IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кейт Мидълтън наследява важна чест от принцеса Даяна

16 януари 2022 15 00

Това ще се случи, ако принц Чарлз стане крал

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

С 40-ия рожден ден вече зад гърба си, Кейт Мидълтън има още една голяма чест, която да очаква с нетърпение – възможността да стане принцеса на Уелс.

Според източници, говорещи пред Express, смяната на титлата може да се получи, когато принц Чарлз седне на трона на Великобритания. Тогава принц Уилям и Кейт ще бъдат повишени от сегашните си места в кралската линия и това може да превърне Мидълтън в принцеса на Уелс. Както всички по света знаят, титлата преди принадлежеше на принцеса Даяна.

Това е поредното нещо, което херцогинята на Кеймбридж наследява от покойната си свекърва. На ръката ѝ можем да видим сапфирения годежен пръстен на Даяна, а за специалната фотосесия по случай 40-ия си рожден ден Кейт носеше и обеците на принцесата. Пръстенът беше лично подарен на херцогинята от принц Уилям при годежа им през 2010 година.

Уилям и

Снимка: БГНЕС

Докато превръщането в принцеса на Уелс със сигурност ще бъде вълнуващ момент за Кейт, то за съпруга ѝ той може да бъде приет със смесени чувства. Според източници, титлата ще бъде постоянно напомняне за майка му. „Със сигурност е нож с две остриета. Това е синът на Даяна и неговата съпруга, така че колелото прави своя пълен кръг. Но в същото време ще бъде постоянно напомняне за онова, което всички загубихме“, казва източникът.

Що се отнася до титлата „принц на Уелс“, която в момента принадлежи на принц Чарлз, тя няма автоматично да отиде при принц Уилям. Това е така, защото тя не се наследява и зависи изцяло от бъдещия крал дали ще я предаде на сина си. В момента Камила Паркър-Боулс е принцеса на Уелс, но тя не използва титлата в знак на уважение към Даяна.

Въпреки че все още не е принцеса на Уелс, Кейт често почита покойната лейди Ди. Тя носи нейните бижута, вдъхновява се или повтаря тоалетите ѝ, и разбира се, годежният пръстен винаги е на ръката ѝ. Понякога херцогинята дори прави по-голяма крачка, почитайки кралица Елизабет II, носейки нейни бижута. Когато му дойде времето и Мидълтън стане кралица, тя ще бъде готова.

Децата избрали един от рождените ѝ портрети

Преди няколко дни Кейт Мидълтън навърши 40 години и реши да зарадва феновете си с три нови портрета – два в черно-бяло и един в цветната гама. На тях тя успя да покаже уважение към двете най-важни жени във Великобритания за последните десетилетия – принцеса Даяна и кралица Елизабет II. На една от снимките Кейт носи обеци, които преди са принадлежали на принцесата на Уелс, а на друга тя залага на обеци от личната колекция на Елизабет.

И ако си мислите, че портретите са избрани изцяло от Кейт и фотографа, който ги е правил, жестоко се лъжете. Всъщност децата на херцогинята дейно са участвали в избора коя снимка да бъде показана пред обществото.

Кейт Мидълтън

Снимка: БГНЕС

Фотографът Паоло Роверси, който снима Кейт, разказва за процеса пред италианския вестник Corriere Della Sera. Снимките са заснети през ноември в кралските градини в Лондон. Той разкрива, че принц Уилям и трите деца на двойката – принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи – са помогнали да се избере една от трите снимки, която ще бъде показана пред света.

Семейството на Кейт избира близкия кадър, на който херцогинята се усмихва към камерата. Тя носи бяла рокля с едно рамо, а косата ѝ е заметната на една страна. Според фотографа, това е снимката, на която Мидълтън прилича на младо момиче, което все още няма проблеми и не се подготвя да бъде кралица.

Кейт Мидълтън

Снимка: БГНЕС

Роверси казва още, че всеки един портрет показва различна страна на Кейт. Черно-бялата снимка, на която тя е в традиционен страничен профил, познат от други кралски фотографии, показва „царственост и има зрялост, която надхвърля възрастта ѝ, а бялата рокля намалява сериозността на изображението“.

Междувременно цветната снимка, на която Мидълтън носи червена рокля, е „малко по-бляскава“.

Кейт Мидълтън

Снимка: БГНЕС

Роверси споделя, че е искал портретите да бъдат съвременни, използвайки само естествена светлина, много малко грим и никакви фризьори. Той допълва, че има още снимки, които трябва да бъдат показани пред света, включително една, на която Кейт танцува.

„В края на фотосесията исках да направя снимки, на които има движение и затова я накарах да танцува в една красива бяла пола. Получи се смесица между валс и рокендрол“, казва фотографът.

Портретите ще бъдат включени в постоянната колекция на Националната портретна галерия, на която Кейт е патрон. Преди отварянето ѝ през 2023 година, снимките ще са част от проекта Coming Home – национална инициатива, която показва портрети на известни личности на места, които са свързани с тях. Тези на херцогинята ще отпътуват за Бъркшир, Сейнт Андрюс и Англеси.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

анонимен ( преди 2 години )
Надявам се да не е честта да я убият в някакъв нещастен тунел.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар