IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Иман: Съдбата ме отведе направо при Дейвид

22 ноември 2021 10 30

Моделката разказва за епичния си романс с рокзвездата

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Те се запознават на сляпа среща, организирана от техен приятел в Лос Анджелис. Той е геният на рокендрола и създател на хитове като Ziggy Stardust и Space Oddity. Тя е супермодел от Сомалия, говори пет езика, а красотата и интелигентността ѝ завладяват не само модния свят.

„Дейвид каза, че това е било любов от пръв поглед. На мен ми трябваха пет месеца, но все пак стигнах до любовта“, казва Иман за Дейвид Боуи пред списание People.

Двамата се женят във Флоренция на 6 юни 1992 година и веднага се превръщат в една от най-обсъжданите двойки в целия свят. Намират щастието си в Ню Йорк, където музикантът се е опитвал да се скрие от папараците и феновете, влизайки в любимите си книжарници. Той също така често е водил и взимал дъщеря им Александрия от училище. „Аз го познавах като мъжа Дейвид Джоунс, както му е истинското име. А не като рокзвездата“, казва Иман.

Любовната им история винаги е била само тяхна, далеч от светлината на прожекторите и светските клюки. Но сега, пет години след смъртта на Боуи през 2016 година, Иман създава първия си парфюм Love Memoir, който е в чест на епичната ѝ история с музиканта.

Идеята се ражда в главата на моделката, докато живее в провинциалната семейна къща в планините над Ню Йорк. През първите години след смъртта на Дейвид, времето там е било изпълнено с болка и тъга. Затова и Иман бързо се връщала в града, където да притъпи емоциите си. „Смятах, че съм свикнала със загубата, но не бях“, казва тя.

По време на изолацията обаче къщата се превръща в спасителното убежище на Иман, където тя намира спокойствие измежду любимите картини на Боуи, книгите му и прекрасните залези, които и двамата са обичали. Тя също така намира вдъхновението за аромата си, който съчетава дървесен ветивер (Сивият ветивер на Том Форд е бил любим на Боуи) и бергамот от Тоскана, където двамата се женят. Резултатът, казва Иман, е „паметник на вечната любов“.

Любовната им история започва през 1990 година, когато Иман се мести в Ел Ей. Спомня си, че никога не е имала намерение да се мести в големия град, защото не е бил нейното място. „Всичко беше толкова спонтанно, но сега смятам, че това е била моята съдба. Тя ме викаше там, за да мога да се срещна с Дейвид“, споделя моделката пред People.

След първата им среща Иман трябва да замине за Париж, за да участва в дефилето на дизайнера Тиери Мюглер. Когато пристига в хотелската си стая, тя е била изпълнена с гардении. След като професионалните ѝ ангажименти приключват, Иман се завръща в Лос Анджелис, а на летището я чака Дейвид Боуи. „И така започна всичко. Той успя да ме спечели по правилния начин“, казва моделката.

Освен с романтични жестове, музикантът успява да спечели бъдещата си съпруга чрез безброй мили постъпки. „Помня, че по време на една разходка, връзката на обувката ми се беше развързала и той клекна и я завърза. Тогава си казах, че това е човекът за мен“. Разбира се, към всичко това прибавяме и неотречимата харизма на Боуи и мигновената химия, която пламва между двете звезди.

Влюбените постоянно са си правили различни комплименти, с които са успявали да усмихнат и да разтопят сърцето на другия. Иман споделя, че именно Дейвид е бил човекът, който най-много я е подкрепял по време на създаването на собствената ѝ линия козметика през 1994 година. „Тогава се питах какво ще стане, ако се проваля, а той ми отговаряше, че ако не опитам, никога няма да разбера дали ще успея“, споделя моделката. Допълва, че Боуи е бил изключително горд от това, че марката на съпругата му е била за всички, независимо от цвета на кожата им.

„Дейвид беше много наясно с расовото неравенство. Има едно негово видео, в което той пита MTV защо не наемат и не показват повече чернокожи музиканти. Много беше наясно със ситуацията“, казва Иман.

Според нея, музикантът се е чувствал сигурен в присъствието на семейството си и е споделял всеки един детайл от живота си с тях. „Мисля, че и феновете виждаха, че той се усмихва повече и се смееше повече“, казва моделката. От своя страна, в компанията на съпруга си, тя се е чувствала оценена и в безопасност.

Сега, когато Дейвид вече го няма, Иман казва, че има дни, в които се чувства много тъжна. Въпреки това тя не мисли само за това, че съпругът ѝ вече не е до нея, а си спомня за това колко прекрасен и велик е бил той. „Понякога трябва да си припомня, че съм имала 26 години с него. Това е, което ме държи“.

Що се отнася до това дали някога отново ще мине под венчилото, Иман има категоричен отговор. „Не, няма. Все още се чувствам омъжена. Преди няколко години един човек спомена, че Дейвид е моят покоен съпруг, но аз го поправих и му казах, че Дейвид е моят съпруг“, допълва моделката. Споделя, че все още чувства присъствието на музиканта, особено когато гледа прекрасните залези от дома си. Според нея, по този начин Дейвид ѝ казва, че той е тук и ще продължава да живее в спомените и любовта ѝ.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари