IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Уилям с важна роля в юбилея на кралица Елизабет

20 май 2022 14 40

Херцогът на Кеймбридж беше част от основната програма

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Принц Уилям зае важна позиция в парада по случая юбилея на кралица Елизабет II.

39-годишният херцог на Кеймбрдиж пое поздрава от полка на иралндската гвардия, на който е почетен ръководител, и им представи новите знамена на специална церемония на 17 май. Парадът, който се проведе в четириъгълника в замъка Уиндзор, се състоя дни преди Trooping the Color на 2 юни, който не само отбелязва официалния рожден ден на кралицата, но и поставя началото на дългия уикенд от тържества за нейния платинен юбилей. На годишния парад в центъра на Лондон, първи батальон на ирландската гвардия ще издигне своето ново знаме.

Кралицата, която най-вероятно е била в апартамента си в замъка Уиндзор, много добре е чула виковете "Три пъти Ура" за Нейно Величество, които войниците отдолу извикаха. 

принц Уилям

Снимка: Getty Images

Принц Уилям е назначен за полковник на ирландската гвардия през 2011 година и участва в представянето на новите знамена. Той и Кейт Мидълтън също присъстват и на тържествата за Деня на свети Патрик и посещават военната база всяка година. 

След като беше приветстван в четириъгълника на Уиндзор от полковия генерал-лейтенант сър Марк Карлтън-Смит, принц Уилям беше представен на майор Найл Хол, адютант на полка, преди да заеме мястото си на Поздравителния подиум. След националния химн "Боже, пази кралицата", внукът на Елизабет II инспектира някои от войниците, подредени пред него, а Карлтън-Смит и вторият командир на батальона - майор Тим Роджърдс, инспектираха други.

Преди Уилям да представи новото знаме, което е украсено с постиженията и отличията на полка, имше церемонията по освещаване. 

принц Уилям

Снимка: Getty Images

В кратката си реч принцът поздрави полка за многобройните му постижения. "Знам, че Нейно Величество очаква с нетърпение да види тези нови цветове по време на официлния й парад за рождения ден следващия месец. Знам също и, че те ще вдъхновят вас и вашите наследници да подражавате на делата на ирландските гвардейци, които са служили на нашата нация", каза още Уилям.

Той заяви, че мислите и молитвите на цялото му семейство ще бъдат с всеки войник докато той заема тази най-важна роля в защитата на Великобритания. След речта, полкът извика звучно "Три пъти ура" за кралицата, последвани от същото и за Уилям.

принц Уилям

Снимка: Getty Images

В края на церемонията принцът седна с ветераните на полка за снимка и след това прекара известно време с тях и семействата им. По-рано през деня той раздаде отличия от името на кралицата в замъка Уиндзор, включително на дуото сър Джейсън и дамата Лора Кени, които са олимпийски колоездачи. 

Участието на Уилям в парада дойде ден, след като той се завърна от Обединените арабски емирства, където изказа съболезнования след смъртта на Негово височество шейх Халифа бин Зайед ал Нахайян, президент на страната и владетел на Абу Даби. Това беше първият път, в който кралицата моли внука си да я представлява след смъртта на чужд владетел. 

принц Уилям

Снимка: БГНЕС

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари