IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Орландо Блум с мил жест към майка на три деца

28 март 2022 14 50

Актьорът се срещна с жена, която е напуснала дома си в Украйна

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Орландо Блум забрави малко за бляскавите събития на Холивуд и насочи силите си към обикновените хора, които имат нужда от неговата помощ.

Актьорът в момента е част от сформирания екип на УНИЦЕФ, който помага на семейства, напускащи Украйна заради продължаващата война с Русия. Преди няколко дни Блум публикува снимки в своя профил в социалната мрежа Instagram, на които се вижда как прегръща деца и техните семейства по време на срещата им в Молдова.

„От началото на войната в Украйна, дете се превръща в бежанец почти на всяка секунда. В момента съм в Молдова с УНИЦЕФ, за да се срещна със семействата, които са принудени да оставят всичко зад гърба си и да потърсят безопасност“, гласи описанието на Орландо. Той допълни, че децата в и извън Украйна имат нужда от помощта на всеки един от нас.

Ден по-късно Блум, който е посланик на добра воля към УНИЦЕФ от 2009 година, разказа за срещата си с майка, която заедно с трите си деца, е била евакуирана от Украйна. Той също така сподели снимки от трогателния момент. Срещата е станала на границата на Молдова, като цялото семейство е напуснало дома си, след като кварталът им е бил бомбардиран. „Не знаят къде ще отидат, но майката просто иска децата ѝ да са в безопасност. Днес се навършва един месец от началото на войната и хиляди семейства все още пресичат границата с Молдова всеки ден“, пише актьорът. Той допълни, че екипите на УНИЦЕФ, позиционирани по различните граници, са много важни за семействата и децата, които търсят спасение и защита.

Феновете на Блум веднага изразиха своето възхищение от дейността му, като към тях се присъедини и годеницата му Кейти Пери. „Благодаря ти, че си страхотен човек“, написа тя. Самата певица е посланик на добра воля към УНИЦЕФ от 2013 година, а заедно с Орландо имат и почти 2-годишна дъщеря Дейзи. Актьорът е баща и на 11-годишния Флин, когото споделя с бившата си съпруга Миранда Кер.

„Срещнах се с деца, майки и баби, напуснали ужаса и страха на войната в Украйна. Някои от тях са видели как кварталите им са бомбардирани, а много голяма част от хората тук са оставили близките си в страната“, казва Блум пред Daily Mail. Той благодари на читателите на вестника заради това, че са успели да съберат 500 000 долара за бежанския център в Молдова.

По време на двудневната си визита Орландо Блум успя да посети и Moldexpo – изложбен център в столицата Кишинев, който е превърнат в център за бежанци. Там той срещнал петчленно семейство, което е избягало само с дрехите на гърба си. „Много семейства и деца, с които разговарях, не само са напуснали домовете си, но и училището, приятелите, членовете на семейството и почти всичко, което притежават“, казва още актьорът. Той допълва, че като баща, не може да си представи ужаса, през който преминава всеки един, бягащ от войната.

УНИЦЕФ помага на около 450 деца, които в момента се крият в метростанции в Харков. Доброволци там раздават играчки, книги и други пособия за емоционална подкрепа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари