IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правят предизвикателство в памет на Бети Уайт

13 януари 2022 17 50

Хиляди хора ще го изпълнят на рождения ѝ ден

БГНЕС/IStockphoto

БГНЕС

Бети Уайт почина на 99-годишна възраст, оставяйки след себе си богато наследство в киното, където ще я запомнят като „Златното момиче“. Освен нейните роли и голямото ѝ чувство за хумор, не бива да забравяме, че тя беше любител на животните и неведнъж заставаше зад различни каузи, свързани с опазването им.

След трагичната кончина на звездата, която след няколко дни щеше да навърши 100 години, американци се обединиха, създавайки „Betty White Challenge“. Те приканват в социалните мрежи да се включим в него на 17 януари – нейният рожден ден.

Как да се включите в предизвикателството?

Може да се каже, че не ви трябва кой знае какво, за да се включите в онлайн събитието. Единственото условие е да дарите 5 долара, които ще бъдат използвани за спасяване на животни или подпомагане на приюти, за които тя се е грижила приживе.

През годините Уайт е имала не един домашен любимец, като много често сме виждали фотосесии с обичаните от нея кучета. Много често тя е споделяла в свои интервюта, че иска да подобри условията в зоопарка в Лос Анджелис, както и да помогне за опазването на някои застрашени видове.

„Бети Уайт демонстрира доживотна ангажираност в помощ на нуждаещи се животни, включително всеотдайна подкрепа за местните приюти и усилията за хуманно отношение към животните, яростно насърчаване и защита на интересите на животните в нейните развлекателни проекти и лично осиновяваше спасени животни“. Това заяви Мат Бершадкър, президент на организацията ASPCA, по повод смъртта на усмихнатата актриса. По думите му, тя ще липсва на много активисти.

„Бети и приятели: Моят живот в зоологическата градина“, се казва книгата на звездата, която тя пише през 2011 г., описвайки там страстта си към животните и каузите, които подкрепя.

„Просто харесвам животните повече, отколкото хората. Толкова е просто“, казва преди години Бети Уайт, говорейки пред Entertainment Tonight.

На 17 януари всеки в САЩ, който иска да се включи в #BettyWhiteChallenge, може да дари горепосочената сума в приют в родния му град или друг по-голям, който избере. Авторите на идеята насърчават и хора от други страни да се присъединят, като подкрепят с пари, храна или доброволчески труд някоя организация, занимаваща се с грижа и опазване на животните.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари