IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кой ще наследи любимата карета на принц Филип?

21 април 2021 11 00

Тя най-вероятно ще отиде при една от внучките му

БГНЕС

Милиони хора по света изпратиха принц Филип в последния му земен път, наблюдавайки неговото погребение по телевизията. Съпругът на английската кралица бе погребан в замъка Уиндзор след скромна церемония, планувана от самия него приживе. В нея важно място заемаше едно от любимите му превозни средства.

Любимите велурени ръкавици, одеялото и шапката на покойния херцог на Единбург пристигнаха с каретата му, с която той возеше често своите внуци и правнуци. Там се виждаше и кръгла червена кутийка, в която той държал бучки захар – любимото лакомство на понитата му.

„Дядо ще ми липсва“, написа принц Уилям, споделяйки в Instagram кадър, запечатал големия му син Джордж, качил се до прадядо си.

Въпросната карета бе теглена от две породисти понита, които също участваха в траурната процесия.

След като Елизабет Втора се прости със своята голяма любов, освен да пишат за нейната самота и отношенията между Уилям, Кейт и Хари, много британски медии обърнаха внимание на това кой ще наследи самата карета и животните, които обичайно я теглят. Макар да знаят, че дъщерята на покойния принц – Ан, е била колоездачка като по-млада, те предполагат, че получателят ще е друг.

Най-вероятно тъмнозелената карета и понитата ще отидат при неговата внучка Лейди Луиз Уиндзор. 17-годишното момиче е по-голямото дете на принц Едуард и съпругата му Софи, граф и графиня на Уесекс. Миналата седмица тя е заснета да управлява карета из Уиндзор.

Изработена от алуминий и стомана, каретата е направена по специална поръчка на покойния херцог на Единбург, при това само преди 8 години.

принц Филип,

БГНЕС

Лейди Луиз и принц Филип имат специална връзка

„Това е нещо, с което се справя много добре“, казва майката на момичето, говорейки за начина, по който управлява карета. По време на шоуто Royal Windsor Horse, провело се през 2019 г., дядото на момичето я наблюдава как се състезава и се гордее за спечеленото от нея трето място.

Луиз кара карета от няколко години и определено има талант, като дядо ѝ най-вероятно вижда у нея своя младежки хъс и любовта към конете.

Херцогът на Единбург играе поло до 1971 г., като има голям принос за развитието на този спорт във Великобритания. Днес, няколко дни след смъртта му, дъщерята на неговия син носи специална брошка на погребението. Чрез нея Лейди Луиз иска да покаже, че ще поддържа „жива“ страстта му към ездата.

Лейди Луиз

БГНЕС

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари