PDA

View Full Version : Дневник на отслабващите 3


Страници : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

lightpainter
13th December 2008, 14:36
Ами не знам какво да ти кажа, по мои наблюдения такива сте малко. А и нещата изглеждат различно, когато си 180см и когато си 160 например :) Ти ядеш по кило плодове на ден, на мен всичката храна за деня ми е не повече от кило. Плодовете дори и да се включват, включват се до обяд обикновено, и то не всички плодове.

ioni
13th December 2008, 14:53
По принцип общоприетото правило е плодовете да се ядат до 15 часа или до обяд. Да се избягват например банани. Но тук вече става въпрос за познаване на собствения организъм, на това, от което има нужда, на това от което пълнее. Плодовете са полезни и е добре да присъстват във всеки умерен режим. Който пълнее от тях - до обяд. ;)

Desi82
13th December 2008, 16:55
Lightpainter, повярвай ми много съм чела за здравословното хранене и диетите и те винаги включват плодове. Но аз не се опитвам никого да убеждавам. Просто давам съвет, че не е необходимо да се ограничават ако искаш да отслабнеш. Между другото и аз съм склонна към пълнеене, но си поддържам фигурата със здравословно разделно хранене и разбира се спорт всеки ден. :D

valentino96
13th December 2008, 17:04
Аз пък мисля че диетите са полезни. Напрамер аз 4 ден само на вода и смъкнах 4 кила и после си ям колкото искам (нормално :) ) и за 2-3 месеца пак ги качих и после пак 4 дена и така :) . :roll:

lightpainter
13th December 2008, 17:19
Desi82, аз също съм чела доста. Обаче на хартия е едно, на практика друго. И моята практика и на хората около мен (а те не са малко и не са неразбиращи) показва, че трайно кила не се свалят с плодове. Предполагам щом си чела си наясно колко е гликемичният индекс на различните плодове. Естествено, че можеш и цял ден банани да тъпчеш и пак да свалиш. Ама защо да си усложняваме нещата, като може да стане много по- лесно с ограничаването им? При една друга група от хора (като мен например) плодовете не само спират процеса на слабеене, но и съзадават доста голям дискомфорт и газове, надут корем и т.н. други екстри. Та за такива хора единствениет начин е да изключат плодовете от менюто си и да си набавят витамините по друг начин.
Накрая, за да не остана погрешно разбрана, ще кажа, че нямам нищo против тези, които ядат плодове и слабеят, да продължават да си ги ядат, имам против единствено към ей това изказване
Не искам да засягам никой тук, но моля ви не ограничавайте плодовете ако искате да отслабнете!
Не всеки може да яде плодове и да слабее.
valentino96, твоето не е диета, а ебаване с организма. Рано или късно тялото ти ще ти го върне тъпкано :?

valentino96
13th December 2008, 17:25
Аз съм се съветвал с много хора, които са я правили от преди 3 години или по-малко и нищо им няма :roll: Т.е. ако се прави много рятко ша са прецакам аз го правя на 3 месеца което мисля че не е чак толкова прецакващо, но резултатите са савършенни :)

lightpainter
13th December 2008, 18:21
Явно ще да са били големи специалисти. Без коментар.

hatred
13th December 2008, 21:50
Ако са родени през деветдесет и шеста, това обяснява нещата :)

Engel
14th December 2008, 12:42
И моята практика и на хората около мен (а те не са малко и не са неразбиращи) показва, че трайно кила не се свалят с плодове.
Защо ? Каква е разликата между това дали ще отслабнеш с месо или плодове? Има ли значение, когато организма е използвал собствената си енергия и сме отслабнали?

Desi82
14th December 2008, 13:51
Не аз не казвам да се тъпчат цял ден плодове, а да се включат към един здравословен режим на хранене заедно със зеленчуци, сложни въглехидрати и протеини, защото са пълни с витамини и минерали и благоприятстват отслабването. Може би изпитваш дискомфорт при консумацията им, защото не ги комбинираш правилно. Те се ядат винаги на гладно, най-добре сутрин и не се ядат с друга храна, защото ферментират в стомаха и така не могат да се уползотворят полезните съставки. А ако ги ядеш на гладно и пак получаваш подуване, то това е процес на очистване на тялото от шлаките и след време ще отмине. Но това си е мое лично мнение по въпроса, не се опитвам да го налагам. :D

lightpainter
14th December 2008, 14:24
Деси, знам много добре как се ядат плодове, просто не ми понасят, така като на някои не им понася яденето на месо. Подуването няма как да ми отмине с времето- ям ли въглехидрати и захар, надувам се (дразнят също киселините в плодовете и това няма нищо общо с никакво очистване- или те дразнят, или не). Предпочитам да си го спестя, а полезните им съставки си ги набавям чудесно и от другаде.
Енгел, може би разликата е в това, че плодовете не активират метаболизма така, както месото. Не знам, факт е обаче от моите наблюдения, че хора наблягали на месо, след това връщат килограми по- трудно, докато при такива, наблягали на плодове, йо-йо ефекта е почти неизбежен. И върху себе си ги имам тези наблюдения, едно време се мъчех да ям плодове и да се уверявам, че са много полезни и не мога без тях, докато в един момент не ми писна и най- накрая ми дойде акъла и се научих да слушам тялото си. То казва, че без плодове ми е много по- добре- и за килата, и за общото ми състояние и вече сигурно 3 години плод не съм близнала. Моят вариант също е краен, но просто го споделям, в никакъв случай не казвам "не яжте плодове, за да отслабнете", просто се противя на обратното твърдение- да не ги ограничаваме, ако искаме да слабеем.

Murder_Doll
14th December 2008, 17:32
Здравейте отново от мен :D
Нещо съм се поотпуснала и реших отново да се вкарам във прилична форма и тоя път без да се отпускам. Та ето какво беше днешното ми меню:

Сутринта бях на фитнес за 1.30 ч.
не съм закусвала защото не измислих нищо подходящо :oops:
обяд: пилешко филе със 2 препечени филийки
вечеря: около 200гр. салата от цвекло и 1 препечена филийка с лютеница
вода: към 2 л.

знам че тея филийки можеше спокойно да си ги спестя ама като знам, че без тях ще огладнея след 30 мин. и .... :?

чакам съвети :wink:

Engel
15th December 2008, 11:44
Момичета какво ще кажете за тази диета преди празниците? -
http://dieti-jeni.tialoto.bg/article.php?id=2141 :santa:

zlatica
15th December 2008, 22:02
Здравеите, аз отново се включвам :) наложи ми се малко да спра ограниченията си, боледувах и трябва6е да похапвам здраво, и чичо доктор така каза :) сега съм тук и започвам на ново . Вече имам и по-голям стимул, след малко повече от месец ще се срещна с един приятел от чужбина и трябва да съм перфектна :П:П има доста да се желае сега съм 53кг :) Хаиде момичета, знам, че се справяте :) присъединявам се отново :)

goldish
17th December 2008, 13:49
Момичетааааа,
май наисина сме занемарили темата си.
Трябва да се поправим :D :D :D :D :D
Така сега преди празнците ще ни е трудно, но не трябва да се ограничаваме според мен толкова драстично. Все пак е коледа и нова година...
Аз лично ще се опитам просто да не преяждам и да не злоупотребявам с мазнотии. Най-интересното е, че след празниците следва и дълга сесия, което наистина вече ще е голям тормоз. Но за сега чакаме с нетърпение светлите празници, като ви призовавам през това време да не мислите само какво да ядете и какво не, а да се насладите на приятната компания :wink: :wink: :wink:
Ако имате някакви идеи относно здравословни празнични ястия, давайте и ние да ги пробваме :P :P :P

monita_g
18th December 2008, 13:35
Здравейте мили девойки... от много дълго не съм писала, но какво да се прави - задължения, работа... учене :) - важното е резултатът, към който сме се стремили малко по малко да се осъществява :) Сега ще мога по-често да пиша - взех си почивка от цялата лудница....но и именно това ме притеснява....

Накратко - по-рано ви споменах, че започнах постите...много добре ми се отразяват всяка година и тази също :) Още малко остана де - герой съм...не че принципно ямм много месо, но повече ме липсват млечните продукти...няма значение малко лишения понякога не са лошо нещо... пък и постите са сериозна работа де :)

Сега като се качих на кантара съм с 3 кила по-малко :) ураааааа най-сетне, но и именно сега като си взех почивка се притеснявам да не си наваксам...с хапването...нали ще ме подкрепятееее моля ви :)

Днес съм хапнала до обед- една круша, една ябълка, 2 кивита и две печени филиики с лютеница :) за сега това ....

Прегръщам ви и до скоро

hatred
18th December 2008, 22:30
Ох, и мен ме е хванал някакъв страх от напълняване през почивните дни :) Най - вече ще ми е изключително несвойствено да не съм на работа ( по принцип работя седем дни в седмицата ) и на лекции.

От години по празниците практикувам следното: на Бъдни вечер менюто не е опасно, за себе си правя салатка от зрял фасул и други зеленчуци, а за да спазя традицията варя малко кафяв ориз с подправки и приготвям нещо като сърмички, но без мазнина. Коледа и Нова година никога не са ми били проблем, и без това се дистанцирам от месоядната трапеза, от баклавите, баниците и т.н. Изобщо не ги докосвам :) Мисля да се поглезя с печена тиква с мед в някой от дните, но ще видим :)

goldish, наистина ли сесията те тревожи ? Аз пък в сесия обикновено отслабвам, тогава минавам основно на плодове ( заради глюкозата и фруктозата ) и хем съм тонизирана и със свеж мозък, хем не пълнея.

marie_claire
19th December 2008, 12:30
От днес почвам режима на Емилова- плодове и чай, че нещо много съм се отпуснала напоследък. Пък Нова година наближава и не искам да загрозявам хубавата рокля. Дано да имам воля, утре пълен отчет какво съм яла днес.

monita_g
19th December 2008, 13:04
Здравейте... как сме днес надявам се в добро настроение ... :)

И аз гледам да наблягам на плодовете и супичките - днес точно това съм хапнала :) и следобед ще ходя по магазините за подаръци, така че ще видим - това може да е менюто за днес :)

Успех на всички и дано коледната магия ви завладее :)

monita_g
19th December 2008, 13:06
От днес почвам режима на Емилова- плодове и чай, че нещо много съм се отпуснала напоследък. Пък Нова година наближава и не искам да загрозявам хубавата рокля. Дано да имам воля, утре пълен отчет какво съм яла днес.

Какво точно представлява този режим.... само чайчета и плодове или и нещо друго ... ще може ли малко повече подробности или линк :) мерси предварително :) ... И успех щом си решила да го почваш :)

marie_claire
19th December 2008, 16:13
От днес почвам режима на Емилова- плодове и чай, че нещо много съм се отпуснала напоследък. Пък Нова година наближава и не искам да загрозявам хубавата рокля. Дано да имам воля, утре пълен отчет какво съм яла днес.

Какво точно представлява този режим.... само чайчета и плодове или и нещо друго ... ще може ли малко повече подробности или линк :) мерси предварително :) ... И успех щом си решила да го почваш :)

Режимът е доста строг, но и доста ефикасен. За целия ден се ядат 1 кг сурови плодове и се пият 3 билкови чайчета с мед. Има подробна информация на страницата на д-р Емилова- bg.emilova.eu. Обикновено се спазва 10 или 20 дни след което следва захранване. Аз едва ли ще го спазвам повече от 3-4 дни.
Във форума също има тема за този режим. Струва ми се, че повечето хора тук са против, но спред мен плодовете са много полезни, а и имам познати, които редовно прилагат този режим и са много доволни.

hatred
19th December 2008, 21:40
marie_claire, имаш ли представа защо в режима на д-р Емилова плодовете са в ограничено количество, а медът - не ? Винаги съм била любопитна по този въпрос.

Прочистването с плодово - чаена диета според мен е полезно, стига да е за кратко. Не бих могла да приема такъв режим за повече от 4 - 5 дни :) Аз от време на време се разтоварвам с един - два дни само на чай със стевия и плодове, само дето не меря дали са точно килограм.

goldish
19th December 2008, 21:58
Сесията ме притеснява, защото тогава съм си по цял ден вкъщи и в такива случаи освен да ям и да уча друго не правя, а и няма никакво движение. Някак скуката ме кара да ям, абсолютната липса на емоции...
Но ще го мислим някак. Да не се отпускаме до там, нали :wink:

marie_claire
19th December 2008, 22:09
marie_claire, имаш ли представа защо в режима на д-р Емилова плодовете са в ограничено количество, а медът - не ? Винаги съм била любопитна по този въпрос.

Прочистването с плодово - чаена диета според мен е полезно, стига да е за кратко. Не бих могла да приема такъв режим за повече от 4 - 5 дни :) Аз от време на време се разтоварвам с един - два дни само на чай със стевия и плодове, само дето не меря дали са точно килограм.

Честно казано незнам защо и дали медът е позволен в неограничено количество. Аз днес не съм консумирала мед, а така ми се хапва една препечена филийка с мед...
Относно продължителността смятам, че в началото е най- трудно. Ако издържа и утре, после няма да имам проблем. Иначе и аз не меря дали плодовете са точно килограм, а не спазвам и точните часове, когато трябва да се приемат, но смятам, че това не е чак толкова съществено.
И така, нека се изповядам относно днешното си меню:

11ч: 1 кафе
14ч: 1 чай
16ч: няколко парчета ананас
19ч: 2 банана
20ч: 1 чай
21ч: 2 портокала

hatred
19th December 2008, 22:12
Ще се справим :)
Аз като съм в сесия избягвам да ям много, защото пълният стомах ме прави неработоспособна.

А и няма да почивам от работа, така или иначе човек не учи плътно по цял ден. Поне естеството на това, което аз уча, е такова.

goldish, ти учеше фармация, нали ? Предполагам при вас има доста повече за запаметяване, наизустяване и т.н. и сесиите ви са по - тежки.

marie_claire
19th December 2008, 22:28
[quote="goldish"]Сесията ме притеснява, защото тогава съм си по цял ден вкъщи и в такива случаи освен да ям и да уча друго не правя, а и няма никакво движение. Някак скуката ме кара да ям, абсолютната липса на емоции...
Но ще го мислим някак. Да не се отпускаме до там, нали :wink:[/quote

Абсолютно съм съгласна, че от учене много се пълнее, казвам го от личен опит. Миналата година преди да започна да уча икономика, учех друга специалност, която не ме интересуваше кой знае колко. Тогава почти не ходех на лекции и общо взето имах доста свободно време. Ходех на фитнес 4-5 пъти седмично и успоредно със здравословен хранителен режим поддържах тегло, с което изглеждах перфектно. След това ме приеха икономика. Бях много ентусиазирана. Учех по цял ден. В университета постигнах много добри резултати, но за сметка на това спрях да ходя на фитнес, започнах да ям нередовно и предимно вредни храни- пиците, които се предлагат в уни- то, шоколадови десерти и т.н. Така за една година качих 8 кг, ужасно е! Просто за себе си разбрах, че не мога да бъде перфектна в две неща. Това учене напълно ме беше обсебило. Но сега съм решена постепенно да си върна предишната форма.

hatred
19th December 2008, 22:43
marie_claire, аз също ходя на лекции системно ( този семестър още нямам пропуск :lol: ), освен това работя, но някак съвместявам нещата с разумното хранене. Сутрин задължително закусвам ( овесени ядки със сушени или пресни плодове и канела ). Понякога, когато съм от по - рано на работа, закуската ми е към 5:30 сутринта, но какво да се прави :roll: В университета си нося сурови бадеми ( десетина на брой ) и две ябълки на ден. Обикновено си нося и белтъци от варени яйца ( селко, неселско, това е положението ). Вечерям с мярка, основно салати, риба, извара, яйца, мляко.

Относно движението - на на мен ми е тежко, преди бях на Витоша всеки уикенд, а сега работя и събота и неделя и нямам тази възможност :( Работният ми ден е между десет и четиринадесетчасов, така че за фитнес също нямам време. Но ходя много пеша. По един - два часа на ден, вече почти не ползвам градски транспорт. Нищо, че заради това вместо в 7:30 се прибирам в 8:30 вечер. Отиване и връщане от Борово до центъра ми идват идеално :)

Успех :)
Човек винаги може да намери здравословна алтернатива, никога не сме принудени да ядем боклуци. Избираме го сами.

marie_claire
19th December 2008, 22:48
Възхищавам ти се, явно си доста организиран човек. Аз просто изпуснах нещата и малко по малко напълнях. И аз ще започна да си нося бадеми, това е отлична идея. Пък и не смятам, че да си носиш нещо хубаво за ядене от вкъщи е по- селско от това да ядеш боклуците, които се продават навсякъде.

hatred
19th December 2008, 23:04
marie_claire, няма място за възхищение :)
И аз си имам черен бекграунд - в дванайсти клас се юрнах да отслабвам за бала, станах 48 кг ( при ръст 180 см ). Бях приета в университета от предварителните изпити през пролетта и така цяло лято - никаква смислена дейност. Изтормозеният ми организъм ми отмъсти. Премерих се пак чак през октомври и бях 67 кила. Трагедия ... трябваше ми цяла година, за да ги смъкна до нормалните 55 - 56 ...
При нас, жените, храненето е нещо много проблематично, въпрос на емоциионално състояние, на самочувствие, на удовлетвореност от живота ... а мъжете все не го разбират.

Мисля, че всички имаме такива епизоди, в които изпускаме нещата от контрол.

Желая ти успех, вярвам, че ще влезеш във форма бързо. А и умерено ти завиждам, плодовият режим е толкова вкусен :)

monita_g
20th December 2008, 11:41
От днес почвам режима на Емилова- плодове и чай, че нещо много съм се отпуснала напоследък. Пък Нова година наближава и не искам да загрозявам хубавата рокля. Дано да имам воля, утре пълен отчет какво съм яла днес.

Какво точно представлява този режим.... само чайчета и плодове или и нещо друго ... ще може ли малко повече подробности или линк :) мерси предварително :) ... И успех щом си решила да го почваш :)

Режимът е доста строг, но и доста ефикасен. За целия ден се ядат 1 кг сурови плодове и се пият 3 билкови чайчета с мед. Има подробна информация на страницата на д-р Емилова- bg.emilova.eu. Обикновено се спазва 10 или 20 дни след което следва захранване. Аз едва ли ще го спазвам повече от 3-4 дни.
Във форума също има тема за този режим. Струва ми се, че повечето хора тук са против, но спред мен плодовете са много полезни, а и имам познати, които редовно прилагат този режим и са много доволни.

Мерси мерси за инфото :) става за разтоварване наистина ... браво за избора преди празниците :)

Аз до сега съм хапнала само една круша, един банан :) да не започна и аз да го правя :)

monita_g
20th December 2008, 11:45
hatred, малко са хората като теб...говоря за начина на хранене, който си постигнала през годините... в днешното ни стресирано ежедневие трябва да се обръща повече внимание какво поглъщаме...не че аз спазвам кой знае какви "правила", но наистина се отразява :)

Лек ден :)

hatred
20th December 2008, 13:48
monita_g, така е, отразява се. Всичко се понася по - леко, ако знаеш, че поне се храниш здравословно :)
Знаете ли, ще взема и аз да мина за един - два дена на плодове. И без това утре би трябвало да ми дойде, предпочитам да ми е по - лекичко.

А и сега попаднах на един страхотен плод - помело (http://gladen.bg/interesting.php?ID=42). Много е вкусен, а прочетох, че имал хубави диетични качества и стимулирал имунитета. Намерих го в Пикадили, там е най - евтин.

marie_claire
20th December 2008, 22:39
Момичета, да се похваля- и днес издържах на плодов режим. Хапнах 3 банана и малко ананас. Бананите са по- калорични, но засищат, иначе няма да издържа. За един ден резултатът е минус един килограм, и то без спорт. Сигурно не е от мазнини, но смятам, че за няколко дни ще има ефект.
harted, ще го опитам това помело. И успех, ако решите и вие да заложите на плодовете!

monita_g
21st December 2008, 12:12
Здравейте :) още няколко дни до празниците ... урааааа :) чакам ги с нетърпение :) Много обичам Коледа ...

Още няколко дни до края на постите :) абе какво да ви кажа :) Днес си направих постна пица - тесто отгоре със зеленчуци и растителен кашкавал :) стана много вкусна :)

За сега това от мен ... и аз мислех да мина на плодовия режим за трите дни преди Коледа, но нещо не ми се получи :( няма нищо - здраве да е :)

hatred, подкрепям мнението ти :)

marie_claire, браво на волята ти - само така :)

sweety_, точно по празниците ли реши да спазваш диета или хайде режим на хранене... недей бе душицо отпусни малко края, а от догодина ще му мислиш, щом се бориш само за няколко килца - недей се измъчва :) Сигурно ще ме хокат, че ти говоря така, а и на теб може да не ти стане приятно, но това е моето мнение.... Не че не те подкрепям де :) Ако си с луда глава почвай :) успех и велеси празници :)

SummerBaby=)
21st December 2008, 14:36
точно по празниците ли реши да спазваш диета или хайде режим на хранене... недей бе душицо отпусни малко края, а от догодина ще му мислиш, щом се бориш само за няколко килца - недей се измъчва

:1246:
...
Усещате ли противоречието - опитваме се да свалим килограми, да имаме по-хубаво тяло, да се харесваме повече, да се чувстваме по-добре .....а междувременно приемаме диетата като мъчение, което ще ни "развали празниците", търсим поводи да го отложим за утре, за след Коледа, за догодина ..само да не е е сега! Нали всички знаем - успешната диета започва от вчера, не от утре :1351:.
Момичета, всички искате да имате по-хубава фигура, по-здрав организъм и да се чуствате по-добре в кожата си, знаете колко лоши са нездравословните храни и колко полезен е спортът. Защо това да не важи по празниците? Защо те не бъдат един прекрасен повод да направим нещо хубаво за себе си? Представете си колко горди ще бъдете на 2януари, ако можете честно да заявите, че сте се хранили разумно по празниците, че не сте захвърлили толкова труд, за 1 седмица "щастие", на което няма да се насладите, защото ще се чувствате виновни, тялото ви ще се бунтува, ако досега сте спазвали по-здравословен режим, и някъде вътре в себе си ще чувствате, че проваляте себе си ..за какво? защото са празници - нека се насладим на всеки момент с близките и приятелите ни, да изживеем тези приятни моменти пълноценно, но да не забравяме, че повече храна не значи по-добро прекарване..
Дори да има някакви прегрешения - голяма работа. Стига да не казваме "карай да върви, нали са празници, ще си хапна сега, след това ще свалям" на всеки 15минути, а да си угаждаме, но с мярка и винаги да се питаме "Наистина ли ми се яде това?" "Трябва ли да го изям цялото или вече се наситих на вкуса му?" "Гладна ли съм или просто ми изглежда/ухае вкусно?" и тн...

Не ме разбирайте погрешно, не ви се карам, не ви поучавам, нищо подобно.Вярвам, че можете да постигнете целите си и че никакви празници няма да ви попречат.
Успех и умната :2020:

pipilotka
22nd December 2008, 09:17
Здравейте всички. Отварям и моя дневник днес. Кантара показва заветните 64кг. Чудя се да кажа ли колко съм висока, да не кажа ли, ама айде ще кажа 165см :o Ужаст ви казвам. Всъщност не, не съм депресирана от факта, че съм шошава, просто искам да го променя. Не съм тръгнала на всяка цена да свалям 20кг. Преди 2 години бях отслабнала и от 68 бях станала 48 (според повечето ми познати съм била хъмава, но аз си се спомням доста добре изглеждаща :oops: ). Е ама да ви кажа тея 20 кила просто ги смазах с тренировки главно. Вярно е и доста стриктна диета, ама се смазвах да тренирам. Започвах сутринта в 5.30ч > Тичах по 1ч, после скачах на въже, правех коремни преси (безброй много) и после хоп на училище. Там правех кофички и стягане на дупето на стола (доста смешно упражнение но си има ефект) Прибирах се от училище пеша - изчислено в км - 15, което ми отнемаше два часа и половина бърза стъпка (в последствие започнах да ходя с колело и да се връщам с колело но това беше около 2 седмици само). Вкъщи на релакса и малко учене. И с майчето правехме по още 25 мин упражнения, по една програма, която бях свалила от нета. Пак почивка. Малко фитнес в съседното селце и връщане на бегом (около 5 - 6км, там не съм ги засичала с точност). И след всичките тея неща спиш като къпан. От всичките тея тренировки в неделя правехме 25 мин упр с мама и толкова, бях си го заделила като релакс ден. Това 4 месеца. Бях станала маниак на тема спорт, да видите как крещях на майка ми като тренирахме заедно "Айде бе жена стегни се, напъни се малко, не знам как си ме раждала!!!" или "Стегниииии коремаааа веднага или почваме от начало" Не веднъж сме стигали до скандали :lol: . Но като се мина немина първия месец ударни тренировки, ми стана много готино, защото резултатите бяха като лавина, все едно бях свалила 30 кила за един ден, сякаш единия ден съм била 100кг и всички дрехи са ми стягали а на следващия - 50 и всичко ми висеше. Ей тва амбицира най-много.
Може би трябва да допълня и факта, че всичко това се случи в Италия. Сеега се преместих в България (преди 2 год) и си качих почти всичко. Но това е защото съм станала ужасна и не съм влизала в залата и 1 ден. Но сега смятам да променя нещата и съм си взела карта за йога, тае бо и шейпинг. Изтеглила съм си много яка денс гимнастика, а сега имам и куче, което е най чудесната компания за крос. Е започвам да мачкам килограмите. Сега първо съм решила да съчетая с Дюкан, ама ще видим как ще върви, дали ще имам сила за спорт, ако не си почвам моята измислена диета, от която обаче съм мн доволна и гладна не съм седяла.
Ииии най-накрая ми се ще да кажа на всички жени които искат ударно отслабване за 2 месеца: Няма да стане! И нищо да не ядете и да си бъркате в гърлото не става! Просто се вземета в ръце и направете нещо наистина хубаво за тялото и за здравето си - СПОРТ! Стига сте се чудили с коя диета да го направите, защото това е най мързеливия начин и резултатите издухват като дим за 3, 4, 5, 6 месеца максимум. Размърдайте се малко и ще видите колко приятно ще се почувствате на 3-тия път като станете и започнете да тичате! Няма такова нещо като липса на време! Има липса на желание! Аз в момента докато готвя за приятеля си клякам (е да смешно е, ама пък след 2 3 месеца аз ще се смея), слизам пеша по стъбите, на горе катои се качвам ги скачам с два крака. Пък и едва ли не можете да отделите по 15 минути сутрин за няколко коремни преси, по 25 мин следобед или в обедната почивка за малка тренировка. Не е нужно да е чак толкова натоварващ деня, колкото беше моя. И сега 100про ще кажете "е да ама ся си дебела, къв е смисъла" Еми да де бела съм, щото съм особено глупава и 2 години се тъпках като диво прасе. Буквално! Ядях постоянно и всичко - Мак Доналдс и КФС ми бяха най-добрите приятели, Хепи ми беше втория дом а Селена и Годзила работеха за мен. И резултата е... изхарчила съм хиляди левове за пумиля и 27 кила отгоре. Е мисля да сложа край вече. Така, че ето ме пак в клуба на свалящите килограми!

SummerBaby=)
22nd December 2008, 13:31
Евала пипилотке, супер много ме израдва поста ти :2043:

С такова ниво на осъзнаване на нещата свалянето на килограмите за теб е само въпрос на време. Когато човек разбере, че наистина доброто нещо за него е спортът и качествената храна и си вкара живота в релси вече си е направил най-голямата услуга, а свалените килограми са само следствие, най-важното е, че си по-здрав и по-щастлив :1231:

Успех :2035:

PollSan
22nd December 2008, 14:14
Пипилота, така е, на твоето мнение съм, ама хората като са си изградили вредните навици вече-да не мърдат ат вкъщи, после ходи ги ритай да тичат :lol: мързела е краста, всички ги мързи и гледат по-лесното, аз и спортисти съм виждала, дето стават после на нищо, пак от мързел :lol: и мен си ме мързи и аз съм му отпускала края ама като помисля какво е важно за мен, какво ми помага да постигна целите си, веднага вкарвам някакво движение, не само диета, и после иди ми дойди ми ..спря за малко и все едно ншщо- е има ли смисъл? :D

Engel
23rd December 2008, 11:48
но да не забравяме, че повече храна не значи по-добро прекарване..
Дори да има някакви прегрешения - голяма работа. Стига да не казваме "карай да върви, нали са празници, ще си хапна сега, след това ще свалям" на всеки 15минути, а да си угаждаме, но с мярка и винаги да се питаме "Наистина ли ми се яде това?" "Трябва ли да го изям цялото или вече се наситих на вкуса му?" "Гладна ли съм или просто ми изглежда/ухае вкусно?" и тн...

Не ме разбирайте погрешно, не ви се карам, не ви поучавам, нищо подобно.Вярвам, че можете да постигнете целите си и че никакви празници няма да ви попречат.
Успех и умната :2020:
Подкрепям те на 100%. Аз също си спазвам режима, но примерно майка беше направила кекс за рожденния си ден.. е защо да не си взема 1 парче кекс и да му се наслада. Взех си и това е.. ям си плодовете в количества, ядки и салати при всеки удобен момент :1231: Изхвърлих кантара, че само се тормоза по този начин и се опитвам да се справя с няколко излишни килограма, но се радвам и на живота, защото докато мислим за бъдещето пропускаме настоящето. Успех на всички по-празниците, надявам се да намерите и да поддържате баланса между опитването на нещо и натъпкването с него. Радвайте се на приятелите си, на роднините си .. дори и на коледната украса по улиците! Бъдете щастливи, пазарувайте, виждайте се с хора и недейте да помните таз годишните празници, като празниците на който ядох най-много, а като един прекрасен начин за прекарване на хубави моменти с хората, който ви карат да се усмихвате :2043: :santa:

katya_den
23rd December 2008, 12:58
Здравейте, момичета!
Добре дошла на pipilotka! :wellcome:
По отнощение на започващите празници аз също поддържам мненията на SummerBaby=) и Engel. Например Бъдни вечер - ядат се изключително храни, които набъбват - боб, сарми с ориз. А на всичко отгоре всеки трябва да опита от всичко, което е сервирано на масата. А храните трябва да са минимум седем. Но едно е опитване, друго натъпкване (последното аз допреди два-три месеца го правех системно). :oops:
Тази сутрин се претеглих и... още половин килце долу. Мерките ми също са надолу със средно 2 сантиметра. Е, кажете ми, как човек да няма стимул и да не продължи с разумното хранене, въпреки лакомствата, които ще се сервират.
Желая на всички весело изкарване на коледните празници!

TedyK
24th December 2008, 11:07
хайде и аз да се разпиша.
прочетох последните няколко мнения и много ме насърчавате с постивенията си. аз до август ще смъквам килограми, че не искам да съм дебела булка с бузи :lol:
весели празници на всички.

pogo
24th December 2008, 12:12
Весели празници на всички! Здраве, любов, щастие и много сбъднати мечти в Коледната нощ!

Engel
24th December 2008, 12:15
Весели празници на всички! Здраве, любов, щастие и много сбъднати мечти в Коледната нощ!
И довечера от всичко по-малко и повече положителни емоции :2024: :santa:

monita_g
24th December 2008, 13:28
Последните постове са много на място казани ... макар, като че ли SummerBaby=) да ме нарежда тънко, тънко... няма нищо, като се пише и като не се контактува очи в очи, често хората остават недоразбрани :( не се сърдя....

Искам на всички да пожелая да бъдат завладяни от коледната магия, да бъдем по-добри, по-смирени и щастието и усмивките да са винаги в душите ни... Весели и здравословни празници!!! :)

Прегръщам ви!!

goldish
24th December 2008, 16:08
Момичета, весело посрещане на Коледа!!!
Да сте живи, здрави и много щастливи!
Нека мечтите ни станат реалност в един по-касив и по-одухотворен свят, като положителната промяна да дойде още сега.
Нека вземем живота си в наши ръце и го направляваме към по-светло бъдеще.
И нали знете, че мечтите се сбъдват :D :D :D :D :D

SummerBaby=)
24th December 2008, 20:47
monita_g, нямаше нищо лично към теб, постът ти беше повод просто да посъветвам всички да са по-разумни. Не се сърди миличка :2020:

Весели празници на всички сладурани :2024:

ioni
25th December 2008, 11:08
Честита Коледа на всички отслабващи. :D Да сте живи и здрави, много здраве, щастие, късмет и любов. И да постигнете това, което желаете. Весело посрещане на Новата година. :D

marie_claire
25th December 2008, 16:29
Честито рождество христово на всички! Пожелавам ви здраве, щастие и силна воля за здравословно хапване по празниците! :lol: Не съм писала няколко дни, т.к. нямах достъп до интернет. Мога да се похваля, че издържах 5 дни на плодовия режим и резултатът е 3 кг надолу. Снощи наруших режима- хапнах питка, чушки с боб и шоколадови сладки. Днес, обаче продължавам да си хапвам плодове и се надявам да изкарам поне още 2-3 дни. Поздрави на всички отслабващи!

TedyK
25th December 2008, 16:31
момичета, внимавайте с деликатесите по масите :lol:

Engel
26th December 2008, 11:14
Ох аз снощи направих първи тур емоционално тъпкане. Дано не се повтаря през тази година.. само да имам търпението другите да изядат тиквеника и баклавата преди да съм ги нападнала - всичко ще е идеално :1231: И аз минавам от днес на по-лек режим да се разтовара малко.. искам да посрещна новата година в готина рокля и да се чувствам супер, а не като сварен кренвирш с обвивката :lol:
marie_claire: ЕВАЛА! По-лесно е да не ядеш от нищо от колкото да опитваш по-малкооо /което никога не е малко/.
УСПЕХ на всички!!! Весели празници! :girl_kiss2: :girl_kiss2: :girl_kiss2:

monita_g
26th December 2008, 11:45
Честита Коледа!!! Нека бъдем здравички, хубавки и да не се предаваме пред трудностите, които срещаме по пътя си!!! Нека бъдем ентусиазирани и одухотворени!!!

Прегръщам ви силно и до скоро!!!!

monita_g
26th December 2008, 11:52
monita_g, нямаше нищо лично към теб, постът ти беше повод просто да посъветвам всички да са по-разумни. Не се сърди миличка :2020:

Весели празници на всички сладурани :2024:

Не се сърдя :) ясно ми, че понякога стават недоразумения... а и нещо май издребнях :)

TedyK
26th December 2008, 12:52
кантарчето нещо се ошашави след като се притеглих днес. еееее два дни ядене извън релсите, вече отново си връщам режима.

ioni
26th December 2008, 21:31
Празници или не аз започвам диета. Писна ми да се тъпча (буквално) с разни боклуци. Днес се храних горе-долу прилично, като изключим това, че пих малко вода и хляба ми е в повече. Утре ще съм по-добре.

закуска - мюсли с прясно мляко, банан

обяд - печено свинско месо (не тлъсто), зеле на фурна, сирене, 2 филии хляб (ръжен, диетичен някакъв)

следобедна закуска - портокал

вечеря - варено яйце, 2 настъргани моркова, сирене, филия хляб

вода - не повече от литър (срам и позор), фреш от портокал и грейпфрут

ioni
26th December 2008, 21:59
Прочетох, че и фреша не е подходящ. Още едно нещо, което да променя в менюто си.

Honeyed
27th December 2008, 09:13
Присъединявам се към вас , за да не си пиша самичка , като лудите в моята тема :) .
Доста прекалих на Бъдни Вечер , през ноща се почувствах зле и сутринта на Коледа взех решение да съм си на диета .
Трети ден пренебрегвам всякакви тиквеници , шоколади и вкусните творения на майка ми . :cool:
Кой може да се похвали , че на Коледа е свалил едно кило . :lol:

Напоследък готвя в "пликове за печене" .
Зеленчуците стават превъзходни , готви се без мазнина ...
Слагам си едно бутче в плика , някакви зеленчуци - броколи , моркови / те стават най - вкусни / истинска фантазия .

Не се учудвайте на количествата , килограмите са ми доста в повече от на останалите и за момента се движа около 1600 - 1700 калории .
Свалям с прилично темпо .
Спортувам всеки ден / 30 мин кардио / на кроса или на велоергометъра и нямам търпение да започна и нещо друго .

Закуската днес
гъбки 250 гр , зеле 200 гр / отново в плик / поръсени с кашкавал 42 гр
кисело мляко 160 гр / айрян /

Отивам на кафенце с приятелки и по късно смятам да посетя фитнеса , за една качествена тренировка .

monita_g
27th December 2008, 12:03
Здравейте :) и аз искам да споделя, че за сега се държа доста прилично, а и все пак внимавам след постите, да не прекалявам със захранването с месце... На Бъдни вечер беше нормално хапване, на Коледа също не прекалих - гледам да хапвам по един път на ден - както обикновено де :) - вчера беше малко по-страшно, но ... все пак не се чувствам като плондер, което е доста добре... :) Така, че съм доволна от себе си ...

Дерзайте и вие млади дами :) До скоро :)

Честито на именниците ( в това число и на себе си честитя :) ) !!!!

TedyK
27th December 2008, 12:11
Прочетох, че и фреша не е подходящ. Още едно нещо, което да променя в менюто си.

Какво значи не е подходящ? Ако говорим за прясно изцеден грейпфрут на соковарката до 14ч с подходящото дневно меню си е точно на мястото. При теб гледам, че го пиеш преди лягане и за това може би реши колко е неподходящ.

ioni
27th December 2008, 12:13
Не съм го пила преди лягане, към 13:00 часа беше, просто го написах последен. А иначе се разрових в другите теми и прочетох, че е много по-подходящо да изядеш плода. Нещо за усвояването на фруктозата и захарозата беше. Абе мога и без фреш. ;)

TedyK
27th December 2008, 12:16
хапвай плода по възможност цял. особенно преди тренировка си е добър, бърз въглехидрат.

KiKiiRiki
27th December 2008, 23:07
Весела Коледа скъпи отслабващи дами. Прочетох доста от написаното и ми се доиска и аз да се регистрирам в този сайт,няма да ми е излишно явно. Чета и препрочитам как всяка една от нас се мъчи само и само да изглежда добре и да добие самочувствието което иска всяка жена.Не знам защо всичко опира до тялото,до това как изглеждаш...Е да не може да се зареже човек,но мъжете...........кой мъж ще загледа пълничката мадама стояща в кафето пред стройната мацка с убйствените крака и големите гърди?Оффффф живот като се каже,мъжка направия,не че всички мъже са еднакви.Моя проблем е не по - различен от споменатите.Именно за бала а и след него потдържах 48-53 килограма,нито грам повече.Внезапно станах 61, после 65 не знам сега колко съм и не искам даже да знам. Свалих за 20 дни 8 килограма с "протеиновата диета" , но скъпи дами.....здравето ми си замина буквално с нея.Настъпиха сериозно хормонални нарушения,цикъла ми спря , а нивото на женския хормон беше почти изчезнало.Започна се с лекарите и разните му медикаменти сред , които и противозачатъчните . Качих килограмите си двойно на това което свалих "ефекта йо-йо" и сега се чувствам ужасно зле и неконфортно.Не знам вече мисля да опитам с плодове , понеже много ги обичам и спорт.Преди тренирах художествена гимнастика , а сега корема ми прече да се наведа,ужасно подтисната съм,но това не ми помага да отслабна.Мисля да следя този форум,мисля , че ще се справя сред вас.Наистина има страшно много амбиции и желания сред много от вас. Целувки на всички . :girl_in_love: :girl_in_love: :girl_in_love:

katya_den
28th December 2008, 10:17
Честита Коледа на всички! Нека да си пожелаем здраве и вдъхновение, да обичаме и да създаваме, да искаме и да постигаме повече!!! Желая късмет на всички!!! :santa:
Добре дошла, KiKiiRiki! :wellcome: Разбира се, че ще се справиш! Щом други са успяли, значи ще успееш и ти! Желая ти успех!
А Engel е невероятно права - По-лесно е да не ядеш от нищо от колкото да опитваш по-малкооо /което никога не е малко/.
Точно така се получи при мен - бях решила само две сърмички, а хапнах... към 10 :oops: . Кълнях се във всичките светии, че от тиквеника и баклавата ще хапна само, ама само по една хапка. Да, ама не. Хайде, за другите прегрешения няма да говоря. Втори ден ще съм на плодове до обяд и на кисело мляко и обезмаслена извара след обяд и вечер. На този режим смятам да изкарам общо 4 дни, не повече, просто за разтоварване, та дано да пооправя пораженията. А пораженията са 1 кг. нагоре. :oops:

TedyK
28th December 2008, 12:47
KiKiiRikiдобре дошла при нас. Мисля всички сме с подобни истории за това сме се събрали. Аз поне от към шоколад и хляб устоях, обаче нещата без фитнеса няма да се променят. хайде шесели празници и след нова година ще се теглим на кантара

ioni
28th December 2008, 12:54
:wellcome: KiKiiRiki :D Имаш моята подкрепа, а предполагам и на всички останали. Ако имаш въпроси, нужда от стимул или нещо друго - споделяй. Това е темата. [/b] :D

goldish
28th December 2008, 14:17
Момичета, мили и сладки!!!!!!!
Само ако знаете какво ядене му удрям напоследък :oops:
Ама мисля, че темичката ни от 5.01.2009 ще е по-пълна отвсякога :twisted:
Само да се опазим до тогава да можем да вървим, а не да се търкаляме :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

pogo
28th December 2008, 15:07
Ох и аз ще имам доста поражения за оправяне след празниците. Успокоява ме само това, че "пресните" килца лесно ги свалям. Четири дена на дивана пред телевизора+хапване от всичко по малко+месечен цикъл= +4 кг :oops: Язък за 4 месеца режим :(
Но няма да се предаваме. Нова Година - нов късмет както се казва (в моя случай нова диета :wink:

Успех в борбата с вкусотиите на всички!

TedyK
28th December 2008, 17:38
хахахаpogo ще ти променя малко пожеланията за ножата диета. мен леко ми омръзна да съм все на диета. за това ще кажа
Нова година - нови по МАЛКИ килца

marie_claire
28th December 2008, 18:34
:wellcome: за KikiiRiki. Пожелавам ти скоро да постигнеш желаните килограми. С постоянство всичко се постига.
Аз понаруших моята плодова диета. Освен плодове си хапвам и по малко ядки. За днес менюто ми беше 1 банан и около 50 гр. сурови бадеми- обожавам ги. За вечеря мисля да хапна нар.
Утре сутрин ще се измеря за последно, защото вдругиден заминавам за двуседмична почивка. В ужас съм защото там, където отивам се очаква храната да бъде вкусна и в изобилие. Дано да имам волята да се храня ако не диетично, то поне умерено. Няма да имам и кантарче, но всъщност дрехите са най- точният кантар. В момента съм 54 кг, ще видим колко ще се върна.

monita_g
28th December 2008, 19:27
Мили девойки... здравейте ... мале колко постове имаааа. :) и то въобще не са за темичката :lol: няма нищо с нашите камъни по нашата глава... Все пак аз да отбележе, че пазя фронта все още... и най-вече ме спасява факта, че постоянно гледам да излеза навън и да правя разходки, обиколки... Така че единствения съвет, който мога да дам е - ИЗЛИЗАЙТЕ НАВЪН.... ей!!! Срещайте се с хубави хора... Хайде успех :) Прегръщам ви!!!

А на новите казвам - ДОБРЕ ДОШЛИ !!!!!!!!!!! :) :) :) :2020: :good_luck:

KiKiiRiki
28th December 2008, 20:36
Добър вечер скъпи дами.Преди около час бях изпаднала в истерия,очудваща дори самата мен. Започнах да плача с глас,защото се претеглих на един кантар,който каза , "Да кикии ужасно дебела си - катма " 67 килограма.Плаках като малко дете и реших да започна отново "протеиновата диета на д-п Пиер Дюкан "Как да отслабнем за вина". Знам , че имах проблеми от нея, но сега мисля да я спазвам пиейки противозачатъчни , така че да ми регулират нивото на хормоните и дай Боже да не се появи отново стария проблем.Толкова съм отчаяна, че обмислях дори варианти дали да не стана болемичка или знам ли и аз! Не знам как ще се справя.

goldish
28th December 2008, 21:25
KiKiiRiki,
редлагам ти ниско въглехидратната диета. Не харесвам Дюкан заради пълното изключване на плодовете. При НВД те са ограничени, но не са напълно изключени. А иначе килограмите се свалят, няма страшно!!!

KiKiiRiki
28th December 2008, 21:28
goldish какво точно съдържа тази диета?

mitoman
28th December 2008, 21:50
Добър вечер скъпи дами.Преди около час бях изпаднала в истерия,очудваща дори самата мен. Започнах да плача с глас,защото се претеглих на един кантар,който каза , "Да кикии ужасно дебела си - катма " 67 килограма.Плаках като малко дете и реших да започна отново "протеиновата диета на д-п Пиер Дюкан "Как да отслабнем за вина". Знам , че имах проблеми от нея, но сега мисля да я спазвам пиейки противозачатъчни , така че да ми регулират нивото на хормоните и дай Боже да не се появи отново стария проблем.Толкова съм отчаяна, че обмислях дори варианти дали да не стана болемичка или знам ли и аз! Не знам как ще се справя.

[9:36:52 PM] *** каза: па 67 за жена...зависи и колко висока е си е екстра
[9:36:58 PM] *** каза: че га клата

Engel
29th December 2008, 10:49
Добър вечер скъпи дами.Преди около час бях изпаднала в истерия,очудваща дори самата мен. Започнах да плача с глас,защото се претеглих на един кантар,който каза , "Да кикии ужасно дебела си - катма " 67 килограма.Плаках като малко дете и реших да започна отново "протеиновата диета на д-п Пиер Дюкан "Как да отслабнем за вина". Знам , че имах проблеми от нея, но сега мисля да я спазвам пиейки противозачатъчни , така че да ми регулират нивото на хормоните и дай Боже да не се появи отново стария проблем.Толкова съм отчаяна, че обмислях дори варианти дали да не стана болемичка или знам ли и аз! Не знам как ще се справя.
Здравей Кики :1231: Няма да се плашиш и аз съм 67кг. и си изхвърлих кантара, по-добре да не го гледам. Аз ти предлагам или да последваш съвета на goldish, или да започнеш разделно хранене. И помни, че ако си стриктна резултатите при теб ще дойдат по-бързо, защото тези килограми са ти от скоро качени. Не се срамувай да се оплакваш във форума. Живота е за това да си правим кефа, а самият кеф не мисля, че е в яденето и съм сигурна, че почти всички тук ще го потвърдат. Има много по-интересни неща, забавни, имаш си приятели, роднини, мисли за тях повече.. как да ги зарадваш и всичко ще ти се върне. Недей да ставаш озлобена от някакви диети с който се гладува, гледай на нещата с розови очила :pinkglasses: Много често това помага :2043: Мисли си, че след месец спазване на режима ще се чувстваш много по-добре, много "по- в кожата си" и невероятно щастлива. Успех мила! Подкрепяме те!!! :pinkglasses:

Liana
29th December 2008, 14:55
Мили момичета, не се ядосвайте, не трябва прегрешенията с храната или някое кило отгоре да помрачат празниците. Всички сме сгафили, някои мъничко, други много- като мен. Но остана още малко и се стягаме. Нова година, нови усилия.
:D А на вас желая невероятно изкарване и много приятни мигове.

UnknownGirl
29th December 2008, 15:51
Здравейте :)

Отдавна не съм писала, но чета форумчето. Присъединявам се към тази темичка, защото последните няколко месеца трупнах някакви килца и сега съм решила да ги махна с диетка :))

Поздрави на всички тук! :girl_kiss2:

ioni
29th December 2008, 17:23
:wellcome: UnknownGirl :D Тук ще намериш нужната подкрепа, съвети и помощ. :D Усещам как темичката ще се препълни след няколко дни. Аз вече от няколко дни съм на режим, вчера прецаках малко нещата, но не се отказвам. Старая се да ям и повече плодове. Успех на другите и чакаме скоро менюта ;)

ioni
29th December 2008, 22:03
Най-после едно хубаво меню да напиша и аз :D Днес бях много примерна и сега съм малко гладна, тъй като пропуснах вечерята. Утре ще наваксам, но на закуска ;)

закуска - мюсли с прясно мляко, банан

междинно - портокал

обяд - 2 сандвича от диетичен хляб, сирене, кашкавал, 2 кюфтета (малко са не на място, ама карай)

следобедна закуска - ябълка

вода - около литър :oops:

движение - 1,5 часа волейбол ;)

Engel
30th December 2008, 09:55
Ето ме и мееееен :1231:
1. Банан, 70гр. бадеми.
2. Ябълка
3. 5-6 сухара и малко "натурален" сок
4. Леща 1 купичка

Не е кой знае какво, търпи доста коментари, но все пак се записах :lol:
Успех на всички останали! :good_luck:

Engel
31st December 2008, 09:30
Весело прекарване на Нова Година момичета :1231: :1229: :music_band: :dirty_dance: :2039: :2024:

ioni
31st December 2008, 11:20
Весело посрещане на 2009-та година. Да си изкарате супер. :D :D :D

goldish
1st January 2009, 15:45
Честита Нова 2009 година!!! :ded_christmas: :1257:

hatred
1st January 2009, 18:24
Честита нова година и от мен :)

Пожелавам на всички да е още по - хубава от предишната, повече успехи, повече здраве и щастие. И най - важното: нека имаме повече самочувствие и успяваме по - често да постъпваме правилно ( включително и с храната ).

А сега моят празничен обзор по хранителните въпроси :) Тежа толкова, колкото и преди Коледа. Бях съвсем умерена, никакви сладкиши, баници, питки, газирани и т.н. Единственото, с което се глезех, бяха повече плодчета.

Май днес на обед беше най обилното ми хранене за последните две седмици - състоеше се от 200 гр. бяла риба на скара и зелена салата :twisted:

Доволна съм от себе си.

Споделете как бяха празниците при вас.

А да, малко офф - от тази година спирам да пиша в отровно зелено, писна ми :)

KiKiiRiki
2nd January 2009, 16:06
Честита Нова Година скъпи дани. :2013: :2013: :2013: :2013: Пожелавам на всички много здраве,защото е най-важното , много щастие , защото без него не може и да сме слаби разбира се. Ако не става с диетите и нямаме толкова воля, то поне повече секс:roll: :roll: Радвам се,че една подобна тема събра толкова много жени на едно място.

aniK
2nd January 2009, 22:06
hatred, забелязах аз промяната в цвета :2003:
От няколко години насам за мен празниците не са свързани с преяждане и освиняване. Мразя да си нарушавам навиците и режимите :1246: Позволих си мако тиква по бъдни вечер, която обаче изчоплих от един тиквеник и явно беше със захар :oops:
Днес обаче сестра ми имаше рожден ден, купих и торта, облизах ножа, с който я нарязах и се оказа страхотна - прясна, сочна, лека... Чопнах си 2-3 пъти с вилицата :oops: Все пак не съм привърженик на крайните неща, а от 3 години НВД имам само 2-3 такива чопвания :? (оправдавам се :oops: )
Много свинско месо ме заобикаля напоследък и не се чувствам добре - на кг не съм мръднала, не съм спряла да тренирам, но пак се притеснявам... :?

UnknownGirl
2nd January 2009, 22:32
Честита нова година и от мен :1225: Да е една от най-хубавите ви години, изпълнена с всичко, което носи усмивки и радост! :2020:

Аз от понеделник съм на дюканския режим и то семейно :)) Тренирам си редовно, отскоро започнах и пилатес да правя :2006:
А както каза KiKiiRiki, и това :1210: си е важно, май ще го включа в тренировките :oops: :2048:

Miss_Murderer
3rd January 2009, 10:19
Здравейте, мили момичета и момчета! Аз нямам намерение засега да отслабвам, тъй като се възстановявам от хран. разтройство(анорексия) и целта ми е по- скоро да кача бавно и постепенно няколко кг, които надявам се да разпределя равномерно по тялото си, за да бъде красиво оформено и здраво. Реших тук да пиша дневните си менюа и т.н. и много разчитам на вашата подкрепа, съвети, критики и т.н. Ще ви бъда много благодарна!

white_snake
3rd January 2009, 11:57
:arrow: :

Miss_Murderer
3rd January 2009, 12:31
Ето какво хапнах вчера:
закуска: 1 банан+ 2 бисквити(направени на пюре), чай с 1 лъжичка мед
обяд: супа от фасул и зеленчуци, 1 филия пълнозърнест хляб
следобяд: 1 ябълка, 2 сливи(пак на пюре)
вечеря: около 100-120 гр. извара със зеленчуци- печена чушка, моркови и кис. краставици, 1 дюля
Течности- някъде към 1 л.-витамини, вода и чай
Очаквам коментари, критики и съветчета! Поздрави и успешен ден!

goldish
3rd January 2009, 17:53
От понеделник съм на класически НВД. Да видим как ще се справим с качените килца по празниците.
Miss_Murderer, предполагам, че живееш с други хора. Ами храни се с тях. Те могат да са ти ориентир за количествата, а и е мн по-приятно да се храниш в група. Иначе според мен ти е ок храната.

monita_g
3rd January 2009, 19:51
Честита Нова 2009 година на всички... желая много здраве, за да постигате всичко, за което мечтаете...много щастие, късмет и успехи, за да вървите по начертания за вас път.... И да бъдете всички много обичани и вие самите да обичате....останете си винаги самите себе си и много истински :) Прегръщам ви!!!!!!!!!!!

Miss_Murderer
4th January 2009, 11:24
Здравейте! Вчера менюто ми май беше малко еднообразно, попрекалих с въглехидратите, сега ще се отчета, пък вие ще кажете. Ето:
закуска: 1 банан, 2 бисквити, чай с мед
обяд: 2 варени геврека, лютеница
следобяд: 1 ябълка, 2 сливи
вечеря: 1 геврек, 100 гр. пилешка пържола, лютеница
Течностите ги докарах някъде около литър, днес ще се постарая повече. Това е засега. Очаквам коментари! :)

Engel
4th January 2009, 11:44
Miss_Murderer: Аз не съм запозната с качването на килограми, но поне знам със сигурност, че трябва да се яде в едни и същи часове на денонощието, ако не го знаеш, да се поправиш :1231: Какви са ти целите като килограми? Или просто искаш да се организираш като хранене? Успех ти пожелавам и много радости.

Аз днес ще се претегля по някое време да видим какво е положението, но вече на друг кантар, а по-късно ще отида да си купа нов лично мой. Надявам се само, цифрата на кантара да не започва със 7*, че лошооооо :roll:
За вчера храненето ми се състоеше от плодове, ядки, зелена салата с кротони и млечни, малко шоколадче :oops: /признавам си без бой/. Лека полека почнах да се вкарвам в правия път, днес стартирам с чаша мляко с нескафе, да видим до къде ще я докараме :1231:
Пожелавам лек и отслабващ ден на всички мацки :1231: Очаквам вашите писаници :lol:

Miss_Murderer
4th January 2009, 12:29
Определено се старая да хапвам в едни и същи часове, по 4 пъти на ден. Почти винаги се получава, освен ако няма някакви непредвидени ситуации, но това е мнофо рядко. Все още ме е малко страх от количествата и състава на храната, но вече започнах да го преодолявам. Дано само това бясно покачване скоро да отшуми и ще съм много по- спокойна.

ioni
4th January 2009, 13:44
Първо Честита Нова Година на всички. Да сме живи и здрави, само хубави неща да ни се случват. :D

Miss_Murderer добре дошла. Имаш моята подкрепа. :D

Аз се притеснявах, че ще кача по празниците, а то стана обратното. Така е - много танци, малко (почти никакво) ядене. Абе направо съм си за бой. Обещавам да се поправя. :oops: Успех на всички останали.

Engel
4th January 2009, 14:29
А момичета и аз да се похваля изобщо не съм мръднала стоя си на същите килограми след всичките празници и лакомства, не е за вярване направо :1231: :2036: :pinkglasses: И като се има в предвид, че днес ми е първи ден от цикъла, даже ме навява мисълта, че може и да съм свалила 1-2 килца и аз от танци като ioni :1259: Поздрави на всички!
Менюто ми започна днес с:
1. Мандаринка
2. Консерва риба тон + печени чушки
3. 250-300гр. варени картофи запечени с малко шунка и кашкавал :roll:
4. Приготвила съм си 1 кисело мляко 2% с 3 лъжици овесени ядки + 1 банан нарязан вътре за вечеря.

Извод: Можеше и по-добре, но ме устроива :1231: :good_luck:

hatred
4th January 2009, 22:28
Miss_Murderer, хапвай спокойно от храните, които обичаш в умерени количества. Доколкото виждам, умееш да контролираш обема храна, не прекаляваш количествено - това е отлично :)

Аз си купих някакъв уред за готвене на пара - много съм доволна, зеленчуците и рибата стават превъзходни за нула време :)

Engel
4th January 2009, 22:37
hatred: Какъв уред? Цена? Марка? Снимки? да не би да е този? http://www.topshop.bg/kuhnia_steam_gurme-18488-13271-pc.html :2045: :1231:

hatred
4th January 2009, 22:45
Engel, ето това (http://www.consumer.philips.com/consumer/bg/bg/consumer/cc/_productid_HD9120_55_BG_CONSUMER/HD9120) е съоръжението, на Philips e, купих го от Техномаркет за 99 лв.

Изключително функционален и удобен уред е, могат да се приготвят всевъзможни неща - зеленчуци и плодове на пара, ориз( пробвах кафяв, стана превъзходен ), супички, месо, риба, яйца. Рибата стана много крехка и вкусна, не се разпада както ако се вари. Предполагам, че и крехкото месо ще е вкусно.

А иначе вече съм пробвала грах, тиквички, моркови, броколи, зелен фасул, моркови, червено цвекло и тиква на пара - всичко е съвсем различно от варените еквиваленти. Струваше си инвестицията, а и казват, че е много по - ефективно от енергийна гледна точка.

Engel
4th January 2009, 23:06
Ще си купя и аз при първа възможност :wink: Супер е!!!

Miss_Murderer
5th January 2009, 11:59
Здравейте! Ето и отчета ми за вчера:
закуска:попара(4 сухара, чай, мляко, 1 ч.л. мед)
обяд: зеленчукова крем супа, 1 геврек
следобяд: 200 гр. кисело мляко, 1 ябълка
вечеря: 1 геврек, лютеница, 1 голяма дюля
Е, как ви се струва? Днес отново реших да се премеря и се оказа че за два дни съм качила общо 1,5 кг. Наистина съм адски притеснена- вярно е, че имам и отоци(организмът ми все още много трудно преработва белтъка), но все пак е твърде много. Според мен е невъзможно тези килограми да са следствие само от храната- едва ли е чак толкова много и едва ли това са качени мазнини. Моля ви, давайте съвети!

KiKiiRiki
5th January 2009, 19:18
Здравейте отново дами. UnknownGirl няма да сбъркаш с тази диета.само дано няма проблеми с нея.Аз съм вече 3-ти ден и съм супер.Отслабва се от рас мамичката му и диетата много е ефикасна.Подобни диети в които се включва всичко не ми се вярва да действат.Хлябове,банани все калорични неща.Не знам аз друга диета през живота си не съм пазила освен тази и искам да кажа само Wowwww. Успех на всички с която и да е диета.

Any
5th January 2009, 21:40
Здравейте и от мен и честита Нова Година на всички с най - хубави пожелания и дано мечтите ви се сбъднат.
Да си кажа и аз по празниците съм качила 1.5кг и сега започвам стриктно да си спазвам Зоната, за да ги смъкна та може и още 2-3 отгоре няма да са ми зле. Това ми е целта за сега - бавна и славна.
harted, честито за уреда, изглежда супер, само да питам и не се сърди ако ти се стори глупав въпроса - как се прави супа (понеже уреда е на пара) и има ли някакви специални рецепти понеже и аз бих искала да си купя подобно нещо :)

поздрави вечер

hatred
5th January 2009, 21:49
harted, честито за уреда, изглежда супер, само да питам и не се сърди ако ти се стори глупав въпроса - как се прави супа (понеже уреда е на пара) и има ли някакви специални рецепти понеже и аз бих искала да си купя подобно нещо :)

поздрави вечер

Знам ли, все още не съм правила супа :) Има някакво специално съдче и в упътването е споменато, че рецептите са на сайта на Philips. Не съм ги чела ...

Успех със Зоната ! Винаги много съм се възхищавала на хората, които я спазват, това ми се струва най - здравословният и балансиран хранителен режим. И мнението не е само мое, разговаряла съм по въпроса и с доста роднини и познати, които са медици.

Any
5th January 2009, 21:54
Много благодаря, опитвам се да я спазвам стриктно винаги когато мога, а през останалото време да се храня по основните принципи които съм понаучила.
Успех със супата, да споделиш после резултати :)

Engel
5th January 2009, 22:43
Ето ме и мееен :1231:
1. Банан, Ябълка
2. 50гр. печен бадем
3. Банан
4. Чушки, маслини, парче кашкавал и малко бабек :1252:

Струва ми се малко и още съм гладна, но ще измисля нещо да хапна някакъв плод :1231: Успех дами!!! Дерзайте ! :2003:

UnknownGirl
5th January 2009, 22:59
Привет от мен :)

Да се запиша за днес :girl_in_love:
Първи ден на Дюкан, идеално издържан според мен. За съжаление само нямах възможност да хапвам по начесто, имах много работа. Иначе хапнах варено пиленце - бутче през деня и кълка за вечеря, сутринта си изядох триците, вместо сладко пих една малка кола лайт. Ама да не си хваля себе си, че е само първи ден :oops: Както не съм месарка.. :( :oops:
Успешна седмица ви пожелавам!

Engel
6th January 2009, 11:29
Добро утро дами :computer_coffee:
Пожелавам ви добър, весел и отслабващ ден! http://dietichno.hit.bg/images/smiley-face-coffee-cup1.jpg

UnknownGirl: Успех мила! Поздравления за първия ден, само така да се справяш до последно! И да не забравиш да се похвалиш :1231:[/code]

TedyK
6th January 2009, 13:11
хайде и аз да се разпиша. днес ще съм на див ориз и прясно изцедени сокове от
:arrow: морков, целина, кисела ябълка, спанак, краставица
:arrow: ще измисля някой плодов като грейпфрут
:arrow: и след това зелева салата с морков
нещо кожата ми много се развали и не знам дали е от месата наблъскани с хормони или плодовете и зеленчуците с нитрати. започвам по реда на изключването да видим до къде ще я докарам.

на вас уважаеми, отслабващи дами успех.

Miss_Murderer
6th January 2009, 13:47
Етои моето меню за вчера. После очаквам коментари и съвети, моля ви!
закуска: попара(сухари, чай, мляко, мед)
обяд: супа, 1 филия бонус, айрян
следобяд: 1 ябълка, млечен протеин
вечеря: 3 филии бонус, лютеница, 2 печени чушки, 1 морков, 1 ябълка
Май е малко, но днес ще се постарая повече. Очаквам вашите съвети! Лек ден!

TedyK
6th January 2009, 13:51
Miss_Murderer менютото базира ли се на някакво специално хране понеже лично аз виждам само хляб и въглехидрати.

Miss_Murderer
6th January 2009, 14:33
Miss_Murderer менютото базира ли се на някакво специално хране понеже лично аз виждам само хляб и въглехидрати.

не, не е нещо специално, както вече споменах в момента се лекувам от хранително разстройство и все още ми е адски трудно и съм много объркана по отношение на храната. затова и приемам всякакви коментари, критики и съвети.

aniK
6th January 2009, 15:14
Аз бих ти предложила да разнообразиш този хляб, сухар, геврек с повече месо, сирене, яйца, риба... по-полезни неща.
Няма ли как да си готвиш, за да не мажеш филии Бонус с лютеница.

Този Бонус появи лис е пак по магазините, нали бяха спрели да го продават ?!

TedyK
6th January 2009, 16:12
Miss_Murderer, qvno sum го пропуснала този момент. ще сложиш ли няколко постинга в които си обяснила какво ти е защото от тези храни които изброяваш по скоро стомаха ще ти се разтрои отново.
на колко си години и сама ли си приготвяш храните?

Miss_Murderer
6th January 2009, 16:35
Аз бих ти предложила да разнообразиш този хляб, сухар, геврек с повече месо, сирене, яйца, риба... по-полезни неща.
Няма ли как да си готвиш, за да не мажеш филии Бонус с лютеница.

Този Бонус появи лис е пак по магазините, нали бяха спрели да го продават ?!

о, вкъщи винаги има нещо готвено- майка ми определено не ме оставя без някаква манджа, супа и т.н. повярвай ми, старая се все да разнообразявам, да включвам нови неща, адски ми е трудно. още повече че стомахът ми все още е малко свит и много често след хранене изпитвам дискомфорт, тежест и т.н. пък и както вече споменах съм много объркана какво да ям, колко да ям и т.н. точно затова и се нуждая от вашите съвети и разчитам на помощта ви!

Engel
6th January 2009, 17:28
Ето ме и мен отново днес, тъй като немога да дам компетентен съвет на Miss_Murderer относно нейното хранене за напълняване и оправяне на хранителен режим, навици и т.н., ще си постна моето меню:
1. Мляко с нес кафе
2. Печено бутче + 1 банан
3. Кисело мляко 3.6% + 4 лъжици мюсли със стафиди
4. Сега смятам да хапна пилешко филе с нещо /после ще направя update/
5. По-късно съм на имен ден предполагам 1-2 чаши вино с някакво мезе. Ще се опитам да избегна ядките :1231:
Мисля, че продължавам да подобрявам менюто си от коледните празници. Надявам се към края на месеца да има и резултати. Успех дами и приятно прекарване на Именния ден. Много приятни емоции ви пожелавам :2054: :dirty_dance: :2035:

Any
6th January 2009, 20:57
Да се разпиша и аз за днес:
закуска: попара от филийка хляб + 40гр сирене, сок от 1 грейпфрут и малко нес кафе за събуждане :)
обяд: 2 бр печени кюфтета + салата снежанка
следобедна закуска: филйка + 40гр кашкавал
вечеря: морков, 40гр сирене, 2 парченца луканка и филийла хляб
и около 2л вода

това е от мен за днес а преди лягане ще хапна малко кисело мляко с 3 лешника :)

hatred
6th January 2009, 21:20
Miss_Murderer, уверена съм, че ти е много трудно.
Все пак се опитай да включиш повече белтъчини в менюто си - те ще ти помогнат да укрепнеш физически и ще стимулират имунитета ти. Вариантите са разнообразни - пробвай с варени яйца или извара - тя е изключително щадяща стомаха храна. Хапвай обезсолено сиренце, мляко.

Според мен е добре да се пазиш от гевреците и изделията от бяло брашно - те натоварват стомаха, възможно е да те боли от тях.

Варени картофки, домашно приготвени крем супички, пълнозърнести макарони, повече мед ... Консумирай и храни, богати на желязо - зеленолистни зеленчуци, стафиди, цвекло ...

Това мога да дам като съвет, изхождайки и от собствения си опит :)

goldish
6th January 2009, 22:59
Много отдавна не съм си писала менюто. Ето го:
2в1
2 пакета солети ( за сутрешна и следобедна закуска)
обяд: гювече
вечеря- пилешка пържола със кисели краставички и лютеница
и орехи за между другото
На мен това ми е главният проблем, като съм си вкъщи поцял ден. Просто постоянно нещо дъвча. Дайте ми някакъв съвет за леки закуски, pls. :lol:
Сетих се какво още исках да споделя :idea:
Значи направих си мляко с подсладител, кокосови стърготини и желатин и стана мн яко. За сега на вид само, защото чакам хубаво да желира, но иначе мисля че е доста офертно :wink:

UnknownGirl
6th January 2009, 23:10
Привет и от мен )

Engel, благодаря ти! Ще се похваля, разбира се, че как иначе, само да има какво :girl_dance:
Днес две пържолки, разделени на три хапвания през деня, за вечеря риба. Едно кисело мляко - половината за закуска с триците, другата половина за десерт, подсладено със степче :girl_in_love: Ще видим как ще е утре :cool:

Хубава вечер, момичета :2020:

aniK
7th January 2009, 00:22
Оплаквам се: пих уиски, ядох ядки и завърших с 2 банана :( Ще се застрелям, такова освинване не ми се е случвало от месеци.
Иначе goldish за междинни ям - преди обяд киви и ябълка, следобяд портокал и ябълка.

hatred
7th January 2009, 10:02
aniK, не звучи чак толкова трагично. :)

И аз предпочитам за междинни хранения плодове или по 5 - 6 сурови бадема ( старая се бадемите ми за деня общо да не са повече от 11 - 12 ).
Ако съм вкъщи ( което мнооого рядко се случва :) ) за междинно хапване използвам и белтък от варено яйце или кремче от извара с канела и малко стевия.

Опитът ми подсказва, че в междинните хранения е добре да се включва и някаква белтъчна субстанция :) Иначе не са засищащи и даже само отварят допълнително апетита ми :)

Engel
7th January 2009, 12:59
Добро утро отслабващи дами! Как сте ? Върват ли менютата или имаше прегрешения? Дано да няма :roll:
aniK: не е малко, ама не е и много. Направи 2 тренировки повече във фитнеса да се почувстваш по-добре, а си нареди менюто за утре перфектно :1231:
UnknownGirl: Браво за менюто! Предлагам ти по-добре да не бройш дните. Аз примерно знам, че съм почнала в началото на този месец веднага и ще се претегля към 15ти да видя дали има резултат и отново на 30ти /дай боже да няма излагания/.
Незнам момичета за вас, но аз така съм се надъхала този месец да "издухам" 3кг., че не е истина :1231: След като стрелката на кантара беше минала малко под това, което показваше преди празниците, супер много се мотивирах :2006:
Днес стартирам с:
1. Мляко с нес кафе + 1 Ябълка + 1 Банан /нарязани и подреденки за плодова салата/
Четох, че подреждането на храната също влияе на настроението, вие как мислите?
А за следобедна закуска, аз съм си приготвила 1 кисело мляко с 3-4 лъжици сурови ядки със стафиди /вчера си купих 200гр. пакетче от Била/. Мисля, че ще е много вкусно :girl_eat:
Пожелавам ви един успешен и отслабващ ден :1231: И много любов :2048:

Miss_Murderer
7th January 2009, 14:52
Определено съм съгласна, че трябва да поемам повечко белтъчини, обещавам че ще се постарая, най- малко заради това, че в момента тялото ми има нужда от тях, заради натрупаната вода в организма. Ето и менюто за вчера:
закуска: попара
обяд: миш-маш, 1 филия бонус, айрян
следобяд: млечен протеин, 1 киви
вечеря: нещо като хайвер(1 варено яйце, кисело мляко, печени чушки, моркови), 1 филия бонус, 1 киви
Това е засега! Очаквам коментари!

aniK
7th January 2009, 15:21
aniK: не е малко, ама не е и много. Направи 2 тренировки повече във фитнеса да се почувстваш по-добре, а си нареди менюто за утре перфектно :1231:


Ох, мила, доста зле е :? Днес до обяд се "очиствах" - чай, киви, вода, чай, салата зеле, вода... За жалост съм неразположена втори ден и не мога да тренирам. Абе цялата гадост на куп :twisted:
Абе ще мине, но не трябва да правя такива издънки, по принцип съм много дисциплинирана :!:
Подреждането на храната наистина е много важно!

Miss_Murd..., това твое меню повече ми харесва!!! Бих заменила попарата сутрин с овесени ядки или мюсли. Течности (вода, айрян) аз пия преди, а не по време на или след хранене. Плодовете също ги ям най-малко 1/2 - 1 час преди хранене.

Engel
7th January 2009, 15:37
aniK: Аз преди много обичах да хода на пътеката, като ходих на фитнес, но сега не ми пречи това дали съм в цикъл или не, освен ако не ме боли корема, и си карам велоергометъра в къщи :1231:

hatred
7th January 2009, 20:18
Miss_Murderer, от къде го намираш този Бонус ?

Аз, в редките случаи, в които ям хляб, минах на Мастермахер. Проблемът ми е, че хапвам по две филийки седмично и останалото се разваля, неприятно ми е да изхвърлям на боклука хляб за 3.50 лв :) А не съм в състояние да накарам домочадието да се храни здравословно :)

И поздравления за менюто, и аз споделям мнението на aniK.

Engel, по колко време караш велоаргометъра дневно ?
И аз се замислям да си взема такъв, удобно е да разполагам с него вкъщи. Колко горе долу струва удоволствието ?

aniK
7th January 2009, 21:18
По принцип напоследък и аз не се пазя много при неразположение и даже забелязвам, че минава по-леко. Използвам първите най-тежки дни от този период единствено, за да почивам, защото в останалото време тренирам 5 дни в седмицата.
Моето вело е Kettler и го купих преди 6-7 години за 680лв. Моделът е Golf. Много съм доволна, даже още не съм му сменяла батериите на дисплея, а го ползвам всеки ден. Мисля, че подобни могат да се намерят и за около 400лв. (други марки).

Engel
7th January 2009, 21:28
И моето вело е на около 4-5 години, и е на TCM Active, но съм много доволна. Изобщо не помня колко е струвало, защото баща ми го е взимал. Карам го 45мин. и то не всеки ден. Старая се да е през ден два :1231:

/Аз между другото да се оплача, че изядох няколко сладки и май ще карам колело след малко :roll: /

Тайна
8th January 2009, 00:30
Аз, в редките случаи, в които ям хляб, минах на Мастермахер. Проблемът ми е, че хапвам по две филийки седмично и останалото се разваля, неприятно ми е да изхвърлям на боклука хляб за 3.50 лв :) А не съм в състояние да накарам домочадието да се храни здравословно :)

Може да го сложиш във фризера малко преди да му изтече срока, така ще си имаш по-всяко време хляб, само пускаш филийката на 30-40 секунди на микровълновата и си готова.Предполагам се губят някой витамини при замразяването, а не съм и голям фен на микрото, но май друг начин няма :roll:

alekspe
8th January 2009, 01:44
.... Аз, в редките случаи, в които ям хляб, минах на Мастермахер. Проблемът ми е, че хапвам по две филийки седмично и останалото се разваля, неприятно ми е да изхвърлям на боклука хляб за 3.50 лв :) А не съм в състояние да накарам домочадието да се храни здравословно :)? И аз съм така, затова хлябът ми винаги е в хладилника. Някъде по 2-3 седмици престоява там. След това го запичам.

vesinka1
8th January 2009, 13:31
От година и 8 дни съм на следната диета :
закуска наи късно в 8-9 ч.- плод,или салата ,мюсли с ниско малсено мляко.
обяд 12 -13ч.- салата с риба или пилешко (бяло месо или филе пе4ено или на скара), варени заленчуци или на скара...картофи .
16ч хранене - салата наи добре зелена с някакво месо , или само месо
19ч.последно хранене за деня ... може зелен4укова супа или пак месо ...за предпочитане само зелен4уци , и никакви ваглехидрати.
Ако все пак мн ми хапва нещо сладко то се яде мн рано сутринта , до 2 ч наи-късно ...хляба също е до не по късно от 2ч и задалжително пълнозърнест
Много течности .
Всичко това е съчетано със спорт и ефекта е много добър и видим .
ПС приятеля ми се занимава със спорт от дълги години, и е тренйор на жени - тои ме съветва и ми помага за избора на подходящата за мен диета , ако някои се интересува , винаги ще помогнеме ..
Успех на всички!

Miss_Murderer
8th January 2009, 15:46
Привет и от мен! Ето менюто за вчера:
закуска: попара
обяд: огретен(картофи, сирене, яйце, кашкавал)
следобяд: 1 филия бонус, протеин
вечеря: 150 гр. пилешко филе, 1 филия бонус, лютеница, печена чушка, към 300 гр. печена тиква
Очаквам коментари! Лек и успешен ден на всички!

Engel
8th January 2009, 18:30
Добър вечер и от мен :1231:
Ето моето меню за днес:
1. Кисело мляко с мюсли и малко сурови ядки + 1/2 банан
2. Няколко пилешки и пуешки резенчета филе + 1/2 банан
3. Пак пилешко и пуешко филе + резен кашкавал /20-30гр./ , няколко лъжици варени зеленчуци /грах, морков, царевица/ + шепа фъстък печен

Довечера преди лягане, ако огладнея /което е неизбежно/ ще хапна няколко мандарини и се надявам да се размина само с това. 15ти наближава надявам се да има резултати :1231: :2003:
Успешна вечер на всички!

hatred
8th January 2009, 21:24
Engel, Miss_Murderer, менютата ви са отлични, по моето скромно мнение :)

Miss_Murderer, аз пак ще си задам въпроса: От къде намираш бонус ?

Engel
8th January 2009, 22:26
Е няма нужда да се хвалим аз "омазах" нещата с 2 принцеси с филе и кашкавал и малко слънчоглед :roll: Сега незнам какво да правя, ако се претегла утре на кантара ще съм задържала вода от солта и ще се разочаровам, а пък искам да имам стимул да продължа, ако има промяна в числата :?
hatred: Благодаря ти все пак :wink:

hatred
8th January 2009, 22:33
Engel, моят съвет е да не се мериш. Не че тези две принцеси ще ти се отразят на килограмите - нелепо е да се предполага, че можеш да качиш нещо от тях. Но си права - може да задържиш вода.

Но е важно когато се мериш, да е с кеф, със самочувствие, да знаеш предварително, че резултатът ще е добър и заслугата за него е твоя :)

Знам, че сега ще събера много критики, но лично аз, когато усетя, че съм хапнала повече от нещо, веднага изкарвам един разтоварващ ден на плодове, зеленчуци или дори само на чай с мед. Може да не е резултатно от гледна точка на диетата, за мен важното е, че ме кара да се чувствам по - добре и да съм по - самоуверена и лекичка :)

Engel
9th January 2009, 00:29
И аз се чувствам по-лекичка 2-3 часа след като съм се наяла, защото ми е слегнала храната, но като се замислиш, нищо не е станало.. просто се чувствам така :1231: Утре ще гледам да изкарам през деня на плодове, а вечерта да хапна салатка с мръвка и ще ми е идеално, понеже аз немога да гладувам и колкото и да си мечтая за 5-7 дни на плодове и чай ми е нещо невъзможно за осъществяване :roll: :wink:

П.П. Някой ще ме светни ли как да си оправя подписа, за да си сложа линийка за килограмите?

alica
9th January 2009, 11:26
Знам, че сега ще събера много критики, но лично аз, когато усетя, че съм хапнала повече от нещо, веднага изкарвам един разтоварващ ден на плодове, зеленчуци или дори само на чай с мед. Може да не е резултатно от гледна точка на диетата, за мен важното е, че ме кара да се чувствам по - добре и да съм по - самоуверена и лекичка :)
не се ли подуваш от плодовете?! иначе и аз правя почти същото, но вече залагам на сурови ядки и/или банани. ябълките ги ограничих, заради подуването.
:roll:

hatred
9th January 2009, 11:38
Знам, че сега ще събера много критики, но лично аз, когато усетя, че съм хапнала повече от нещо, веднага изкарвам един разтоварващ ден на плодове, зеленчуци или дори само на чай с мед. Може да не е резултатно от гледна точка на диетата, за мен важното е, че ме кара да се чувствам по - добре и да съм по - самоуверена и лекичка :)
не се ли подуваш от плодовете?! иначе и аз правя почти същото, но вече залагам на сурови ядки и/или банани. ябълките ги ограничих, заради подуването.
:roll:

Да се подувам от плодове ?
Не, никак.
Това се случва единствено ако си спретна преяждане с плодове, например погълна половин диня или нещо подобно като обем :)
Предполагам, че стомахът ми е адаптиран към по - дразнеща храна - аз ям много сурови плодове и зеленчуци, дори такива, които хората традиционно обработват термично - например тиква, тиквички, спанак, моркови, лук, зелен фасул и други подобни.

Engel
9th January 2009, 12:05
Момичета, днес направих грешката да се претегля и с ужас установих, че кантара ме показва даже с 1.5кг. отгоре /68.5/ :evil: Незнам дали е от това, че съм в цикъл още или от снощните семки и принцеси, но явно нещо по менюто не ми е окей, защото от 10 дни съм на режим, трябваше да има някакъв резултат. Вече и аз моля за съвет, незнам какво да ям :?
:sos:

aniK
9th January 2009, 12:38
не се ли подуваш от плодовете?! иначе и аз правя почти същото, но вече залагам на сурови ядки и/или банани. ябълките ги ограничих, заради подуването.
:roll:

Не бих разтоварвала с ядки и банани :? От плодове може да се подуеш, ако изядеш количество. Също може да се подуеш, ако ги ядеш след ядене като десерт.
Когато реша да разтоварвам, пия много чай и вода, но задължително и по някой плод - киви, ябълка, портокал, грейпфрут, за да стимулирам храносмилането и да не спра да отделям :oops:
Engel, не стъпвай на кантара, особено след прегрешение, з'то само се скапваш психически така. Ето какво мисля аз за последното ти меню (не се изказах при предния ти пост, з'то не знаех каква точно е целтати):

1. Кисело мляко с мюсли и малко сурови ядки + 1/2 банан - мщсли, ядки, банан са много калории., Подходящи са за билдър, но не и за отслабване. По-добре си направи киселото мляко с настъргана ябълка. Ако имаш нужда от повече сладост, добави лъжичка мед. Аз лично не закусвам. Започвам деня с 1/2 л зелен чай и малко по-късно си "угаждам" с чаша нескафе с мялко мляко.
2. Няколко пилешки и пуешки резенчета филе + 1/2 банан - Пак банан. Бананите са изключително калорични, освен това и запичат. По-добре голяма купа зелена или зелева салата и филето, по възможност да не е пушенео (солено и организма, задържа вода)
3. Пак пилешко и пуешко филе + резен кашкавал /20-30гр./ , няколко лъжици варени зеленчуци /грах, морков, царевица/ + шепа фъстък печен - бих яла пресни, а не варени зеленчуци. Ак са варени (само кипнати в малко подсолена вода) ще да броколи и карфиол. Шепа фъстъци на вечеря :? Можеше да ги хапнеш към 10.30-11 или към 17ч

Това мисля аз :oops: Дано не ми се разсърдиш! Просто ако искаш да отслабнеш, трябва воля и дребни междинни хранения с "позволени" храни - кисели плодове, кисело мляко, няколко чаши вода за залъгване на глада...

Miss_Murderer
9th January 2009, 16:02
Ами хляба бонус, все още го намирам в един от кварталните ни магазини, но май скоро и тук ще го спират, нямам представа защо. Ето и какво хапвах вчера:
закуска: попара
обяд: 150 гр. печена скумрия, 1 филия бонус
следобяд: протеин, 2 мандарини
вечеря: 150 гр. пилешко филе, 1 филия бонус, 1 домат, към 300 гр. печена тиква
Е, как е според вас? Целувки и спорен ден!

goldish
9th January 2009, 16:33
Engel, исакм да ти дам и аз съвет :)
Яж по-голямо количество разрешени храни- примерно голяма салата през деня,кисело мляко с плодове за следобедна закуска. Имам предвид повече ядене през деня за сметка на по-лека вечеря. Аз като съм яла повечко през деня, не съм толкова гладна вечер.
Ето и моето меню за вчера:
закуска-солети и мляко с нес, по-късно ябълка
обяд- пилешка пържола с кисели краставички и мариновани чушки
после мляко (1 кофичка), още една ябълка
вечеря- вкусна чаша на маги- готова супа
ядох и орехи и леблебия
Какви са ви отзивите за тези ядки? По колко ядки ядете?

Engel
9th January 2009, 17:36
Благодаря много за коментарите, хубаво е да се движи темата. Да ви кажа взимам си поуката и заменям мюслито с ябълка /калорийте намаляват с около 100-150 сигурно/, изключвам направо бананите - заменям ги с портокали. Понеже ме гони безпаричие в момента, то след всичките празници е нормално, ще се отдам на салати /в работно време/ от Понеделник. Това са за сега промените, ще се опитам да изключа напълно ядките. Благодаря за поучителните съвети. Найстина е много важен тона с който "съветваш", кара те да се замислиш, а не да се ядосаш :1231:
За днес съм хапнала само и то към 2:30 1/2 кисело мляко Верея 0.1% + шепа бадеми. Сега печа риба за към 6ч. Много се бях ядосала сутринта и не закусих, което е грешка нали, но поне се почувствах по-добре, защото найстина съм като плондер днес. Имам чувството, че като седна и се "разпльоквам" :lol: Благодаря ви момичета и добре дошли отново!

П.П. Още чакам някой да ме светне за подписа, защото чета Хелпа, но нещо немога да го издокарам :x :P

hatred
9th January 2009, 19:04
aniK, формата ти е ... Уау ! Моите поздравления :1203:
От гледна точка на резултатите ти, ще прозвучи малко нелепо да оспорвам съветите ти, но все пак ще го направя. Става дума за мюслито за закуска. Ако става дума за овесени ядки с малко сушени плодове, не виждам причини да се пропуска и да се заменя с нещо с толкова ниска хранителност като ябълката. Индивидуално е, но според мен при повечето хора по - обилната закуска предпазва от преяждане по - късно през деня.

Банани не съм яла поне от една година, но докато ги ядях никак нямах впечатлението, че запичат :lol:

Иначе се съгласявам напълно за пушените колбаси и салатките.

Engel, не искам да се натрапвам, но според мен гледай като хапваш ядки да са сурови. От термично обработените получаваш само излишни калории.

Моят съвет ( от личен опит ) е следният: не ни слушай твърде много когато предлагаме конкретни храни. Всяка от нас изхожда от собствения си вкус. Селектирай всичко според своите предпочитания. Намери сечението на здравословните храни и храните, които обичаш и наблегни на тях. Така ще си щастлива и удовлетворена от храната, което носи реален принос за отслабването, а и предпазва от прегрешения.

Дано не съм станала досадна :)

UnknownGirl
9th January 2009, 21:05
Здравейте, мацки!

Ще се разпиша набързо, че нямам много време. Пети ден съм на Дюкан, идеално върви, никакви прегрешения, добре се чувствам. Два килограма съм надолу, но съм и в МЦ за съжаление :oops:
Не можах да изчета как сте вие, но съм сигурна, че са всички са перфектни! Поздрави!

Engel
9th January 2009, 23:25
aniK, формата ти е ... Уау ! Моите поздравления :1203:
Моят съвет ( от личен опит ) е следният: не ни слушай твърде много когато предлагаме конкретни храни. Всяка от нас изхожда от собствения си вкус. Селектирай всичко според своите предпочитания. Намери сечението на здравословните храни и храните, които обичаш и наблегни на тях. Така ще си щастлива и удовлетворена от храната, което носи реален принос за отслабването, а и предпазва от прегрешения.

Дано не съм станала досадна :)
Не, не изобщо не си досадна. То трябва да ни се набие в главите. Спомням си, че един път alica беше казала, че трябва да си перфектен и да няма никакви прегрешения от сорта на "от 2 фъстъка нищо няма да ми стане".. защото от собствен опит знам, че с 2 фъстъка се почва и се завършва максимум след 3-4-5 дни на парче торта :?
Решила съм бананите да ги изключа на пълно наистина много започнах да ги ям нямам пропуск в деня. Ядките ще се опитам и тях да ги изключа и ще наблягам да рибата, бялото месо и телешкото, но понякога се налага да хапнеш някое филе. За луканките и дума да не става.
Относно менюто ми за днес завършвам го с хапване на извара и нещо си.. ще импровизирам, но ще спазвам диетичния план :P Благодаря ви много!!! Утре сутрин пак ще се претегля за всеки случай, надеждата умира последна, че това 68.5 е било просто мираж :lol:

П.П. Дано аз не ставам досадна, но някой да ми обясни за линийката на подписа please :)

hatred
9th January 2009, 23:35
Аз лично винаги отслабвам през пролетта с по 1 - 2 кг. , заради черешите и ягодите. Обожавам ги и обикновено карам само на закуска с преобладаващо белтъчно съдържание и черешки и ягодки до края на деня :1351: Не като диета, просто си угаждам :)

Сега чакам с нетърпение пролетта - хем ще има изобилие от любимата ми храна, хем ще се постоплим, че тая зима ни се падна доста мръзнене :)

Е, после тези 1 - 2 кг. си ги връщам през август заради гроздето и смокините, но това е друга тема :)

Engel
9th January 2009, 23:39
Дам, разбирам те и аз съм от плодовата партия.. много ми харесва тази храна. Да се оплача, че изварата, която си бях приготвила нещо ми нагарча и я зарязах. Хапнах 3 филенца и 3 маслинки... утре повече :wink:

hatred
9th January 2009, 23:45
И на мен ми се е случвало да попадна на горчива извара. Не ми се мисли на какво се дължи горчивото :) Знам само, че ако е кисела, е по - добре направо да се изхвърли.

Успех с кантарчето, дано скоро някой ти обясни как да променяш линийката и имаш повод да преместиш показателя надолу :)

goldish
10th January 2009, 09:30
Аз изварата някак не мога да я ям. Вие каква взимате? Знам, че е мн полезна иначе и затова се чудя как да я ям. Приятен ден на всички :girl_dance:

TedyK
10th January 2009, 14:41
goldish яж я с червен пипер, с нарязана краставица става за мазане, с домат, само нея, в кисело мляко.
Аз вече съвсем спрях да ям глупости.
Даже спрях и месото защото нещо гледам, че с тези наблъскани хормони ми се разказа играта от месо. Реших да си позволявам веднъж в седмицата.
Иначе се тъпча с зелени салати, яйца… даже и млечните намалих. Наблягам до обяд на няколко плода и сутрин закусвам овесени ядки без никакви подсладители там и допълнения. Кантарчето ме радва.

Engel
10th January 2009, 16:02
Всичко е толкова сложно.. има хора, който ни мислят за луди сигурно, но те нямат проблеми с теглото :wink: Ето ме и мен след работния ден.
Реших проблема с киселото мляко. Ще ям кисело мляко с мюсли сутрин, а за следобеда с ябълка :lol:
Ето днешното меню:
1. Кисело мляко Култура 0.1% с 3 лъжици мюсли
2. 4 маслини, 3 филенца, няколко лъжици кисело мляко с извара, портокал и киви :P В момента набивам последните две може и да немога да се справя с тях.
За вечеря ще си сваря яйца или може да се отбия в някое заведение за салатка /дай боже някой да се навие.. сама не ми се ходи/ :wink:
Вие как сте? Щом има доволни от кантара добре е, но TedyK, ако трябва сериозно да махнем всичко, което не е добро ще умрем от глад. Успех! Темата е дълга :1231:

Miss_Murderer
10th January 2009, 16:20
Привет на всички! Ето моето меню вчера:
закуска: попара
обяд: печена риба(скумрия), 1 филия тонус
следобяд: протеин, 4 блокчета шоколад
вечеря: омлет с кашкавал и домати, лютеница, 1 филия тонус, печена тиква, още 2 блокчета шоколад
Ох, едва го преживях тоя шоколад, обаче си наложих и го изядох! Е, очаквам мнения! Лек ден!

hatred
10th January 2009, 16:27
goldish, на първо място е важно да си купуваш вкусна извара. Различните марки са много различни на вкус. Аз лично най - често купувам Пършевица, допада ми най - много. Понякога разнообразявам с Мероне или насипна от Пикадили. Всички останали марки според моя вкус са ужасни :)

Приготвям я солена или сладка. Солена върви с малко горчица или кимион, може да се смеси с краставица, тиквички, печени чушки, понякога пълня гъби с нея ... въпрос на въображение. Страхотна е и с яйца и зелен лук на тиган, без мазнина.

От сладките варианти е разкошна с какао, сусамово брашно, малко прясно мляко и стевия, или с канела и някакъв плод ...

Miss_Murderer, мисля, че менютата ти са все по - хубави с всеки изминат ден. Само дето не виждам смисъл да се насилваш да ядеш точно шоколад :roll:

aniK
10th January 2009, 17:42
Miss_Murderer, мисля, че менютата ти са все по - хубави с всеки изминат ден. Само дето не виждам смисъл да се насилваш да ядеш точно шоколад :roll:

Да, и аз точно така мисля :D

Между другото сестра ми като беше в 10-ти клас от мания за отслабване беше станала 38кг (сигурна съм, че сте виждали снимки на анорексички). Спря и МЦ и 2 години се мъкна по лекари. Тогава реши да "се оправи" и започна да се тъпче безразборно. Най-вече наблягаше на филии с мед и масло. За 4-5 месеца качи около 10-12 кг и беше като отекла :? Много се радвам, че всичко това е минало, но... винаги съм и казвала - НИКАКВИ КРАЙНОСТИ!!!

TedyK
10th January 2009, 17:49
.....но TedyK, ако трябва сериозно да махнем всичко, което не е добро ще умрем от глад. Успех! Темата е дълга :1231:
до средата на август ще се налови да издържа. Правила съм го и преди, сега не трябва да се отказвам. Пак като не съм почнала бягане по 3 мили и ядене на лимони по 10 дни значи не съм стигнала до крайностите. Може и още.
Ама ето днес съпруга ми прави барбекю и ме почерпи с две кебапчета. А иначе аз на първо място се възпрях от хаотичното ядене. Понеже знам кое как се яде и с какво, ама как да устоя на шоколад 150г след като тази лилава кравичка е толкова предизвикателна.

Miss_Murderer, така ми се иска да се насилвам вместо теб да ям шоколад, че ти е слаба фантазията. За сега всичко звучи добре, попарата я прави с препечен хляб за да не ти става на топка в стомаха, а тази лютеница вземи я махни от менюто си най накрая.

hatred
10th January 2009, 18:06
И аз се присъединявам към съвета на aniK.

Miss_Murderer, внимавай и за другата крайност. Не, че си тръгнала натам, просто имай едно наум.

Аз след като започнах да се възстановявам, всички ми казваха : "Храни се, храни се!". Не че те са ми виновни, сама си нося отговорността. Тогава вече консумирах само здравословни неща, но в огромни количества. За един ден изяждах толкова пълнозърнест хляб, колкото сега не мога да погълна и за месец. Комбинирах го със сиренце, кашкавал, масълце, мед, сусамов тахан, хайвер - все много здравословно, но да не ти казвам за няколко месеца колко килограма качих. Добре, че съм висока и не ми личаха чак толкова много. Слава на Бога, че по онова време вече бях изключила сладкишите от менюто си, иначе резултатът щеше да е кошмарен.

Просто всички жени, които "практикуваме" отслабване винаги трябва да имаме предвид, че хиперфагията дебне по - близо, отколкото предполагаме.

goldish
10th January 2009, 21:13
Мисля, че дойдохме на много болезнен за мен проблем. Значи сестра ми е 164см висока и тежи 38кг. Това значително притеснява всички у нас. Наистина яде само здравословни неща и се храни и аз се опитвам да се убедя, че всичко си е ок, но наистина изглежда само кожа и кости. Опитвам се да я накарам да хапва повечко, но тя не та не. Не знам какво означава анорексията? Кога човек решава, че е болен? Какво си мисли? Вие мислите ли, че има проблем, защото до преди година и половина тя беше 44кг. И съм в безизходица как да и помогна.

aniK
10th January 2009, 22:46
goldish, това наистина е много малко. Като си спомня сестра ми как изглеждаше при 38кг :? Тя правеше номера с повръщането, ако случайно към кофичката кисело мляко и 1 ябълка на ден, хапнеше и нещо друго :( Не знам как би могла да и повлияеш, зависи от човека - какво може да я стресне, да я накара да се замисли... Ако искаш, напиши повече - кога е започнала, защо...
Опитай се да я зарибиш за спорт, той много помага за "избистряне" на мозъка...

Engel
11th January 2009, 00:36
Добър вечер! Момичета надявам се да убедите сестрите си, че след като хапват малко повече ще направят нещо добро за себе си.
goldish: Съжалявам да чуя това за сестра ти, пожелавам й всичко да си е наред и да си дойде на мястото с времето. Никакви крайности! Нали това е девиза на темата? /ако не е ще го обявим/ :wink:
Аз да ви кажа че завърших деня с 200гр. задушени зеленчуци около 9ч. доста ме заситиха.. сега ми се чопли нещо, но реално не съм много гладна и ще си лягам. Лека и спокойна нощ :go_to_sleep:

aniK
11th January 2009, 07:46
Добро утро, момичета!
Engel, един трик - като решиш, че си приключила с яденето, си измий зъбите ;) Така ще се разминеш с чопленето или нещо сладко за десерт (което обикновено организма си търси) ;)

Един познат започна да слабее безпричинно, Оказа се, че има проблем с щитовидната жлеза. Пи хапчета доста дълго време и след като нормализира нивата, доста напълня. Аз му "се скарах" (аз малко тормозя хората на тая тема :oops: ) и той ми отговори: "по-добре дебел и здрав, отколкото слаб и болен" :!:

Engel
11th January 2009, 11:53
Добро утро, момичета!
Engel, един трик - като решиш, че си приключила с яденето, си измий зъбите ;) Така ще се разминеш с чопленето или нещо сладко за десерт (което обикновено организма си търси) ;)

Добро утро!!! http://www.chocolatesareus.co.nz/coffee.jpg Заповядайте по едно кафенце :P
aniK: Твоят трик знам, че действа обаче все ми изскача от главата. Аз бях чела, че Памела Андерсън отслабвала така, като си мие зъбите след всяко хранене :wink:

white_snake
11th January 2009, 13:44
Мисля, че дойдохме на много болезнен за мен проблем. Значи сестра ми е 164см висока и тежи 38кг. Това значително притеснява всички у нас. Наистина яде само здравословни неща и се храни и аз се опитвам да се убедя, че всичко си е ок, но наистина изглежда само кожа и кости. Опитвам се да я накарам да хапва повечко, но тя не та не. Не знам какво означава анорексията? Кога човек решава, че е болен? Какво си мисли? Вие мислите ли, че има проблем, защото до преди година и половина тя беше 44кг. И съм в безизходица как да и помогна.
имах същия проблем,на същите кг и същата височина,за радост - доста отдавна...
на въпроса ти кога човек решава ,че е болен,ми се срува,че при всеки е различно.... Аз например никога не съм си мислила,че съм болна като не се хранех.Но когато започнах да припадам по заведения,на улицата и тн,тогава разбрах,че нещо не е наред с мен.Всъщност тогава осъзнах,за мое щастие - сама,че имам проблем.Слава Богу,възстанових се.Но истината е,че и анорексията и булимията са страшно нещо ,започнеш ли веднъж - измъкваш се трудно. :?

Miss_Murderer
11th January 2009, 13:55
Наистина това е един ад- както знаете в момента се боря да се измъкна от лапите на анорексията и е наистина адски трудно- и физически, и психически...Все още се страхувам от храната, количествата, калориите и т.н., но искам да оздравея и вярвам, че ще я победя. За физическия дискомфорт няма да говоря...наистина не си заслужава заради някой или нещо да се стига дотам...ужасно е! Ето и за вчера:
закуска: попара
обяд: спанак с ориз, филия тонус
следобяд: протеин, към 200-250 гр. печена тиква
вечеря: 200 гр. кис. мляко, домат, печени чушки, 2 филии тонус, печена тиква
Това е засега! Лек ден!

goldish
11th January 2009, 16:55
Значи сестра ми по принцип се храни, но доста малко и наистина некалорична храна. Дори мюслито си разрежда с вода и мляко. Тя казва, че глад не изпитва. Аз не знам дали да я карам на сила да яде или да започнем по малко от по-калорична храна. Дали проблемът е в това, че не яде засищащи храни и по-калорични? Вие как започнахте захранването. Тя иначе и преди така да отслабне си беше слаба, но все пак е прекалено. Буквално за нея в момента няма дрехи- никакви. Има още един пробле- има гастрит или чувствителен стомах просто (лекарите така и не установиха). Не яде пържено, сладко, тестени неща- под никаква форма. Плодове по доста и по всяко време. Месо- почти никакво. Готвено- адски рядко. Обикновенно, когато вкъщи има нещо сготвено, тя си прави салата. Как да я убедим, че трябва да се храни повече?
Аз лично се пробвах да ям доста (направо се тъпча) и и казвам, че няма проблем- ето сега пак съм си във форма, но като че ли това не и повлиява. И с доста болести я плашех и пак нищо. И от нейната страна заставах и вече наистина не знам какво да и кажа или направя...

aniK
11th January 2009, 16:59
goldish, покажи и как изглежда на снимка, засегни суетата и, говори и за това как и стоят дрехите. Ако има проблем със стомаха, как понася плодовете :shock: Опитай се да я накараш да спортува - това ще повлияе на храненето според мен.

Mellinda
11th January 2009, 17:53
здравейте! аз съм нова тук :) това е първия ми пост :)
Значи аз съм 69 кг,. на ръст 172см. и искам да стана 56кг. Днес ми е първи ден на диетата на доктор Дюкан и за сега се чуваствам добре :)
стискайте ми палци

Engel
11th January 2009, 18:05
Стискаме ти! Успех в начинанието! Надявам се ти да отслабнеш аз като не успявам :?
Момичета днес съм хапнала само 1 салата марули, домати, краставици, варено яйце, чеснов сос. Сега отивам да хапна пилешко печено бутче .. нещо съм се депресирала малко и си мисля за липосукция на вътрешната част на бедрата и оформяне на колена :? Поздрави!

goldish
11th January 2009, 19:35
Engel, не дей така! Има наистина такива моменти, когато е по-трудно, но не трябва да се отчайваш. Не мисли през цялото време какво да си приготвиш, кое е режимно и кое не. Отпусни се и просто се храни спокойно, като гледаш да не наблягаш на тежки храни. Може би твоето тяло е решило, че му е време да се запасява с мазнини зимата и затова нещата да не вървят толкова бързо, колкото на всички ни се иска. Отпусни се и не мисли колко грама ще свалиш или качиш, а просто изчакай да мине този според мен преходен период. Сега зимата има по-малко светлина и общо взето всички сме малко или повече депресирани.
Ще дам моето меню за днес:
закуска- мляко с мюсли и мляко с нес
по-късно една ябълка
обяд- гъбена крем супа (готова) със сирене и кротони
следобяд мюсли с кисело мляко
вечеря- салата от кисело мляко, извата, кисели краставици и орехи- стана мн вкусна

Divarova
11th January 2009, 20:04
Здравейте всички!!Страхотен форум!!Аз съм Цвети и историятя ми много прилича на тази на Mellinda - и аз съм 172 см, 66 кг и също искам да съм 56кг :) На 16 год съм и страдам от ниско самочувствие :D От утре съм на нещо като диета и се надявам да успея! :good_luck:

hatred
11th January 2009, 22:20
goldish, а сестра ти какви източници на белтъци и мазнини поема ?

Engel, не се оставяй дупката да те погълне ! Консумирай храни, които хем обичаш, хем са здравословни. Разтърси се, в интернет има изобилие от диетични рецепти, с които би могла да разнообразяваш менюто си, това много намалява опасността от "прегрешения". Апропо, много ме е яд, че темата за здравословни рецепти във форума ни е вяла, мисля, че тя би могла да ни бъде много полезна. Даже моята теория е, че една от причините диетата на Дюкан да се популяризира толкова, е именно в това, че тя е придружена с изобилие от рецепти.

Според мен най - важното в диетуването е човек да яде тези здравословни храни, които обича, а не тези , които някой друг му наптрапва. Насила хубост не става !

Ако влезеш в един стабилен режим, без да допускаш прегрешения, може само за около месец да постигнеш видими резултати.

MILI
12th January 2009, 11:34
Момичета от днес и аз присъединявам към диетуващия лагер! :lol:

Трупнала съм 3-4 килца-от системно и необмислено ядене :lachen: И е крайно време да се преборим с тях, че задържа ли ги за по- дълго ще станат неизменна част от фигурата ми :2014:

Така, понеже днес станах с такова настроение за пречистване все още съм в добро насроение, ще видим следващите дни когато изкушенията си кажат думат(Аз съм упорито "магаренце" не се давам лесно)

шегувам се

Успех на всички :lol:

Engel
12th January 2009, 12:46
Добро утро дами!
Здравей MILI, радвам се, че се присъединяваш към нас. Успех :wink: На какъв режим ще минаваш?
hatred: Спокойно мила, никога няма да спра да правя нещо за себе си /никога да не казвам никога де/, снощи просто ми беше някаква емоционална вечер.. не вечерях, хапнах няколко парчета шоколад и излезнах на разходка. Не се притеснявайте не съм ограбила нито един ХРАНИТЕЛЕН магазин по време на разходката :lol: Днес се събудих и реших, че ще се претегля и кантара пак показва 67кг., а спомняте ли си предишния път 68.5кг. изобщо незнам от къде беше дошла тази цифра... както и да е продължавам напред :P Много ми се иска да го почна това разделно хранене.. ама все забравям и ги меша :?
Бтв..имам книга с рецепти за разделното хранене може да постна няколко тук :D
Успех на всички в днешното меню, пожелавам ви отслабващ, мотивиращ и весел ден :wink:

aniK
12th January 2009, 12:59
Аз никога не съм се задълбочавала в идеята на разделното хранене. Напоследък обаче гледам да не смесвам- някак си неволно го правя. Ям салата с мелчни или салата с месо. Много рядко млечни и месо.
Като се замисля, менщто ми е доста бедно, но пък се чувтвам добре :D
Дядо ми беше супер здрав човек, но доста възрастен и знаете как - бедност, немотия едно време. Той никога не ядеше 2 манджи на едно ядене (смесени).

MILI
12th January 2009, 13:05
Engel режими съм спазвала 5 год. (ако не и повече), на мой си режим си минавам!

Наблягам на плодовето до (16.00 най- късно) и зеленчуците (за вечеря) + месо (пустото му месо), за закуска ям кис .мляко, като ми се приизка сладко хапвам по 2, 3 блокчета Черен Шоколад........

общо взето основните неща :?
Повече Вода :lol:
Мързи ме обаче да възобновя спорта, още се навивам за него! :cry:

п.п. А всеки знае какво да не се папка ако искаме да отслабнем

Engel
12th January 2009, 13:07
Аз мога да ти кажа, че моя приятел така ги меси, ако има на масата 10 неща и от 10те ще чопне. Такова нещо не бях виждала :wink: А пък е 57кг. срам ме е да го кажа, защото аз съм 67кг. :x Би трябвало да сме обратното.. каква пародия.. той се опитва да напълнее, но не му е фикс идея.. просто му се иска не, че опитва, а аз да отслабна :(

MILI
12th January 2009, 13:55
Engel Кое меси, че не разбрах? :lol:
зеленчуци и месо :?

Или Аз не схванах :roll:

aniK
12th January 2009, 14:01
Май смесва всичко. И моят мъж е така - 10 чинии с различни неща да има на масата, едната хапка му е изреждане на всичко от десетте :D

Engel
12th January 2009, 14:02
Имах в предвид всичко.. ако има на масата топено сирене, обикновенно сирене, сърми и печени картофи от всичко ще яде едновременно заедно с хляб :1231:
А за режима те питах, защото има хора, който минават на 10 дни плодове и някви изчанчени та ми е интересен на всеки режима.
Аз днес стартирам закуска чак сега... след като станах в 12:30 :1231:
2 варени яйца, 8 маслини, 1 парче филе тънко, 1 резен сирене бяло :wink:

MILI
12th January 2009, 14:26
Когато не съм на диета и Аз го правя, даже се ядосвам когато на масата има само 2, 3 вида храни :roll:

Но за диетите спокойно, знам какво правя (поне за себе си), всеки намира формулата с времето :wink:


п.п.И осъзнавам напълно, че попринчип трябва да съм на режим цял живот, а не 6мес. така, 6 иначе...Ама пусата ми воля издържа само на 50% ...От лакумията спасение няма


Борбата е безмилостно жестока!!! (както е казал един наш велик човек :lol: )

Miss_Murderer
12th January 2009, 15:40
Здравейте на всички! Ето и моето меню за вчерашния неделен ден:
закуска: попара
обяд: спанак с ориз, 1 филия хляб
следобяд: печена тиква, 4 блокчета шоколад
вечеря: 150 гр. пилешка пържола, туршия, 1 домат, 1 филия хляб, печена тиква
Така като гледам май не е достатъчно...вие кажете! Лек и спорен ден!

MILI
12th January 2009, 16:03
зависи какво се опитваш да постигнеш!?

aniK
12th January 2009, 17:05
Miss_Murderer, много е въглехидратно. Аз не бих искала да пълнея по този начин :? Продължаваш с тази попара сутрин, хляб+ориз+шоколад... Ако пресметнеш калориите... и всичко от въглехидрати. Месо, яйца, сирене, кашкавал... няма ги никъде в менюто :(
Само вечерята ми допада на мен :?

Miss_Murderer
12th January 2009, 17:22
Ами лично аз незнам колко калории приемам, въпреки че все са ми в главата, някой ако може приблизително да ги определи, ще съм адски благодарна. Относно въглехидратите- то количествата на ориза и шоколада не са чак толкова големи...така смятам де. Мисля, че калориите са ми малко, много съм объркана! Помагайте, моля ви!

Divarova
12th January 2009, 17:31
Искам да попитам 1 чаена лъжичка мед на ден пречи ли в борбата с отслабването??Или трябва да изключа вс захари от менюто си... :cry:

goldish
12th January 2009, 17:38
Аз не бих слагала по лъжица мед. Това е все едно течна захар. Няма никаква разлика.

ioni
12th January 2009, 18:30
Здравейте на всички. :D Виждам, че темата е доста пълна, което разбира се може само и единствено да ме радва. :2020: Успех на всички. От утре и аз се включвам - започвам да се боря за постигане на една от най-мечтаните ми цели - плосък корем. Смятам да изключа тестените (само 1-2 филии диетичен хляб на ден), сладките неща. Ще наблегна на месо, яйца, зеленчуци, плодове, млечни. Решила съм да правя повече упражнения.

Въпроса за лъжичката мед - не мисля, че е фатално. Все пак не бива да се вманиячаваме на тема отслабване.

Успех на всички останали. До скоро. :D

Engel
12th January 2009, 18:37
Ако се пие /медът/ сутрин на гладно с топла вода, 1 час преди закуската май не е проблем. Нали хората казват, че помагало за намаляне на апетита :1231:
ioni: Стига си се вманиячавала, нали постигна каквото искаше в борбата с килограмите. Отдай се на фитнес и секс :roll: :lol:

tirra
12th January 2009, 18:41
Въпроса за лъжичката мед - не мисля, че е фатално. Все пак не бива да се вманиячаваме на тема отслабване.


а да не говорим колко е полезен !

ioni
12th January 2009, 18:45
Engel права си, но просто усещам, че начина ми на хранене в момента не е един от най-правилните. А не знам дали ако правя упражнения за корем без диета ще постигна някакъв резултат. :roll:

hatred
12th January 2009, 18:45
И аз мисля, че медът не е чак такава трагедия. А и калориите в една чаена лъжичка са незначителни.

Както спомена tirra, той е много полезен.

Divarova
12th January 2009, 20:45
Мерси момичета :D Поне лъжичката мед ми остана ...(много обичам сладко ) :P :D

hatred
12th January 2009, 22:06
Мерси момичета :D Поне лъжичката мед ми остана ...(много обичам сладко ) :P :D

След като много обичаш сладко, това е още една причина да ядеш мед - това ще те предпазва от консумация на разни други сладки работи, които никак не са здравословни.

Аз обичам плодове, но сладкото - шоколади, вафли, баклави и т.н., не ми се нрави от малка - много ми е тежко. За това избягвам и прекалено сладко грозде или сушени плодове.

Engel
12th January 2009, 22:54
Момичета след закуската си, която вече написах.. хапнах бадеми за обяд /ужас/ и току що вечерях супа със пилешки сърчица. Найстина много малко взех да ям тези дни.. не че е лошо като не ми се яде де.. може да имат ефект любовните ми мъки :? Незнам как ще се развие това, но като не ми се яде няма да ям нали? Поздрави на всички и лека и отслабваща вечер :wink:

aniK
13th January 2009, 08:30
.. може да имат ефект любовните ми мъки :?

Оооо, много се отслабва от това, да занеш!!! :D

Engel
13th January 2009, 10:14
Добро утроо! Хайде на кафенцето :computer_coffee:
aniK: да ти кажа на мен, когато ми е всичко окей в любовта тогава ми се отслабва, а когато не е - ми се ядат шоколади.. нали все пак заменяме едно нещо с друго :?
Днес ще започна менюто си с кисело мляко с 4 с.л. мюсли, след това ще си взема портокал и ябълка от магазина. Това ще е за през работния ден. Вечерта като се прибера в къщи към 6ч. ще го мисля :wink:
Успех на всички! Отслабващ ден :1207:

MILI
13th January 2009, 10:44
Днес ще започна менюто си с кисело мляко с 4 с.л. мюсли, след това ще си взема портокал и ябълка от магазина. Това ще е за през работния ден. Вечерта като се прибера в къщи към 6ч. ще го мисля
Ххаах почти същото е и моето меню за днес. Сутрин кис. мляко на обяд грейпфут и ябълка, след обяд сурови бадеми, а за вечерта ще му мисля! И многооо чайове...... и само две кафета :roll: ......

bibi_82
13th January 2009, 11:11
Ако възприетия режим на хранене се спазва стриктно - меда е най-малкия проблем, казвам го от опит пък и е доста по-добър вариант отколкото захар или подсладител...от години подслаждам топлите напитки които приемам с мед.
Иначе ви казвам едно голямо здравей :1201: - от 5.01 и аз съм на диета защото трупнах 5 кила за няколко месеца :oops: целта ми е да сваля тези 5 засега а защо не и още някое друго кило минус :D вече съм 1,5 кг минус :1207:

MILI
13th January 2009, 12:10
Една лъжичка мед е полезен даже го препоръчват......
Аз их го приемала всеки ден, ако меда по магазините си беше мед......
Но той е някаква пълна подигравка......
Рядко си намирам от баби и дядовци, качествен мед от кошерите, но когато го направя не пропускам да си хапна :lol:

MILI
13th January 2009, 12:10
Една лъжичка мед е полезен даже го препоръчват......
Аз их го приемала всеки ден, ако меда по магазините си беше мед......
Но той е някаква пълна подигравка......
Рядко си намирам от баби и дядовци, качествен мед от кошерите, но когато го направя не пропускам да си хапна :lol:

MILI
13th January 2009, 12:11
Една лъжичка мед е полезен даже го препоръчват......
Аз их го приемала всеки ден, ако меда по магазините си беше мед......
Но той е някаква пълна подигравка......
Рядко си намирам от баби и дядовци, качествен мед от кошерите, но когато го направя не пропускам да си хапна :lol:

MILI
13th January 2009, 12:21
Една лъжичка мед е полезен даже го препоръчват......
Аз их го приемала всеки ден, ако меда по магазините си беше мед......
Но той е някаква пълна подигравка......
Рядко си намирам от баби и дядовци, качествен мед от кошерите, но когато го направя не пропускам да си хапна :lol:
Много съжалявам!
За 3- те съобщения Аз съм много смотана и разсеяна

Извинявам се

Miss_Murderer
13th January 2009, 15:32
И аз съм на мнение че медът е много полезен. Нищо не пречи по 1-2 лъжици на ден, аз даже съм си го направила с орехи и лимон- страхотно е! Ето и хапването за вчера:
закуска: филия с масло, чаша мляко
обяд: супа топчета, филия хляб
следобяд: 200 гр. кисело мляко, протеин
вечеря: 150 гр. пилешко, филия хляб, лютеница, туршия, 2 големи ябълки
Е, как ви се вижда? Лек ден!

bibi_82
13th January 2009, 15:51
:arrow:

Engel
13th January 2009, 18:01
И аз съм на мнение че медът е много полезен. Нищо не пречи по 1-2 лъжици на ден, аз даже съм си го направила с орехи и лимон- страхотно е! Ето и хапването за вчера:
закуска: филия с масло, чаша мляко
обяд: супа топчета, филия хляб
следобяд: 200 гр. кисело мляко, протеин
вечеря: 150 гр. пилешко, филия хляб, лютеница, туршия, 2 големи ябълки
Е, как ви се вижда? Лек ден!
Доста добре. Може на филията масло да добавиш малко филенце и маслинки, дори и варено яйце и ще стане по-добре, защото вечерта наблягаш повече на яденето, а първата част на деня ти е "бедна".
Аз с моето меню карам по план график.. вече мисля за вечерята.. сега ще мезна нещо и по-късно ще вечерям пържола с нещо си /диетично/ :girl_eat: :grill:

Engel
14th January 2009, 10:57
Добро утроооо :computer_coffee:
Да се оплача, че снощи за вечеря ядох манджа грах с пилешко месо и малко се чувствам подпухнала от подправките. Много съм чувствителна към тея подправки чак немога да се понасям :lol: Момичета утре ще се тегля.. нали на 15 дни обещах и си пожелавам да съм свалила 1кг. :pinkglasses: Днес съм решила да закусвам голяма плодова салата, след това кисело мляко с овесени ядки и през останалата част от деня само мръвки и млечни /не много/ :wink: Ще пробвам да карам с такова меню 1 седмица да видя как ще е резултата, разликата е, че махам плодовете вечер и през едната част на деня ям само въглехидрати през другата само протеини и мазнини :) Пожелайте ми успех и дано желанието за утре ми се сбъдне!!! Лек и отслабващ ден ви пожелаваммммм :girl_in_love:

Miss_Murderer
14th January 2009, 16:12
Здравейте! Ето моя отчет за вчера, очаквам мнения:
закуска: 1 банан, 2 бисквити, чаша мляко
обяд: 2 зелеви сърми
следобяд: 1 портокал, 1 мандарина, чай с мляко и мед
вечеря: салата(1 варено яйце, сирене, домат, печени чушки), 2 филии хляб, към 50 гр. печена луканка(ужас, беше доста мазна и ми стана гадно после), 3 кивита
Това е от мен! Успешен ден!

Engel
14th January 2009, 19:57
обяд: 2 зелеви сърми

:shock: Трябва половината вечеря да е при обяда..

Моето меню:
1. Ябълка, портокал
2. 2 Кифтета :roll:
3. Телешка луканка 4-5 парченца, не ПАРЧЕТА, 3 чушки мариновани, 30гр. кашкавал
Сега излизам после като се прибера планирам.. Кисело мляко Верея 0.1% + 3 лъжици овесени ядки.

Лека вечер!

goldish
14th January 2009, 20:00
Умишлено не коментирах менютата ти, тъь като съм пристрастна заради подобните проблеми на сестра ми. Но това наистина вече е прекалено :


обяд: 2 зелеви сърми


За бебе на 11-месечна възраст може би това е подходящ обяд, но за млад развиващ се организъм на вече млада жена мисля, че е прекалено малко. Ще се повторя с другите, но ти нямаш никакви протеини.
Иначе днес аз днес май бях по-емоционална от обикновено и наблегнах на повечко ядки. А между другото имам малък проблем с намирането на сурови такива и ям печени, защото ми е по-лесно вместо да се занимавам да си приготвям специално ядене. Ще гледам да се поправям!!!

Engel
14th January 2009, 20:30
Щом не коментирате мойте менюта значи "ставам" :2054:

aniK
15th January 2009, 08:45
Щом не коментирате мойте менюта значи "ставам" :2054:

Ееее, ти не се лекуваш от болестна слабота ;)
Стават за режим на отславане :2003:
Снощи и аз попрекалих с печените бадеми (а имам сурови в къщи), но бяха много вкусни и ги ядох със салатата, като основно :D
goldish, в почти всички големи супермаркети има сурови ядки.

Miss_Murderer, яж месо бе, мила! Какво се тъпчеш с ориз и хляб :shock: Нямаш възможност да си набавяш ли :? С родителите си ли живееш, кой ти готви?

bibi_82
15th January 2009, 11:16
Щом не коментирате мойте менюта значи "ставам" :2054:

менютата ти не са лоши но аз лично мисля че е хубаво да включиш и малко салати :wink:

моето меню за вчера
закуска - 1 банан
обяд - 150 г пуешка шунка + 2 домата
след. закуска - 2 ябълки
вечеря - печено пилешко бутче на фурна + салата от цвекло и моркови с малко зехин
през деня съм изпила 1 чайче + 2 кафета с мед и малко пр.мляко, вода незнам колко :roll: и 1 чаша домашно приготвен натуралн сок без захар :D

Engel
15th January 2009, 12:42
Даа довечера гаранция ще включа салата /много ги обичам/, защото ще хода на ресторант. Към салата съм измислила и пиле на грил или пилешка пържола, което е идеално и още от сега ми текат лигите :girl_eat: Благодаря за съвета bibi_82, твоето меню ми изглежда супер, като изключим това, че закуската ми изглежда малко, но ако не си свикнала да закусваш е окей :wink: Успех!
Другите съфорумки къде изчезнаха? Момичета елате да ви се оплача, защото днес е 15тия ден от който спазвам уж някакъв режим, мога със сигурност да твърда, че менютата в последните 5-6 дена са ми безупречни и въпреки това СТРЕЛКАТА на НОВИЯ ми КАНТАР не се помръдна изобщо тази сутрин. Немога да махам повече храна от менютата си, защото ще стане чисто гладуване. Намислила съм да поспортувам повече и да направя няколко сауни да се пречиста малко от токсините... и да ЧАКАМ. Ще видим на 30ти какво ще покаже кантара. Очаквам съвети, ако се сетите за нещо друго. Благодаря предварително! Поздрави на всички и отслабващ ден ! :1246:

bibi_82
15th January 2009, 12:59
обикновено ако ям банан на закуска хапвам и още 1-2 ябалки или толкова мандарини но вчера просто не ми се ядеше и затова така се получи...иначе общо взето закуската ми винаги е от плодове :D (това го правя и когато не съм на диета)
Кантара просто не го мисли - при някои за съжаление нещата стават по-бавно, макар че според мен като включиш зеленчуци нещата ще се променят :wink:

Engel
15th January 2009, 13:08
Дай боже! Може да съм задържала вода от млечните, но пък не съм яла толкова много и толкова късно, а и всеки път така го оправдавам тоя кантар! Ще я видим тая работа :1231:

bibi_82
15th January 2009, 13:11
да не се правя на голям експерт но мисля че вода се задържа по скоро от въглехидратите :roll:

Engel
15th January 2009, 13:13
Аз съм чела /даже мисля, че от MILI беше/, че от яденето на млечни вечер се задържа вода и е възможна появата на пъпки.
Между другото намерих един много интересен сайт http://www.natural-and-organic.bg/main/bg/index.php
Дано ви е интересно за четене :wink:

Miss_Murderer
15th January 2009, 16:53
Здравейте! Ето и моето меню за вчера, доста еднообразно и въглехидратно, ама това ми се ядеше и...така. Хич не съм за хвалене, приемам критики и съвети:
закуска: 1 варено яйце, филия хляб, 1 домат, кафе с мляко- поне закуската според мен я бива
обяд: питка със сирене- малко попрекалих ама...
следобяд: протеин, чай с мед
вечеря: пак питка, сирене, лютеница и 200 гр. малини за десерт
Това е от мен! Успешен ден!

goldish
15th January 2009, 19:25
Engel,
предварително предупреждавам,, че мнението ми може да не е правилно. Според мен обаче храната ти е малко. При намаляване на количеството на приемани хранителни вещества организмът заема отбранителна реакция и запазва всеки грам храна и намалява до минимум горенето на мазнини. Опитай се да ускориш метаболизма си, като хапваш повече протеини за закуска. Не е случаен фактът, че при НВД на всеки 6 дни се полага 7-ми, в който е позволено по-голямо въглехидратно съдържание на поетата храна. Всъщност въпросите на диетологията като наука са много сложни, за да ги разглеждам толкова повърхностно, новсе пак имай го предвид, ако решиш!
Аз днес ядох солети, активия, малко печено месо, слънчогледови семки, ябълка, орехи (най-накрая си взех сурови!), а сутринта мюсли с мляко.
Постам го по-скоро като антименю!
Предполагам не ядете активия, но все пак е наистина вкусна- признай те :wink:

bibi_82
15th January 2009, 20:02
Engel,
Предполагам не ядете активия, но все пак е наистина вкусна- признай те :wink:

аз ям отвреме на време, когато ми се дояде кисело мляко точно щото ми е вкусна...нещо не й е наред ли на Активиата? :shock:

aniK
15th January 2009, 20:22
Точно тази вечер, като гледах рекламата на Активия, казах на мъжа ми, че тези неща са само за жени ;) Той ми каза, че негов колега, който бил много дебел, сега всеки ден яде Активия (натуралната).
Аз съм съгласна, че е вкусна (особено с мюсли), но за мен всички продукти на Данон за "изкуствени". И два месеца да стои в хладилника, само се разводнява, но не вкисва. Не съм яла от 2 години може би. Последните пъти, когато съм яла, беше от натуралната и то з'то ме болеше стомаха. Май наистина помага за стомах или си внушавам :?

apoklistika
15th January 2009, 21:18
Engel,
Предполагам не ядете активия, но все пак е наистина вкусна- признай те :wink:

аз ям отвреме на време, когато ми се дояде кисело мляко точно щото ми е вкусна...нещо не й е наред ли на Активиата? :shock:
Блъскана е с нишесте.

bibi_82
15th January 2009, 21:49
уф то вече незнаеш кво ядеш - всичко е изкуствено :?

Engel
15th January 2009, 23:45
Engel,
предварително предупреждавам,, че мнението ми може да не е правилно. Според мен обаче храната ти е малко. При намаляване на количеството на приемани хранителни вещества организмът заема отбранителна реакция и запазва всеки грам храна и намалява до минимум горенето на мазнини. Опитай се да ускориш метаболизма си, като хапваш повече протеини за закуска. Не е случаен фактът, че при НВД на всеки 6 дни се полага 7-ми, в който е позволено по-голямо въглехидратно съдържание на поетата храна. Всъщност въпросите на диетологията като наука са много сложни, за да ги разглеждам толкова повърхностно, новсе пак имай го предвид, ако решиш!

Благодаря за съвета, найстина може да го има и този момент. Според вас колко дълго може да продължи преди да почна да свалям? Колко може да се бори организма. Аз не искам да го измъчвам.Истината е, че найстина не чувствам глад, незнам на какво се дължи /може би, защото съм решила вече да се взема сериозно в ръце/. Днес съм хапнала:
1. салата /домати, краставици, настъргано варено яйце и кашкавал, чушки и гъби
2. Кисело мляко Верея 0.1% с 3-4 лъжици мюсли
3. 1 пилешко шишче + салата /домати, марули, риба тон в зехтин/ + чаша бяло вино
Изпила съм 1.5л. вода. И както и да го погледна май пак изглежда малко яденето, смисъл може да се добави още нещо. Сметнах си калорийте на днешното меню и ги докарах до 1250 барабар с виното :roll: Много малко найстина и ми липсват плодове днес, но съм заложила на зеленчуците.
Дайте ми съвет горе долу какво да е утрешното ми меню като се вземе в предвид какви неща предпочитам от предишните ми менюта. Какво да добавя и какво да махна. Благодаря много на отзовалите се :wink:

bibi_82
16th January 2009, 10:37
менюто ти ми се вижда ок но ако беше включила и 1-2 плода щеше да е още по-добре...не е малко това като количество според мен - напълно достатъчно за разлика от други дни...ако продължаваш да се храниш така ще почнеш да сваляш - просто повече упоритост и търпение.

аз съм на края на втората седмица от режима и мога да се похваля с 2 кг минус :1207: мисля в неделя малко да си отпусна душата и да си позволя малко "забранени" храни

Engel
16th January 2009, 10:53
Ти на Дюкан ли си?? И колко килограма имаш да сваляш ? :wink:
А за моя режим и аз мисля да си изчакам така и да продължа да се храня както през последната седмица от колкото да увеличавам храните, защото направя ли го ще си увенчая диетата с неуспех :?
За днес съм още на кафенце и на физическа активност /чистене на стая :lol: /

bibi_82
16th January 2009, 11:01
Не съм на Дюкан - и пази боже да съм...това за мен не е диета, а издевателство над организма...мое мнение, разбира се :D

на първо време искам да сваля 5, но по принцип се целя и по-далече :D кг които подържам обикновено са 53-55 но благодарение на това че се отпуснах яко няколко месеца стигнах до 58....добрата новина е че тези кг(53-55) успявам да ги задържа успешно няколко години но сега съм си поставила за цел да мръдна още надолу - ще видим какво ще стане, няма да е лесно но няма да се откажа :D

Engel
16th January 2009, 11:14
Аз съм на същото мнение за Дюкан, но просто всеки втори е на тази диета и затова питах. Също те разбирам и за качените килограми. Мойте са +4кг. Май месец бях отслабнала до 63кг. на 168см. и си изглеждах доста добре и гърдите си ми бяха на мястото :1231: След като се върнах от Англия, от края на Август до началото на декември - 67кг. :shock: Иначе аз също се стремя към 58-59, мисля, че ще са ми идеални :P Дай Боже вече! Тази година съм я почнала добре, да не се хваля много :wink:

bibi_82
16th January 2009, 11:26
Няма да се отказваме и ще се окуражаваме взаимно :connie: Търпение и воля му е майката :D

Engel
16th January 2009, 12:13
Няма да се отказваме я, аз си имам юбилей на 25ти Март и трябва да съм във върховна форма, за да може един ден да се хваля на децата :lol: :lol: Сега какви упражнения правих с прахосмукачката и парцала - много е яко ! Малко тонус :cool: Реших да си взема днес Витамин C на таблетки да пия заедно с диетата. Ти приемаш ли витамини?

bibi_82
16th January 2009, 12:59
Много е хубаво да взимаш и витамини, в момента и аз пия само вит.С но е имало моменти когато съм пила и повече - естествено по схема...това което знам за вит.С-то е че е хубаво да се пие сутрин

Engel
16th January 2009, 18:12
Да, да ще приемам от утре.
Днес менюто ми е същото като вчера.
1. салата /домати, краставици, настъргано варено яйце и кашкавал, чушки и гъби
2. Кисело мляко Верея 0.1% с 3-4 лъжици мюсли
Сега смятам малко да карам колелото и към 9ч. да вечерям незнам още какво :1231:

Miss_Murderer
16th January 2009, 20:18
Привет и от мен! Ето за вчера:
закуска: филия с извара и 1 домат, кафе с мляко
обяд: спагети с извара и кетчуп
следобяд: 2 портокала, протеин
вечеря: 150 гр. пилешко, филия хляб, туршия, 50 гр. шоколад
Е, как е според вас! Приятна петъчна вечер!

goldish
16th January 2009, 21:01
Здравейте! Днес май няма какво да кажа, така че просто ще споделя менюто си:
закуска- мляко с мюсли и мляко с нес
обяд- супа от боб
по-късно малко ядки и мляко с какао
вечеря- пилешка пържола с кисели краставички и мариновани чушки
Приятна вечер :D

Engel
17th January 2009, 01:51
Момичета, никва не я свърших неска.. една салата, едно мюсли и няколко чаши вино с мезе от бабек и малко червени мариновани чушки.. няма сигурно и 1000 калорий яденето. Направо ме е яд на себе си, че си забавям метаболизма. Обещавам за утре /защото съм от рано на работа/, да си направя обилна закуска, защото хептен спрях да ям.. страх ме е. Поздрави на всички!!!

Nevena_Mareva
17th January 2009, 11:59
Engel,смяташ ли калориите от алкохола?В една чаша вино(200 мл) има 140-150,ако си изпила "няколко",значи поне 2 или 3,това са ти почти 500 калории.Не бих казала,че не си изяла 1000,даже са повече.За диета не мисля,че е подходящо да се пие повече от една чаша на седмица.
Пожелавам ти успех занапред!

bibi_82
17th January 2009, 12:57
Engel, както казва Nevena е добре да ограничиш алкохола - било то и само бяло вино, защото това са "празни калории" т.е нищо не ти дават на организма :D . За сметка на него, хапвай повечко и не се оправдавай :wink: Нали знаеш човек като реши да не направи нещо може да намери хиляди оправдания за пред себе си и за пред другите защо не се е справил :D

UnknownGirl
17th January 2009, 14:34
Здравейте, мацки :2020:

Да се разпиша и аз, че тези дни не съм.
Изкарах 7 дни идеално на ударния етап на Дюкан, пет дни съм на ПЗ, отново перфектно, направо се гордея със себе си :girl_dance:
Днес ми е първи ден отново само на протеини. Продължавам напред, дотук съм 5 килограма надолу. Вече включих и тренировките, които си правех преди. Ще видим как ще потръгнат нещата.. :1246:

Много усмивки за вас, момичета :2024:

Miss_Murderer
17th January 2009, 16:10
Здравейте, сладурани! Ето отчета ми за вчера:
закуска: спагети, кафе с мляко
обяд: чушки бюрек с извара и яйце, филия хляб
следобяд: 4 форнети, протеин
вечеря: 150 гр. пилешко, филия хляб, домат, 2 големи ябълки
Това е от мен! Очаквам мнения!

Engel
17th January 2009, 18:18
Nevena_Mareva,bibi_82: Аз бях писала:"Яденето няма 1000 калорий", за алкохола знам, но и като го прибавим ми се струват малко.. като се има в предвид с какъв апетит станах днес направо имах чувството, че стомаха ми се е залепил за гръбнака. Много бях гладна :roll: През първата половина на деня хапвах предимно въглехидрати. Приех съвета на goldish за 7мия захранващ ден макар, че на мен ми е 8-9ти мисля /от както съм на много строг и ограничен режим поне за мен/, та.. закусих Кисело мляко Верея 0.1% с нарязан банан 120гр. + 1/2 малка ябълка вътре, след това обядвах Сухари Бейк Ролс :? и това е. След 1-2 часа ще хапна една пържолка, която вече ме чака и сигурно с това ще приключа деня.
Утре смятам да се претегля и ако няма резултат да се гръмна вече :( Минаха 3 дни от последното ми теглене, което беше безрезултатно след толкова мъки. Даже реших и да почна да събирам пари за пластична операция пък дай боже да отслабна докато ги събера, парите няма да са ми излишни.. ще ги използвам за голям подарък за себе си :P Поздрави на всички !

Пипилота
17th January 2009, 18:20
Здравейте, сладурани! Ето отчета ми за вчера:
закуска: спагети, кафе с мляко
обяд: чушки бюрек с извара и яйце, филия хляб
следобяд: 4 форнети, протеин
вечеря: 150 гр. пилешко, филия хляб, домат, 2 големи ябълки
Това е от мен! Очаквам мнения!
Аз лично не изяждам толкова дори в дните, в които не съм на диета. :roll:

Engel
17th January 2009, 18:28
На нея са и други приоритетите, но все пак и на мен ми се струва доста ядене. Мисля, че 2те ябълки от вечерята трябва да са на мястото на форнетите от следобедната закуска, а форнетите изобщо да ги няма.
Моята вечеря е: Пържола малка + 1 маринована чушка + 1 портокал..
Вече имам чувството, че почнах да си пиша горе долу сама и само аз съм дебела и искам да отслабвам, а другите са с идеално телосложение и няма нужда да пишат или влизат по такива форуми :cry:

maika
17th January 2009, 22:42
На нея са и други приоритетите, но все пак и на мен ми се струва доста ядене. Мисля, че 2те ябълки от вечерята трябва да са на мястото на форнетите от следобедната закуска, а форнетите изобщо да ги няма.
Моята вечеря е: Пържола малка + 1 маринована чушка + 1 портокал..
Вече имам чувството, че почнах да си пиша горе долу сама и само аз съм дебела и искам да отслабвам, а другите са с идеално телосложение и няма нужда да пишат или влизат по такива форуми :cry:
Извинявам се че се намесвам в приятната ви тема която следя с интерес , но искам само да ви напомня че Miss_Murderer е лекуваща се АНОРЕКСИЧКА и постове подобни на този и предния могат да я върнат там от където е почнала. Тя трябва да се храни. Запозната съм с тази болест и ви пожелавам никога да не я срещате. Успех :wink:

maika
17th January 2009, 22:45
Здравейте, сладурани! Ето отчета ми за вчера:
закуска: спагети, кафе с мляко
обяд: чушки бюрек с извара и яйце, филия хляб
следобяд: 4 форнети, протеин
вечеря: 150 гр. пилешко, филия хляб, домат, 2 големи ябълки
Това е от мен! Очаквам мнения!
Храната ти е чудесна, но мисля че си сбъркала темата. Извинявам се но като майка и заинтересована не можах да не изкоментирам това. Справяш се добре. Успех и на теб :)

Engel
17th January 2009, 23:36
В тази тема се окуражаваме, но си даваме и критики. Все пак тя се стреми към здравословно хранене и аз й казвам мнението си. Плюс това дозина пъти съм и казвала, че се справя страхотно и тя го знае. Силно момиче е! Пожелавам й успех, но всеки излиза извън релси. Тя търси мнение... предполагам, че не иска да й казваме за всичко, че е окей, когато не е. Извинявам се за мнението си, повече няма да го давам по този въпрос.

Пипилота
18th January 2009, 05:01
Предвид това, че мнението пуснато от Miss_Murderer е в темата "Дневник на отслабващите", реших, че момичето се опитва с този режим да свали килограми, а не обратното. Извинявам се, наистина не съм запозната със случая и мнението ми явно не е рентабилно. Не съм искала да обидя никой, надявам се, че това е ясно.

Engel
18th January 2009, 11:17
Предвид това, че мнението пуснато от Miss_Murderer е в темата "Дневник на отслабващите", реших, че момичето се опитва с този режим да свали килограми, а не обратното. Извинявам се, наистина не съм запозната със случая и мнението ми явно не е рентабилно. Не съм искала да обидя никой, надявам се, че това е ясно.
Не се притеснявай, нормално е да се объркаш :wink:

А аз полудях тази сутрин кантара пак ме показа 67кг. Неможе 2 седмици да съм на режим и да съм толкова.. още малко ще се моля цял месец за 1 кило надолу.. Почвам да си търса диета и сменям рязко режима .. това е.Някой ако има други съвети.. ще се радвам да ги чуя :?

goldish
18th January 2009, 11:21
Miss_Murderer , кажи как ти вървят килограмите? Доволна ли си от теглото си или мислиш още да качваш, или не мислиш да качваш. Иначе според мен ти имаш голяма свобода на избора си и можеш да си позволяваш спокойно и по-калорични продукти. Само гледай да има достатъчно протеини и витамини храненето ти. Това последното май се отнася за всички ни всъщност. :)
Аз снощи бях на рожден ден и пийнах и твърд алкохол. Всъщност снощи забелязах нещо много важно. Когато ни сервираха тортата, аз изядох половината парче и оставих другата половина. Изядох частта, без да мисля за калории и колко захар има и точно така си я и оставих другата част. Мисълта ми е, че може би манно, ако не се вманиачаваме в в това да бягаме като от дявол от калоричните неща, ще можем да контролираме колко ядем от тях. А това е най-важното, защото не може цял живот да сме на строг хранителен режим. И пак моят девиз- по малко от всичко в точното време!