IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дизайнерът Майкъл Костело: Мислех за самоубийство заради тормоз от Криси Тейгън

18 юни 2021 08 30

Всичко се случва през 2014 година

Снимка: Getty

Дизайнерът Майкъл Костело обвини Криси Тейгън в тормоз, който го довел до мисли за самоубийство. Всичко се случва през 2014 година, но мъжът твърди, че травмата се усеща и днес.

„През последните седем години живея с дълбока и незараснала рана. Исках да се самоубия и все още съм травматизиран, депресиран и имам мисли да прекратя живота си“, пише той в социалните мрежи. Кастело говори откровено за болката си в дълго съобщение, публикувано в Instagram в понеделник. Точно в същия ден пък Криси Тейгън публикува собствено писмо, в което говори за предишни обвинения в тормоз. „Няма и момент, в който да не изпитвам болка и съжаление за нещата, които съм казала в миналото“, пише звездата.

Кастело обаче явно не е бил трогнат от думите на Тейгън и реши да сподели с целия свят за своето преживяване. Историята му се случва през 2014 година, когато известната кулинарка пише в коментарите под негова снимка, че дизайнерът е расист. „Явно си беше изградила мнение за мен на базата на фотошопирани коментари, които се разпространяваха в интернет“, пише Майкъл. Допълва, че се свързал с Криси, за да ѝ обясни, че всичко това е лъжа и всъщност той не е расист, но тя му отвърнала, че с кариерата му е свършено и оттук-нататък няма да е допускан до светски живот.

През 2014 година в социалните мрежи се появяват коментари, които предполагаемо са били написани от Кастело. В тях той обижда чернокожите и дори ги нарича „негри“, което се счита за огромно оскърбление. По това време дизайнерът реагира мигновено и излиза с коментар, че никога не би използвал такива думи и всичко това е чиста фалшификация.

В последната си публикация Кастело прикачва и две снимки на съобщения, които предполагаемо са били разменени между него и Тейгън. В тях се вижда, че дизайнерът иска да се обади на Криси, но тя категорично му отказва. „Не! Нямам какво да ти кажа! Ти ще получиш това, което заслужаваш!“, се казва в съобщението. Дизайнерът пише, че коментарите, които се разпространяват са лъжа и са били фотошопирани от негов уволнен служител. Обяснява на Криси, че целият свят го мрази, а нейните коментари наливат още масло в огъня. „Чудесно! Расисти като теб заслужават да страдат и да умрат. Ти вече все едно си мъртъв. С кариерата ти е свършено, само гледай!“, е отговорът на кулинарката. Засега автентичността на този разговор не е потвърдена от никой друг освен от Кастело.

Дизайнерът споделя, че предсказанията за приключената му кариера се сбъдват. Разкрива, че доста често е бил уволняван в последния момент от вече уреден проект. Кастело твърди, че Тейгън се е свързвала с различни компании и модни дизайнери, заплашвайки ги да не работят с него. „Имаше толкова много нощи, в които не спях и исках да се самоубия. Не виждах смисъл да живея“, пише Майкъл. Мислел е, че няма начин да се измъкне от хватката на толкова силна и известна жена, която може да приключи кариерата ти само с едно съобщение.

Кастело признава, че не споделил проблемите си с никого, защото е живял в страх от Криси. „Имах страх да не загубя най-важните си клиенти, приятели и колеги. Имах страх да не бъда изхвърлен от елита, който ръководи индустрията“, пише още той. Допълва, че е страдал изключително много през последните години и в момента се опитва да се съвземе от най-тъмните времена в живота си.

Дизайнерът разкрива, че е започнал да пише писма до семейството и приятелите си, които да изпрати преди да се самоубие. „Мислех, че отнемането на собствения ми живот е най-добрият изход. Независимо какво правех, не можех да се измъкна от този капан“. В писмата той изразява любовта си към най-близките и се извинява за постъпката си. Оттогава всеки около него го следи внимателно, за да не посегне на живота си.

Обвиненията на Кастело идват няколко седмици след появилите се туитове на Криси, в които тя напада моделката Кортни Стодън. Всичко се случва през 2011 година, а кулинарката казва, че иска 16-годишното тогава момиче да „заспи в някоя канавка“. Тейгън се извини за коментара си и заяви, че по това време е била трол, който е търсел вниманието на света. Тя дори напусна шоуто на Минди Калинг, което съвсем скоро ще тръгне по Netflix.

„Нямам извинение за ужасните си коментари от миналото. Никой не заслужава това. Повечето от хората, които съм нападала, са имали нужда от емпатия, милосърдие, разбиране и подкрепа, а не от моя остроумен хумор. Съжалявам“, пише Криси в социалните мрежи. Писмото ѝ беше публикувано пет часа преди Кастело да сподели своята история, като кулинарката не включи нито неговото, нито името на Кортни в извиненията си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари