IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Арчи стана на 5 години – как принц Хари и Меган Маркъл нарушиха кралския протокол в името на сина си

8 май 2024 10 30

Херцогът и херцогинята на Съсекс правят всичко възможно децата им да водят нормален живот

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Навръх рождения си ден, Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор води доста нормален живот за принц от британското кралско семейство. 

Разбира се, той все пак е доста по-звезден от обикновено дете, но не е чак толкова известен, колкото останалите звездни наследници.

За петте си години на този свят Арчи е посетил три континента и е живял в три различни страни. Опра Уинфри и Роб Лоу са негови съседи, но в същото време появата му в социалните мрежи е доста оскъдна и внимателно премерена. Първите му думи бяха чути от хиляди слушатели по време на първия епизод от подкаста на родителите му. А и вече е вдъхновител на детска книжка, която обожава. Разбира се, авторът на произведението е майка му – Меган Маркъл.

Но въпреки звездния си статут, установяването в Южна Калифорния заедно с принц Хари и Меган Маркъл, когато е само на 9 месеца, осигурява на Арчи едно по-щастливо и безгрижно детство в сравнение с това, което щеше да изпита в кралския двор във Великобритания.

Арчи стана батко на 4 юни 2021 година, когато сестра му Лилибет Даяна се роди в болницата в Санта Барбара. Появата ѝ съвпадна с момента, в който херцозите на Съсекс окончателно решиха, че ролята на работещи членове на кралското семейство не е за тях и е време да поемат живота си в свои ръце.

Постепенно животът на Меган и Хари започна тотално да се различава от този на принц Уилям и Кейт Мидълтън, които продължиха да служат на монархията. Децата на бившата актриса и сегашна съпруга на принц спряха да се появяват в социалните мрежи или по кориците на списания и вестници. Медиите не бяха допуснати до кръщенето на Арчи, като все още не е ясно кои са двамата му кръстници. Това сериозно противоречи на протокола на кралското семейство, което обаче по никакъв начин не влияе на Меган и Хари, които продължават да пазят ревностно личното пространство на децата си.

Когато съпрузите пуснаха видео за първия рожден ден на Арчи, хората сметнаха, че те поне ще спазят традицията да показват кралските наследници на важни поводи, но и този модел не беше спазен. След това Меган и Хари празнуват рождените дни на децата си в тесен семеен кръг и пазят снимките и видеата за себе си, вместо да ги споделят със света, както правят Уилям и Кейт.

„Дори след изолацията и пандемията, те плануват да запазят Арчи далеч от фотографите и камерите. Искат той да има най-нормалното детство“, каза кралският биограф Кейт Никол през 2021 година.

Въпреки отдалечаването на родителите им от кралското семейство, Арчи и Лилибет все пак получиха кралски титли. В момента те се представят в официалния сайт на фамилията като принц Арчи от Съсекс и принцеса Лилибет от Съсекс. Двамата са респективно шести и седми в линията за наследяване на трона, която бе обновена на 8 септември 2022 година след смъртта на кралица Елизабет II.

Децата, които са внуци на действащия монарх, веднага получават кралски титли, освен ако родителите им изрично откажат. Така се случва със сина и дъщерята на принцеса Ан – Питър и Зара Тиндъл.

Титлите обаче не успяха да заздравят отношенията между херцозите на Съсекс и кралското семейство. Меган не е стъпвала във Великобритания от септември 2022 година, когато бе погребението на кралицата. Хари се е завръщал няколко пъти у дома, включително за коронацията на баща си Чарлз на 6 май, но след това веднага замина за Калифорния, за да бъде със семейството си за рождения ден на Арчи.

Когато Чарлз беше диагностициран с рак, Хари отново го посети, но не намери време да поговори с принц Уилям, с когото са в обтегнати отношения от четири години. По време на последното си посещение във Великобритания, по-малкият син на Даяна заяви, че децата му растат страшно бързо и се чувстват прекрасно в Америка. 

„И двамата имат страхотно чувство за хумор и ни карат да се смеем всеки ден. Те също така ни държат здраво стъпили на земята и съм много благодарен, че ме избраха да бъда техен баща“, каза още принцът.

Тази година принц Арчи отпразнува петия си рожден ден, малко преди майка му и баща му да заминат на дълго пътуване. Принц Хари ще трябва да посети Лондон за десетата годишнина от създаването на игрите Invictus, но отново без Меган. Тя ще се присъедини към него малко по-късно, за да заминат заедно за Нигерия, където отново ще промотират състезанията за ветерани и военен персонал.

За още новини от света на звездите и модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари