IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Селена Гомес с важна визита в Белия дом

20 май 2022 10 40

Тя се срещна с първата дама д-р Джил Байдън

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Селена Гомес направи поредната важна среща в кариерата си, този път с първата дама на САЩ д-р Джил Байдън. 

29-годишната изпълнителка посети Белия дом, за да поговори за проблемите си с психичното здраве, в опит да премахнете стигмата около тази тема. Гомес участва във форума Mental Health Youth Action, за да продължи да осведомява младите хора по света относно важността да се грижат за психиката си. Панелът събра на едно място лидери, които работят върху креативни начини да подкрепят грижата за психичното здраве в САЩ.

Селена Гомес,

Снимка: Getty Images

Селена, която е основател на благотворителния фонд Rare Impact, говори откровено за проблемите си с тревожността и биполярното разстройство. Според нея, когато човек говори за трудностите в живота си, е една крачка по-близо до разрешаването им. 

"Щом разбрах какво се случва в ума ми, бях по-свободна да приема състоянието си, защото научавах за него. Това е пример, че една тема трябва и може да се дискутира свободно и без срам", каза Гомес пред присъстващите. През ноември 2018 година беше съобщено, че звездата е трябвало да постъпи в психиатрична клиника, за да лекува емоционалния си срив. 

По време на форума Селена заяви, че иска да предизвика бизнеси и личности да направят промяна в света, опитвайки се да премахнат стигмата около психичното здраве. Според нея, вече утвърдените организации имат нужда от всякаква подкрепа, за да развият ресурси и платформи, които ще позволят на все повече млади хора да получат необходимата помощ.

Селена Гомес,

Снимка: Getty Images

"Когато става въпрос за премахване на стигмата около психичното здраве, искам да уверя всеки, независимо от възраст, раса, религия, сексуална ориетанция, че ще има достъп до услуга, която подкрепя неговото психично здраве", категорична бе Гомес. 

За събитието Селена изглеждаше великолепно, носейки черна мини рокля без ръкави, чиято горна част беше украсена с бижута. Кестенявата й коса беше свободно пусната, а гримът й беше сведен до минимум. Що се отнася до обувките, Гомес заложи на бели токчета с остър връх. 

Преди панелът официално да започне, изпълнителката беше представена на първата дама д-р Джил Байдън.

Селена Гомес,

Снимка: Getty Images

Целта на форума, организиран от MTV, беше да ангажира младите хора в разработването на творчески кампании, които достигат до най-рисковите общности с осезаеми начини за предприемане на действия за психичното здраве. Той събира на едно място 18 неправителствени организации, атакуващи проблема с психиката. 

Селена Гомес често говори за трудностите в живота си. През 2015 година тя призна, че е диагностицирана с лупус и е преминала през химиотерапия. Две години по-късно изпълнителката се подложи на трансплантация на бъбрек. Гомес също така е трябвало да се справя с безпокойство, депресия и паник атаки, получени след диагнозата лупус. През 2016 година тя обяви, че си взима кратка почивка от музиката, за да се фокусира върху себе си. 

През 2018 година изпълнителката беше диагностицирана с биполярно разстройство и казва, че диагнозата я е облекчила, защото най-накрая е разбрала какво предизвиква проблемите й. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари