IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво е пилатес реформър и може ли да се практикува у дома?

9 март 2024 16 30

Разберете какво е мнението на фитнес инструкторите за тази нашумяла практика

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Чудите се какво е пилатес реформър? Тук експертите разкриват дали можете да се възползвате от смяната на постелката с машина и да изпробвате тенденцията, която вече завладя света на фитнеса в градски условия.

Какво е пилатес реформър? Този тип упражнения съществуват от повече от 100 години, но през последните няколко години много звезди започнаха да практикуват този вид пилатес, като Дженифър Анистън и Хари Стайлс, и това повиши неговата популярност.

Тази тренировка за скулптуриране на тялото е истински хит през последните години, но не е трудно да се разбере защо. Може да не е предпочитаният пилатес за начинаещи, но има толкова много позитиви. „Това е невероятен метод с ниско въздействие за оформяне на мускулно-скелетната форма, който е щадящ тялото, като същевременно дава бързи резултати“, казва Холи Грант, сертифициран инструктор по пилатес реформър. „Този пилатес е интригуващ и вълнуващ и изглежда страхотно, така че все повече хора се изкушават да го пробват.“

пилатес реформър;

Снимка: iStock

Независимо дали сте напълно начинаещ или отдавна ходите на пилатес, добавянето на реформъра към вашия репертоар наистина може да подобри вашите резултати. Тук разкриваме всичко, което трябва да знаете за това какво е пилатес реформър и дали можете да правите този уникален вид упражнения у дома, само ако разполагате с постелка за йога и ластици.

Какво е пилатес реформър?

Реформър пилатес е тренировка, извършвана със специално проектирана пилатес машина реформър. Обикновено е по-интензивна от традиционната пилатес тренировка за цяло тяло, извършвана върху постелка, благодарение на съпротивлението, предлагано от пружините и ремъците на машината.

Въпреки че подобната на легло правоъгълна рамка може да изглежда като средновековно устройство за изтезания за някои, реформърът е много проста, практична машина. „Докато обикновеният пилатес се изпълнява на постелка, реформърът използва специализиран уред, изобретен от Джоузеф Пилатес по време на Първата световна война“, обяснява Кристина Риханоф, учител по пилатес реформър. „Това е плъзгаща се количка с регулируеми пружини, дръжки и ремъци, които осигуряват опора за по-прецизни движения.“

Реформърът е проектиран да улеснява широка гама от упражнения за пилатес, всички от които са насочени към силата, сърцевината на мускулите и гъвкавостта и помагат за цялостното кондициониране на тялото. „Красотата на машината реформър е, че може да направи упражненията по-предизвикателни, като увеличи съпротивлението, като осигури подкрепа чрез съпротивление“, казва Грант.

„Това е причината за популярността на този вид пилатес“, казва тя. Въпреки това умственият елемент на реформъра кара някои хора да правят пилатес всеки ден. „Докато участвате в поредицата от контролирани упражнения, трябва да се съсредоточите не само върху физическото изпълнение, но и върху дишането, подравняването и ангажирането на мускулите, което култивира силна връзка между тялото и ума. Този холистичен подход поддържа по-дълбоко разбиране на вашето собствено тяло“, казва Риханов. Ако се чудите дали да въведете пилатес реформър или йога в рутината си, това е нещо, което трябва да обмислите.

Уредите за този вид пилатес се предлагат във всякакви размери, но най-често разполагат с пружини и ремъци за тренировки със съпротивление.

Предимства от тренировката

Подобрявате основната си сила: Като едно от най-добрите базови упражнения, реформърът е насочен към тези дълбоки мускули, като помага за изграждането на здравето и стабилна сърцевина.

Повече гъвкавост: Този пилатес предлага пълната гама от движения в ставите, като по този начин подобрява гъвкавостта.

По-добър баланс: Всеки, който работи с реформираща машина, знае, че наистина предизвиква баланса ви. Движещата се количка е нестабилна, като ви кара да развивате по-добра стабилност.

Перфектна стойка: Редовната практика може да помогне за коригиране на дисбаланса в стойката и да намали риска от болки в гърба.

Увеличавате мускулния тонус: Тонизира и извайва различни мускулни групи – просто вижте дългата, слаба форма на поклонниците на тази практика. Ето защо много хора правят такъв пилатес и като силова тренировка.

Намаляване на стреса: Фокусираното дишане и съзнателните движения са вид релаксация, която облекчава стреса.

Можете ли да правите такъв пилатес у дома?

Да, ако сте сериозен фен на пилатес реформър, може да си купите машината или да помислите за алтернативни упражнения. Можете да закупите някои основни модели уреди за пилатес реформър от Amazon за между 400 и 600 британски лири. Може да се снабдите и с машина – втора употреба.

Има модели легла, които са сгъваеми и на колела, което ги прави удобни за съхранение, когато не се използват. В комплекта трябва да имате каишки и пружини. Повечето машини са най-подходящи за хора с ръст между 145 и 170 см. Гледайте да се спрете на модел, за който има рецензия, че се сглобява лесно. Ако машината ви не се сгъва, ще ви трябва пространство с дължина 2,5 м, плюс странично място.

И така, възможно ли е да получите същите предимства у дома без машината? „Базираният на постелка пилатес може да не повтори пълния набор от движения, възможни на реформъра, но все пак можете да работите върху основните си мускули и гъвкавост“, казва Риханов, така че това е вид силова тренировка у дома. „Можете да намерите рутинни тренировки онлайн и да инвестирате в достъпни реквизити като съпротивителни ленти, фитнес топки и дунапренени ролки. Въпреки това е силно препоръчително да посещавате уроци със сертифициран инструктор.“

Часовете по реформър пилатес наистина са по-скъпи от обикновения пилатес, заради цената на машината и по-малките групи.

Актрисата Радина Кърджилова също е почитател на този вид пилатес и разчита на него за поддържане на добрата си форма.

Подходящ ли е за начинаещи?

Докато пилатес реформър може да изглежда сложен, Риханов казва, че „той е подходящ за повечето хора, включително начинаещи, бременни и наскоро родили жени, както и за рехабилитация след нараняване или операция“. Повечето реформиращи упражнения могат да бъдат подходящо модифицирани, за да отговарят на начинаещите в този тип тренировка.

Въпреки това, ходенето на клас по пилатес реформър, предназначен за начинаещи, е добра стъпка, тъй като първата сесия често е повече за запознаване с машината.

Някои хора, включително тези с хронични заболявания като сърдечни заболявания, високо кръвно налягане, диабет или проблеми с мобилността, може да се нуждаят от повече модификации, отколкото други, когато правят реформиращ пилатес. Така че, ако не сте сигурни, винаги говорете с вашия лекар, преди да започнете каквото и да е ново упражнение.

Друга причина, поради която този пилатес стана толкова популярен, е че той е тренировка за мускулно-скелетна сила. За дисциплини като пилатес реформър трябва да създадете връзка между ума и тялото си, което означава, че трябва да се концентрирате върху това, което правите и къде е тялото ви в пространството.

За още новини от света на здравето и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

pipinana1 ( преди 1 месец )