IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как София Вергара помогна за спасяването на малкия бизнес по време на пандемията

9 март 2021 14 30

Актрисата успя да осигури финансова подкрепа, без да вдига много шум

Снимка: БГНЕС

В началото на пандемията София Вергара се е чувствала като всеки от нас, но в същото време е знаела, че трябва да помогне на останалите.

В интервю за специалното издание на списание People, озаглавено Women Changing the World, актрисата говори за благотворителната си дейност, която е вършила, без да вдига много шум. Докато останалият свят се е опитвал да се справи с изолацията, работата от вкъщи и връзките от разстояние, Вергара се е притекла на помощ на малкия бизнес, който е бил най-засегнат от здравната криза.

„Знаех, че трябва да направя нещо. Нещо, което ще създаде промяна. Нещо, различно от публикация в социалните мрежи“, казва тя пред People. И така, заедно с мениджъра ѝ, звездата се натъква на неправителствената организация Kiva със седалище в Калифорния. Тя се занимава с осигуряването на заеми за хора в трудно положение в целия свят. Вергара веднага се е съгласила да работи с инициативата, казвайки, че е разбрала, че по този начин ще помогне на хората.

Според уебсайта на Kiva, услугата предоставя средства за краудфондове и ги разпределя на хора, които не са получили заем от банка или не могат да се сдобият с необходимите финансови услуги. В крайна сметка заемите се изплащат, което дава възможност на инвеститорите да насочат парите си към други каузи, подкрепени от Kiva.

„Мисля, че това, което можем да правим с микрофинансирането, е прекрасно. Ти осигуряваш финансовите инструменти за хора, за да могат те да осъществят мечтата си“, казва Вергара. По време на пандемията Kiva е успяла да събере повече от 152 млн. долара, като е помогнала на 228 хиляди малки бизнеса.

Една от историите, най-близки до сърцето на Вергара, е за собственик на ресторант от нейната родна Колумбия. Благодарение на кризисния заем, той успява да се задържи на повърхността, като закупува хранителни стоки, готви и доставя храна по домовете. „В началото мислехме, че това ще бъде фонд от 50 млн. долара. Това, което се случи, е невероятно. Те наистина успяха да променят живота на много хора“, допълва актрисата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари