IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кучето на принца и принцесата на Швеция избяга. Върнаха им го невредимо

1 декември 2021 11 00

Животното е любимец на Карл Филип и съпругата му София

БГНЕС

БГНЕС

Кралските особи по света обожават кучета. Елизабет Втора е известна с това, че глези доста своите коргита, които отглежда от малка – с къси крачета и лисичи муцунки. Междувременно принцеса Шарлийн се върна от Южна Африка, водейки осиновения си родезийски риджбек, който нарече Кан и е подарък за нейните близнаци. А в Швеция, любимецът на принц Карл Филип и съпругата му София, явно е от по-непослушните, защото наскоро избягал от двореца им.

Животното, което носи името Сири, решило да се разнообрази, като напусне пределите на мястото, в което го отглеждат, заобиколено от безброй лакомства и трите малчугана на известната двойка. И докато служителите на принца и принцесата го търсели, то попаднало на млада двойка в кралския парк в Стокхолм, който е атрактивно място за туристи.

„Изскочихме от колата и започнахме да вървим малко по-близо до него“. Това разказва пред вестник Expressen 20-годишната Анджелина Бердж, която забелязала, че кучето е домашно.

Първоначално жената си помислила, че животното е на някого от разхождащите се в парка, но след като започнало да следи нея и половинката ѝ, се сетила, че може да се е изгубило.

„Кучето беше много спокойно и се виждаше, че е ходило там преди и познава пътя“, казва Бердж, която направила всичко възможно, за да задържи кучето.

Кучето бягало от стопаните си неведнъж

Макар Сири да имала значка с телефонен номер на врата, когато двойката се обадила, никой не отговорил на него. Отделно полицията била твърде далече. После жената се сетила, че принцът и принцесата на Швеция живеят наблизо и имат куче.

Когато Анджелина потърсила за домашния любимец на принцеса София в Google, попаднала на статии, от които разбрала, че животното е именно тяхното и не бяга от двореца за първи път. Дори през 2018 г. полицаи сложили край на свободната разходка на Сири, връщайки я на неговите благородни стопани.

„Видях снимката на кучето и паднах на колене. Не можех да спра да се смея, защото ми беше толкова смешно“, казва още жената.

Накрая лично принц Карл Филип прибрал „бегълката“, като благодарил на двойката за помощта. Не е ясно дали им се е отплатил по някакъв начин за това, че му довели кучето, но за нея само срещата с него и един от синовете му, е нещо, за което ще се сещат с усмивка цял живот.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари