IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Йога – тайната на Пол Маккартни за по-добро зрение

16 май 2021 15 00

Певецът разкри какви упражнения прави

БГНЕС

Пол Маккартни чете без очила на 78-годишна възраст. Легендарният музикант разкри, че дължи по-доброто си зрение на специални йога упражнения за очи, които започнал да практикува след пътуване до Индия.

Певецът признава в свое интервю за подкаста Table Manners, че макар практиката да „изглежда малко странно“, тя е изключително полезна за хората на неговата възраст и не само. Така от края на 2000 г., когато посетил непознатата за него страна, започнал да се увлича по йогата за очи.

„Научих някои йога упражнения в Индия. В очите ви има мускули. В ушите ви не, така че не може да се упражнявате с тях. Но с очите можете“, обяснява Маккартни, цитиран от Mirror.

„Поглеждате нагоре, доколкото можете, едно, две, три, връщате се в средата, след това надолу, и обратно в средата“, пояснява той.

По думите на музиканта, след три серии от въпросното упражнение, трябва да направим още толкова, движейки погледа си наляво и надясно. След това се описва кръг, кръст, отново се движат очите нагоре и надолу, настрани... като накрая се местят по диагонал.

„Всичко това има смисъл“, добавя Маккартни.

Музикантът, който написа автобиографична книга, се похвали, че е направил кратко ръководство за йогата за очите, което дал на своята дъщеря и негов приятел.

„Прекарвайки толкова много време на компютри или пред телевизора, четейки книги, ние използваме само един набор от мускули в очите. Йогата може да тренира останалите“, споделя той през 2009-а за йога упражненията за по-добро зрение.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари