал + 50гр. кашу
4. Преди лягане 1 ябълка
Поздрави!
И пишете, че като гледам няма никой :2022:
Успех дами!

zlatica
12th November 2008, 17:25
свалих 1 килограм.... :girl_dance: :girl_dance: :girl_dance: :girl_haha: :biggrin: :biggrin: :biggrin: за малко по-малко от седмица ...дано не ка4а , е вярно 4е малко прегре6их през тази седмица , но..резултатите са мн приятни :)
моми4ета искам да ви питам ползвате ли аура слим аз го ползвам и в на4алото ми паре6е и по6типва6е, а сега- не...за6то, ползвам лосиона от по малко от седмица може би 5-6 дена :?

brumbrum
12th November 2008, 19:03
Здравейте отново :) Ето го и днешното ми меню:
-кисело мляко с мюсли
-мляко с нес
-кренвирш+извара+шунка
-кренвирш+извара+шунка

:wink:

Any
12th November 2008, 21:07
Здравейте, да се включа и аз :)
закуска: филийка бонус с 40гр кашкава;
обяд: пилешка супа, малко свинско с ориз и една ябълка
вечеря: омет с обезмаследна извара, 2 филийки бонус и малко бяло вино
преди лягане: една чаша обезмаслено прясно мляко с един орех

Поздрави и лека вечер

zlatica
13th November 2008, 08:49
извиняваите 4е се повтарям , но за кремчето аура слим какво ще ми кажете ...в на4алото ми паре6е сега след 6 дена не ми пари и не се зачервявя ,за6то? Дали не слагам много или пок малко :? мерси предварително :D

alica
13th November 2008, 10:18
кожата ти е свикнала с него. направи почивка ден два и пак пробвай.

al
13th November 2008, 13:59
здравейте, вчера прочетох цялата тема и много ми харесака ксе подкрепяте в трудната битка с килограмите :2006: от няколко години се опитвам да сваля 5 килограма. бях свалила 3,но за едно лято отново ги качих :oops: надявам се с ваша подкрепа този път да успея.
висока съм 1.55, тежа 50 кг :? не се чувствам добре със сегаачните си килограми и мн искам да отслабна

zlatica
13th November 2008, 20:30
моми4ета моля Ви не ме съдете ;(
тъкмо отслабнах с 1 кг и....днес се изложих
менюто беше следното:
корнафлеикс фитнес с прясно мляко
едно сухар4е
активия натурална и полувин греипфрут
но ужаса е ,4е с маика излязахме и седнахме на вън и...ядах една малка пица маргарита мн гадно 4увствам се ужасно и дебела :(
ама ина4е съм добре мажа се с какви ли не мазила за целулит , днес си купих антицелулитен сапун на рефан :) мн е приятен и кожата става глади4ка и меки4ка:)

hatred
13th November 2008, 22:37
zlatica, менюто ти за днес е доста небалансирано, преобладават "лошите" въглехидрати и мазнини. Да не кажа, че няма почти нищо друго :)

Но, за щастие, от един ден безразсъдно хранене тялото ти няма да се преобрази. Даже изобщо няма да ти проличи, освен ако не позволиш на психиката си да срине самочувствието ти.

Просто се постарай да няма такива дни ( ако питаш мен никога не прави изключения в това отношение ), придържай се към качествена, пълноценна храна. И не се хващай на разни рекламни трикове за това колко здравословно е да се консумира Activia или Nestle Fitness :oops:

И моля те, не пиши по този дърводелски начин, не си в трети клас, надявам се :)

katya_den
14th November 2008, 14:27
Надвих ги! Надвих ги! За сега не килограмите, а данъчните - най-големия кошмар за счетоводителя. От понеделник на шиш ме въртяха гадовете! Пет дни се надигравахме :fighting: Днес обаче съм доволна, защото аз излезнах права и им казах :1351: . Значи, щом се справих с тази пасмина, ще се справя и с килцата.
Менюто ми тези дни беше под всякаква критика - първо хранене някъде следобедните часове, предимно солети и кисело мляко. За вечеря едва намирах сили да гризна я кренвирш, я траен колбас, сиренце, а снощи снаха ми беше правила картофена салата, та и от нея хапнах няколко лъжици. :oops: Имам спомен, че и домати с ориз ядох, но не помня коя вечер беше. :oops: Просто дните ми се сливат. За днес - първо хранене преди 10 минути (сега е 14 часа) - пакетче солети. До края на работния ден ще гледам да хапна една ябълка, а довечера - идея си нямам. Ще гледам да е салата, но ще видим.
Но има и нещо, с което трябва да се похваля: тази сутрин кантарчето показа точно 80 килца! :1259: Значи съм свалила още 500 грама или общо 2 килограма откакто сме заедно - вече четвърта седмица. Застоят свърши, а аз, още по-мотивирана свършвам с издънките. Отново влизам в релси.
:wellcome: Добре дошла на al! Радвам се, че ти харесва нашата взаимопомощ и си решила да се присъединиш към нас. Всички с радост ще ти помагаме със съвети.

al
14th November 2008, 17:08
здравейте и аз се включвам за първи път. мислех да пиша вчера, но ядох толкова мнофо че ме е срам от себе си. но днес е нов ден и нов късмет :girl_dance:
днес хапнах:
10ч. мюсли с прясни мляко и мляко с нес
пропуснах обяда :oops: но пих какао със сметана +една мандаринка.
:candy: ре
но съм решила да вечерям риба на скара с 1 филийка пълнозърнест хляб.
а да ходих 1 час на фитнес .
дано успея да се придържам към плана и да не се натъпча за вечера.
късмет

new_lady
14th November 2008, 23:42
Здравейте! За да не пускам нова тема реших да пиша в тази, а и мисля вече редовно да я посещавам. Искам само да споделя с вас моята историйка. На 7 януари тази година бях 78кг, след няколко месечно диетуване станах 64, лятото обаче отново си върнах кг-те и сега съм 73. Започвам отново!!! Твърдо съм решила този път да постигна по-добри резултати дори от миналия, въпреки че сега ще ми е по-трудно. Предишния път форума ми действаше много добре за това сега започвам пак да го посещавам. Извинявам се за дългия пост, просто исках да споделя. Поздрави :)

pogo
15th November 2008, 11:34
new_lady Успех в начинанието, ще те подкрепяме както можем. Първия път си постигнала отлични резултати, дано и сега се справиш така добре, а и след това да задържиш постигнатото. :wink:

ледено_sЪrце
15th November 2008, 13:00
Добре дошла отново,мила! :girl_kiss2:

ioni
15th November 2008, 13:55
Здравейте момичета и добре дошли на новите. Реших да се включа за да ви мотивирам. Много е важно някой да те подкрепя и да ти помага, когато отслабваш. Така е много по-лесно и дори приятно. Много хора помогнаха на мен сега аз ще ви помогна :D Аз съм много доволна от това, което постигнах за около месец и половина. И резултатите се запазиха и до сега. (отслабнах със здравословно хранене и спорт) Три много важни навика си изградих по време на диетата и мисля, че именно те ми помагат сега да поддържам теглото си. Първият е, че закусвам всяка сутрин. Пия много вода - винаги когато ходя на кафе си поръчвам вода. Това е може би най-лесният начин да се научиш да пиеш. Отучих се да ям бял хляб (сега вече дори не ми е вкусен). Замествам го с Бонус или някакъв друг хляб без брашно. Успех на всички. С вас съм. В момента правите нещо хубаво за себе си, за начина си на хранене и за фигурата си. Имате моята подкрепа.

new_lady
15th November 2008, 15:01
Благодаря ви! Ками, виждам че и ти отново си тук и много се радвам :) А защо не сме се виждали от 100 години? Хайде това ще го обсъдим на друго място :)
Във връзка с поста на ioni искам да кажа че и на мен ми останаха трайни навици от предишния път когато спазвах диета - не ям никакъв хляб, и не пия газирано (а преди това пиех по 2л кола на ден), но точно за това казвам че сега ще ми е по-трудно, защото нямам от какво толкова да се отказвам. Мисля и да започвам да ходя на тае-бо и на нещо наречено DanceFIt :)

carry_
16th November 2008, 14:43
здравейте:)

и аз отсъствах доста време от статистиките в дневника:))

но се завръщам:)

Закусих 2 мандаринки и сега малко упражнения и ще побягам навън :2019:

после се чудя за обяд какво да е??
дали задушени зеленчуци с малко ориз или супа(зеленчукова)? :bubblegum:

new_lady
16th November 2008, 16:45
Менюто ми за днес:
Закуска - малко кашкавал (нямаше време за повече)
Обяд: пилешка супа и салата от зеле
Вечерята мисля да бъде парче печено пилешко месо и салата от марулки

katya_den
16th November 2008, 18:00
И аз да се отчета за днес:
закуска - извара и кафе без кофеин
обяд - две варени яйца, парче сирене и салата от зеле
за вечеря смятам да е само салата
Зная, че не е много, но стомахът ми май с е посвил - последната седмица изобщо не ми беше до ядене.

carry_
16th November 2008, 20:37
здравейте,

да си обобщя менюто за днес:
1.2 мандаринки+Кафе
2.Ориз със зеленчуци и 1 яице
3.мандаринки -2
4.Салата с 1/2 риба тон без мазнина и 1 яице+малко царевица
5.мляко с какао:))

Как е според вас:)

katya_den
17th November 2008, 10:11
Мисля обаче, че е по - добре да се избират замразените, а не консервирани варианти. Първо, самата технология на замразяване съхранява в по - висока степен хранителните качества на продуктите. Второ, нивото на натрий при консервираните зеленчуци е по - високо.
Извинявам се, момичета, но какво му е на натрия? Разбирам, че трябва да се внимава с него, но защо?

lightpainter
17th November 2008, 13:10
Натрият е сол. Води до задържане на течности в организма, евентуално покачване на кръвното и други такива неприятни неща.
Определено ако се избира между прясно замразени продукти и консервирани такива, първите са за предпочитане. Замразяването им става при т.нар. шокови температури в специални камери с течен азот, където за няколко минути се достига много висока минусова температура и чак след това вече замразени, се поставят в нормални фризери. По този начин наистина продуктите запазват повече от качествата си.

katya_den
18th November 2008, 09:47
lightpainter, благодаря за разяснението относно натрия.
А иначе менюто ми за вчера:
Закуска - фини овесени ядки + овесени трици с половин кофичка кисело мляко.
Обяд - пилешка супа.
Вечеря - ~ 100 гр. пуешко филе :oops: Опять двойка.
На всичко отгоре - никакви зеленчуци, нямах време за покупки и вечерях с подръчни храни. Днес смятам да ги включа към вечерята.

ioni всички ти благодарим за решението да ни подкрепяш и мотивираш! :2015: Благодарим ти за съветите!

carry_
18th November 2008, 11:47
ЕЕ Катя,менюто ти е мн прилично:)

аз снощи вечерях малко ананас:)много обичам..:)
тази сутрин закусих плод,за обяд смятам или тикчики с ориз или зелена салата с риба тон:(ама нещо ми е омръзнала рибата,щото и вчера това обядвах-риба със зеленчуци и може би ще е оризче?

Хубав ден!По-малко заметресения:) :roll:

katya_den
18th November 2008, 19:23
Благодаря, carry_!
За днес менюто ми е почти същото като вчера:
Закуска - фини овесени ядки + овесени трици с половин кофичка кисело мляко.
Обяд - пилешка супа.
Вечеря - ~ 100 гр. пуешко филе със салата зеле, моркови, чушки само със сол и оцет /без мазнина/.
Бих искала да попитам кога е подходящо да се консумира мляко - прясно и кисело? За вечеря подходящо ли е?
Лека вечер на всички!

ioni
18th November 2008, 21:49
Момичета от утре и аз се включвам. Писна ми да се тъпча с боклуци - слагам си режима в ред. :D

carry_
18th November 2008, 22:02
Хайде с теб сме:)
аз днес-сутринта освен плодове,
за обяд малко ориз(150гр)варен с тиквички и гъби и 80гр(примерно:)обезсолено сирене
вечерта(към 8ч) зелена салата с 1/2 риба тон с малко зехтин и малко царевица..и една тренировка-аеробика-1 час:)
Хубава вечер на всички!!!Утре пак с нови сили:))

carry_
18th November 2008, 22:05
Кате,доколкото знам ,за киселото мляко не е проблем да си го ядеш ,когато намериш за добре,но да е по-нисък процент масленост.
а прясното мляко,някой не го препоръчват ,но съм чела,че вечер е полезно за отслабване(забравих точното обяснение:)само да не е подсладено и да е отново нисък процент масленост....Някой ,ако има повече инфо,моля да помага:))

hatred
18th November 2008, 22:27
Млякото е изключително ценна храна - както прясното, така и киселото. Едва ли има магически часове за консумацията му.

Магията е в друго - да се консумира мляко, а не тебеширена водичка с нищесте :) Съветът ми е - тествайте млякото, което ядете, за наличие на нишесте. Спомняте си - ако при съприкосновение с йод се оцвети в лилаво, значи съдържа нишесте. Това ще ви спести чуденето от какво задържате вода или получавате запек. Опс, извинявам се за гадната думичка :oops:

claudia
19th November 2008, 05:17
Моето меню за днес беше следното:
1. закуска (9:00 4аса ): мюсли с гореща вода
2. обяд (12:00): варени моркови, царевица, маслини, домати и няколко пар4ета кашкавал, за десерт: ананас и малко грозде
3. следобедна закуска (2:00): голямо кафе с нискомаслено мляко
4. ве4еря (5:30): салата зеле и моркови, пак царевица и маслини, домати и маруля с 1 супена лъжица риба тон, за десерт: 1 ябълка, малко ананас и грозде
5. 1 ябълка в 8 и 30 ве4ерта

zlatica
19th November 2008, 09:46
Здравеите моми4ета,
искам да се похваля свалила съм по4ти о6те 1 кг :D :cool:
менюто ми за в4ера:
едно кисело мляко и банан
50гр сурово индийско ка6у
кренвир6 с ка6кавал и лютеница
после към 4 часа хапнах 80-100 грама пу6ена риба
ве4ерята ми бе6е скромна портокал и полувина

hatred
19th November 2008, 10:18
И аз в последно време хапвам ананас всеки ден, тази година са сравнително евтини и много вкусни.

ioni, добре дошла отново :2020:

zlatica, моля те прояви малко милост към българския език :)

new_lady
19th November 2008, 12:20
Вчера: закуска - кашкавал
обяд-вечеря - една пилешка супа, салата от зеле
между храненията - много вода, едно кисело мляко, малко нар

Днес: закуска: кисело мляко, ябълка
обяд: пилешка печена пържола, салата от марули
вечеря: още незнам :)

Приятен ден на всички и хубави резултати на кантара :)

goldish
19th November 2008, 17:35
Поздрави за всички отслабващи. Наистина е много мотивиращо да разбереш за добрите резултати на другите. :girl_dance: Аз лично продължавам с диетата Скарсдейл. Лошото е, че с времето се изморяваш и гледаш да хапнеш някаква сладка или нещо малко, което ти нарушава диетата. Това е малко гадно, но ще се опитам да се справя. Всъщност междинните закуски се оказаха адски важни май. Решила съм да не се тегля до събота, така че пще нямам конкретни резултати, но мисля, че се справям добре. :1259:

pogo
19th November 2008, 21:30
Дойде време да се похваля с поредното свалено кило :2042:
Равносметката до момента от началото на месец юни до сега за почти 6 месеца - 10 свалени килограма. Не са много предвид това, че трябва да сваля още 20кг, но аз съм доволна, отникъде нищо не виси :wink: и това без почти никакво движение (мързел съм признавам :oops: )
Сега смятам да си направя 2-3 дни почивка и да си угодя малко на душичката (няма да споменавам с какво) и после продължавам нататък, бавно, но славно :D

Поздрав на всички слабеещи и много свалени завинаги килца

ioni
19th November 2008, 21:37
Здравейте отново и мерси за топлото посрещане :2020: Поздравления на всички за добрите резултати :D Днес менюто ми беше следното:

закуска - 2 филийки хляб (някакъв без брашно) намзани с крем за мазане (дано се сещате :lol: ) и сирене, чаша разторими витамини

в училище - зелено корни (това мисля да ям в училище, най-подходящо е :? )

обяд - 2 яйца със сирене в тефлоновия (без мазнина) и 2 кисели краставички, десерт - круша

следобедна закуска - няколко лъжици кисело мляко

вечеря - малко туршия (сурова - карфиол, чушки, морков), манджа - кюфтета в доматен сос, филийка Бонус

вода - 2 литра

Абе като за първи ден не е зле. Успех на всички. До утре :D

alica
19th November 2008, 21:42
ioni, как мислиш да сваляш с това ядене? намалено количество ли? спорт? от къде ще ти дойде отрицателния калориен баланс? :roll:

ioni
19th November 2008, 22:03
При мен цаката е да ям подходящите храни - не да се ограничавам с количеството. Спорт също - ходя на танци 2 пъти седмично, играя волейбол пак 2 пъти седмично и се опитвам да ходя повече пеша. Целта ми е да сваля не повече от 1, най-много 2 килограма. Просто ми писна да се тъпча с боклуци. А иначе какво не ти харесва на менюто ми? :wink:

alica
20th November 2008, 00:24
Просто ми писна да се тъпча с боклуци. А иначе какво не ти харесва на менюто ми? :wink: [/b]

корнито Е боклук. за боклук се водят и всички храни в шумолящи опаковки. за училище- банан и, или сурови ядки.
какво означава подходящи храни?! в описаното меню и мазнините и въглехидратите са ти много. това не ми харесва.
при твоята двигателна активност и от училището- досещане за възраст е ок да намалиш само количеството и да не махаш храни.
и пак да се повторя- организма помни всяко едно издевателство и после си го връща, тъпкано. може да не е след година, две .... но го прави. :wink:

goldish
20th November 2008, 10:58
ioni, според мен менюто ти е добро. Ти си малка и се движиш много, така че си е ок. Ако бях на твое място, бих намалила сложните въглехидрати- хляб, картофи и да заложа на по-простите такива- зеленчуци :D
Но не е нужно да се вманиячаваш чак толкова :wink: :wink: :wink:

katya_den
20th November 2008, 11:12
Дойде време да се похваля с поредното свалено кило :2042:
Равносметката до момента от началото на месец юни до сега за почти 6 месеца - 10 свалени килограма. Не са много предвид това, че трябва да сваля още 20кг, но аз съм доволна, отникъде нищо не виси :wink: и това без почти никакво движение (мързел съм признавам :oops: )
Сега смятам да си направя 2-3 дни почивка и да си угодя малко на душичката (няма да споменавам с какво) и после продължавам нататък, бавно, но славно :D

Поздрав на всички слабеещи и много свалени завинаги килца
Поздравления! :1203: Надявам се и аз след пет месеца да се похваля с 10 свалени килограма. Равносметката ми е - 2 кг. за един месец. (Като се имат предвид и три издънки :oops: , които смятам да не допускам повече.) Освен това и аз съм мързел - два-три дни изкачвах стълби, но спрях, защото пулсът ми се ускоряваше, вдигах кръвно, получавах стягане в сърдечната област. Може би трябва консултация с лекар?

ioni
20th November 2008, 14:49
Мерси за мненията относно менюто ми. Ще се съобразя с тях. :D Аз наистина водя може би по-донамичен начин на живот от някой други диетуващи, на 17 съм и много по-лесно отслабвам. Не искам да си поставям някакви строги ограничения - замествам белия хляб със Бонус или друг диетичен, не ям бързи закуски, сладки неща, гледам да пия много вода. Това е най-добрият режим за мен ;)

hatred
20th November 2008, 21:27
И аз харесвам режима на ioni, не мисля, че поема твърде много храна. Освен това, доколкото си спомянм, тя успя да отслабне чрез този тип хранене, което означава, че не е навредила на метаболизма си с разни крайни диети.

Когато човек няма много килограми за сваляне, а просто иска да поддържа фигурата и здравето си, хранейки се разумно и живеейки динамично, е достатъчно да се въздържа от рафинирани, мазни, солени, тестени храни и сладкиши.

al
20th November 2008, 21:41
здравейте,
днес хапнах:
закуска:мляко с мюсли+кафе с малко мляко;
1 шоколадче :girl_cry2:
обяд:пилешка супа и мъничко пиле с ориз;
вечеря:свинско месо+царевица от консерва(няколко хапки);
течности-околп 1 литър чай;
движение-1 час фитнес+1 час ходене пеша.
знам че храната е много,но поне се опитвам да не ям хляб.ако искам да отслабна трябва да намаля количеството храна и да добавя повече зеленчуци :oops:

ioni
20th November 2008, 22:38
Мерси hatred и goldish. Аз наистина съм отслабнала с този начин на хранене и вече доста по-добре си познавам организма. :) Колкото до днешното меню - днес ядох малко.

закуска - мюсли с кисело мляко

в училище - корни (без захар)

обяд - кюфтета с доматен сос, сирене , филия Бонус, туршия (сурова), круша

вечеря - 2 круши (знам, че не е подходящо,но друго не исках)

вода - около 1 литър :?

Успех на всички останали. :D

pogo
20th November 2008, 22:40
katya_den
Надявам се и аз след пет месеца да се похваля с 10 свалени килограма
Със сигурност ще имаш с какво да се похвалиш :wink: , трябва само упоритост.
изкачвах стълби, но спрях, защото пулсът ми се ускоряваше, вдигах кръвно, получавах стягане в сърдечната област. Може би трябва консултация с лекар?
Не е зле да се консултираш с лекар защото симптомите са тревожни и дори сега да нямаш по обезпокоителни кризи на хипертония, нали знаеш тя е тихия убиец, взимай мерки и нека това да бъде стимула ти за отслабване, аз също съм хипертоничка и имам леки проблеми със сърцето, но да ти кажа още след първите 5 кг почувствах подобрение. Изкачването на стълби не е най-подходящия вид тренировка за теб като за начало, защото е доста натоварващо и за ставите и за сърцето. Най-добре започни с ходене пеша, колкото можеш повече и колкото можеш по-енергично. Намери си компания и ако нямаш време и желание през седмицата поне през събота и неделя си организирай приятни разходки из града

desip
21st November 2008, 10:41
здравейте момичета

чета ви всеки ден, но одавна не съм писала. Ето остана ми време и това да направя. И аз имам с какво да се похваля, хапвам "по режим", съставен ми от диетолог. Имам диабет - тип2 и само 2 седмици издържах на дюкан /извинете ме, че намесвам тази диета/. И все пак равносметката ме прави много щастлива. От 115 кг. на 13 Окотмври /вече не ме е срам да кажа колко тежа/ днес кантарът показа 95.4 кг. Най-интересното е, че няма нищо увиснало по мен, старая се да ходя пеша повечко и задължително събота или неделя сме на балкана. Но имам още мнооооооооооого за сваляне. Обаче пък мотивацията ми е страхотна :D

Желая от сърце успех на всички!

new_lady
21st November 2008, 12:08
и аз мисля че режима на иони е добър ама тоя хляб...само това не ти е добре (Бонуса е пълен ужас), сигурна съм че ако го спреш веднага ще си проличи, но щом и така сваляш ако не можеш да го спреш не е толкова фатално.

goldish
22nd November 2008, 11:28
Момичета,
време е за решаване на един много сложен казус:
от 2 седмици съм на диета Скарсдейл, като съм я спазвала горе-долу точно. Нямам чак такива фрапантни отклонения. И след 2 седмици какво мислите показа кантара?
Ами, нищо.....
Същите 58кг. Няма нито поне един килограм надолу. Искам да отбележа, че ми се стуваше, че отслабвам, но.......
Честно казано това доста ме разочарова.
Вие как мислите дали има все пак някаква разумна причина???????

ioni
22nd November 2008, 17:42
Помисли си как се усещаш по дрехите. Ако например са ти по-широки, а не си свалила килограми - няма проблем. Ако си тренирала повече може да си направила мускули - и те тежат. Важното е как се чувстваш. :D

ioni
22nd November 2008, 21:10
Днес май ми е малко храната. :? И направих само 3 хранения. :?

закуска - мюсли с прясно мляко

обяд - боб, резен бекон, круша

вечеря - пържолка в прясно мляко на фурна, сирене, туршия (сурова)

вода - 1,5 литра. Пих и 3 в 1

ледено_sЪrце
22nd November 2008, 21:31
Йони, би ли обяснила коя туршия е сурова и коя не,че аз май само един вид туршия знам... :roll: :lol:

ioni
22nd November 2008, 22:54
Ами суровата туршия се нарича така, защото продуктите не се подлагат на термична обработка. Слага се в бидон и после се вади в чинии и се яде. Ето ти една примерна рецепта :D Моята туршия е такава. Мисля, че е подходяща за диета. Ти коя туршия знаеш? :)

5 кг. зелка
2 кг. моркови
2-3 кг. карфиол
1 кг. червени чушки
1/2 връзка целина
Всичко се накълцва на дребо и се разбърква.
Прави се марината 1:1 оцет и вода / около 2 бут. оцет / и сол на вкус и се бърка отново.

ледено_sЪrце
22nd November 2008, 23:00
И аз тази имах предвид ,домашната. :lol:

ioni
23rd November 2008, 10:09
Подходяща е за диета :D

new_lady
23rd November 2008, 16:18
Менюто ми за днес: Закуска: голямо парче кашкавал и един портокал
Обяд: пилешка супа
Следобедна закуска: още един портокал
Вечеря: салата от марули, краставици и варени яйца

ioni
23rd November 2008, 17:02
new_lady мисля, че ти е малко храната. :? Закуската ти трябва да е по-обилна, да има фибри. Опитай да закусваш овесени ядки, мюсли, някакъв диетичен сандвич. Ако не спазваш постите или не си вегетарианка добави и месо. :D

new_lady
23rd November 2008, 17:22
ох винаги ми е било най-трудно с тази закуска- първо че не ми се яде като стана и второ какво да ям? бях започнала да ям мюсли всяка сутрин, тук във форума ми казаха че били боклук, овесени ядки не обичам, а сандвич не мога да си направя тъй като не ям абсолютно никакъв хляб (и моля ви не ми предлагайте онази отрова Бонус, защото за нищо на света няма да хапна такова нещо). Ето защо ми е най-лесно да хапна кашкавал, кисело мляко, варено яйце, плод или нещо от сорта. И знам че храната е малко, но се чувствам по-добре когато съм яла малко, ако ям по по-големи количества, макар и от "полезните неща" нямам усещането че отслабвам. :)

claudia
23rd November 2008, 23:11
Oх аз днес много се олях с храната... сутринта за закуска ядох нещо подобно на power bar (180 kcal); на обяд: омлет с кашкавал, салата от моркови и броколи, кафе, и 1 филиика (уж, пълнозърнеста ) с топено сирене; следобеда: 1 пло4ка 4ерен шоколад (85% какао), и сега на ве4еря ще видя ама ще гледам да е само салата, 4е се 4увствам ужасно... наи-лошото е 4е имам много работа и просто немога нито да спортувам, нито нищо...

@new_lady само ако знаеш колко много ми липсват овесените ядки, това наистина е наи-хубавата и полезна закуска. Ако не ти харесват на вкус, можеш сама да си приготвяш мюсли: просто слагаш овесени ядки + каквито плодове и други ядки оби4аш и готово :)

new_lady
23rd November 2008, 23:50
claudia това е добра идея, не съм опитвала :) благодаря и много се надявам да ми хареса

katya_den
24th November 2008, 09:57
goldish, дали не си пред или в цикъл? Тогава се задържат течности. Аз лично миналата седмица се чувствах отслабнала (по дрехите), но кантарът не мърдаше. Тази седмица ще се претегля и сигурно кантарът ще покаже около кило надолу.
А менюто ми за вчера:
Закуска - палачинка на Дюкан.
Обяд - по малко печени хек и акула със салата кисело зеле.
След обяд - 300 мл. прясно мляко.
Вечеря - парче сирене + три печени чушки от консерва, но мое производство - без консерванти, дори сол не слагам.
Имам проблем с палачинката на Дюкан - става на парчета. Слагам по две супени лъжици трици - овесени и пшеничени, 1 яйце и 2-3 лъжици извара. Това ли е точната рецепта?
new_lady, и на мен ми беше много трудно първите 2, даже 3 седмици със закуската, но постепенно увеличавах количествата (буквално с по 2 хапки на ден) и сега, сутрин още със събуждането имам желание за храна. А що се отнася до овесените ядки, аз много ги харесвам. Почти всяка сутрин закуската ми е овесени ядки и трици с кисело или прясно мляко. Преди ядях и мюсли, които са още по-приятни, но се въздържам заради въглехидратите, които се съдържат в плодовете. В събота и неделя разнообразих с палачинката, която също не е лоша на вкус.

katya_den
24th November 2008, 10:00
goldish, май не се изразих достатъчно ясно - миналата седмица бях в цикъл и съм 99,9% уверена, че именно заради това кантарът не мръдна. След 1-2 дни очаквам да съм вече под 80-те кг.

new_lady
24th November 2008, 15:56
А как си приготвяте овесените ядки, т.е. аз никога не съм си купувала, защото бях опитвала и не ми харесаха, така че кажете има ли различни марки, по-добри или по-лоши и т.н.?

pipkata_be
24th November 2008, 22:11
Здравейте нова съм тук но много желая да се присъединя към вас и вашия режим . ПРЕди малко пуснах бюлетина озаглавена КОЙТО МОЖЕ ДА ПОМАГА ! явно тук сте най-сериозните така че ще се радвам ако се присъединя към вас или ако ми дадете съвети :)

pipkata_be
24th November 2008, 22:13
Здравейте нова съм тук но много желая да се присъединя към вас и вашия режим . ПРЕди малко пуснах бюлетина озаглавена КОЙТО МОЖЕ ДА ПОМАГА ! явно тук сте най-сериозните така че ще се радвам ако се присъединя към вас или ако ми дадете съвети :)

carry_
24th November 2008, 22:45
Момичета,

Днес закусих с плодове( 3 плода през 1.30 час и така докъм 3 часа)
Прибрах се и си направих задушени зеленчуци( с малко зехтин,маслинки (6-7) и малко ориз(около 150 гр варен)

Следобяд-към 6часа-едно горещо какао (не съм добавяла захар)
Вечерта си отрязох няколко парчета ананас,че ми се дояде.
Около 3-4 км съм вървяла пеша и съм изпила около 2.5литра мин.вода и 2 чаши чай,без захар ,само с лимон.

Хубава вечер на всички!

п.с Хайде къде са режимитеSmile) :1257:

new_lady
25th November 2008, 16:02
ох да ви кажа аз снощи направо се изложих-пих алкохол, ядох 2-3 парчета пържено месо, някаква салата с боб, а бе ужас. За щастие от големия ми опит с диетите съм се научила вече да не се отказвам като направя грешка, а да продължавам напред :) (а и за сметка на това доста потанцувах:))
Днес менюто ми е малко бедно: Закуска: няма :(, обяд: пилешка супа и 1 киви, вечеря: още незнам може би зелена салата с яица или риба :)

ледено_sЪrце
25th November 2008, 16:09
И на мен ми е проблем тоя алкохол...поне се въздържам и гледам само вино да пия ,а ,ако ходя някъде по малко твърд алкохол. Добре,че дойде зимата ,че да поспра с мойта любима биричка. :lol:
За днес:
- 2 филийки черен хляб ,препечени с масло, извара и кашкавал
- 5 мандарини
- чаша мляко с протеин
Мисля да спра дотук, че да ми се посвие малко стомахът.

carry_
25th November 2008, 16:14
и аз така..с биричката:))

ама.. вечее съм я ограничила:))

сутринта започнах с няколко мандаринки(не наведнъж де)
и кафе(черно)

обяд-зелена салата+1/2 риба тон,царевица(50гр) и малко маслинки(5-6 злени)
+какао(без мляко и захар)

следобяд смятам малко сурови ядки
и ходене пак 3-4 км.

за вечеря -не знам още... :?:

new_lady
25th November 2008, 16:33
Аз поне бира не пия, а и откакто съм отново на диета не бях пила никакъв алкохол до снощи, сега чак на 08.12 :)
Ками и ти май доста малко хапваш, само да не си създадем проблеми...

al
25th November 2008, 21:46
здравейте и от мен,ето менюто ми за днес:
закуска-чрно кафе+1 чаша натурален портокалов сок;
обяд-малко мусака+салата зале и моркови;
вечеря-1 купичка леща+салата от зеле и моркови;
пих 4 чаши чай и 2 чаши вода.
движението м и се състоеше от 1 час фитнес и 1 час ходене пеша

Any
25th November 2008, 22:39
Здравейте момичета и аз да се отчета, малко рядко ама иначе следя редовно менютата на всички :)
закуска: ябълка+едно малко парче филе+3 маслинки
обяд: спаначена супа, печено кюфте с гарнитура зелева салата
следобед: 1 филийка с малко кашкавал
вечеря: малко китайско (малко се изложих ама беше и малка порцията)

поздрави

carry_
26th November 2008, 00:43
Аз малко да си добавя в днешното меню и 20гр сушени смокини(ужасно са вкусни)

АЛ,пии повече вода(не го приемай като лоша критика)и на мен понякога ми е адски трудно,но се свиква,с всяко ядене по една чаша и между храненията също иии се получават около 2 литра ,а понякога повечко:) :oops:

hatred
26th November 2008, 08:43
Доколкото знам, препоръчително е водата да не се пие по време на хранене, а само между храненията. Не че аз винаги успявам да спазвам този принцип ...

katya_den
26th November 2008, 09:43
И на мен ми е проблем тоя алкохол...поне се въздържам и гледам само вино да пия ,а ,ако ходя някъде по малко твърд алкохол. Добре,че дойде зимата ,че да поспра с мойта любима биричка. :lol:

И аз съм същата. Дори през лятото всяка вечер пиех по една бира. Дори бях започнала да се съмнявам, че съм битов алкохолик. :lol: А алкохолът, при разграждането си, се превръща в захар, затова не го разрешават на диабетиците. Също и на тези, които искат да отслабнат, т.е. на такива като нас :wink:
Здравей, pipkata_be! :wellcome: Питай за всичко, което те интересува.
Аз лично имам проблеми с кантара. Всяка сутрин се тегля, а той не мърда - заковал се е на 80 кг. и не разбира, че аз искам да показва по-малко :lol: Вече 6-та седмица съм на НВД, броя калориите, издънки правя много рядко :oops: , а съм свалила само 2 кг. От дългогодишния ми опит с диетите помня, че се стига до един дълъг застой на килограмите и обикновено тогава се отказвах. Но сега съм решила да продължавам, пък дано му писне на тоя кантар и падне под 80-те. :1228:
Менюто ми за вчера:
Закуска - овесени ядки + трици с кисело мляко.
Обяд - 2 кебапчета със салата (нямаше друго печено месо)
Вечеря - печена риба хек с туршия.
Водата ми беше малко - под 1,5 литра.
За днес закусих шепа сурови бадеми с половин голяма ябълка.
Спорен ден на всички!

ледено_sЪrце
26th November 2008, 11:01
Аз бях чела, че приет без "мезе" , се превръща в ацетат, който се трупа в клетките и въпреки че забавя изгарянето на мазнини, се изразходва енергия от него, той не се превръща в мазнини, но в комбинация с други храни ,вече си се трупа от него.

pogo
26th November 2008, 11:50
Опааааа аз изненадващо ама съм с още едно кило надолу. Това не ми се беше случвало от началото на диетата. Обикновенно свалям по кило на месец а сега за седмица 2. Не съм си променяла нито режима на хранене нито режима на движение (лежане по точно :oops: ), какво е това чудо не знам, но ми харесва :1203:

new_lady
26th November 2008, 17:40
искам да ви попитам за овесените ядки - купих си някакви и незнам дали марката е добра или лоша, но определено това което пишеше на етикета не ми хареса (около 55г въглехидрати и 350ккал), мислите ли че е нормално?

goldish
26th November 2008, 17:41
Аз отдавна не съм писала. Искам да споделя изводите си, до които стигнах след края на моята диета. Значи, от строги режими няма никакъв смисъл. Тялото ти гладува прекалено много и събира някакво подсъзнателно желание за храна. Аз всъщност нищо не отслабнах от тази диета. Може би тялото ми е заело някакъв защитен режим и всичко е превърнало в запаси.
Даже се чудя дали тялото ми не е решило, че това са ми точните килограми. Висока съм 167см и тежа 58кг. На индекса за изчисляване на идеално тегло пише, че трябва да съм 54кг.
Както и да е.....Я кажете според вас какви са ми идеалните килограми?
И сега същината- след конкретната диета явно нещо съм изгладняла за разнообразие от храна и от събота налитам на всичко.Абе,жалка картинка. И сега е ред за моето решение: НИКОГА ПОВЕЧЕ СТРОГИ ДИЕТИ.
Когато ти се яденещо, просто го хапни и не мисли, че днес трябва да ядеш риба вместо пиле. Мисля да се придържам към всеизвестните правила за правилно хранене, които всеки знае, но никой не спазва!!!!!!!!!!

Engel
26th November 2008, 18:11
Според мен идеалните килограми са когато се чувстваш добре в кожата си, не ти тежи нищо и обичаш всичко в тялото си :good_luck:

carry_
26th November 2008, 19:17
абсолютно съм съгласна с Енджъл..:)само дето си изкривяваме понякога представите за правилни и точни килограми... :mama:

carry_
26th November 2008, 23:47
някъде четох,че грейпфрут не бил много препоръччан за честа употреба,ама не мога да открия защо и къде?

освен това можете ли да ми дадете някаква идея за закуска(не мляко или плодове,или ядки:)не знам какво точно,ама нещо различно?:))


Мерси

katya_den
27th November 2008, 10:25
Опааааа аз изненадващо ама съм с още едно кило надолу. Това не ми се беше случвало от началото на диетата. Обикновенно свалям по кило на месец а сега за седмица 2. Не съм си променяла нито режима на хранене нито режима на движение (лежане по точно :oops: ), какво е това чудо не знам, но ми харесва :1203:
Преди много години (в далечната 1980) тежах колкото съм сега - 80 кг. А беше време за абитуриентски бал. С моя приятелка предприехме драстични мерки - супер строга диета, с която не се гордея (вече разбрах, че това не е решение), но за бала (след около шест месеца)тежах 60 кг. Не искам да пропагандирам строгите диети, в това отношение мнението ми вече съвпада с това на goldish. Искам да споделя наблюденията си: първите два, дори три месеца свалих само 2-3 кг. а после буквално започнах да се топя. Като награда, че не се отказах :lol: :lol: :lol: Именно затова съм решила да не се отказвам и сега - продължавам с рогата напред!!!

hatred
27th November 2008, 11:01
И аз съм забелязала, че отслабването не е равномерно. Понякога има периоди на безпричинно задържане, в други случаи пък съм сваляла повече от очакваното за сравнително кратко време.

Едно е сигурно - ако човек се храни правилно, рано или късно резултатите ще дойдат :)

За жалост, вярно е и обратното - ако злоупотребяваш с организма си, в някакъв момент той ще си отмъсти.

ледено_sЪrце
27th November 2008, 11:26
При мен е неравномерно, когато не правя упражнения. Преди време бях на режим, който не беше много строг, но абсолютно всяка вечер си правех коремни преси и упражнения за крака, задник... няколко часа преди лягане и имаше удивителен ефект. По време на следващите ми опити за отслабване съм се опитвала да пренебрегна физическата активност и резултатът е няколко свалени кг. , които за няколко дни по-свободно хранене си възвръщам. Дори в началото на тази година прекалявах с яденето, но като луда постоянно правех коремни преси и всякакви упражнения и тренировки, затова дори отслабвах и се стягах, въпреки тъпченето с храна.
Вчера прекалих малко с хапването:
- ориз със зеленчуци и соев сос
- няколко мандаринки
- чаша мляко с протеин
- телешко варено с 2 филийки черен хляб
- няколко лешника
- около 50гр. сурово кашу
- парче и половина варена тиква
- пак мандарини

:oops:

А за днес:
- фасул с филия черен хляб
- 1 грейпфрут и 1 мандарина

carry_
27th November 2008, 19:13
аз днес хапнах и на обяд и вечерта риба със салата..много я обичам рибата,но според вас ок ли е да я ям и вечер и на обяд??

hatred
28th November 2008, 21:44
Рибата е страхотна храна, колкото по - често я консумираш, толкова по - добре.
Разбира се, зависи от начина, по който е приготвена - да не е пържена, много солена и т.н. Доколкото знам, с консервираните риби също не бива да се прекалява, защото съдържат повече натрий, а и не може да сме сигурни как точно са обработени.

Anna_8612
29th November 2008, 09:38
А кой вид риба е най-полезен според вас?

hatred
29th November 2008, 16:41
Сьомга, сардина, бели риби, скумрия, тон ...

goldish
29th November 2008, 18:37
Общо взето правилото за рибата е, че колкото по-мазна, толкова по-добре.

Any
30th November 2008, 12:40
мм лично аз много обичам паламуд на фурна или на скара става превъзходен

katya_den
1st December 2008, 10:02
Здравейте, момичета, вчера си позволих да хапна пилешки дробчета с праз и домати на фурна. Смятам, че е добро за диета - дробчетата са сухи, празът е нискокалоричен и богат на целулоза, остава само олиото, но с него не прекалих, напротив, имаше леки протести, че не е достатъчно мазно. Какво е вашето мнение?

lightpainter
1st December 2008, 12:45
Моето мнение е, че с олиото си развалила работата. В смисъл, ако е било нормално слънчогледово олио, то и без това не е студено пресовано, плюс и термичната обработка... Ще ти дам съвет аз как правя, за да не стават мазнините наситени. Всичките тия работи например ги задушаваш с малко вода във фурната и като станат готови, докато е още съвсем горещо, слагаш и няколко парченца масло, което да се разтопи от топлото, но без да минава отново през фурната :) (или каквото и да е друго олио, което е студено пресовано)

katya_den
1st December 2008, 17:19
Прекрасна идея, lightpainter, благодаря! На всичко отгоре изглежда адски вкусно!

lightpainter
1st December 2008, 17:21
А как ухае само разтопеното масло... :mrgreen:

katya_den
1st December 2008, 17:27
Имай милост, все още съм на работа... :lol:

katya_den
3rd December 2008, 10:01
Здравейте! Най-после!!! Вече съм под 80 кг. Тази сутрин кантарчето показа 79,500 (а вече бях изпила чаша и половина чай)! Май застоят свърши и бавно, но славно тръгвам надолу! :1203:
А вчера, по съвета на lightpainter приготвих миш-маш без олио: половин стрък праз, 3 печени чушки, малко домати, всичко това задушено с малко вода, после добавих извара и три яйца. Накрая оставих да се разтопи 1 с.л. масло. Стана върховно! Само не си мислете, че това чудо съм го изяла сама :girl_haha: . Ядохме тримата - аз, синът ми и снаха ми. И те много го харесаха. Вече ще готвя само така!

Engel
3rd December 2008, 10:18
Браво katya_den! Поздравления за резултатите и ти пожелавам да стигнеш желаното тегло. :2020: :2043: Радвам се, че си била упорита въпреки застоя, малко хора могат да се похвалят с това :1231:
Довечера и аз ще пробвам миш-маша, понякога малко по-диетичните неща са по-вкусни ( не да ти е плувнала манджата в 1 пръст олио и да ти викат като го разбъркаш то ще се оправи :1228: ) Успех дами!
Отслабващ ден и седмицааа :2043:

pogo
3rd December 2008, 21:52
katya_den
Браво на теб, раздвижи се от застоя :D
Още само 5 кг и ще ме настигнеш :lol:

goldish
4th December 2008, 17:30
Браво на всички напредващи със загубата на излипни и ненужни килограми. Продължавайте все така :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

goldish
5th December 2008, 14:04
Искам да се похваля. Сутринта се потеглих и познайде- 55кг. Просто така, без да съм спазвала специални диети ( след неуспешната ). Това беше мн странно, но ми хареса :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Приятен студентски празник на всички студенти, както и на бившите и бъдещи такива!!!!!!!!!

hatred
5th December 2008, 19:34
goldish, честито :)
:)
Весело изкарване на празника и на теб :)

Мария Василева
6th December 2008, 02:56
Браво, goldish! :1223:

SummerBaby=)
7th December 2008, 23:26
Здравейте мацки, искам да споделя с вас един проблем и ако някой може да помогне - моля да заповяда. :2016:

Не става дума за мен, а за майка ми, която е на 40г и има едни 20тина кг излишни (което вече и на здравето й влияе :2022: ). Сега най-накрая я навих да направи нещо за това, обаче е много деликатно положението, защото за спортуване "няма време", ако режимът е много строг се отказва доста бързо, а ако не вижда резултати - също :1207: Вече не знам какво да правя, но много силно искам да й помогна.
Сега съм й разрешила всичко без преработени, сладки и тестени храни, опитваме се да се хапват повечко салатки, месце, плодове вместо сладкиши, но така резултатите ще дойдат бавничко, особено като няма движение и се чудя дали няма пак да се откаже. Можете ли да ми дадете някакъв съвет, ще съм ви много благодарна

И успех на всички със собствените ви режими :2020:

pogo
8th December 2008, 18:03
SummerBaby=)
Кажи на майка си да не се отказва и да си даде време, при мен този режим дава резултати макар и наистина бавни, но и след 40 вече е доста по-трудно свалянето. Аз за 6 месеца съм с 11кг надолу без почти никакво движение и съм на 44 години, така, че няма повод за отчайване. Да се амбицира и да действа. Режима не е драстичен, не се чувстваш вечно гладен и нещастен :D

TedyK
9th December 2008, 16:25
Здравейте момичета и аз да се разпиша:
закуска: изцедих си в сокоизстисквачката 1 червен грейпфрут + 1 яйце
обяд: парче пушен кашкавал + зелена маруля
за вечеря ще е телешко варено

днес си купих някакви овесени ядки без глутамин. Не съм ги опитала още да видя дали ще ми допаднат, но да заместя хляба.

dido_bg
10th December 2008, 10:45
Здр, не съм писал отдавна тук и да ви се похваля за два месеца и половина от 134кг съм 108кг. :) :roll: :roll: Продължавам напрад до крайната ми цел 90кг.

TedyK
10th December 2008, 10:48
dido_bg браво. това е прекрасна новина. продължавай, само умната да не направиш анорксия :lol:

Engel
10th December 2008, 11:32
Добро утро момичета :2003: Нашата тема тотално пропадна.. радвам се, ако има някой да пише по 1 мнение на седмица. Някак си повечето като спряха да пишат и аз се отказах и започнах само да чета /както и другите предполагам/. Предлагам да си размърдаме закръгленките дупета, на който още му е такова, и да започнем поне да обменяме идей. Почти съм сигурна, че повечето от вас са минали на "Пред-новогодишна диета" както и аз също. В какво се състой вашата диета. Аз наблягам на мн плодове 24ч. в денонощието, мляко Верея 0.1% с овесени ядки, чат пат мюсли, солети Хрус Хрус :1252: и пилешко месо. Избягвам останалите млечни, защото стигнах до извода, че само това ям и май това ми е проблема :1231: Старая се да карам колело 4-5 пъти седмично и да правя йога и пилатес, дано да има резултат. Вие как се справяте с предпразничната си диета? Очаквам отговорите ви! Успех дами :good_luck:
Цел: -3кг. до Нова година :pinkglasses:

TedyK
10th December 2008, 16:04
Лично аз си взех вчера мюсли без глутамин и днес го опитах за закуска. Още си допивам кафето с аромат на мента. На обяд се @подкрепих@ с една салата –краставица, чери доматчета мисля сложих 4 бр. + няколко маслини и едно парче салам. Въобще не харесвам саламите, но не ми се мислеше друго месо. Освен това студената салата ядох с малко нежелание. За довечера е замислено пуешко филе с гъби и лук на фурна.
Engel тези три килограма за следващите 20 дни не са ли малко множко? Говорим за стопени мазнини, нали? Не за изхвърлена вода от организма?

ioni
10th December 2008, 16:31
Здравейте на всички. Аз действително чета всеки ден. От 2-3 дни се опитвам да си вкарам режима в ред. Закусвам задължително, спрях да ям боклуците от лавките в училище, не ям хляб, плодове и като цяло въглехидрати - до 16 часа. Пия повече вода. Позволявам си да ям готвено. Липсва ми избора на пресни зеленчуци, който има лятото. Това е в общи линии. Ходя на танци, правя упражнения, играя волейбол. Старая се да ходя пеша повече. Това е от мен. Успех на всички останали.

Engel
11th December 2008, 11:36
Engel тези три килограма за следващите 20 дни не са ли малко множко? Говорим за стопени мазнини, нали? Не за изхвърлена вода от организма?
Предполагам ще има вода също, но това е защото съм в цикъл в момента. Абе ще се придържам към горе-долу нормален режим /без гладуване/. Колкото повече - толкова повече.. :2005: :2006:
Аз казах 3 защото толкова качих в последните няколко месеца и предполагам, че бързо ще мога да ги сваля :1231:

Менюто ми за вчера:
1.Кисело мляко Култура 0.1% + около 10-15 стафиди + 1 лъжици без връх овесени ядки
2. Шепа печен фъстък
3. Омлет /2 яйца + 20-30гр. пилешко филе/ + 2 мандаринки
4. Мезе от пилешко филе и 1 чашка вино

Успех на всички ! Поздрави! :2020: :santa: :apple:

lightpainter
11th December 2008, 12:14
Извинявам се, че се намесвам така, ама видях тая една шепа печен фъстък и не мога да не го изкоментирам- смени го поне със суров такъв :) И въобще ти ядеш целия ден толкова, колкото е нормално да се яде на едно хранене почти, като погледнато в проценти, като че ли най- голямото процентно съдържание в менюто ти имат въглехидратите... това ми прилича на едно мъчене и гладуване... включи повече месо и зеленчуци :)

Engel
11th December 2008, 19:18
Защо по меню за 1 ден съдиш, че не ям месо и зеленчуци. Всъщност горе долу само това ям. Тази шепа фъстъци 1 път седмично не смятам, че ще ми навреди по някакъв начин като имаш предвид, че съм ги яла в средата на деня и фъстъците са с най-нисък ГИ /при печените невярвам да се повишава много/. Както и да е. Може би, спрях да пиша в тази тема точно поради причината, че всеки си има някакво перфектно меню именно от месо + зеленчуци и налага мнението си на другите. Всеизвестно е, че от месото и зеленчуците можеш да отслабнеш и те се вписват в почти всички режими, но аз не следвам определен режим. Опитвам се да се оттърва от вредните навици /пържено, газирано, сладко и тестено/ и смятам, че се справям добре. Има още какво да се желае, но гледам в дългосрочен план... начин на хранене за цял живот. В някой дни въглехидратите са повече, в някой мазнините и протеини. Не броя калорий, не смятам проценти, защото съм стигнала до извода, че колкото повече се вманиачаваш толкова повече се проваляш. Не визирам хората, който обичат всичко да е сметнато и подредено в часове, грамове и т.н., защото така успяват да се справят по-добре с режима си и обичат да са перфектни. Всеки има мнение. Успех!
П.П. Количестово е намалено умишлено, защото така отслабвам след забавеният ми метаболизъм от всички измислени диети, когато съм била на 13-14г. Всеки си намира своят път и опознава тялото си. Все пак всеки е уникален. Поздрави!

lightpainter
11th December 2008, 19:24
П.П. Количестово е намалено умишлено, защото така отслабвам след забавеният ми метаболизъм от всички измислени диети, когато съм била на 13-14г. Всеки си намира своят път и опознава тялото си. Все пак всеки е уникален. Поздрави!
E те туй е ключа от палатката- метаболизма се забавя от такива количества храна :idea: За да се засили, трябва да ядеш по- често и повече.
А на фъстъците нямам предвид гликемичния индекс, а наситените мазнини, в които се превръщат след печенето- нали се опитваш да ги избегнеш... както и да е, в никакъв случай нищо не съдя, коментирах просто този един конкретен ден и само печените фъстъци ме провокираха да пиша, но сега като казваш забавен метаболизъм мисля, че количеството храна, ако е такова всеки ден, обяснява всичко...

Engel
11th December 2008, 19:27
П.П. Количестово е намалено умишлено, защото така отслабвам след забавеният ми метаболизъм от всички измислени диети, когато съм била на 13-14г. Всеки си намира своят път и опознава тялото си. Все пак всеки е уникален. Поздрави!
E те туй е ключа от палатката- метаболизма се забавя от такива количества храна :idea: За да се засили, трябва да ядеш по- често и повече.
А на фъстъците нямам предвид гликемичния индекс, а наситените мазнини, в които се превръщат след печенето- нали се опитваш да ги избегнеш... както и да е, в никакъв случай нищо не съдя, коментирах просто този един конкретен ден и само печените фъстъци ме провокираха да пиша, но сега като казваш забавен метаболизъм мисля, че количеството храна, ако е такова всеки ден, обяснява всичко...
Понякога количеството е повече, за да поддържам килограмите си, когато сваля няколко килограма, после пак го намалям за определен период и т.н. Така отслабвам, с повече хапване поддържам. Знам, че е малко, но немога да си позволя да ям по повече, защото просто не желая обратния ефект от режима ми :1231:

PollSan
11th December 2008, 19:57
Екстра ти е менюто! :wink:

hatred
11th December 2008, 23:12
Аз също съм на мнение, че човек трябва да се съобразява най - вече със сигналите на собственото си тяло. Да, има някои биохимични истини, които са универсални, но все пак всеки организъм е уникален. Ние се раждаме с някакви вкусови предпочитания - някои хора умират за месо, други за плодове, трети за млечни продукти, четвърти за зърнени храни - вярвам, че това не е само характерстика на вкуса, а че зад него се крие потребност на организма.

Разбира се, не визирам хората, които умират за чипс и вафлички, това е въпрос на повлияност от съвременната култура на хранене с боклуци. Но когато обичаш страшно много продукти, които присъстват в менюто на предците ни от хилядолетия и които идват от природата, тогава трябва да слушаш тялото си.

katya_den
12th December 2008, 15:14
Аз също поддържам мнението на Engel. Старая се да изхвърля от менюто си пържените и тестени храни, както и сладкориите в дългосрочен план, а не само докато постигна желаните 65 кг. Относно месото - ям го, но предпочитам млечните продукти и яйцата. Пред зеленчуците предпочитам плодове, но от два месеца съм ги ограничила до минимум- по една ябълка, или 2-3 мандаринки на седмица. И за два месеца свалих 3 кг., като около месец бях в застой. Съжалявам, че не започнах да следя и сантиметрите от самото начало, но от две седмици и те са под контрол. А те (сантиметрите) като че ли дават по-правилна представа за стопените мазнини. Например: кантарът не мърда, а сантиметрите са с 2-3 надолу. Не зная какво е мнението на всички вас, но това са наблюдения върху моето тяло.

hatred
12th December 2008, 22:39
katya_den, наистина най - важното е дългосрочния резултат по отношение на самите хранителни навици. За да има ефект, трябва самата ти нагласа още в началото да е, че винаги ще се ограничаваш от някои храни. Повечето ми познати още на втория ден от диетата си започват да мечтаят как ще се натъпчат с мекици, торти и пържени картофи, когато отслабнат. Е, така определено не става :lol:

Засрамих се като прочетох колко си намалила плодовете .... на мен са ми голяма слабост. При положение, че съм ги ограничила, в момента се задоволявам с четири ябълки, две - три мандаринки и един грейпфрут на ден :oops: А, да, освен това при всяко влизане в супермаркет забърсвам по едно зрънце грозде от зеленчуковия щанд :) Ако ме хванат, ще им обясня, че не съм клептоманка, а просто ме е страх да не надебелея, ако си купя цели 200 грама грозде :)

Desi82
13th December 2008, 10:55
Не мога да разбера защо трябва да се ограничават плодовете при отслабване. Точно те заедно със зеленчуците помагат да се изхвърлят токсините от организма. Никога не съм се лишавала от плодове и си ям по 2-3 порции на ден задължително и никога съм нямала излишни килограми. В момента съм 55кг при ръст 172см, а лятото бях дори 53. Дори тази сутрин изядох една голяма порция плодова салата от ябълка, круша, грозде, банан, мед, канела и орехи. Много засищаща, вкусна и съответно си задоволявам глада за сладко по този начин да не налитам на нездравословните храни. Единственото условие, което трябва да се спазва при консумацията на плодове е да се ядат на гладно задължително, а не за десерт както чета в някои менюта тук.
Не искам да засягам никой тук, но моля ви не ограничавайте плодовете ако искате да отслабнете! :D

lightpainter
13th December 2008, 12:51
Деси, може би трябва да прочетеш малко повече, преди да даваш съвети от рода на "да не се ограничават плодовете, ако искате да отслабнете".
Всяка проста таблица в нета, която показва съдържанието на продуктите, ясно показва, че плодовете имат доста въглехидрати.При диета количеството на въглехидратите се намалява. Прави разлика между здравословно хранене и диета. Ти явно не си склонна към пълнеене, с което не могат да се похвалят всички. Ако аз например ям всеки ден това, което ти ядеш, не само, че няма да отслабна, но и ще кача. Толкова за плодовете и диетите, надявам се разбра защо се намалят при режим за отслабване.

hatred
13th December 2008, 14:28
lightpainter, все пак зависи от режима. Аз по - малко от един килограм плодове на ден никога не ям, но въпреки това, особено последните месеци съм в процес на прогресивно отслабване. В момента съм 54 кг при ръст 180 см. А определено имам склонност да пълнея, не съм от природно слабичките :)

Може би с протеиновите режми ( особено с ВМ - НВД ) плодовете не се комбинират добре, но в едно умерено меню, което включва въглехидрати, белтъци и мазнини в някаква разумна, нормална пропорция, плодчетата се включват отлично :)