PDA

View Full Version : Дневник на отслабващите 3


Страници : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14

goldish
28th March 2009, 00:03
Благодаря ви много, мили момичета!!! :2008:
Яд ме е, защото не мога даже да прегреша като хората с едно нещо, а трябва да се напраскам като прасе. От утре продължавам. И почвам фитнес от другата седмица!!!
Ето казах го. А казана дума, хвърлен камък!

hatred
28th March 2009, 07:41
goldish, споделеният грях е половин грях :wink: В крайна сметка, ние не сме машини за диетуване, а живи хора.

Последното ти решение е много хубава стъпка :)

marie_claire, :2020: Извинявай за намесата. Личи си, че си жена със силна воля и здрав разум, няма какво да те предупреждавам за неща, които си знаеш отлично.

hatred
28th March 2009, 07:52
Я и аз да си призная вчерашните грехове.

Първата ми оливка беше, че изядох две дози протеин. И каква беше причината ? Че вкусът на новия ми протеин е твърде добър :wall:

За вечеря си направих бяла риба на тиган ( без мазнина ) и реших да повторя салатката с гъби, за която ви писах. И след това бях напълно сита. Но през деня си бях взела едни разкошни домати. Нали съм лакомия, не се сдържах и си нарязах и тях с една краставичка. :wall: :wall: :wall: Голяма съм лакомия ...

Engel
28th March 2009, 08:54
Добро утро момичета :1203:
Заповядайте кафето, кой каквото иска :)
http://www.weirdomatic.com/wp-content/pictures/coffeeart/coffee_art_48.JPG
Такова хубаво слънчеце е пекнлало :girl_dance: Надявам и вашият ден да е слънчев и изпълнен с умивки, най-вече, на goldish и hatred, защото сигурно черни мисли им се въртят в главата :?
goldish: Миличка съжалявам много за това, което си преживяла и знам, че сега ще се подложиш на няколко дни чист протеин и вода. Моят съвет е след това да скочиш право в трета фаза, където ще усмириш този въглехидратен глад и ще свалиш последното си килограмче :2004: Поздрави!

bibi_82
28th March 2009, 10:38
Яд ме е, защото не мога даже да прегреша като хората с едно нещо, а трябва да се напраскам като прасе

Това е така защото като прегрешим ако не си хапнем от всичко кое ни душа сака после ни е яд че хем сме прегрешили хем пак не сме яли от всичко което ни се яде. Принципа е - така и така съм прегрешила, поне да се наям като хората, да не ме е яд :D Нормално :D
А сега добро утро и от мен :D Днес ви желая да се усмихвате повече в синхрон с хубавото време и по възможност да се отдадете на приятни занимания, а защо не и на една релаксираща здравословна разходка :D

goldish
28th March 2009, 11:50
Добро утро и от мен!
Страхотни кафенца. Искам ги всичките. Забелязвам, че мен наистина взе да ме изморява този въглехидратен глад. Довечера съм канена на рожден ден. Много овни- много нещо!!! Имам следния план- от понеделник до сряда карам пак на протеини и след това минавам на трета фаза. Събота и неделя също ще гледам повече водичка и повече протеини. Все се надявам като ми дойде МЦ да съм катурнала този килограм. Още не ми е дошло. Сигурно е от режима. Имам 4 дена закъснение. Седа малко бърза уборка вкъщи и отивам на разходка.
Приятен и усмихнат ден на всички!!!

marie_claire
28th March 2009, 12:45
Моля те hatred, няма за какво да се извиняваш.

marie_claire, :2020: Извинявай за намесата. Личи си, че си жена със силна воля и здрав разум, няма какво да те предупреждавам за неща, които си знаеш отлично.

Това пък беше голям комплимент! Воля имам, ама здрав разум...невинаги. А за протеина- да ти имам греховете! :)

Sabrina
28th March 2009, 14:08
Момичета аз още държа фронта не съм се отдала но нито едно изкушение,но съм от доста кратко време на диетка няма и месец:)но ще дойде и този момент и ще си хапвам цял ден каквото ми душа сака:)не се чувствайте виновни хора сме все пак

Engel
28th March 2009, 15:48
Мен пък ме повишиха в Маниак :lol: Лъжа ли е? :wink:

maistoreto
28th March 2009, 19:40
[quote=hatred]
marie_claire, ще бъда много честна. Хем ме плашиш, хем ти завиждам. :?
Защо? :2016:



Просто откровение.
Завиждам ти, защото и аз тайничко искам да отслабна и знам, че ако събера смелост да предприема мерки, подобни на твоите, ще го постигна.

Но си спомням и последния път, когато предприех такива мерки до къде точно стигнах.

Все ми се струва, че при толкова активни тренировки не бива да гладуваш така.

Ехей с такова гладуване и тренировките,знаеш ли до какво може да се докараш?....Ако не знаеш,аз ще ти кажа,колкото и странно и страшно да звучи.
До анемия....Дано да не ти се случва,но затова може би ще трябва да смениш стратегията.

hatred
28th March 2009, 20:20
Мен пък ме повишиха в Маниак :lol: Лъжа ли е? :wink:

Engel, честито :) Ти си виден и полезен форумец. Много ми допада съветът ти към goldish за третата фаза. Неудържимият въглехидратен глад е голяма проклетия.

Ох, днес денят беше прекрасен. Но ... Да знаете, сега ще последва един разточителен офтопик. Ако ви отегчава, направо не го четете, аз просто трябва да си излея душата, иначе ще полудея :(

Откакто родителите ми починаха, аз се грижа за брат си ( и за баба си, но това е щрих ). И не мисля, че се грижа зле. Човекът си има лаптоп, най - евтините му кецове са за 150 лв, дрешките му са маркови, в петък след работа тичам като луда да му купувам любимите колбаси от четирите краища на града и т.н. и т.н. И парите за всичко това ги изкарвам аз, социалните ни отказаха финансова подкрепа, защото (опа, щях да наруша правилата на форума ) не се от ромски произход. И на фона на всичко това, моят прекрасен брат се държи нагло и изобщо не оценява какво правя за него ... И тази вечер ми скъса нервите с наглостта си, аз побеснях и изпотроших половината съдове в кухнята + кофата за боклук. Кошмар ... Извинявам се :oops:

Но понякога ми идва да го оставя, ако се грижех само за себе си, щях да имам поне един почивен ден седмично и много по - добър стандарт на живот.

marie_claire
28th March 2009, 20:28
Ехей с такова гладуване и тренировките,знаеш ли до какво може да се докараш?....Ако не знаеш,аз ще ти кажа,колкото и странно и страшно да звучи.
До анемия....Дано да не ти се случва,но затова може би ще трябва да смениш стратегията.

Възможно е, но при продължително гладуване. За 4-5 дни не мисля,че ще стигна чак до анемия.
Между другото, и без това днес си развалих диетата. Дори ядох като невидяла. Отгоре на всичко не беше от глад, а от скука. Срам, не срам, това е днешното ми меню:
4 мини-портокала
1/2 ананас
2 банана
5 сухара
няколко лъжици мюсли без нищо
Всичко това го погълнах следобяда между 12 и 17ч. След това страшно ме болеше корема /нормално/. Яд ме е, че допуснах това да се случи, май нямам чак такава воля! Сега се чудя от утре какво да правя. Може би ще е най-добре още 2-3 дни да ям само плодове, след което да включа зеленчуци и да не допускам повече такива издънки. Как мислите?

marie_claire
28th March 2009, 20:34
hatred, мила, това звучи ужасно! Аз на твое място не бих се справила. Брат ти на колко години е? На колкото и да е, смятам, че щом не работи, а ти си поела изцяло издръжката му, не е нормално да му купуваш толкова скъпи вещи.

hatred
28th March 2009, 20:38
hatred, мила, това звучи ужасно! Аз на твое място не бих се справила. Брат ти на колко години е? На колкото и да е, смятам, че щом не работи, а ти си поела изцяло издръжката му, не е нормално да му купуваш толкова скъпи вещи.

Ученик е, в XI клас в момента ...

Sabrina
28th March 2009, 20:45
Менюто ми за днес:закуска:1 портокал и 1/2 ябълка и 1/2 коф. кис. мляко
обяд:150гр. пил. филе на скара
след обяда:1 портокал 1/2 ябълка и 1/2 коф. кис. мляко
вечеря:салата от маруля,1/2 краставица,малко грах и царевица и риба тон в собствен сос

marie_claire
28th March 2009, 20:50
Sabrina, отново много добро меню. Като от някоя книжка за здравословно хранене е.

hatred, щом е в 11 клас, няма как да работи. Не е нужно, обаче да го глезиш чак толкова. Чудя се как ти стига заплатата да издържаш себе си и още двама. Възхищавам ти се, честно!

hatred
28th March 2009, 21:02
marie_claire, и аз щях да кажа същото за менюто на Sabrina.

И аз не знам как се справям, колкото и да е наивно, все ми се струва, че родителите ми ми помагат отнякъде. Когато изгубиш близък човек, разбираш, че той не може просто да изчезне...

Engel, извинявам се, че спамя темата ти. Но ние тук така или иначе споделяме много повече от менюта :kiss_me:

Тази изповед ми подейства много успокоително. Очаквам скоро да получа един хонорар и възнамерявам да го изхарча за качествен кростренажор ( надявам се, че цена над 1000 лв предполага именно това ). И ще накарам мъжа ми да ми купи едни обувки, които си харесах днес :twisted:

Пих едно приспивно чайче от маточина и ще се отправям към леглото, че заради смяната на астрономическото време утре трябва да ставам в 5:00 :1205:

Sabrina
28th March 2009, 21:54
момичета много се радвам че го одобрявате вие сте моят стимул и подкрепа:)благодаря ви много

aniK
28th March 2009, 22:38
hatred, очаквах да напишеш, че е точно около тази възраст :( Много трудна за околните... :? Не знам какво да ти кажа освен, че твоите похабени нерви никой няма да ги възстанови :( Мисля, че и под 1000лв. ще намериш хубав крос-тренажор.
Момичета, постоянният психо-хранителен тормоз води точно до това - режим, режим и после отпускане. Marie_Claire, поне да беше яла нещо хубаво, а то сухари и сухо мюсли :lol: освен, ако точно това пък ти се е яло Просто си била гладна от плодовете, хапнала си 1 сухар и после вече не си могла да се спреш.
За мен правилото е да не се оставям да чувствам глад. Аз затова и не пиша менюта, мисля че по цял ден похапвам и много мразя,че когато нямам възможност да го правя, прегладнявам :evil: При глад, човек не мисли какво яде.

Engel
28th March 2009, 22:45
hatred: Ти си силна и ще се справиш с проблемите! :2020:
Аз днес пак се изложих с яденето ама поне последното ми беше в 6ч. и няма повече да ям. Това е нещата лесно се объркват, а трудно се оправят. Вече сериозно усещам, че все повече говорим за лятото и че все повече наближава и това ще е последният ми шанс за тази година да изглеждам добре през лятото. След 2 месеца то ще е факт и също ще е факт кой ще е с хубаво тяло и кой не. Като гледам от нашата темичка само аз излагам фронта, goldish, marie_claire са на финала, hatred i aniK поддържат само хубавите си фигури, а Sabrina има да сваля малко. Другите, който отслабват в нашата темичка да ме извиняват, че не съм ги споменала, но не са толкова редовни :roll:
Така че, сама ако не направя нещо няма коййй.. все още не съм се теглила и незнам моята НЕдиета как ми се отразява, но ще предприемам мерки. Заканила съм се на 02.04 да гладувам 24 часа и ако се получи ще се замисля и за следващите дни до лятото. Под начало на лятото разбирам 1 Юни и тогава вече ако не съм свалила 6-7кг. ще съм изпаднала в сериозна депресия. Съжалявам, че ви отегчавам с моето мислене на глас, но се опитвам сериозно да се обедя, че вече няма начин и трябва да се прави нещо.
Лека и отслабваща нощ ви желая.

marie_claire
29th March 2009, 00:16
hatred, aniK вече го каза, но и аз съм виждала крос-тренажори за по 400-500 лв.
aniK, не че ми се ядяха точно мюсли и сухари, просто от няколко дни не съм купувала храна и само това имах вкъщи. Може би от утре ще се храня по-разнообразно. Май така по-трудно ще се изкушавам. Обичам плодовете, но на 4-5 ден ми се прияжда и нещо различно.
Engel,аз имам някакъв напредък, но кой знае кога и дали ще стигна до заветните 47 кг. А дори и да ги стигна, трябва да ги задържа. Абе борбата е страшна с това ядене! Проблемът е, че ядем не само от глад ами от скука, от мъка, от яд, за кеф. И всичко това се отразява на външния ни вид. Трябва постоянен самоконтрол, иначе хубавата фигура си остава просто мечта.
Хайде, лека нощ и да си превъртите часовниците с час напред!

daliq
29th March 2009, 00:48
здравейте сладурани ,
дори не можах да изчета всичко което сте писали , но горе долу влязох в крак....
аз съм ужасена от увисналия ми задник , купих си купища кремове за да се мажа освен , съставената от мен програма т.е скачане на въже час и десет минути,
менюто днес
1 баничка с кайма - ужас нали ама много ми се ядеше , моля ви само вие ме разбирате, и то понякога но имам шанс с вас
2, кисело мляко
3, 4 кивита
и не знам защо но от два дни се чувствам като торба

goldish
29th March 2009, 12:28
Момичета, здравейте! Това със смяната на времето мен лично винаги ме дразни. Поне минахме към по-любимото ми от двете.

daliq, аз имам такава теория. Ако си на диета не прегрешавай с нищо. Когато поддържаш килограми, хранителни изцепки в умерени количества са позволени. Дори не виждам нищо лошо, стига да можеш да се овладееш навреме. Така ще имаш по-малък риск от последващо по-голямо прегрешение.

marie_claire, нямаш представ колко добре те разбирам. :girl_cry2: Нали миналата вечер и аз се тъпках (буквално) с бисквити и орехови ядки. И изобщо не беше от глад, а от някакво желание да ги ям. Трябва още работа за нормални прегрешения, а не за оливане. В това отношение aniK е постигнала изключителни резултати. Но колкото и да ти казват как се спрявят другите, докато сам не стигнеш до дадени изводи, файда голяма едва ли ще има. Просто всяка от нас трябва сама с помощ от всички ни да извърви пътя към разумното и здравословно за нея самата хранене.

aniK, наистина ме заинтригува с твоя начин на справяне със "слабите моменти". Би ли споделила някое твое меню, за да се ориентираме. Имам 6 чувство, че ще е нещо интересно. :2035:

Engel, с какво прегрешаваш? Ако примерно винаги е с нещо сладко, увеличи плодовете. Ако е с тестени, купи си пълнозърнесто брашно. В смисъл измисли си по-диетичен вариант. Ако по-често е нщем (както е винаги при мен), измисли да правиш нещо в това време. Ти имаш, убедена съм, голям опит с диетите (броят на мненията и титлата маниак го показват). Не се отказвай. Вече е късно. Прекалено много неща знаеш за това как трябва да се храниш, за да се поддадеш на някакви глупави изкушения. А както казват умните глави, когато да се откажеш не е решение, половината път е изминат. Сега ти давам домашна (винаги съм искала да стана учителка) измисли коя диета е най-добра за теб и сподели защо, коя не става и пак кажи защо.Напиши го и можеш да откриеш нови неща за себе си. Чакаме снимки от рождения ден! :2024:

Sabrina, много хубави менюта. :bravo: Изкарай да кажем две седмици така и после ще увеличиш или смениш храната и така няма да се измориш и ще си отслабваш разумно.

hatred, мила чистосърдечно мога да кажа, че те разбирам напълно. Знаете за проблемите със сестра ми, които не са само, че не се храни, а има и нервни кризи. Забелязала съм, че докато се съобразява с другите хора, мен и родителите ни нагрубява по брутален начин. Ще ми повярваш ли, ако ти кажа, че живеем заедно, а е имало периоди, в които по една седмица не ми говори. Думичка не ми казва. И след това избухне. То не са сълзи, то не е самосъжаление, то не са песимистични заключения.... На сутринта обикновено аз съм и единственото спасение в живота, най-близкия човек и така нататък. В петък се консултирахме с психолог. Не бях особено възхитена. Тя просто повтаряше моите думи като някакви заключения, които не следваха някаква логика. Едно стана ясно- сестра ми има сериозен хранителен и оттам психически проблем. И когато излезнахме от кабинета на психоложката, тя ми каза- само ти можеш да ми помогнеш. И аз съм убедена, че наистина е така. Аз я познавам най-добре, знам кога какво и е. hatred, искам да кажа, че съм 100% сигурна, че за брат ти си непоклатим авторитет и той ще те слуша винаги. Дай му малко време. Позволи си да си и по-строга с него. Вземи някои решения еднолично. Покажи му в даден момент, че вие двамата сте най-близките хора в целия свят и можете да разчитате един на друг винаги за всичко. Ще му мине и на него и на теб. :2008: Подкрепяме те всички и много ти се възхищаваме за борбенността!!! :2020: :2020: :2020: :2020:

След като разводних темата до крайност, нека кажа какво ядох вчера:
закуска- Дюканско кексче с кисело мляко- 1 кофичка
мляко с нес
бяло фрапе
към 5- печено агнешко с пресен зелен лук
Вечерта бях на рожден ден и изядох едно малко парче торта и изпих може би 100гр концентрат :oops: . Мисля обаче, че в дискотеката изгорих всичко. Мен не ме е яд като прегрешавам, когато има повод. Яд ме е, когато сама вкъщи си набивам глупави неща.

Приятен и усмихнат ден! :2039:

aniK
29th March 2009, 13:54
aniK, наистина ме заинтригува с твоя начин на справяне със "слабите моменти". Би ли споделила някое твое меню, за да се ориентираме. Имам 6 чувство, че ще е нещо интересно. :2035:


Хи-хи, нищо интересно няма, но хайде ще споделя, но ще е дълго :P
Сутрин: в 6ч.веднага след ставане 1/2 чаша хладка вода с лъжичка мед
спорт
1/2л зелен чай
1 чаша нескафе с малко мляко и чаша вода
към 10.30-11ч. плод
към 12.-12.30 обяд: задължително целулозна салата, но малко количество + нещо млечно или нещо месно (не ги комбинирам)
Към 14.30-15.00 нескафе с малко мляко (това не винаги, но ми е глезотия, Goldish ;) )
Към 17.00 плод или малко кисело мляко
Към 19ч. вечеря: голямо количество целулозна салата (тук конкурирам hatred в количествата) и някакво месо (пилешко, риба, филе някакво...) + 1 бира :oops: :D
Ако ми се яде сладко след вечеря си отрязвам парченце банан или изяждам ядките на 1-2 ореха
Пия ок.2 л вода на ден

Да обобщя: ям през 2-3 часа, ходя до WC по 2-3 пъти на ден (понякога и по-често) :oops: , гледам да не ям много манджи едновременно и на всяко ядене имам целулозна салата. Млечни и сладки плодове преди обяд, кисели продове след обяд... Най-обилни са ми вечерите, з'то са си ритуални, но пък до следващо хранене имам много голям интервал от време + спорт.
Много си уважавам самият процес "хранене" и никога не ям на крак, на бързо или т.н. Ям и заради хрананта, а не само да се натъпча. Затова и не приемам заместването на хранене с протеин (някакъв си прах), сухар, Corny... Абе много ми е важно храненето :oops: :D

hatred
29th March 2009, 16:04
goldish, ключовото в случая със сестра ти е това, което ти е казала: че само ти можеш да й помогнеш. След като го осъзнава, значи е в състояние да се пребори със себе си, но се нуждае от помощ. Не й позволявай да се затваря в себе си, да си изгражда илюзорни светове, насърчавай я да ходи на пазар, да полага грижи за себе си, да спортува.

Подозирах, че особена полза от психолога няма да имате, като цяло нямам склонност на омаловажавам българите като професионалисти, но от опит съм установила, че специално психолозите са неадекватно подготвени. Могат да рецитират теоретични постулати с часове, но не и да водят диалог с човек, който има нужда от помощта им.

aniK, колкото и да е странно, моето хранене прилича на твоето в много отношения. Особено откакто спрях да консумирам плодове след 5 следобед. И за мен вечерята е ритуална, центърът е целулозна салата, само че обикновено е към 8, защото тогава се връщам от работа.

Само дето закуската е закон, но пък не пия бира.

Аз съм много доволна от режима си. Знам, че в него се прокрадват някои нездравословни елементи ( даже мога да ги назова, но постът ми ще стане неморално дълъг :lol: ). Но това, което ме удовлетворява, е че на практика през последните две - три години сериозно прегрешение не съм имала. Най - големите ми "издънки" са били свързани с плодове или извара, което все пак не е кой знае какво.

Sabrina
29th March 2009, 16:49
Момичета аз днес съм почивам цял ден вкъщи в това време няма какво да се прави:)да си кажа менюто за днес че маи прекалих
закуска:2 кивита,след 4ас някаде мюсли с пр. мляко
обяд:страхотна салатка си спретнах от маруля,домат,краставица,ца евица и грах малко,зелени маслинки и малко прясно домашно сирене
след обяда:1 банан,малко кис. мляко и мед ,много ми се ядеше нещо сладко предпочетох мед пред другите неща:)
за вечеря ще хапна ципура на фурна с някаква салата

Engel
29th March 2009, 16:50
Sabrina: Не се възгордявай много от похвалите и не прекалявай с въглехидратите вечер :?

Sabrina
29th March 2009, 18:05
Engelкое по точно имаш предвид под въглехидрати вечер?мерси много че ми казвате къде греша ,за да поправям грешките си ,а не да си мисля че всичко е наред и накрая да се ядосвам защо няма резултат

Engel
29th March 2009, 18:17
Ами банани,мед. Това са си въглехидрати. Пробвай вечер да ядеш кисели плодове като ябълки и портокали.
Ох, днес ми е много смотано.. тази пролетна умора :?

daliq
29th March 2009, 18:22
daliq, аз имам такава теория. Ако си на диета не прегрешавай с нищо. Когато поддържаш килограми, хранителни изцепки в умерени количества са позволени. Дори не виждам нищо лошо, стига да можеш да се овладееш навреме. Така ще имаш по-малък риск от последващо по-голямо прегрешение.

marie_claire, нямаш представ колко добре те разбирам. girl_cry2 Нали миналата вечер и аз се тъпках (буквално) с бисквити и орехови ядки. И изобщо не беше от глад, а от някакво желание да ги ям.

даваме съвети които не изпълняваме , а........

Engel
29th March 2009, 18:31
Тъпченето е просто навик, който и аз немога да премахна.

Sabrina
29th March 2009, 19:18
Ох момичета много е гадна тази смяна на времето цял ден немога да се освестя,всичко ми е объркано.Я кажете сега за морковите имаше нещо за тях не беше добре да се хапват вечер маи,аз току що си изядох ципурата с един морков на салата настърган,днес яко се оплесках

hatred
29th March 2009, 19:46
Ох момичета много е гадна тази смяна на времето цял ден немога да се освестя,всичко ми е объркано.Я кажете сега за морковите имаше нещо за тях не беше добре да се хапват вечер маи,аз току що си изядох ципурата с един морков на салата настърган,днес яко се оплесках

Не знам дали си се оплескала, ама не се побърквай :)
Стига бе, жени !
От един морков ли ще надебелееш ?

Днес ме побърквате - не трябвало да ядем мед, не трябвало да ядем моркови ... Като никога, ще се съглася с Ivanin - а какво, пасти ли да ядем ?

Морковите са с височък ГИ, но далеч не са толкова страшни. От моркови не се дебелее, отслабва се. Гаранция ! Ако прекаляваш с тях обаче може да станеш оранжев - това сериозно :)

Engel
29th March 2009, 22:09
Менюто ми за днес, предполагам ще намерите много забележки :?
1. Бананов шейк
2. Банан + 1/2 кисело мляко Елена 2%
3. 2 кюфтета на скара
4. 1 Дюканска палачинка с нарязано отгоре пилешко филе
5. 2 купички диетични крем карамелчета

Е, сега като го написах не ми изглежда много зле :) Важното е да се стабилизирам, едвам успях да устоя да си взема една аводалокоШ ативксиБ /може да се прочете на обратно/ :lol: Утре се тегля, цикъл не цикъл не ме интересува, трябва да има резултати. Връзвам бас, че съм качила 1кг. :girl_cry:

monita_g
29th March 2009, 22:19
Да се запиша - закуска: банан, печ. филия с лютеница,
обед - салата и задушени зеленчуци,
следобед - банан, ябълка... :)

От утре като ме завърти ежедневието по-сериозно... :) Гушки :)

Engel
30th March 2009, 08:25
Моето отслабване се увеличава с 1кг. :girl_cry:
http://www.chocolatesareus.co.nz/coffee.jpg

Sabrina
30th March 2009, 10:21
Engel сигурно е заради цикъла,не се обезкуражавай,аз затова се меря през седмица,знам си че свалям бавно и си усещам някак си по дрехите това ме радва повече отколкото някакви 200 грама минус.Идва и великден там няка как да не прегреша с козуначе:)с течен шоколааад:)затова сега държа фронта без издънки толкова порочни:)

allie
30th March 2009, 14:41
hatred пробвах чудесийката с гъбките и съм във възторг! сложих повечко горчица (баварска), защото много обичам. Разнообрази ми се скучното меню, днес пак ще си направя.
Менюто ми до момента:
-половин кофичка кисело мляко
-капучино
-сандвич с 'Ябълков хляб' (Нилана). пуешко филе, домат и малко Жоси за мазане
-ябълка
Довечера ще приключа с гъбонките на hatred.

Хубав ден от мен.

Sabrina
30th March 2009, 14:53
Момичета имам ужасни газове в корема и ми е адски поддут чувствам се като плондер.Случвало ли се е на някои и какво правите

allie
30th March 2009, 14:55
sabrina, случвало ми се е, даже доста скоро беше. При всеки е различно, но на мен лично ми помага чаша топло мляко, киви или сушен плод (сливи, кайсии). Пробвай :) Дано има резултат.

goldish
30th March 2009, 17:41
Момичета, здравейте!
Естествено, че не е проблем да се хапва и моковче, и медец!!! Сега няма да изпадаме в никакви крайности! Да не би да е по-добре мазна купешка паста я! Аз днес се теглих с надежда, но за съжаление кантарчето никак не беше милодтиво и си ме показа 55кг. Нищо. Продължавам нататък. Ето менюто за днес:
закуска- Дюкански кекс с 1/2 кофичка кисело мляко
две чаши мляко с нес
обяд- кофичка кисело мляко, на което пишеше сухо вещество 13.5% :2009: :2009: :2009: :2009: :2009: :2009:
вечеря- пилешко бутче, две чушки със сирене и яйца и две кисели краставички
Надявам се да не прекалено много като за вечеря.

Engel , истински ме расмя с това за вафличката. Уникална си!!! :yako: :yako: :2055:

miss_beauty
30th March 2009, 18:52
И аз започвам с дневника: :girl_eat:
08:00 - кафе 2 в 1, банан
10:00 - половин грейфрут
12:00 - около 100г риба тон в собствен сос + салата от домати и краставици
16:00 - ябълка
19:30 - салата от марули и репички + около доизядох си рибата ( около 20г риба тон)

Leshli
30th March 2009, 19:29
Здравейте, девойки, аз сега си кацам от командировка :(

Дори и за пролетна умора нямам време :( Пък и с това време ...

Днес изядох едно корни, няколко млека с кафе и няколко таратора ... И съм скапана :)

Но се чувствам адски гузно, докато бях в командировката нямах време никакво и отвреме навреме хапвах все кофти неща. Хубавата част е, че рядко ядях изобщо :lol: Не смея да се премеря ... искам само да спя! :)

Sabrina
30th March 2009, 20:07
Момичета преди малко се прибрах от работа,хапнах и влизам тук да се отчета:)
закуска 1/2/ коф. кис. мляко
обяд:салата от 1 морков,малко грах и царевица и домашно сиренце 50гр.
към 4ч пр. мляко на Фибела с вкус на шоколад 500мл:)
1 ябълка
вечеря:ципура на фурна салата от маруля и краставица
и за десерт 6 ягоди:)

bibi_82
30th March 2009, 20:30
Момичета искам да ви питам за бозата. Днес изпих една чашка(около 200 мл) самостоятелно, но все пак се чудех до колко се съчетава с диетичното хранене. Не изпитвам никакви угризения защото не съм пила сигурно от месеци но бих искала да знам ако някой има повече инфо. Видях че е с подсладител.

aniK
30th March 2009, 20:53
bibi_82, няма по върл противник на бозата от мен :twisted: Не знам от какво точно се прави, но в старите готварски книги имаше рецепти за боза от препържено брашно :? Би трябвало да има някаква форма на хмел в нея, но... това е много съмнително.
Много се дразнех, че в яслата насилваха сина ми да пие боза. Вечер си го взимах цлия олян (олепкан), а леличките се оплакваха, че не искал да я пие :twisted:

bibi_82
30th March 2009, 20:57
Оле това с препъженото брашно звучи страшно :shock: На етикета пише че бозата съдържа пшеница подсладители и стабилизатори - не е много здравословно със сугурност но ако има и препържено брашно няма да я вкусам повече до края на живота си :evil:

Engel
30th March 2009, 21:22
Точно преди няколко дни стана на въпрос за бозата и едни приятели разказваха как бабите им правили боза като малки точно с препържено брашно, долято с готова боза, за да се пресече и т.н. :2005: Аз не съм пила от години, защото не я обичам без баничка :lol: :lol: :lol:
Sabrina: И аз за десерт след вечерята хапнах една ябълка и след като я изядох си представих как ми гние след салата от марули и пържолата, която изядох преди това :roll:
Leshli: Стягай се, защото работата ще намалее и ще трябва да поправяш грешките си!
miss_beauty: Супер ти е менюто според мен, точно по мой вкус :girl_eat: Само грейпфрута бих заменила за портокал :D
goldish: В сряда ли минаваш в трета фаза? То не остана :2004:

Ето и моето меню:
1. Бананов шейк от 1/2 банан
2. Овчарска салата
3. 1 печено яйце с 2-3 лъжици кисело мляко и извара + 1 купичка крем карамел
4. Пакетче солети :1252: Много ме е срам, но поне ще съм честна.. няма смисъл да лъжа себе си и вас за менюто си и да се правя на приятно забравила какво съм яла :lol:
5. 1 малка пържолка + малко салата от марули + 1 ябълка

Лека и отслабваща нощ на всички!

hatred
30th March 2009, 21:30
allie, много се радвам, че поне една от рецептите ми е била от нечия полза :) Вкъщи горкичките ми кулинарни творения събират само подигравки от домочадието :lol:

bibi_82, преди няколко месеца попаднах на репортаж по някоя от телевизиите, посветен специално на бозата. Имаше интервюта с производители и те с половин уста признаха, че в днешно време бозата се прави основно от смлени бисквити, вафли и сухи пасти с изтичащ срок на годност. :2005: :sick:

miss_beauty, вкарай повече протеин в менюто си ! ( Лично мнение )

goldish, обясняваха ми, че процентът сухо вещество в млечните продукти не бил показател за това какъв е относителният дял на сухото мляко, а за количеството вода ( по - точно процентът на в-во, различно от вода ). Ох, колко страшни ми се струваха задачите за количество в-во, когато бях в пети клас. :2014:

Engel, защо се мериш като си пред цикъл :evil: :lol_sign:

monita_g
30th March 2009, 21:33
Не че пия всеки ден боза, не че пия всяка седмица боза. :) ;), но обичам... мммм бозичка...сега се сещам, че като съм на пости мога да пийна една :) ако не забравя, де...:)

Аз днес хапнах една мнооого вкусна салатка, която си направих самичка - незнам дали ядете нахут, аз заради постите вече какво ли не ям :) - та салатата си направих с нахут, един домат, малко маслинки и малка част от китайската смес от зеленчуци (беше ми останала от вчерашния обед) ммммм много вкусно ми беше...- това ми беше за вечеря, за закуска хапнах една плочка от онези оризовките, а за обед 3 крекера с раст. кашкавал....вие как мислите??? Май бива, а ? :)

Хайде лека и до скоро

Engel
30th March 2009, 22:55
Engel, защо се мериш като си пред цикъл :evil: :lol_sign:
По средата съм, би трябвало да съм точна.

miss_beauty
30th March 2009, 23:17
Engel да ти кажа и аз бих заменила грейфрута с портокал, ама понеже знам, че грейфрута е страшен антиоксидант и че добре се отслабва от него, та прежалвам портокалите, които са ми доста по сладички и вкуснички. :)
hatred и аз съм си го мислила това

aniK
31st March 2009, 07:13
Момичета преди малко се прибрах от работа,хапнах и влизам тук да се отчета:)
закуска 1/2/ коф. кис. мляко
обяд:салата от 1 морков,малко грах и царевица и домашно сиренце 50гр.
към 4ч пр. мляко на Фибела с вкус на шоколад 500мл:)
1 ябълка
вечеря:ципура на фурна салата от маруля и краставица
и за десерт 6 ягоди:)

Sabrina, ако целта ти е отслабване, менютата ти са по-скоро въглехидратни, което не е много добре :? Ако дават резултат, то е заради малките количества. Например с 1/2л мляко Фибела с вкус на шоколад си вкарваш повече калории отколкото с 1 пилешка пържола от гърди, а не вярвам да те засища толкова. Плюс това калориите са от въглехидрат, който оставайки неусвоен (з'то и обедът е въглехидратен), се превръща в мазнини.
Надявам се да не се разсърдиш. Просто споделям моето мнение :oops:

Engel
31st March 2009, 08:13
Добро утро отслабващи :P
aniK: И аз искам такива забележки :wink:
Заповядайте кафенцето :computer_coffee:
http://maxman.bg/images/articles/image_238a.jpg
Бисквитката имат право да хапнат само hatred и aniK :lol:

goldish
31st March 2009, 09:02
Добро утро, момичета!
Страхотно кафенце! И аз тъкмо си пийвам първото за деня. В четвъртък минавам в рттата фаза окончателно. Снощи след вечерята ядох и една салата от марули, краставици, доматче и печени чушки. Нали си признаваме всичко. :wink:
Успешен и усмихнат ден! :D

bibi_82
31st March 2009, 09:38
bibi_82, преди няколко месеца попаднах на репортаж по някоя от телевизиите, посветен специално на бозата. Имаше интервюта с производители и те с половин уста признаха, че в днешно време бозата се прави основно от смлени бисквити, вафли и сухи пасти с изтичащ срок на годност. :2005: :sick:


Леле всичко което написахте за бозата звучи ужасно просто. Обичам я когато е съвсем прясна и затова си позволих да пийна 1 чашка обаче май това ще е за последно :shock:
Иначе менюто ми за вчера
Закуска - 1 ябълка
Обяд - 2 пилешки кренвирша и 1 краставица( не съм почитателка на кренвиршите но тъй като не си взех храна от къщи трябваше да избера "по-малкото" зло от магазина до работа)
Следобяд - прословутата чашка боза около 200 мл
Вечеря - Салата от домати чесън извара и малко зехтин
През деня 3 кафета с малко мляко и малко мед
Кантара не е мръднал ни нагоре ни надолу като се има предвид че от вчера съм в МЦ - това май е добре :roll: След няколко дни ще видя кво е положението. Хубав ден на всички :D

marie_claire
31st March 2009, 10:44
Момичета, здравейте отново! В последните 2 дни доста му отпуснах края, както се казва. Досрамя ме да си поствам менютата, затова отсъствах от темичката. :1252: Утре ще видим какво е положението на кантара. Ясно е, че няма да съм отслабнала, дано поне не съм качила. Днес освен фитнес ще направя и кардио вкъщи да изгоря повечко калории, защото се чувствам наистина кофти след тези дни. Желая ви приятен ден!

aniK
31st March 2009, 14:28
Engel, аз почти нямам забележки към теб освен крем-карамелчето и някакви такива дребни, но ти нали сега не отслабваш :D :2008: Направи ли ми впечатление нещо, няма да ти го спестя :2003: По повод на бисквитките и един стар пост на hatred за "диетичните" храни - има едни бисквити "Милкана", които са на диабетичните щандове. Много хи хапвах по едно време, щото уж диетични били ;) Това е като с Corny-то ;) Яла съм и "Слабин" - то е като "Зрънчо", но от някакви пълнозърнести смеси. Как боли стомах... не е истина :mrgreen: Обаче на работа, за бързо хапване ставаше.
Абе книга мога да напиша и аз като Дюкан, пък ще взема hatred за съавтор. Може да забогатеем, стига смятала формули :lachen:

Engel
31st March 2009, 16:16
Здравейте, аз пък ям в момента портокал и ви пиша за да ви дразня :1224:
marie_claire: Отсъствия извиняваме само ако си имала работа, така че се приготви в следващата седмица да си строго наглеждана и менютата ти строго преглеждани от върховния диетичен съд :lol:
aniK: То крем карамелчето е по Дюкански с подсладител + това аз не че не отслабвам ами просто не правя нищо за да отслабна и тази моята НЕдиета нещо не ми се отразява както трябва, но ще продължавам да съм си на нея и ще работя по усърдно с менютата.
Днес едни колежки се вайкат коя колко напълняла след ражданията и понеже аз съм най-малка и им викам: "Аз не съм раждала, но и никога не съм била по слаба от това, което съм в момента" и последва едно Ахкане и Охкане и въпрос от сорта на "Никога не си била слаба?!?!!??!"
:2005: :2005: :2005: :2014:
Какво да направя като немога да гладувам като тях с дни ?! :?

miss_beauty
31st March 2009, 17:45
Днеска режима ми беше малко променен поради заетостта ми цял ден.
08:30 - кафе 2 в 1 + банан
10:30 - активия натурална
13:30 - капучино голямо (без закар)
14:30 - домат + 3 белтъка
17:00 - ябълка
18:30 - морков + 10г кашкавал+ 5-6 маслинки

Ама нещо се чувсвам леко недояла... нещо да ми предложите, или това май е достатъчно и да си направя чай с мед ? :2045:

Engel
31st March 2009, 17:56
Направи си голяма зелена салата с домати и краставици + 500мл. айран :D

bibi_82
31st March 2009, 18:00
Момичета имам въпросче...Имам във фризера един пакет замразени червени чушки и се чудя как да си го пригтвя щото ми се ядат чушки...Някви идеи за диетични рецепти???
Почвам да се замислям дали нямаме нужда от подобна темичка, но не само с Дюкянски :D

lqlqlqlq
31st March 2009, 18:12
Момичета имам въпросче...Имам във фризера един пакет замразени червени чушки и се чудя как да си го пригтвя щото ми се ядат чушки...Някви идеи за диетични рецепти???
Почвам да се замислям дали нямаме нужда от подобна темичка, но не само с Дюкянски :D

И аз имам и мислех да ги напълня с яйца и извара и отгоре да наредя доматчета , че придават много приятен вкус :cool:

bibi_82
31st March 2009, 18:17
И аз си мислех същото - дали не сме телеПАТКИ :D
Майтапа настрана - много традиционно ми се стори затуй попитах за няква рецепта ако знае някой...сега ми дойде на ум че мога да импроизирам като ги нарежа и задуша с гъбки а накрая да добавя малко сиренце или извара с 1 яйце....айде отивам - после ще ви кажа кво е станало :D

hatred
31st March 2009, 20:04
bibi_82, каквото и да правиш с чушките, сложи им чесън :)

bibi_82
31st March 2009, 20:17
Искам да ви кажа че манджичката ми стана супер. Получи се нещо като миш маш, но с гъбки :D
hatred, чесънче забравих да сложа но за следващия път ще знам :D

hatred
31st March 2009, 20:49
aniK, много си права, че е голяма заблуда това с "диетичните" вафли и бисквити. Виждала съм момичета, които пълнят количките си с артикулите от "диетичните" щандове. А колкото и да е парадоксално, май като отчетем изкуствените подсладители, гнусните соеви майонези, мюслитата и т.н., на тези рафтове храната е по - боклучава, отколкото на много от останалите.

Ох, този "Слабин" и аз го дъвчех някога :) :oops: :lol:

Engel
31st March 2009, 20:55
Понеже обещах снимки от рожденният ден, но без да искам ги изтрих, днес си щракнах една за да замажа очите на хората от форума на който бях обещала :P :oops:
Ето ме!
http://12-2008.hit.bg/31032009230.jpg
Изглеждам малко слаба тук, но това е оптическа измама + това ме засмиваха и много не се харесвам, но се престраших да я постна :?
Между другото ме заразихте с тези чушки и реших да вадя и аз бурканите :roll:

hatred
31st March 2009, 20:58
Искам да ви кажа че манджичката ми стана супер. Получи се нещо като миш маш, но с гъбки :D
hatred, чесънче забравих да сложа но за следващия път ще знам :D

bibi_82, и аз ще пробвам тази рецепта.

В гъбите няма нищо опасно, нали ? Аз съм чела само положителни отзиви за тях като че ли :roll:

bibi_82
31st March 2009, 21:17
Гъбките са полезни доколкото знам :D

Engel, много хубава снимка :D

Engel
31st March 2009, 21:37
Биби: Благодаря ти!

marie_claire
31st March 2009, 23:49
Хайде и една нощна птица да се включи. Тази вечер бях на кино, но не ядох пуканки. Ходих на тренировка, но хапването мисля, че и днес беше повече отколкото трябва. :? Ето днешното ми меню:
200гр. кисело мляко+мюсли
200гр. кисело мляко+15 бадема
2 ябълки
50 гр.сушени череши; царевичен корнфлейкс
салата "Цезар" с риба тон
2ч. фитнес+ 30 мин. кардио вкъщи

[Engel, изобщо няма с какво да се извиня. Дори когато имам работа, хранителният ми режим е по-добър. В събота и неделя съм с приятеля си в провинцията, където обикновено скучая и заличавам постигнатото през седмицата. :evil:
Engel, точно, защото не сме раждали, а и сме на възраст, в която би трябвало да е лесно да се поддържа стройна фигура, нямаме никакви оправдания да не сме слаби. Това си е самата истина. Иначе на снимката си страхотна. :girl_in_love:

Относно диетичните продукти, май никога не съм си купувала. Дори и шоколад като ми се прияде, си купувам обикновен.

bibi_82, рецепти може да споделяме в темата "В кухнята на здравословно хранещите се".

aniK
1st April 2009, 06:19
Engel, голяма сладурка си :girl_kiss2: Все от този ъгъл да се снимаш :2003:

hatred
1st April 2009, 06:45
marie_claire, особено на фона на физическата активност храната ти не е много като количество.

Виж, относно качесвтото, предполагам и другите ще се съгласят, че е добре относителният дял на въглехидратите да е по - малък.

marie_claire
1st April 2009, 09:55
Добро утро, момичета. Тази сутрин след като се претеглих, получих сърцебиене- 51,5 кг :shock: От днес отново съм само на плодове и никакво отказване. Стана вече 1 април, аз още съм над 50 кг. :evil:

marie_claire, особено на фона на физическата активност храната ти не е много като количество.

Виж, относно качесвтото, предполагам и другите ще се съгласят, че е добре относителният дял на въглехидратите да е по - малък.

:2003: Признавам си, че имам предпочитания към по-въглехидратните храни, отколкото към протеините, макар да знам, че не е добре.

bibi_82
1st April 2009, 10:01
Мари клер, просто си мислех за темичка в която да пишем само рецепти - без коментари - подобнона Дюкянската
Иначе менюто ми за вчера
Закуска - 1 ябълка
Обяд - 1 кофичка кисело мляко Роса 2% с малко мед (дойде ми малко обяда но само това имах в наличност)
Следобяд - 1 банан
Вечеря - 1 чинийка миш маш с гъбки :D
2 часа след това 1 чаша бира :1252:
През деня 2 кафета с малко мляко и мед

Engel
1st April 2009, 11:22
aniK: :girl_kiss2: :girl_in_love:
marie_claire: Може би ми е много трудно да се боря с гена си, защото всички сме пълнички и не ми е писано никога да отслабна.

tirra
1st April 2009, 11:26
Engel незнам дали това има някакво значение за теб но в моите очи изглаждаш перфектно. Честно. :wink: :girl_kiss2:

Engel
1st April 2009, 11:30
tirra: Благодаря ти, но създавам такова впечатление, защото сланинките са ми разпределени пропорционално из цялото тяло :lol: Ако сваля 5-6 кг. мазнини мисля, че ще се чувствам и изглеждам много по-добре. :pinkglasses:

miss_beauty
1st April 2009, 14:20
Менюто ми до сега:
10:30 - кафе 2 в 1 + банан
12:30 - половин грейфрут
15:00 - около 100г пилешко филе - салата от домати и краставици
17:00 - мляко с нес + ябълка
18:00 - 10г кашкавал + чай с мед
19:00 да изям една салатка от марули и краставици.
Абе нещо усещам че ми куца в режима в последни дни, какво мислите? :2016:

marie_claire
1st April 2009, 20:25
miss_beauty, защо смяташ, че режимът ти куца? Според мен е добре- плодове, зеленчуци, малко месо.
Ето и моето меню:
1/2 ананас
2 ябълки
50 гр.сушени череши
4 мини-портокала
2ч. фитнес

Във фитнеса днес видях една наша известна манекенка. Беше доста по-пълничка от мен :girl_haha:

Sabrina
1st April 2009, 20:30
Момичета аз вчера не писах пеших да си направя free ден,няма да коментирам:)
менюто ми за днес закуска:1/3 коф. кис. мляко
обяд:активия с мюсли
вечеря салата от маруля,1/2 домат и краставичка с 50 гр. сирене домашно,и свинска пържола на скара 100гр(нямаше грам тлъсто):)не е перфектния режим но все още се боря с навиците и желанията на тялото ми

goldish
1st April 2009, 20:33
Здравейте, момичета!
Аз от вчера още не съм на диета. Просто не мога повече. Ще се опитам нормално да мина на естественото за мен хранене.

Engel, много си красива! Мисля, че и с тези килограми изглеждаш супер. :2020: Да ти кажа и на мен чак ми се иска да не следя какво ям и да мина на недиета :1302:

marie_claire , може да е временно. Може би е от трнировките и качваш от увеличена мускулна маса. Или задържаш вода.[/b]

monita_g
1st April 2009, 20:36
Днес съм само на две ябълки с малко овесени ядки :) :) :)
И вчера не хапнах нищо особено - малко маслинки, хогаренас и раст. кашкавал... :)
много добре ...тази седмица пак завъртях мизерните менюта...не се гордея да ви кажа, но нямам капчица време :roll: ...ммного кофти :( Дано успея да нормализирам хапването.....е иначе килцата си отиват де... :)

monita_g
1st April 2009, 20:39
Engel, милинка я го дай малко по-ведро... ти уж си автор на почти всички теми, а сега нещо си загубила мобилизацията..... ей, девойче, мисля, че пролетната депресия или умора те е налегнала :) Моля те, горе главата :2020: кураж!!!!

Гуш!!!

marie_claire
1st April 2009, 20:49
goldish, благодаря, че се опитваш да ме успокоиш, но съм сигурна, че не е от тренировките. Няма как за няколко дни да кача 1,5 кг мускулна маса. Освен това точно в тези дни не съм тренирала, хапнах това-онова :) и веднага се е отразило. Като не съм дисциплинирана, така става.

P.S. Току-що хапнах 10 бадема.

goldish
1st April 2009, 21:07
marie_claire, и аз до сега ядох орехи. Ужас просто! Голяма краста са. Май нещо ми изушиха бушоните и изцяло превъртях. :2005:

marie_claire
1st April 2009, 21:26
Абе лакомии сме, това е.

Engel
1st April 2009, 21:50
marie_claire: При теб това с покачването се е получило, защото не ядеш и изведнъж се натъпчеш и организма освен, че усвоява на 100% всичко, защото незнае кога пак ще му подадеш храна ами и задържаш вода и т.н. Не вярвам да си усвоила 17.500 калорий за 2 дена.

marie_claire
1st April 2009, 22:08
Може би си права, Engel. Наистина ядох калорични неща, но не съм преяждала все пак. Вече се чудя какво да ям. Режимът при който ям само плодове ми се отразява страхотно, свалям по пвече от 500гр. на ден. Идва, обаче момент, в който ми се прияжда нещо солено и така се провалям. Когато ям разнообразно, отслабвам по-бавно, но пък е по-малко вероятно да се изкуша с нещо калорично. Май ще се придържам към този вариант.

Engel
1st April 2009, 22:23
Редувай ги. Примерно 8 дни нормално хранене и 2 на плодове. Хем организма няма да свиква хем ще свалиш килограмите.

hatred
2nd April 2009, 07:30
Може би си права, Engel. Наистина ядох калорични неща, но не съм преяждала все пак. Вече се чудя какво да ям. Режимът при който ям само плодове ми се отразява страхотно, свалям по пвече от 500гр. на ден. Идва, обаче момент, в който ми се прияжда нещо солено и така се провалям. Когато ям разнообразно, отслабвам по-бавно, но пък е по-малко вероятно да се изкуша с нещо калорично. Май ще се придържам към този вариант.

И според мен този вариант е за предпочитане. Особено последните упорстващи килограмчета трябва да се унищожават с умерен режим. Мисля, че ударните, крайни мерки ( независимо дали са протеинови, плодови, или някакви други ), са подходящи само при наличието на много килограми за сваляне.

Ако едно меню те вкарва в прегрешения, значи не е добре да се придържаш към него продължително.

goldish
2nd April 2009, 08:56
Добро утро, сладурани!
Наистина строгите режими водят сесбе си до незнаен апетит след това. Седми ден ме гони. Просто не знам какво да правя. Викам си от утре вече не. И ставм и още от леглото набивам шоколад. Какво ми стана????
Ще ида да се оплача от този режим в тяхната темичка. Най-много ме е яд, че сама си го причиних.
marie_claire, с най-приятелското чувство, което мога да имам, те съветвам да не правиш моята глупаав грешка. Когато се ограничаваш повече от необходимото после просто превърташ. Като че ли и Engel мина преди известно време през това. Дано скоро се измъкна. И вие утре да ми дадете повече сили на живо. :)

Engel
2nd April 2009, 09:07
Да минавам все още, но с по-отшумяли симптоми. Единственият лек е да ядеш каквото ти харесва, но съвестно, защото много добре знаем, че никой не харесва толкова вафлите и кроасаните, а би предпочел нещо по-така здравословно . goldish ти харесваш здравословните храни така, че можеш да им се отдадеш изцяло :D Аз също се храня добре, ти виждаш менютата ми, но вчера примерно имам прегрешение следобед /хапнахме си по една закуска с една приятелка/, но после вървях 3км. пеша и вечерта въобще не бях гладна и хапнах една ябълка за вечеря и днес хоп минусчееее :D Винаги ще имаме някакви си мини кризички и ще си хапваме разни неща, но надявам се да станат по-рядко през времето. Всъщност мисълта за НЕдиета много успокоява.Това беше добра стратегия. Започни да се харесваш и бъди на НЕдиета :wink: Успех!

goldish
2nd April 2009, 09:11
Engel, мерси за скорошния отговор. Надявам се скоро да се овладея. Като че ли психологически ме тормози наистина повече.
Забравих да ви пожелая усмихнат и много ползотворен ден днес!!!

Engel
2nd April 2009, 09:13
Моля :) Аз просто си пия кафенцето и си драскам. Малко съм закъсняла 1 час за лекцийте ама ей сега си допивам кафето и тръгвам. Просто не мога да те оставя така :wink:

goldish
2nd April 2009, 09:21
Мен ме е страх, че като ме е захванал тоя апетит и ще си кача и малкото свалено. Но КРАЙ. Дояждам тези бисквити и спирам. Не ме интересува. Реших си и това е. Приятни лекции, мила. Наистина ми помогна. :2020:

hatred
2nd April 2009, 09:31
Имам наблюдението, че тоталното изключване на въглехидрати прави хората нещастни и потиснати. Колкото и нелепо да звучи ...

Абе ... единственото, което заслужава да бъде оценено в режима на Дюкан, са рецептите. По - точно концепцията за набор от разнообразни рецепти. Иначе да ме прощава с тоя течен парафин :lol:

goldish, наслаждавай се на салатките и ягодките ( тук aniK ще ме бие и ще е права :2001: ). Извлечи енергия от хубавата пролетна храна ( дори да долита от Йордания или Египет в недозрял вид ) и ги зарежи тези бисквити. Не стават за ядене, изобщо даже :wink:

miss_beauty
2nd April 2009, 10:31
Аз вече си изпих кафенцето, изядох си банана, ама нещо глад ме мъчи и смятам да хапна половин грейгрут, ама май не се съчетава с банана.

goldish
2nd April 2009, 10:40
Не виждам защо? Плодове да се ядат отделно и предиобяд е най-добрият вариант. Не се притеснявай, мила.

Disaster
2nd April 2009, 10:53
Здравейте!!

Имам да свалям доста килограми и е крайно време да направя нещо по въпроса.Тренирам редовно,но май е по-скоро с цел да не качвам още :lol: Захващам се с мой си режим,защото не мога да спазвам измислените диети,в които имаш 2 хранения за деня.Дано да има ефект...Май съм с мерките на Engel горе-долу:168/64.Надявам се да стигна поне 55 в скоро време,после още 5 може би.Почвам от днес ,момичета,и ще бъда сериозна.
Приятен и слънчев ден ви пожелавам!

miss_beauty
2nd April 2009, 11:53
Не виждам защо? Плодове да се ядат отделно и предиобяд е най-добрият вариант. Не се притеснявай, мила.
Мда бе, права си, какво съм се вманячила и аз... :2045: :1224:

Engel
2nd April 2009, 16:32
Да, какво се вманиачавате за съчетанието на банан с грейпфрут. Важното е да няма вафли :lol:
Disaster: Добре дошла :P Пожелавам ти успех и скорошно постигане на целта ти, а през това време да ти е много леко и приятно в нашата компания и без кризички :) Ще ги преборим!
Аз днес:
1. Ябълков шейк
2. Пилешки дроб + 1 таратор
Сега си правя Дюканската пица на tirra и ще си хапна едно парченце 'нещо грешно' /не го пиша поради съображения за сигурност на хладилниците/ :lol:

Disaster
2nd April 2009, 17:28
И аз стискам палци да се преборим, Engel :roll: Ще ви кажа за днес какво хапнах.Не е малко, но поне не изпитвам глад и се чувствам добре.
закуска:2 филийки пълноз.хляб с извара и краставица
межд.:1 грейпфрут
обяд:пъстъсва + таратор
межд:10 бадема
вечеря:салата(без сосове и т.н.)
Как ви се струва?Исках и друго да ви питам.Мислите ли,4е е добра идея 1 ден в седмицата да се ядат само плодове?
За сладкото ще взема пример от hatred ,защото мога без,но не мога с едно парченце :cry: (благодаря на всеки ,който би отправил градивна критика).

Engel
2nd April 2009, 18:16
Менюто ти е добре за сега. С 1 ден седмично на плодове ще постигнеш по-бързо резултат с отслабването, но според мен е по-добре засега този ден да си го пазиш като скрит коз. Когато започнеш да задържаш, примерно като свалиш 4-5кг. , тогава можеш да направиш 1 такъв ден и после всяка седмица да си го правиш за да възстановиш отслабването в организма. Демек направи си стратегийка :P

MILI
2nd April 2009, 18:18
Мислите ли,4е е добра идея 1 ден в седмицата да се ядат само плодове?
А защо искаш да си на плодове, един ден? Нали си на диета ?! Ако въпроса ти е нали ще отслабнеш по- бързо- НЕ. Ако се храниш достатъчно разумно през- всичките 7 дни от седмицата с включени плодове в менюто ти, не мисля че има причина да вкарваш един такъв сен, освен ако нямаш някакви други съображения :lol:

п.п. Ангелчето ме е изпреварило, но ще вмъкна в отговора си и въпрос към нея
С 1 ден седмично на плодове ще постигнеш по-бързо резултат с отслабването
Защо така смяташ?! :?
Зависи какви плодове ще яде и колко като количество, но в повечето случаи не се получават нещата, ако иска един ден в седмицата да вкара нещо,то това не трябва да са плодове, а протеини :P

hatred
2nd April 2009, 18:21
И аз стискам палци да се преборим, Engel :roll: Ще ви кажа за днес какво хапнах.Не е малко, но поне не изпитвам глад и се чувствам добре.
закуска:2 филийки пълноз.хляб с извара и краставица
межд.:1 грейпфрут
обяд:пъстъсва + таратор
межд:10 бадема
вечеря:салата(без сосове и т.н.)
Как ви се струва?Исках и друго да ви питам.Мислите ли,4е е добра идея 1 ден в седмицата да се ядат само плодове?
За сладкото ще взема пример от hatred ,защото мога без,но не мога с едно парченце :cry: (благодаря на всеки ,който би отправил градивна критика).

Според мен менюто ти е идеално. Много балансирано, здравословно ... Завиждам :twisted:

hatred
2nd April 2009, 18:24
Що се отнася до плодовите дни - от тях някои хора отслабват, други не. Аз например с ядене само на ягоди и череши ( в огромни количества, говоря за поне 2 кг дневно ) в продължение на около месец се стопих с около 12 кг. Но после качих ... да не влизам в подробности :lol:

Плодовете са мощен подстрекател към прегрешения, когато приключиш с плодовите дни. А това в един момент става неизбежно :)

Простете, плодчета любими :cry:

MILI
2nd April 2009, 18:35
Плодовете са мощен подстрекател към прегрешения, когато приключиш с плодовите дни. А това в един момент става неизбежно :)

:2043: Изпитано

п.п.А за 1 месец на ягоди и череши, спокойно има и по- зле от теб, Аз съм го правила за около 3 месеца, наистина се сваля :biggrin:
Но това няма нищо общо с това,което сме се събрали в темичка, а даже напротив :wink:
От един месец на шоколад и солети,също свалих толкова килограми колкото и от плодовете.
Предполагам,че и от ядене само на спагети също ще сваля :lachen:
В момента се шегувам,но е тека.

И все пак не мисля, че момичето ще свали повече от един плодов ден, но ако иска може да си го прави за разтоварване и пречистване....
Познавам стари баби,които от 45 год. всеки Петък или Понеделник, или един ден от седмицата не хапват нищо само на течности,станало им е като закон, така им се прочиствало тялото :roll:
Това беше малко offtopic :lol:

hatred
2nd April 2009, 18:42
Прочистването на тялото за един ден е хубава практика. Но ако можеш да си позволиш в този ден да се занимаваш само с душевната си хармония :lol: Ако трябва да ходиш на работа, да се разправяш с идиоти, да се блъскаш в градския транспорт и т.н. и т.н. "разтоварването" ще те накара да се чувстваш по - скоро като пребит, отколкото като възроден :) :1241:

miss_beauty
2nd April 2009, 19:07
Днеска като почудо не се чувствам гладна на всеки половин час, чак се учудвам от себе си... :girl_haha: ето и моето меню днес:
10:30 - кафе 2 в 1 + банан
11:30 - половин грейфрут
14:00 - голяма шопска салата ( сиренето беше малко по-малко от 100г)
17:00 - ябълка
20:00 - салата от марули, репички,краставици

marie_claire
2nd April 2009, 21:32
Disaster, добре дошла и от мен! Мисля, че менюто ти за днес е перфектно. Относно плодовия ден-аз съм "за". Смятам, че за един ден на плодове няма да прегладнееш чак толкова, че да се нахвърлиш на храната на другия ден. Освен това е полезно за организма да се прави веднъж седмично. Важно е, обаче плодовете да не надхвърлят 1-1,5 кг.
miss_beauty, отново си стриктна, браво на теб!

Ето и моето меню:
Закуска- фреш от грейпфрут
Обяд- 200 гр обезмаслено мляко+царевичен корнфлейкс; 1 варено яйце
Вечеря- 2 домата с извара; 4 пъпъдъчи яйца
2ч. фитнес :2019:

hatred
2nd April 2009, 21:43
marie_claire, какво представляват тези яйца на вкус ?

marie_claire
2nd April 2009, 21:45
Абсолютно същите са като другите. Взех си заради визуалната разлика- мънички и шаренки.

Engel
2nd April 2009, 21:53
Да, факт е, че се пречистваш, факт е, че и сваляш => 1 плодов ден седмично е добра партия :D
Аз не съм казала да очаква някакви мега резултати, но е добре да се прави един такъв ден дори и на 10 дни.
MILI: Ще постигне по-бърз резултат естествено, ако не яде каквито и да е плодове и каквото и да е количество. Казвам просто, че има резултат при по-голямата част от населението ако спазват един такъв ден. + това си има предимства и за пречистването, забързване на метаболизма, а и се чувстваш по-лек, по-добре и по-тонизиран. Не искам да си налагам мнението, защото съм фенка на плодовете :D
miss_beauty: Менюто ти е супер! Скоро ще пребориш 3те килограма :)
marie_claire: Вместо корнфлейкса можеш да си го заместиш с някакъв друг въглехидрат с нисък ГИ.
goldish: Какви ги свърши днес?
Аз завърших деня с остатъка от Дюканската пица и 1 портокал :P

marie_claire
2nd April 2009, 22:05
marie_claire: Вместо корнфлейкса можеш да си го заместиш с някакъв друг въглехидрат с нисък ГИ.

Ами звучи глупаво, обаче преди време баба ми като ми беше на гости купи пакет от 1 кг корнфлейкс и ми го остави. Вече от доста време се опитвам да се справя с него, ама май ще е по-добре да го изхвърля.

Engel
2nd April 2009, 22:52
:2043:

Disaster
3rd April 2009, 00:10
Благодаря на всички,които са ми отговорили.Явно няма да си правя плодов ден :D MILI, постовете ви се убедих, че няма група от хора с едно мнение-винаги има "за" и "против".Аз обичам да си чета разни неща за храненето и често попадам на изказвания за плодовете.Май наистина не мога да си го позволя този ден(нямам ден без ангажименти).Не съм си и мислела ,че ще отслабвам по-бързо,имам търпение и предостатъчно воля.Реша ли никой и нищо не може да ме изкуши.Вие как сте издържали по 1,че и по 3 месеца на плодове просто нз :shock:

hatred
3rd April 2009, 06:41
Благодаря на всички,които са ми отговорили.Явно няма да си правя плодов ден :D MILI, постовете ви се убедих, че няма група от хора с едно мнение-винаги има "за" и "против".Аз обичам да си чета разни неща за храненето и често попадам на изказвания за плодовете.Май наистина не мога да си го позволя този ден(нямам ден без ангажименти).Не съм си и мислела ,че ще отслабвам по-бързо,имам търпение и предостатъчно воля.Реша ли никой и нищо не може да ме изкуши.Вие как сте издържали по 1,че и по 3 месеца на плодове просто нз :shock:

Лично при мен количествата бяха огромни. Освен това плодовете засищат за момента, защото все пак са сладки. Но се натрупва един хроничен глад за солено, който рано или късно излиза наяве :lol:

miss_beauty
3rd April 2009, 08:00
:computer_coffee: Добро утро, днеска деня се очаква а е слънчев и приятен ( и отслабващ, ама то това си е ясно за всички тук) :3000:
Започвам както винаги с кафенцето 2 в 1 и банан.
marie_claire менюто ти много ми харесва, от всичко по малко особено и тези два часа фитнес, с които изгаряш всичко направо. :good_luck:
Еngel така си е , благодаря за подкрепата и мотивацията. :2020: Дано ударжа и на дяволите ( :popcorn_girl: ) които ме прихващат уикенда. :girl_haha:

goldish
3rd April 2009, 08:12
Добро утро!
Добре дошла, Disaster. Хубаво е, че имаш воля. Мисля, че тя е основното, с което понякога имаме проблем.
Engel, ами след това изядох едно Дюканско кексче с кофичка кисело мляко. Значи, реших и вече си взимам кисело мляко със средна масленост. Ще включа и плодовете. :girl_dance:
marie_claire, и аз да ти кажа като имам някоя храна, която ме изкушава (като сладките, които ядох последните дни), докато не изям, не мирясвам. Иначе никога не хвърлям, където може би ми е грешката.
Успешен и усмихнат ден, момичета! :2018:

Engel
3rd April 2009, 10:03
Добро утро и от мен! Ето кафе лате с обезмаслено мляко специално за отслабващите :)
http://www.krasivi.bg/news/41/17e62166fc8586dfa4d1bc0e1742c08b_313.jpg
И закуската е от мен:
http://i.actualno.com/club.bg/files/2007/05/21/3ec513aba7.jpg
По случай плодовете дни аз смятам да си правя седмично по 1 такъв! Определям си такъв ден - Понеделник :P Или Четвъртък за да дразня Дюканки :lol:
goldish: Хвърляй яко, ама и не купувай. Не съжалявай за парите, ако е нещо по-скъпичко, дай ги на някоя съсетка да ги хапне с кафето - хем ще печелиш точки пред съседите, хем на нея ще са и вкусни и ти ще си добре и спокойна.
Аз също реших да си направя друга моя самоинициативка, да хода 'сутрин' до колежа пеша :cool: Около 3-3.5км. е на обед няма да е проблем, но 1 път реших да си ходя пеша в 5.30 и като стигнах пред нас имах чувството, че съм глътнала АУСПУХ :roll:
miss_beauty: Важното е с кеф да си ядеш това, което хапваш и да си отслабваш :wink: Не забравяй, че има изследвания за позитивното настроение на човека, което доказва, че отслабваш, когато си щастлив и задържаш когато не си :? :D
Disaster: Скоро ще те предизвикам 2F2 да си свалим по 1-2кг. :2035:

MILI
3rd April 2009, 10:09
MILI: Ще постигне по-бърз резултат естествено, ако не яде каквито и да е плодове и каквото и да е количество. Казвам просто, че има резултат при по-голямата част от населението ако спазват един такъв ден. + това си има предимства и за пречистването, забързване на метаболизма, а и се чувстваш по-лек, по-добре и по-тонизиран. Не искам да си налагам мнението, защото съм фенка на плодовете :D

Аз съм фенка на плодовете, също...
Но отговор ще постигне по- бърза резултат естествено, е меко казано неудачен......
Забързваш си метаболизма, пречистваш се - това мисля, че и Аз съм го написала в поста ми, но това не е отговор.......
От личен опит, цяло лято съм била на един плодов ден в седмицата (но съм си позволявала всички плодове :roll: ) и Септември месец, не бях свалила нито грам :roll: Та за това за което споря е изпитано от моя организъм,което не значи естествено, че важи за всички останалали!!!С един протеинов ден в седмицата обаче за 3 месеца свалих 3 кг. при положение, че имам да свалям 5 (естествено с отбран режим на хранене)

п.п. Ако не си Убедена в думата естествено,по- добре не я използвай :wink:
Аз не съм убедена в моето естествено, затова ще си го спестя, особено ако нямам аргументация,каквато виждам че и ти нямаш....
:wink:
Аз изказах само личен опит, което не винаги е най-доброто :wink:

Engel
3rd April 2009, 10:15
Имах предвид, че естествено ще свали, ако не яде всички плодове и в огромно количество.. просто съм малко неграмотна и исках 'естественото' да се отнася за грамажа и количеството, а не за свалянето. Whatever :D

natalei
3rd April 2009, 10:20
Опитвала съм да карам на плодов ден и резултата беше свиреп глад. Може би защото обичам повече солено, но вече не си правя такива експерименти.
За днес примерното ми меню е:
закуска - кафе и банан
обяд - пилешка пържола и шопска салата
вечеря - кисело мляко

Engel
3rd April 2009, 10:25
Едно стимулче за всички! http://sandanski.us/files/272142b3c769923796dd474a217da9ba.jpg

Disaster
3rd April 2009, 10:30
Engel,с удоволствие бих приела предизвикателството.Само кажи от кога засичаме :wink: След малко отивам :2019: За трениращите: По колко дълго правите кардио?

miss_beauty
3rd April 2009, 12:02
Engel много добро стимулче, браво, :1203: направооо, това ми е мечтата :1228:
Disaster аз лично бягам 5 пъти в седмицата, по 30 минути,но смятам да ги направя 6, също така винаги се качвам по стълбите тъй като живея на 8-ия етаж. :1224: [/b]

bibi_82
3rd April 2009, 12:04
От снимката на Engel, само циците ми е проблем да докарам...другото е фасулска работа :girl_haha:

Engel
3rd April 2009, 12:07
Кога ли ще нося толкова къси панталонки и да имам такъв тен? :roll: Вие ме видяхте, че съм бяла като платно :lol: Започвам да ходя на солариум!!!

miss_beauty
3rd April 2009, 19:12
Менюто ми за днес:
08:30 - 2в1 + банан
10:30 - половин грейфрут
13:30 - салта шопска големичка + 5 маслини ( с около 80г сирене)
17:00 - ябълка
18:30 - мляко с кафе от кафе машина + 2 лешника
20:00 - голяма салата от марули и репички + 5 маслини
20:30 - вече огладнях, ужас, правя си чай + 20г сирене... :1246:
:roll:

Sabrina
3rd April 2009, 21:11
менюто ми за днес:
нямах обособени закуска и обяд просто 1 кис. мляко ,1 портокал и 1 киви ги разпределих пред деня до 8ч. вечерта когато си бях у нас и си приготвих вечеря от салата маруля,1/2 домат и краставица с месо на скара пилешко и малко свинско имаше нетлъсто дотук добре,само дето преди малко изпих чаша натурален сок и си лягам адски съм изморена:)лекааа нощщ

Sabrina
3rd April 2009, 21:12
менюто ми за днес:
нямах обособени закуска и обяд просто 1 кис. мляко ,1 портокал и 1 киви ги разпределих пред деня до 8ч. вечерта когато си бях у нас и си приготвих вечеря от салата маруля,1/2 домат и краставица с месо на скара пилешко и малко свинско имаше нетлъсто дотук добре,само дето преди малко изпих чаша натурален сок и си лягам адски съм изморена:)лекааа нощщ

Sabrina
3rd April 2009, 21:13
Извинете незнам как стана този фокус неисках:)

hatred
3rd April 2009, 21:23
Кога ли ще нося толкова къси панталонки и да имам такъв тен? :roll: Вие ме видяхте, че съм бяла като платно :lol: Започвам да ходя на солариум!!!

Engel, здравословен лек тен може да се постигне и с ядене на моркови :girl_haha: На мен ми се струва, че на последък съм направо жълта от тези моркови :) Екзотично е :cool:

goldish
4th April 2009, 07:56
Добро утро, момиета!
Аз се овладях вече. Ох, дано пак не ме подкарат лудите!!!!
Sabrina, като че ли ми звучи малко тази храна, но пък си имаш от всичко. Ако не си била гладна, мисля, че е мнго добре. Само сокчето, но ти си знаеш.
miss_beauty, поздравления, че се храниш по малко и често. Това е много важно за здравословното хранене.
hatred, истински се развеселих за идеята ти за здравословен тен!!! :2023: :2055: :2055:
Без майтап разтопли се и трябва да ида за няколко процедури.
Приятен и усмихнат ден!!! :2046:

natalei
4th April 2009, 09:44
Много е хубаво така като си пишете менютата, защото си крада идеи!
Откраднах си от дизастър идеята за пълнозърнестия хляб с извара и краставица и веднага си го включих в менюто за днес.
Та за днес примерното меню е:
закуска - 1 банан
обяд - 2 филийки пълнозърнест хляб с извара и краставица
вечеря - задушен карфиол с копър
(довечера ще пия алкохол, че съм на РД, ще гледам да не се уливам :roll: )

Disaster
4th April 2009, 11:05
Радвам се,че съм била полезна.Вкусничко е,нали?! :P За днес мисля да ям:
закуска(вече мина):кис.мляко с трици
межд:3 малки кивита
обяд:риба тон+броколи на пара+малко таратор
межд:няколко бадема+сурова тиквичка
вечеря:пълнен патладжан(с извара,морков,карфиол,малк месо)

Уауу,доста изглежда...Нищо,ще мина и през фитнеса задължително!

marie_claire
4th April 2009, 11:23
Disaster, аз правя кардио по 50-60 мин. Доколкото знам, минимумът, който дава резултат е 40 мин.
Моето меню за вчера е безобразно, но нямах време да ям през деня, после пътувах вечерта и съответно вечерята ми беше много късно.
За вчера:
закуска- купичка корнфлейкс без мляко /още не мога да го прежаля и да го изхвърля/
обяд- няма /hatred не разреши/
вечеря- пакет солети; 1/2 филийка Местемахер с извара
1ч.30мин. фитнес

natalei
4th April 2009, 12:23
Disaster, да, супер е! Ще се възползвам и от идеята за пълнения патладжан, много вкусно ми звучи (само че няма да слагам месо), можеш ли да напишеш как точно го приготвяш.
От един ден съм на диета и вече се усещам много по-добре и кантара днес показа надолу. Само дано не разваля работата довечера!
До 30 май имам да свалям 5кг :roll:

Disaster
4th April 2009, 13:18
Рецептата ми за патладжана е малко модифицирана(в по-диетичен смисъл) :lol: Отрязва се на две части,вътрешността се издълбава(с лъжица примерно) и се нарязва.Останалите продукти(моркови,карфиол и каквото обичаш) се приготвят на пара с подправки.После се смесва с изварата и се запича на фурна(в тавата поставям малко вода).По-вкусно се получава с малко кашкавал, но сега няма да слагам(по разбираеми причини).Добър апетит :)

Engel
4th April 2009, 14:05
Ето ме и мен:
1. Банан
2. 5-6 соленки
3. Сега си топля мръвката и приготвям салата от краставици със малко сирене
Гледам въглехидратите да ги ям сутрин и вечер да не вечерям късно както по принцип правя. Надявам се скоро да спра да вечерям :lol:
За довечера пак замислям салата :P

miss_beauty
4th April 2009, 14:37
Engel какви са тези соленки :2001: , ама поне само до там си стигнала. На мен ми дай една соленка да изям, и не стига че ще изям целия пакет после, но и ще пребягам до магазина да си купя шоколад, вафли и т.н.... Тази седмица, за моя радост не съм имала никакви пристъпи на тъпчене, макара и да сам била близо да посегна.
Днеска станах късно, така ч менюто ми малко се поизмести.
12:00 - кафе 2в1 + банан
12:30 - половин грейфрут
15:30 - леща(супа) + салата от домати и краставици
това е за сега... планирам да изям една ябълка към 17ч (обмислям дали да не я пропусна) и довевра салатка със сирене...

goldish
4th April 2009, 18:31
Менюто ми за днес:
закуска- Дюкански кекс с 1/2 кофичка кисело мляко
мляко с нес
по-късно един портокал
обяд- гювече от яйца, пилешко, сирене, яйца и една роладина от кайма
бяло фрапе
една соленка :oops: и 3-4 ореха
вечеря- супа от коприва и пълнозърнест ориз

Имам въпрос към miss_beauty: какво правиш другата половина на полуизядения грейпфрут? Аз лично никога не бих успяла да стигна до такова диетично съвършенство, а и не засъхва ли примерно до другия ден? За хвърляне- наистина ме е жал....

aniK
4th April 2009, 20:08
Знаеш пък аз кога ще изям само половината :mrgreen:

hatred
4th April 2009, 21:15
Disaster, аз правя кардио по 50-60 мин. Доколкото знам, минимумът, който дава резултат е 40 мин.
Моето меню за вчера е безобразно, но нямах време да ям през деня, после пътувах вечерта и съответно вечерята ми беше много късно.
За вчера:
закуска- купичка корнфлейкс без мляко /още не мога да го прежаля и да го изхвърля/
обяд- няма /hatred не разреши/
вечеря- пакет солети; 1/2 филийка Местемахер с извара
1ч.30мин. фитнес

Виж как ме клеветиш :) Относно корнфлейкса - и аз съм така с изхвърлянето. Добре, че брат ми е добро прасе :)

hatred
4th April 2009, 21:16
goldish, изпробва ли вече брашното ? Любопитно ми е дали е истинско.

hatred
4th April 2009, 21:20
Да ви се похваля - купих си кутийка cottage cheese и успях да се задоволя с половината, останалата ще нощува в хладилника. Ако успее да изкара още една нощ в него, ще съм герой :lol:

Ох, за такова спамене като моето бих изкоментирала: "колкото повече думи успееш да побереш в един пост, толкова по - добре за тебе" :lol: :cool:

miss_beauty
5th April 2009, 00:01
goldish другата половина от грейфрута я давам на майка да я изяде. :girl_haha: ама да ти кажа мисля че и в хладилника ако се остави пак ще е вкусен на другия ден. :)

miss_beauty
5th April 2009, 00:04
Днеска станах късно, така ч менюто ми малко се поизмести.
12:00 - кафе 2в1 + банан
12:30 - половин грейфрут
15:30 - леща(супа) + салата от домати и краставици
това е за сега... планирам да изям една ябълка към 17ч (обмислям дали да не я пропусна) и довевра салатка със сирене...
Ябълката си я изядох, ама салата не хапнах , защото се прибрах много касно и си направих едно чайче с мед и лягам :go_to_sleep:

Engel
5th April 2009, 08:59
Добро утро! Аз снощи бях грешница и се скрих :lol: Та от снощи спирам цигарите и ставам нов човек! Решила съм и да огранича яденето почти на половина, че ме е много страх да не напълнея /аз и без това съм си пълничка/.
Ето един стимул за вас и за мен :P
http://www.webwombat.com.au/motoring/images/pirelli-06-1.JPG
Ето и кафетоо :)
http://69.90.174.249/photos/display_pic_with_logo/229/229,1130076889,3.jpg
Лек и отслабващ ден на всички и ако не сте минали поне 3-4 км. пеша не се показвайте, защото ще ви шамара :2001: :2020: :girl_kiss2:

Disaster
5th April 2009, 09:26
Добро утро! Аз искам само да се похваля :D Слава богу,не съм била явно 64,днес се претеглих: 61.Не че е много за радост,но все пак...Сигурно се струвам прасе на някои от вас(то си е така де)...Важното е,че съм се захванала :) Engel, бъди сртиктна!Когато много му отпусна края,винаги се стимулирам,че "грешните" храни са и ужааасно вредни,не само се дебелее от тях.Никой не иска да се разболее от диабет например :arrow: НЯМА ВЕЧЕ СЛАДКО!!
Приятна и слънчева Неделя от мен!!

goldish
5th April 2009, 09:29
hatred, не съм го пробвала още. Взех си пълнозърнесто брашно и още обаче не съм го изпробвала. Надявам се да е истинско. Днес си взех извара Пършевица и доста горчи, което ме разочарова. според вас каква ще да е причината? Сигурно е просто развалена. А такава вкусотия като изварата на Мароне просто няма. Горещо препоръчвам. Жалко, че че я няма във Фантастико.
Engel, много се радвам, че си взела това трудно решшение за спиране на цигарите. Не вярвам толкова да ти се отрази на фигурата, но съм сигурна, че на здравето ще ти се отрази отлично. Успех!!!
приятен и усмихнат ден, момичета!

Engel
5th April 2009, 09:39
Значи официално пак съм най-дебелата в нашата темичка и най-неотслабващата.

Kraska_Praska
5th April 2009, 10:01
Engel, аз съм най-дебелата :) Не че това ти е някакво успокоение, но все пак аз да си кажа :) Както виждаш при мен е толкова зле положението, че дори не съм си написала точно коло кг съм ...

tonita
5th April 2009, 10:18
Краска и мен някой път ме е срам да кажа колко кг. съм, макар че съм го споменавала в началото май :oops:

Защото има толкова момичета, които тежат колкото мен, но са с 10-15 сантиметра по-високи и се намират за ужасно дебели :( И аз мисля, че човек трябва да има по-високи изисквания към себе си и към външния си вид, но не и да се вманиячава на тази тема.

Аз винаги съм си била пухкавичка, приятно закръглена както се казава, но през последните години започнах прогресивно да си качвам и това вече не е добре, трябва да се стегна ама пусто тоз апетит...

Kraska_Praska
5th April 2009, 10:24
tonita, ще отслабнем и ние, щом сме се взели вече в ръце :)
Лошото при мен е, че в момента, в който си постигна целта започвам пак като преди и всичко се връща :(

tonita
5th April 2009, 11:11
Лошото при мен е, че в момента, в който си постигна целта започвам пак като преди и всичко се връща :(

ей такова говедо съм и аз ! :? ето затова трябва да взимаме пример от момичетата във форума, които ми се струват много стриктни и постоянни по отношение на храната! Така трябва, защото иначе не праски ами незнам какво ще станем :lol:

miss_beauty
5th April 2009, 11:13
Engel Защо си намалила храната на половина, нали като спреш цигарите се дебелее само защото започваш да ядеш повече, но ако сипоглъщаш същото количество храна, спирането на цигарите няма как да ти се отрази. Аз също искам да ги спирам тези цигари, особено след като вече са 3,50, но много ме е страх че ще почна да нагъвам много. :1205: [/b]

Engel
5th April 2009, 13:40
По-скоро ще стане 3та световна война от колкото аз да отслабна. Не искам да се отешавам с другите хора. Мен вече ме е срам да кажа от колко години отслабвам и още не съм отслабнала. Имам чувството, че трябва да отида в Survivor и да си дивея на воля из острова като няма шоколади и нищо друго.

Kraska_Praska
5th April 2009, 14:30
Engel, да не чувам такива песимистични мисли!
Според мен просто досега не си открила подходящия за теб режим на хранене, а от разните му неуспешни опити да отслабнем в крайна сметка винаги пълнеем повече. Аз ако тръгна да се оплаквам... От това, което чета тук, мисля, че вече си открила някакъв балансиран режим, не си мъчиш тялото с драстични диети, значи нещата сами ще си дойдат на мястото, само трябва малко търпение. А за себе си също се надявам, че съм открила правилния начин - живея здравословно, поне се старая, мисля преди всичко за здравето си и вярвам, че и отслабването ще дойде в един момент, и макар, че това лято няма да мога да нося къси полички, в дългосрочен план нещата ще се наредят :) Между другото, купих си книгата "Ултраметаболизъм" и научих много неща от нея, наистина ми повлия на цялостното отношение към храненето. Сега спазвам някакво подобие на режима от нея, отслабнала съм малко, но по-важното е, че се чувствам много добре :)

marie_claire
5th April 2009, 14:42
hatred, прощавай за клеветата!
Engel, поздравявам те за решението да спреш цигарите! Аз също пуша, но засега не правя опити да ги спирам. Поне забелязвам, че отакто започнах да спортувам, доста съм ги намалила.
Ако забелязвате, вчера не съм минала да се отчета, но сега ще го направя. Менюто ми за вчера:
обяд- 1 филийка Местемахер със соев пастет; 1 домат с извара; 5 локумчета
вечеря- зеленчуци /тиквички, моркови, грах, карфиол/ с извара на фурна
Бягане - 4,8 км

Довечера ще постна и днешното меню.

aniK
5th April 2009, 15:16
Аууу, пушите, а :2001: :2047: :buttslap:
Лелееее, как не съм ви подхванала аз :1301: Що народ съм отказала от цигарите... :2010:

marie_claire
5th April 2009, 19:27
aniK, смили се над мен! Човек трябва да има поне един порок!
Аз малко съгреших на вечеря и бързам да се изповядам. За днес:
закуска- банан
обяд- сурова тиквичка с настърган пармезан и 20 гр кедрови ядки
следобяд- 1/2 ананас
вечеря- 3 филийки Местемахер със соев пастет; 80 риба тон; 10 фурми и 2 сушени кайсии
бягане - 8 км

goldish
5th April 2009, 19:52
Момичета сладки, добър вечер!
И аз днес посъгрешавах. На обяд- сладолед. И сега мляко с бисквити. закуска- Дюканско кексче
вечеря- ябълка и портокал с мляко
Много съм лакума значи.

hatred
5th April 2009, 21:35
Engel, кака така не съм знаела за твоето пушене :evil: :2001: :feminist:

marie_claire, твоите "прегрешения" с масло и мед да ги помажеш :) Особено на фона на тази физическа активност ... Възхищавам се за усърдието :2020:

goldish, направило ми е впечатление, че затоплянето на времето е тясно свързано с влошаване качеството на някои извари, сред които е и тази на Пършевица. :cry:

Аз да се похваля, остатъкът от cottage cheese ще нощува втора вечер в хладилника ми :1259: :dirty_dance:

Engel
5th April 2009, 22:49
Аз да ви се похваля, че вече направих 24 часа от както не съм пушила :2004: Малко ме е страх да хапвам и менюто днес ми се състой от 2 салати, 2 банана и шепа фъстъци :roll: Аз се радвам де, яла съм доста през живота си.. нищо няма да ми стане :lol: Ако отслабна докато спирам цигарите ще е нещо невиждано и нечувано :2014:
marie_claire: Измислила си хубав начин да замазваш положението с тренировки => можеш да си хапваш повече :D Успех и малко остана!
goldish: В началото си хапваш малко на моменти като необуздан, но се свиква и 1во - не ти се яде като на отвързана и 2ро - можеш да го хапнеш и утре или т.н. Казваш си - Това мога да го хапна и утре, други ден и когато си поискам, не е нужно да го ям сега, а когато найстина го искам :P Хапнала си сладолед - голяма работа, имаш нужда да разтовариш психически и съвета ми е да се наслаждаваш поне на храната , а не да се обвиняваш /както ти в случая не правиш, просто казвам/
hatred: Сега вече знаеш, че с marie_claire сме грешнички :) Незнам кога мога да се наричам вече непушач? Трябва ли да мине известно време? Да ви кажа.. изсмуках 1/2 пакет лукчета :wink:
Kraska_Praska: Благодаря ти за съветите! Ще се подкрепяме взаимно!

aniK
6th April 2009, 06:22
Engel, нали ти обещах да ти кажа, когато нещо ми направи впечатление: 2 банана, шепа фъстъци, 1/2 пакет лукчета. Със сигурност няма да отслабнеш с това, даже може и напротив :? Стомахът ти се е чувствал празен и гладен, но си вкарала доста калории :!: Лукчетата допълнително са ти "остъргали" червата.
Похвално е, че похапваш по малко, но замени най-сетне този банан с ябълка или цитрус, фъстъците поне със сурови бадеми и внимателно в количетството, а още по-добре с кисело мляко, а всякакви бонбони OUT от менюто :roll:

hatred
6th April 2009, 06:36
Лукчетата действително са пример за лош избор.

Предполагам обаче, че абстиненцията те изнервя. Сега мога да понеса доста критики за този съвет, но ако ги замениш с дъвки, ще е по - приемливо.

Но поздравления за хубавото намерение да спреш цигарите. Не е невъзможно да ги спреш, отслабвайки, майка ми направи точно това, а все пак далеч не беше на 20 и по здравословни причини беше силно ограничена във възможностите си за движение ( за спорт и дума не можеше да става при нея ). Но под моето вещо ръководство за около 6 месеца хем спря да пуши, хем започна да влиза в дрехите ми :lol:

Успех !

Engel
6th April 2009, 07:41
aniK: Как да спра цигарите, ако не смуча лукчета? Незнам ти дали си пушила някога, ама ако не си... вярвай ми незнаеш за какво става въпрос. Какво им е толкова на тези лукчета? Както и да е..

hatred
6th April 2009, 07:47
aniK: Как да спра цигарите, ако не смуча лукчета? Незнам ти дали си пушила някога, ама ако не си... вярвай ми незнаеш за какво става въпрос. Какво им е толкова на тези лукчета? Както и да е..

Въпреки, че не съм aniK, ще си позволя да отбележа, че съдържат стабилни количества захар.

Engel
6th April 2009, 07:57
Оффффф.. то няма оправия. Или ще се пуши или ще се отслабва.

aniK
6th April 2009, 07:58
Engel, hatred го е написала - МНОГО ЗАХАР, АМА МНОГО!!! Най-мразя като съм настинала да ми се налага да смуча бонбони за гърло :twisted: Абсолщтно празни калории в огромно количество :(

Иначе никога не съм пушила :D Няма по-заклет враг на цигарите от мен :roll: Не знам с какво да се залъгваш, но да не е бонбони (хрупай зеле, моркови... нещо такова) :?

Току-що изпуснах да изкипят 2л.мляко, които варих на извара :( То пак става, но няма да е толкова вкусна, колкото би била една безбожно пълномаслена домашна извара :P (изквърлих толкова много каймак, представям си млякото какво е :shock: )

Engel
6th April 2009, 08:06
А бонбоните на Орбит без захар как ви се струват? Ще си купя и дъвки, но немога постоянно да преживям :lol:
aniK: Съжалявам за млякото ти, ето ти едно кафенце за да се реванширам и за всички останали също :P
http://www.burgasvending.com/images/coffee2.jpg

hatred
6th April 2009, 08:13
А бонбоните на Орбит без захар как ви се струват? Ще си купя и дъвки, но немога постоянно да преживям :lol:


Engel, точно тях имах предвид като средство за борба с абстиненцията. В името на нещо толкова значимо, колкото е отказването на цигарите, според мен можеш да си позволиш малък компромис с аспартама.

Engel
6th April 2009, 08:22
Окей, ако издържа и днес официално ще се наричам непушач :1203:
А с това отслабване :1302: Кантара 2 дни под ред ме показва 66, което значи, че съм надебеляла пак. :1302: :1302: Май недиетата не върши работа или незнам и аз вече.

Disaster
6th April 2009, 08:41
Добро утро,момичета! По темата за цигарите:никога не съм пушила през живота си и ми било мн чудно ,дали наистина тези цигари влияят толкова мн на апетита.Engel,нали се продаваха някакви лепенки за спиране на цигарите.Те не помагат ли?За бонбоните...май имат към 500 калории на 100 гр. :?
Аз бях сериозна уикенда, не съм си и помисляла да прегрешавам.Ще се претегля чак другата седмица в понеделник, за да не се измъчвам.
Лек и хубав ден ви пожелавам!!

hatred
6th April 2009, 09:10
Окей, ако издържа и днес официално ще се наричам непушач :1203:
А с това отслабване :1302: Кантара 2 дни под ред ме показва 66, което значи, че съм надебеляла пак. :1302: :1302: Май недиетата не върши работа или незнам и аз вече.

Има логика :2045:

Подари си усещането, че си нов човек ! :2043:

bibi_82
6th April 2009, 09:33
Аник откажи и мен от цигарите , моляяяяя те :D
Аз съм ги спирала цигари само веднъж за 1 седмица и ако съдя по себе си мога да кажа следното - апетита не ми се беше повишил определено но много ми се ядеше сладко :? което май е по-лошия вариант - бях мелачка на шоколади :D
Проблема при пушачите при спирането на цигарите е по скоро преодоляване на навика да палиш цигара, самото движение, не толкова пушенето - поне при мен беше така. Като седнех на кафе и се чудех кво да си правя ръцете :D Оттам идва желанието да ядеш повече - не щото ти се яде а защото заместваш цигарата с храна :wink:

aniK
6th April 2009, 10:35
Ами то отказването от цигарите е за друга тема :D Ще се изкажа крайно за пожълтялата и повехнала кожа, лошия дъх, вмирисаните дрехи и коса и т.н. (без изобщо да споменавам бял дроб, сърце и всичко, което се знае) и някой ще ми се обиди.
Затова си трайкам :? Пиля на главата на близки мои хора :D Една от най-близките ми приятелки ги спря от раз, а беше пушила с години по много. Един ден каза и спря - страшен инат е.

Не се напълнява от спирането на цигарите, а от навика да убиваш време с нещо в устата.
Май ще е лошо пушачките да се запознаят с мен, че и да се сближим :P
П.п. Изварата ми е станала страхотна, и котлона изчистих лесно. Сложих си малко в една чашка, че ще я омета цялата, ако си не наложа ограничения :oops:

miss_beauty
6th April 2009, 11:31
Вчера не исках да влизам да пиша във форума въобще. Понеже вчера си викам айде неделя, мога да си хапна парче шоколадче, и аз съм човек все пак, ама познай... изядох го целия, после чипс, после солени изпе4ени ядки, фъстъчено масло, после цял пакет малко кроасанчета, вафла мура трио и най накрая завърших със сладолед. :2009: :2009: :2009: Сега само чакам да излезе коремчето пак, тъкмо се беше поприбрало... :girl_cry:

bibi_82
6th April 2009, 11:34
Малко :offtopic: :D
Прибира се мъж в къщи и казва на жена си
- Жена, съседа умря.
- Тъй ли бе от кво?
- Ми де да знам - пушеше човека пиеше, сигурно от това.
- Аааа от утре тогава никакъв алкохол и никакви цигари
На другия ден се прибира пак мъжът и казва
- Жена още един съсед умря.
- Бреййй как?
- Ми незнам - човека цял живот нито пушеше, нито пиеше...
- Аха. Ами то разликата само 1 ден бе...Вади ракията
:D :D :D

hatred
6th April 2009, 11:40
Вчера не исках да влизам да пиша във форума въобще. Понеже вчера си викам айде неделя, мога да си хапна парче шоколадче, и аз съм човек все пак, ама познай... изядох го целия, после чипс, после солени изпе4ени ядки, фъстъчено масло, после цял пакет малко кроасанчета, вафла мура трио и най накрая завърших със сладолед. :2009: :2009: :2009: Сега само чакам да излезе коремчето пак, тъкмо се беше поприбрало... :girl_cry:

Евала за откровеността !
И бой за прегрешението, но това е друга тема.
Кураж ! Само не позволявай на тази издънка да те завърти в порочен кръг.

Engel
6th April 2009, 13:44
Disaster: Да 398 калорий на 100гр. Аз съм изсмукала 5-6 бонбона. Днес още не съм смукала ама след малко ще се прежаля с един, защото ми се пуши :?
hatred: Няма да почвам нищо и няма да говоря, защото кажа ли, че съм почнала някакъв режим ли нещо и винаги се провалям. Взех да ставам суеверна вече /аз съм си де, ама за диетите не бях/
Bibi_82: Страхотен виц :lol: Аз нямам наблюдения още за някаква засилка на апетит за нещо специално, но както споменах и вчера - страх ме е да ям. Моят приятел направо цъфти от щастие, защото вече не целува пепелник :lol: Скоро ще споделя опит.
aniK: Поздравления за изварата :) Черпи малко :D
miss_beauty: За да преглътнеш това прегрешение или го игнорирай и продължи напред както преди се справяше, или се опитай да го поправиш, като отидеш на фитнес, сауна и си направиш някакви коремни терапий примерно. Във втория случай ще се чувстваш по-добре и по-лека както и финансово така и физически. Никой от нас няма да те опрекне за нещо, ти самата трябва да осъзнаеш, че нямаш нужда от такива прегрешения и да намериш правилното решение. Ние само можем да те напътстваме и да ти даваме съвети. Успех и поздрави!
Менюто ми:
1. Овчарска салата
2. Ябълки /заместих бананите по заповед на aniK :lol: /
Това е :) Лек и отслабващ ден!

Nirvana
6th April 2009, 14:29
Здравейте,

и аз да се отчета, че отдавна не съм писала! Вече седмици не съм близвала сладко :lol:! е, кантарът не ми е голям приятел, но скоро ще се похваля със свалени килограми, голям оптимист съм! :P (този път)

Engel
6th April 2009, 15:31
И ти като мен не си мръднала, аз даже малко нагоре :(

hatred
6th April 2009, 18:17
Engel, мъчно ми стана :cry:

Хващай се в ръце, ние ще помагаме с каквото можем ! :2020:

miss_beauty
6th April 2009, 18:50
Благодаря много за подкрепата. Няма да се упреквам, ами ше се поправя. Спорт и сауна ( за това не се бях сетила, страхотна идея за тонуса). Engel, ти също нагоре главата и наблягни на салатките. :)

monita_g
6th April 2009, 18:52
И аз не съм писала много много....
Искам да пратя една телепатична прегръдчица за пловдивската дива :) Engel....с теб сме от самото начало...така, че те подкрепям и ако можем да помагаме, както казва hatred, кажи, ще се постараем....Гушки :)

Иначе що се отнася до мен...почивните дни прегреших малко....или много, зависи от гледната точка :roll: Все пак от понеделник влизам пак в релси, де - хапнала съм салата с нахут ,доматки, маслини ... 3 малки щруделчета, собствено производство (останали от събота, неделя... :oops: )...стига толкова...самонаказвам се :)

Хайде, на всички :good_luck:

marie_claire
6th April 2009, 19:02
miss_beauty, истински ти съчувствам, защото и на мен ми се е случвало да се тъпча. Лошото е, че един такъв ден може да обезсмисли усилията, които си положила за цяла седмица. Така и така вече си го направила, сега продължавай с диетата. Успех!
Engel, браво за волята да откажеш цигарите!

Менюто ми за днес:
около 100 гр сушени кайсии, 50 гр солети :1252:
3 филийки Местемахер с извара, 1 домат
2 печени яйца
бягане- 8 км

Тази седмица не съм имала нито ден без физ. натоварване, но си хапвам добре, така че незнам дали това е дало някакъв резултат. Ще се меря в сряда. Поздрави на всички :2020:

goldish
6th April 2009, 19:12
Здравейте, момичета!!!
Искам да се похваля, че от днес почвам редовен фитнес! Днес ми беше първата тренировка. Първо 20 минути на пътечката- тази част ми хареса най-много, после 15 минути кростренажор- също много приятно упражнение, и 15 минути- колело- стори ми се нещо ту много лесно, ту много трудно. И завърших с коремни преси. Уж винаги трябвало така да се завършва тренировката. Мисля да ходя 3 пъти седмично. Един път само кардио, а другите два пъти да редувам горна част на тялото и долна. Поне това мисля разбрах от обяснението на инструктора. Ако има нещо, което пропускам, ще се радвам да споменете.
miss_beauty, това повличане на прегрешение след прегрешение ми звучи адски познато. Определено мисля, че hatred е болезнено права за прегрешенията- без едно мога, но с едно- не. И се опитвам да следвам нейните съвети за справянето с изключенията- просто да се изключат напълно. Тъй като миналия път, когато давах съвети, бях неразбрана, още сега казвам, че и аз преяждам и не се овладявам на моменти.
Engel, убедена съм, че ще се справиш. Помисли за всички положителни страни на това да не пушиш. стискам палци в твоето сериозно начинание и съм с теб. Не обръщай внимание на кантара.
Ето ми и менюто:
закуска- Дюканско кексче с 1/2 кофичка кисело мляко
мляко с нес
обяд- 1 кофичка кисело мляко
мляко с нес
вечеря- малко гювече, пилешко месо, кисела краставичка и маринована чушка
Лека вечер!!!

Engel
6th April 2009, 19:19
Уж правя каквото мога :? С начинанието да откажа цигарите и да хода на солариум се справям добре, мисля, че и яденето ми е добре за сега. В понеделник ще се тегля :D
marie_claire: Ще започнем да завиждаме скоро, никой няма да има като твоето тяло. С това тичане, малее :2020:
goldish: С този фитнес, трябва да минаваш в трета фаза искаш не искаш :P Имаш нужда и от въглехидрати!!! Слушай к'во ти пее радиото :wink:
monita_g: Това с пловдивската дива ми звучи като 'Фолк Тупалка' :lol: Правя каквото мога по мен си и поне се старая, ако аз не отслабвам то поне помагам на вас :2043:

goldish
6th April 2009, 19:54
Engel, аз си минах на моя режим така или иначе. Нещо не ми допадна Дюкан. Само озверях за въглехидрати с него. Но пък ми даде доста нови ястия, което пак е добре.

Engel
6th April 2009, 20:03
goldish: И на 55кг. пак те харесваме, замисли се дали има смисъл да го сваляш? Карай си така, пък ако се махне скоро - супер! :P Твоят режим си беше добър - минавай на задържане :wink:
Днес общо менюто ми е:
1. Овчарска салата
2. Ябълка
3. 2 Печени яйца на фурна с 2-3 лъжици кисело мляко
4. Голяма марулена салата с краставици и парче кашкавал
Сега си правя крем карамел от моя диетичния, защото ми се яде сладко. Мисля, че ми е добре, не съм яла много.. главно ми е зеленчуци :)

marie_claire
6th April 2009, 20:16
Пак съм аз, току-що сдъвках 5 дъвчащи бонбона. :2034: Както каза Engel, имаме нужда от въглехидрати. Наясно съм, че няма впредвид точно такива въглехидрати, ама...
goldish, това, че си тръгнала на фитнес е супер! :1203: Пожелавам ти да не се отказваш!
Engel, скоро едва ли ще ми завидите,т.к. не съм особено стриктна с храната, а това е много важно.

monita_g
6th April 2009, 20:39
monita_g: Това с пловдивската дива ми звучи като 'Фолк Тупалка' :lol: Правя каквото мога по мен си и поне се старая, ако аз не отслабвам то поне помагам на вас :2043:

Определено не исках да прозвучи така :) извинявай, ако съм те обидила .... нито съм фен на тази музика, нито нищо... друго исках да кажа, но....чата си е чат :)

hatred
6th April 2009, 21:37
goldish, браво !!! Това е едно страхотно решение. Пожелавам ти много прекрасни резултати и да споделяш опит :wink:

monita_g, щруделчетата не звучат чак толкова фатално на фона на останалата част от менюто ти. Самият факт, че си се овладяла показва, че няма причини за строго самонаказване :)

hatred
6th April 2009, 22:11
Engel, не се прави на разсеяна :wink: Освен за храната чакаме отчет и за цигарите :twisted:

miss_beauty
7th April 2009, 07:45
Вчерашното ми меню:
10:00 - кафе 2в1 + банан
11:00 - половин грейфрут
13:30 - шопска салата
17:00 - кафе 2в1
20:00 - салата от марули
21:00 - чай + 2 лъжички мед

monita_g
7th April 2009, 08:09
Вчерашното ми меню:
10:00 - кафе 2в1 + банан
11:00 - половин грейфрут
13:30 - шопска салата
17:00 - кафе 2в1
20:00 - салата от марули
21:00 - чай + 2 лъжички мед

:girl_dance: много добре според мен..много хубаво, пролетно и диетично меню...само така..дерзай :)

monita_g
7th April 2009, 08:12
monita_g, щруделчетата не звучат чак толкова фатално на фона на останалата част от менюто ти. Самият факт, че си се овладяла показва, че няма причини за строго самонаказване :)

Мерси за подкрепата :)

На всички останали успех :) много добри резултати постигат всички и се радвам :)

bibi_82
7th April 2009, 09:38
Време ми е за равносметката до момента на мен :D На 5.04 станаха 3 месеца откакто се храня здравословно, но малко позабравих и затова днес :D
До момента имам свалени общо 5 кг и ще се боря за още 4 :D Стартирах с 59 кг в момента съм 54, целта ми е 50 :D С помощта на вашите ценни съвети стигнах дотук и се надявам пак с тях след няколко месеца да мога да се похваля с постигнатата цел :D Което разбира се не означава че ще се откажа да се храня така както мисля, че е правилно, но просто ще наблегна на задържането. За пръв път в живота си, надявам се :D

miss_beauty
7th April 2009, 09:49
Вчерашното ми меню:
10:00 - кафе 2в1 + банан
11:00 - половин грейфрут
13:30 - шопска салата
17:00 - кафе 2в1
20:00 - салата от марули
21:00 - чай + 2 лъжички мед

:girl_dance: много добре според мен..много хубаво, пролетно и диетично меню...само така..дерзай :)
Благодаря за насърчаването и подкрепата :girl_in_love:
Чувствам се мотивирана :2013: Пожелавам на всички успешен ден. :2003:

goldish
7th April 2009, 09:55
bibi_82, браво много добре се справяш. Сигурна съм, че спазваш добър режим щом имаш такива хубави резултати. И най-важното- убедена съм, че са трайни. :1203:

monita_g
7th April 2009, 10:02
bibi_82, браво, искам и аз да те поздравя, но тъй като правиш равносметка, може ли да напишеш основните принципи при храненето си ... сигурно си ги писала някъде, но сега ми стана интересно...ако не е нахално от моя страна де... :) :good_luck: :2020: :2020: :2020:

bibi_82
7th April 2009, 10:18
Благодаря ви момичета :D Ами принципа е - здравословни храни като повечето момичета тук :D Гледам в менюто ми да има от всичко - и мазнини и белтъчини и въглехидрати в балансирано количество. Сутрин винаги закусвам с плодове, гледам поне веднъж на ден да хапвам някакво месо, другото са салати, извара, сиренце, кисело мляко, яйчица отвреме на време, много рядко кашкавал или някаква луканка(ако примирам :D )Въглехидатите гледам да ги приемам до 15-16ч., вечерята обикновено е нещо леко. По правило веднъж в седмицата(обикновено събота или неделя) си позволявам да хапна и някои забранени неща без да се обвинявам, но и без да се самозабравям :D Това е в общи линии :D

tonita
7th April 2009, 12:56
bibi_82 много ми харесва как разсъждаваш :2003: !

bibi_82
7th April 2009, 13:15
Ами нагодила съм се към някакъв режим на хранене, който да не ми тежи най-вече - резултата не е много бърз, но се надявам поне да е траен защото ми писна непрекъснато да качвам и после непрекъснато да свалям :D
Възхищавам се на хора като hatred и аник, които се хранят изключително здравословно и буквално са изритали от менюто си всичко нездравословно и калорично. За съжаление аз съм много далеч от тяхното хранене и макар да се ограничавам винаги ще ми потичат лигите при думичката шоколад и сладолед например...трудно ми е да ги намразя тия неща но поне се опитвам да не ги консумирам често :roll:

natalei
7th April 2009, 14:19
Да ви се оплача, отиде ми и режим и всичко. Тресна ме от гадния грип с повръщането и да не казвам какво :cry: (това в неделя де). Та в неделя карах на някакви препечени филийки, че друго не исках да виждам, а в понеделник с 300 зора ядох картофена супа. Днес хапнах, каквото ми се ядеше, защото реших да не спазвам никакви режими преди да ми е укрепнал огранизма. Свалих кило и половина, което разбира се, не е реално. От утре ще си засека пак. :roll:

Engel
7th April 2009, 15:04
hatred: Не съм пушачка вече 3ти ден :2004: Поздравления за bibi и всички останали :D След малко ще пиша пак, че имам малко работа ;)

Engel
7th April 2009, 17:06
Ето ми менюто за днес:
1. Пак овчарска салата. Тя най-добре успява да ме засити до 16-17ч.
2. Ябълка + 1 бонбон /Баща ми си купи кола :D /
3. 1 Кисело мляко с 1 банан :roll:

hatred
7th April 2009, 18:15
hatred: Не съм пушачка вече 3ти ден :2004: Поздравления за bibi и всички останали :D След малко ще пиша пак, че имам малко работа ;)

Поздравления ! Ти си герой, много рядко се случва човек да откаже цигарите така от раз. Браво !

bibi_82, поздравления и за теб. С този стабилен режим резултатите няма как да не са гарантирани. :2020: Прекрасно е човек да открие СВОЯ начин на хранене :2003:

marie_claire
8th April 2009, 00:07
Engel, честита кола на баща ти и браво на теб за борбата с вредните навици! И аз имам приятелка, която пушеше по кутия цигари на ден до момента в който реши, че повече няма да пуши. Минаха 3-4 години, а тя не е палила нито една цигара.
bibi_82, мисля, че си постигнала много за тези 3 месеца. Не само заради свалените 5 кг, а най-вече, затова че си създала трайни хранителни навици.
miss_beauty, с вчерашното меню изкупи греховете за предишния ден. :)

Моето меню за днес:
обяд- 1 филийка Местемахер с 1л. мед :girl_eat: 2 купички корнфлейкс
вечеря- салата- маруля, моркови, зеле, сурови тиквички и гъби; 100 гр печени скариди; 5с.л. мюсли
фитнес- 1ч.50мин.

aniK
8th April 2009, 06:56
Хайде, рано сутрин пак ще подкарам някой...този път marie_claire Отдавна си мисля да ти кажа, че тоя Мастермахер на обяд и на вечеря... :? хич не е добре. Вчерашното ти меню е доста въглехидратно, а и напоследък имаше няколко такива (обяд хляб и корнфлейкс :shock: ). Тоя корнфлейкс, дето ти е жал да го хвърлиш (и аз съм така с някои неща), го яж само на закуска и само него. Вечерята ти е супер, но това мюсли... 5 с.л. :shock: Яж месо!
Целия напън във фитнеса ти отива напразно с такова меню :( Работиш само, за да изгориш калориите от въглехидратите, които си приела :(

In general: мюсли, корнфлейкс, пълнозърнест хляб, овесени ядки НЕ СА НИСКОКАЛОРИЧНИ, а са от групата на т.нар. "сложни въглехидрати". Полезни са, но в малки количетсва, в определни моменти.

marie_claire, дано не ми се обидиш :oops: :1219: Позволявам си да "давам акъл" само на по-близки хора :girl_in_love:

Engel
8th April 2009, 08:08
marie_claire: Благодаря за честитката :wink:
Добро утро и от мен ;) Ето едно кафенце. Сега понеже не пуша и кафето е моят приятел по 2чки на ден :)
http://www.delmoka.com/img/cup.jpg
aniK: Ще ми кажеш ли колко въглехидрати трябва да приемам на ден при положение, че съм 66кг,168см и 20 годишна ;) Благодаря ти много предварително. Аз вчера си сметнах колко белтъчини, но за въглехидратите нищо не намерих.
Лек и отслабващ ден!!! :girl_dance:

marie_claire
8th April 2009, 09:42
Добро утро, момичета :2020:
aniK, изобщо не ти се сърдя, защото си права. Имам неудържим апетит към въглехидратите. :( Снощи ги хапнах мюслите с пълното съзнание, че не трябва, но много ми се ядеше сладко /те са със стафиди/ :girl_hysteric: Корнфлейкса, за късмет, вчера го разсипах на пода, така че свърши. Сега имам мюсли, но обещавам да внимавам. aniK, винаги когато искаш може да ми даваш съвети, ти си ветеран във фитнеса, така че има какво да науча от теб, благодаря ти!

Engel, мерси за кафенцето, тъкмо сега го пийвам /заедно с цигара/
Приятен и успешен ден на всички!

MILI
8th April 2009, 14:09
hatred: Не съм пушачка вече 3ти ден :2004: Поздравления за bibi и всички останали :D След малко ще пиша пак, че имам малко работа ;)
Дано издържиш повече от мен, Аз издържах точно 3 дни, и преди 2 дни пак старата песен,на нов глас....
Поне ги намалих(което е нищо, всъщност) :cry:
Имам волята за какви ли не диети и ограничения в храненето, но определено цигарите са по- трудно нещо :2016:

bibi_82
8th April 2009, 14:52
Имам волята за какви ли не диети и ограничения в храненето, но определено цигарите са по- трудно нещо :2016:

Уффф и аз съм тъй :1246: Обаче явно в случая при мен не е толкова до волята, а до липсата на желание или стимул да ги откажа.

hatred
8th April 2009, 15:10
Малкото ми познати, които трайно са отказали цигарите, са ги спрели от раз.
Колкото и да е наивно, странно ми е защо хората започват да пушат. Всеки априори знае, че е вредно, икономически неизгодно, миризливо, че ще търпи критики и неудобства ...

Izabo
8th April 2009, 15:14
Много просто, носи удоволствие. Нали знаете - хубавите неща са или вредни, или незаконни, или от тях се пълнее :lol: .
Между другото, утре ще станат точно 2 години, откакто не съм палила цигара. Това е първото ми и, надявам се, последното скъсване с вредния навик.
Да можех да се разделя и с други лоши навици толкова успешно...

hatred
8th April 2009, 15:17
Много просто, носи удоволствие. Нали знаете - хубавите неща са или вредни, или незаконни, или от тях се пълнее :lol: .
Между другото, утре ще станат точно 2 години, откакто не съм палила цигара. Това е първото ми и, надявам се, последното скъсване с вредния навик.
Да можех да се разделя и с други лоши навици толкова успешно...

А първата цигара носи ли удоволствие ? Питам от интерес, никога не съм палила.

Izabo, поздравления ! Да се откажеш от такъв паразитен навик е демострация на много силна воля и характер :D

Kraska_Praska
8th April 2009, 15:18
Izabo, ти си герой. Може другите да вземат пример :)

Izabo
8th April 2009, 15:21
Мда, при мен волята и упоритостта с лопата да ги ринеш и в пасти и шоколади да ги измерваш :lol: .
Първата цигара не носи такова удоволствие, разбира се..., но..., както каза, с упоритост всичко се постига :lol: !

П.П. И за мен е учудващо, че ги спрях от раз и то за толкова време... Много обичах да пуша. Напоследък се присещам с носталгия за приятното усещане, но не мисля, че пак ще започна. Само не трябва да запалвам...

bibi_82
8th April 2009, 15:21
Абе hatred, знам го ама на 19 отде толкоз акъл :girl_haha: Човек обикновено почвайки да пуши винаги си мисли че може да ги спре когато поиска и е така реално, поне в началото. Лошото е че изобщо не разбираш как в един момент вече си станал зависим и хич не е толкова лесно от този момент нататък :D
Изабо, браво на теб :D

natalei
8th April 2009, 15:27
Аз спрях цигарите бавно и постепенно, не можах от веднъж. Самата мисъл, че вече не пуша ме побъркваше (пробвала съм нееднократно и така), винаги си носех цигари в мен и запалка също, докато в един момент спрях, защото нямаше нужда. Даже първия път като се сетих, че съм ги забравила не изпаднах в паника, ами се зарадвах. От тогава имам една кутия у дома, там си седи. Никога обаче няма да кажа, че съм непушач, явно психиката ми е така устроена. Пуша само на питие (изключително рядко) и това не ми пречи после пак да не се сещам (за сутрин да не говорим, най-мразя да ми мирише на цигари, докато съм още сънена).

Engel
8th April 2009, 16:31
Може отказването на цигарите да се окаже по-лесно от отслабването при мен :roll:

MILI
8th April 2009, 16:32
Бухх човек да не спомене цигари....
Зарязахте и диети и всичко.... :lol: :girl_haha:

Kraska_Praska
8th April 2009, 16:39
Може отказването на цигарите да се окаже по-лесно от отслабването при мен :roll:

Engel, нищо лесно няма в тоя живот ;)
И на мен много неща не са ми лесни, но колкото по-трудно постигна нещо, толкова по-удовлетворена съм след това :)
Така ще е и с отслабването, явно при нас с тебе ще е бавно и мъчително, но когато успеем, а ние ще успеем, сигурна съм, ще имаме един добър повод да се гордеем със себе си. (И надявам се много да внимаваме да не изпаднем пак в същото положение)

miss_beauty
8th April 2009, 18:44
marie_claire колко килограма общо имаш да сваляш?
Иначе днеска менюто ми беше добре, както в стриктните ми дни. И поспортувах, за изкупление на минали грехове. Обаче довечера съм поканена специално на вечеря домашна, какво да правя незнам. Въпроса не,че ще се изкушавам, а да как да не обидя семейството.. :roll:
Имали ли сте подобни ситуации, и как се оправяте с тях? :lol:

hatred
8th April 2009, 20:43
Иначе днеска менюто ми беше добре, както в стриктните ми дни. И поспортувах, за изкупление на минали грехове. Обаче довечера съм поканена специално на вечеря домашна, какво да правя незнам. Въпроса не,че ще се изкушавам, а да как да не обидя семейството.. :roll:
Имали ли сте подобни ситуации, и как се оправяте с тях? :lol:

Изобщо не се съобразявай с това ! Бъди достатъчно учтива, но не се пречупвай. Няма причини да нарушаваш режима си от любезност. Отначало ще те гледат като странно животно, после ще свикнат. Е, някои никога не свикват с това де :wink:

goldish
8th April 2009, 20:55
Тези дни наистина имам доста ангажименти и нямам време да пиша, но си ви чета.
Първо, искам да предложа на marie_claire да измисли нови рецепти и да започне да експериментира да си ги готви. Така хем можеш да намалиш въглехидратите, хем и нещо ново мноо и неочаквано вкусно можеш да откриеш. Успех и да споделиш новите менюта. :girl_kiss2:
Аз днес бях за вори път на фитнес. :2006:
Сега да си кажа и менюто:
закуска- Дюканско кексче с 1/2 кофичка с кисело мляко
мляко с нес
5 ореха
обяд- салата от 2 варени яйца, печени чушки, кисели краставички, варено пилешко, извара и лютеница
ето го и прегрешението за днес- капучино, което съм убедена, че имаше захар и карамел
вечеря- таратор и още малко от салатата

aniK
8th April 2009, 21:20
Аз да си призная на marie_claire, а и на Engel, че вече втора вечер завършвам храненето с 1 банан :oops: Не ми е много съвестно, но мога и без него :?

marie_claire
8th April 2009, 22:11
Добър вечер, момичета! Покрай темата за цигарите, май забравяте за менютата. Искам менюта!
miss_beauty, искам да сваля поне 4 кг още. Относно гостуването по време на диета- аз не бих си развалила режима само за да не обидя някого. Случвало се е дори на рожден ден да не консумирам нищо. Би трябвало околните да проявят разбиране и да няма обидени.
goldish, запомнила си, че на срещата казах, че ще започвам да се уча да готвя. Е, това ще го правя в събота и неделя, когато имам повече време. Миналата събота си правих зеленчуци с извара на фурна. Елементарно е, но аз все пак съм много начинаеща. Стана много вкусно. Защо не пиеш капучиното с канела вместо захар? Така ще има страхотен аромат.
aniK, едва ли някой е напълнял от банан на вечеря, мисля че няма защо да се притесняваш.

Ето моето меню:
закуска- фреш от грейпфрут
обяд- 2 филийки Местемахер с 2л. мед /aniK ще ме убие/
вечеря- броколи на пара, 1 морков, 100 гр тофу
фитнес-2ч.

Engel
8th April 2009, 22:18
Ето ме и мен:
1. Спаначена яхния + 200гр. шопска салата
2. Ябълка
3. Пилешко печено бутче + 1/2 кофичка кисело мляко с нарязан банан
4. Марулена салата + 2 яйца + 2 парчета кашкавал.

Хм.. май е много.

aniK
9th April 2009, 07:14
Добре, хайде и аз меню:

1. Малко капучино с поръсена канела ;) и фреш грейпфрут (в Онда :D )
2. Зелева салата със загатване на пилешко филе (в Дивака :twisted: )
3. 1 грейпфрут, 1 портокал
4. Зелена салата, задушен спанак с белтък и пилешко със зеленчуци и сметана (не смятам количества, а ям много салата с малко "манджа")
(задължителната бира и 1 банан)

Engel
9th April 2009, 08:20
Добро утро отслабващи дами :)
Ето задължителното сутрешно кафенце, което днес ще е поръсено с канела за по-хубав аромат :computer_coffee:
http://www.kanela.info/images/kanela_coffee_1.jpg
Да ви се оплача всички само ми казват, че съм отслабнала и аз само спора и тропам с крак, че не съм и вече ми писна :cry:
aniK: Струва ми се, че си хапвала по-малко от мен, а по принцип не искаш да отслабваш :?
Аз все пак тайничко се надявам, че цигарите много са ми забавяли метаболизма и затова отслабвам с такъв зор. Сега когато вече 5ти ден не пуша се надявам на резултат след 2-3 седмици :pinkglasses:
Момичета на всички менютата ви са супер :2004:
goldish: Не се отпускай рязко, за да няма обратен ефект след тази протеинова диета и да ти дойдат в повечко въглехидратите :2020:
Kraska_Praska: И аз вярвам, че ще успея все някога.. има 2 месеца до началото на лятото и надеждата умира последна, че мога да сваля 6кг. до тогава. За теб съм сигурна, че ще успееш и ще дойдеш да ми се фръцкаш по секси рокличката, която си си купила по случая, че официално си фиданка :girl_dance: :dirty_dance:

bibi_82
9th April 2009, 08:48
Аз все пак тайничко се надявам, че цигарите много са ми забавяли метаболизма и затова отслабвам с такъв зор.

Доколкото съм запозната ефекта е обратния :wink: След спиране на цигари обикновено метаболизма се забавя, поне за известно време. Дано да си някакво изключение :D
Иначе е абсолютно възможно според мен околните да забелязват че си се вталила, а ти не чак толкова. Все пак е нормално да си по критична към себе си, докато околните са по-безпристрастни :wink:

Engel
9th April 2009, 09:16
Хм.. сега пък много странно ми стана :?: Как така ще се забави при положение, че спираш да се тровиш? Немога да си го обясня :roll:
Иначе се надявам да съм се вталила на см, пък кантара да ми е сърдит :lol:

bibi_82
9th April 2009, 09:22
ето една статийка по въпроса

http://spricigarite.com/smoking-and-appetite/

Сега да не се откажеш ейййй, дерзай....поне си отказала вреден навик

:D

marie_claire
9th April 2009, 09:25
Добро утро, момичета!
Engel, и аз ще потвърдя това, което е казала bibi- цигарите ускоряват металболизма. Аз също незнам защо, но така съм чела. Това, обаче не е причина да пропушиш. Мисля, че ако човек се храни правилно, няма как да напълнее при спиране на цигарите. Така че, щом можеш- отказвай ги. Освен всичко друго, и пари ще си спестиш.
Приятен ден, красавици! :)

Engel
9th April 2009, 09:30
Немога да повярвам, че цигарите ускоряват метаболизма :shock:
Разбирам, че притъпяват апетита, защото съм се възползвала от тази 'услуга', но няма да допусна да напълнея и 1 килограм, защото вече съм бясна :1302:
Ако кача 5кг. ще се върна почти в 2005г. , когато съм се регистрирала във форума.. тогава бях 73кг.
+ това тази статия е писана от слаб човек, защото ми направи впечатление, че говори с такава лекота за 5кг. или 'няколко кила'. Ако беше някой активно отслабващ и вечно борещ се с килограмите 5кг. щяха да му се струват като.... :2005:
Много се ядосах..
Биби: Благодаря ти за статията!

Engel
9th April 2009, 09:31
marie_claire: Ускорявали метаболизма, защото стимулирали нервната система :? Със сигурност няма да ги почна ама това не ми пречи да си побеснея днес за разнообразие ..
Приятен ден и на теб!

bibi_82
9th April 2009, 09:36
Абе пушачите сме прецакани отвсякъде :D Ни да ги пушиш, ни да ги спреш...трагедия :? Успокоителното е поне че организма се адаптира сравнително бързо :D Аз мисля като си сваля килата и като мина на задържане да се пробвам да ги спра....
А ти Енджел да не си посмяла да запалиш :!:

Engel
9th April 2009, 09:50
Аз със 'забързан' метаболизъм неможах да отслабна, какви шансове имам сега със забавен? :2022:

еМ ДжИ
9th April 2009, 10:14
Абе пушачите сме прецакани отвсякъде :D Ни да ги пушиш, ни да ги спреш...трагедия :? Успокоителното е поне че организма се адаптира сравнително бързо :D
При мен адаптирането трая 1 година. И то само, за да ми се нормализира здравословното състояние - т.е. подути кореми, задъхвания, кашляне и други "ефекти". По това време като ги спирах, качих към 5 кила, но да ви кажа, не съм убедена, че е от спирането на цигаррите. Една година мъки - много време ми изглеждаше тогава, но сега, 3 г. след като съм ги спряла се радвам и вече почти съм забравила този период ;) Освен това, ако си млад и с нормални нива на хормоните, много бързо влизаш във форма! Така че, за всичко трябва тръпение и упористост.

alica
9th April 2009, 10:15
Engel, пробвай с мерки в сантиметри, не в кг и ще видиш защо ти казват, че си отслабнала, а килата не мърдат толкова :wink:

еМ ДжИ
9th April 2009, 10:22
Аз със 'забързан' метаболизъм неможах да отслабна, какви шансове имам сега със забавен? :2022:
Помисли, колко време е било нужно, за да се качат тези кг, за свалянето им също няма логика да става по-бързо. Поне не здравословно по-бързо ;) Не се отчайвай, а си спазвай режима на хранене. Всичко става много бавно, особено с напредване на годинките. ДРугото е, колко енергия ти трябва на ден? И колко ядеш, за да я осигуриш? Едно време като са ходили на лов са яли по-малко от нас, а сега като се придвижваме до офиса и обратно и тъпчем, искаме да сме слаби. Не си намирай оправдания в изрази като "забавен метаболизъм", за всичко се изисква постоянство. Няма значение, на какво се дължи по-бавното сваяне и качване, важното е да се адаптираш към своята скорост и да не се сдухваш!

didk@t@
9th April 2009, 10:50
Аник какво му е на хляба Мастермахер? :?

aniK
9th April 2009, 14:20
Аник какво му е на хляба Мастермахер? :?

Аааа, ми нищо му няма, много е вкусен и полезен. Просто не трябва да се прекалява с него, мислейки си, че е диетичен. Калориите му са в стабилно количетсво, просто зърната/фибрите/семките го правят полезен и по-засищащ от белия (т.е. ядеш по-малкко от него). Отнася се не само за Мастермахер, но за всички истниски черни и пълнозърнести.

didk@t@
9th April 2009, 17:24
Аник какво му е на хляба Мастермахер? :?

Аааа, ми нищо му няма, много е вкусен и полезен. Просто не трябва да се прекалява с него, мислейки си, че е диетичен. Калориите му са в стабилно количетсво, просто зърната/фибрите/семките го правят полезен и по-засищащ от белия (т.е. ядеш по-малкко от него). Отнася се не само за Мастермахер, но за всички истниски черни и пълнозърнести.

Ох добре,успокои ме! :D Защото аз си хапвам една филия сутрин от него и сега чета и си викам бре сега и на този хляб ли му има нещо?! :lol: