IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дъщерята на Алек Болдуин: Изнасилиха ме докато бях в безсъзнание

28 юни 2022 14 30

Айрланд Болдуин споделя своята история за аборта

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Айрланд Болдуин разкри, че е била жертва на насилие и че по-късно в живота си е направила аборт.

Във видео, публикувано в социалната мрежа TikTok, озаглавено „Подкрепям ви“, 26-годишната дъщеря на Алек Болдуин сподели детайли от личния си живот на фона на премахването на закона „Roe v Wade“, който позволяваше абортите в Америка. Сега в голяма част от щатите ще бъде забранено да се прекъсва бременността след 15-ата седмица независимо от начина на зачеване – изнасилване, кръвосмешение, принудителен брак и много други.

@irelandshmireland I’m here for you ♥️ #fyp #roevwade #womensrights ♬ original sound - Ireland

Айрланд започна обръщението си към зрителите с предупреждение, че не всеки трябва да следва примера ѝ и да споделя историята си. Според нея, човек трябва да говори за преживяванията си, ако е готов и е напълно убеден, че иска останалият свят да го чуе. Айрланд критикува множеството видеа в TikTok, в които жени казват на други жени, че трябва да споделят историята си за направен аборт. По думите ѝ, това е навлизане в личното пространство и е грешен подход.

„Сега споделям само моята история, защото искам други жени да се почувстват подкрепени и обичани, независимо дали ще споделят своята история или не“, казва моделката. „Бях изнасилена, когато бях тийнейджърка и бях в пълно безсъзнание по време на акта. Това промени целия ми живот“, разкрива Айрланд.

Болдуин не е казала на никого, освен на сестрата, която я е прегледала малко след престъплението. Родителите – Алек Болдуин и Ким Бейсингър – както и приятелят ѝ по онова време така и не разбрали какво се е случило. „Пазех тази тайна в продължение на години и именно затова тя причиняваше болка не само на мен, но и на хората, които обичам“, споделя още моделката.

Постепенно болката и вината са започнали да задушават Айрланд и тя е загубила контрол над живота си. „Пиех много повече, ходех на много повече партита, лекувах се сама, влизах в токсични и насилствени връзки и приятелства. Правех всичко, за да се разсея“, разказва тя.

Болдуин след това зачекна темата за отменения закон, казвайки че е започнала да си мисли какво е щяло да бъде, ако след изнасилването е била забременяла и не е можела да абортира. Въпреки че, по думите ѝ, има финансовата стабилност и необходимите медицински застраховки и осигуровки, Айрланд казва, че цялото преживяване е щяло да бъде невъзможно и травмиращо.

По-късно в живота си Болдуин все пак забременява от тогавашния си приятел, с когото е била „много нещастна“ и той категорично е отказвал да има деца или да се ожени. Според Айрланд, той дори не е искал да бъде в сериозна връзка.

„Избрах да направя аборт, защото много добре знам какво е да си роден в семейство на двама души, които се мразят“, казва моделката. Тя допълва, че дълго се е чудела какво да направи, но е решила да прекрати бременността, защото не е имала финансовата възможност и подкрепа от партньора си. „Избрах себе си и пак ще го направя. Това е вашият живот, вашият избор“, заключи Болдуин.

Законът „Roe v Wade“ даваше правото на жени да направят аборт след 15-ата гестационна седмица. След като съдът отмени това решение, няколко щата веднага забраниха прекъсването на бременността, задължавайки жените да износят детето, независимо от начина му на зачеване. Затова много известни компании като Netflix, Disney, Conde Nast и други предлагат да платят пътните разходи на свои служители, които искат да направят аборт, но не могат в града или щата, в който живеят.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари