IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изненада: Анджелина Джоли вади мед във Франция

22 юли 2021 16 30

Актрисата насърчи пчеларството в Прованс

БГНЕС/IStockphoto

Анджелина Джоли изненада последователите си, сменяйки своето поприще. Вместо на снимачната площадка, актрисата бе забелязана на едно по-различно място – сред пчелни кошери във Франция. И за това си има конкретна причина – тя не участва в поредната холивудска продукция, а е била специален гост на местна обсерватория по пчеларство, където връчила дипломите на току-що завършили курса си пчелари.

Партнирайки си с Français d’Apidologie, френската къща за козметика Guerlain и подкрепяйки проекта Women for Bees, бившата жена на Брад Пит е уловена в пълно пчеларско оборудване, вадейки пчелен мед от кошерите заедно със завършващите.

Всяка година ЮНЕСКО изпраща десет жени от пет биосферни резервата в Прованс, Франция, на 10-дневен ускорен курс. „В продължение на пет години 50 участници ще научат теоретичните и практически основи на пчеларството, включително управлението на професионален пчелин“, пишат от организацията, чийто посланик е Джоли. И уточняват, че в края всеки, който премине успешно през програмата, ще има възможност да се развие като професионален пчелар и стане член на международна мрежа от жени пчелари.

За церемонията, с която стартира обучението на 21 юни, Анджелина избра дълга рокля в телесен цвят и разкроена кройка, която комбинира със сандали. А що се отнася до белия пчеларски екип, него тя носи с шикозни велурени ботуши.

46-годишната актриса е само едно от известните имена, които ще работят в програмата. Нейни колеги са Дейвид Бекъм и басиста на Red Hot Chili Peppers Flea в редиците на пчеларите на знаменитости. Двамата, например, се запалили по добиването на мед по време на пандемията, когато имали повече свободно време.

През май тази година Анджелина Джоли позира за една по-различна фотосесия – с пчели, лазещи по нея. Тогава тя се престраши да се снима по този начин за списание National Geographic, по случай Световния ден на пчелите. А целта на кадрите беше да насочат вниманието на хората към проблема с изчезването на тези толкова важни за природата животни – нещо, за което ООН алармира от години.

„Имаше една пчела, която през цялото време летеше под роклята ми. Постоянно я усещах на коляното или крака и си мислех, че това ще бъде най-лошото място за ухапване. Тя прекара всички снимки там“, сподели тогава Анджелина Джоли.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари