IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джъстин Бийбър за парализата си: Става ми все по-трудно да се храня

13 юни 2022 15 00

Изпълнителят сподели, че страда от синдрома на Рамзи Хънт

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Джъстин Бийбър споделя още подробности за здравословните проблеми, пред които е изправен.

На 10 юни изпълнителят разкри, че страда от синдрома на Рамзи Хънт, което е предизвикало парализа на лявата половина от лицето му. Именно това е и причината за отмяната на последните няколко концерта от турнето му. Според лекарите, Бийбър трябва да почива, за да се възстанови напълно.

Сега Джъстин споделя и един от най-неприятните симптоми на състоянието си. „Става ми все по-трудно да се храня. Това е изключително вбесяващо. Моля ви, молете се за мен“, написа той в историите си в Instagram. Допълни, че в момента прави лицеви упражнения, за да може да върне лицето си в нормално състояние.

„Не знаем колко време ще ни отнеме, но всичко ще бъде наред. Имам надежда и вярвам в Бог. Вярвам, че това ми се случва с причина, която все още не знам, но ще си взема необходимата почивка“, каза Бийбър в първоначалното си съобщение към феновете. Той получи множество окуражителни коментари, включително от съпругата си Хейли, мениджъра си Скутър Браун, Шон Мендес, Джъстин Тимбърлейк, Ромео Бекъм и много други известни личности.

Джъстин Бийбър сподели за парализата си

На 10 юни Бийбър шокира феновете си с признание, което никой не очакваше. Той сподели видео в социалните мрежи, в което обясни причината за отмяната на няколко концерта от продължаващото си турне.

28-годишният носител на „Грами“ страда от синдрома на Рамзи Хънт, който е предизвикал частична парализа на лицето. По думите на Бийбър, състоянието засяга нервите в ухото и лицето, което предизвиква парализата.

„Както виждате, това око не мига. Не мога да се усмихвам с тази част на лицето, тази ноздра не се мърда, така че съм изцяло парализиран от тази част на лицето“, казва изпълнителят, демонстрирайки разликите между двете страни на лицето си.

Джъстин се извини на феновете, които са ядосани, че няма да успеят да го видят на живо. Обясни, че физически не може да изпълни ангажиментите си, защото състоянието му е доста сериозно. Изпълнителят заяви, че тялото му има нужда от почивка, за да се възстанови на 100%. По този начин, по думите на Бийбър, той ще има възможността отново да прави това, за което е роден.

По-рано през месеца Бийбър обяви, че отлага три от предстоящите си изпълнения поради заболяване, което не е свързано с коронавируса. Двата концерта в Торонто и един във Вашингтон от турнето му Justice бяха пренасрочени.

„Не мога да повярвам, че го казвам. Направих всичко възможно, за да се подобря, но болестта ми се влошава. Сърцето ми се къса, че трябва да го направя, но отлагам следващите няколко концерта“, написа Джъстин в социалните мрежи и заяви, че това са лекарските нареждания. Той обеща на феновете си, че ще се оправи и ще им поднесе шоуто, което заслужават.

Какво е синдром на Рамзи Хънт?

Според официалното описание, синдромът на Рамзи Хънт се появява, когато огнище на херпес зостер засяга лицевия нерв близо до едното ви ухо. В допълнение към болезнения обрив, състоянието може да причини парализа на лицето и загуба на слуха в засегнатото ухо.

Бързото лечение на синдрома намалява риска от усложнения, които могат да включват постоянна слабост на лицевите мускули и глухота.

Здравословни проблеми за цялото семейство Бийбър

Тази година е изпълнена със сериозни здравословни проблеми за семейство Бийбър.

През март Хейли разкри, че е получила малък мозъчен удар, което е наложило престой в болницата. Състоянието е било предизвикано от кръвен съсирек в мозъка, който намалявал притока на кислород. Все пак тялото на моделката е успяло да се справи със съсирека без намесата на лекари и операции. Хейли сподели, че това със сигурност е едно от най-страшните ѝ преживявания до момента, като благодари на целия медицински екип за оказаната грижа.

Месец по-рано пък Джъстин Бийбър беше диагностициран с коронавирус. Това го накара да отложи няколко концерта от турнето си Justice. Изпълнителят също така трябваше да пренасрочи шоуто си в Лас Вегас за 28 юни. Според официалното съобщение, Бийбър е изключително разочарован от ситуацията, но трябва да се погрижи за собственото си и здравето на екипа и семейството си.

На фона на всички здравословни проблеми, Джъстин и Хейли остават плътно един до друг и се подкрепят взаимно.

„С приема в болница на Хейли и сега парализата на Джъстин, двамата преживяват доста. Хейли също е много притеснена. Както Джъстин направи всичко възможно, за да се погрижи за нея преди, сега тя прави същото за него. Те са чудесен екип и ще преминат през това заедно. Джъстин няма търпение да се възстанови и да започне работа“, казва източник пред списание People.

Той допълва, че Бийбър е доста притеснен от страничните ефекти, които синдромът на Рамзи Хънт може да причини. Лекарите са му казали, че постоянната парализа е рядкост, но изпълнителят все още не е напълно спокоен. Той все пак не губи надежда и се надява, че съвсем скоро ще се възстанови напълно и ще се завърне към концертите си.

„Диагнозата му беше поставена доста рано и се надяваме, че ще се възстанови напълно след няколко седмици“, казва източникът.

Засега не е ясно точно кога Джъстин ще се завърне на сцената.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари