IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бенедикт Къмбърбач предоставя дома си на бежанци

13 май 2022 14 40

Той отбеляза, че помага и финансово на украинските граждани

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Бенедикт Къмбърбач реши да покаже на коя страна застава във войната между Украйна и Русия.

45-годишният актьор разкри, че отваря вратите на дома си в Англия за украинските семейства, които са напуснали страната си заради случващото се там. Къмбърбач обяви решението си по Sky News по време на лондонската премиера на наи-новия си филм „Доктор Стрейндж: Мултивселената на лудостта“.

„След като напуснат Украйна, аз следя техните движения всеки ден. За съжаление, те преминават през медицински прегледи. Не мога да разкрия повече детайли, защото ще наруша личното им пространство, както и не мога да кажа точно кога ще пристигнат у дома, защото това ще наруши моето лично пространство. Но искам да им осигуря малко стабилност след трудностите, през които са преминали, и това ще стане чрез предоставянето на дома ми“, каза Къмбърбач за семейството, което ще приюти.

Бенедикт Къмбърбач

Снимка: Getty Images

Актьорът работи с неправителствената организация „Бежанци у дома“, като дори подпомага и други украински граждани, които вече са получили статут на граждани на Великобритания, опитвайки се да намери дом за тях и семействата им. Той също така помага и финансово на тези, които са успели да избягат от войната и са се установили на Острова.

Къмбърбач поздрави организацията „Бежанци у дома“ за това, че се грижи и за психичното здраве на бежанците, което, според него, е много важно в този труден момент. „Колкото и гостоприемни да сме като домакини, нямаме уменията на професионален психолог, за да се справим с тези неща“, каза той. Актьорът допълни, че се гордее със страната си заради помощта, която предоставя на бежанците и това е признак, че хората могат да бъдат много по-добри.

Бенедикт Къмбърбач

Снимка: Getty Images

Бенедикт е поредната известна личност, която показа подкрепата си към Украйна и нейния народ през последните месеци. Блейк Лайвли и Райън Рейнолдс, Шон Пен, Леонардо ди Каприо, Джиджи Хадид, кралица Елизабет II, Мила Кунис и Аштън Къчър също се включиха с дарения към нападнатата страна.

В момента Къмбърбач промотира новия си филм „Доктор Стрейндж: Мултивселената на лудостта“, който ще направи своята българска премиера на 6 май.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари