IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съдят Рики Мартин за над 3 милиона долара

5 юли 2022 08 40

Ребека Дракър твърди, че изпълнителят е нарушил договора им

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Бившата мениджърка на Рики Мартин, Ребека Дракър, го съди за повече от 3 милиона долара неплатени комисионни. Документите вече са подадени в централния окръжен съд на Лос Анджелис.

50-годишният Мартин работи под мениджърството на Дракър през два отделни периода – от 2014 до 2018 и по-късно от 2020 до 2022 година. Според думите на Ребека, тя се завръща да управлява живота и кариерата на певеца, защото и двете са били в абсолютен хаос. Жалбата от 15 страници твърди, че Дракър е помогнала на Мартин чрез договори за запис, турнета и спонсорски сделки, както и други професионални начинания. „С Ребека на негова страна, Мартин е направил милиони долари и следователно ѝ дължи значителни комисионни“, се казва още в документите.

В жалбата на Дракър също се споменава инцидент, за който се твърди, че се е случил през септември 2020 година. Тогава, по думите на мениджърката, Мартин е бил заплашен с обвинение, което е можело да сложи край на кариерата му. Тя твърди, че чрез нейните съвети изпълнителят е излязъл невредим от ситуацията и е продължил с професионалното си възраждане.

Дракър също така твърди, че Мартин е подхранвал токсична работна среда, в която непрекъснато е я малтретирал, манипулирал и лъгал, принуждавайки я да подаде молба за напускане през април 2022 година. Оттогава тя твърди, че изпълнителят я е заплашвал и се е опитвал да я принуди да подпише споразумение с клауза за неразкриване на детайли, за да я накара да мълчи относно поведението му, на което е била свидетел и е търпяла. Дракър обаче казва в документите, че няма да мълчи.

„Години наред тя защитаваше Мартин от последствията от безразсъдните му прояви. Ребека го правеше не само защото беше негов мениджър, но и защото смяташе, че той ѝ е скъп приятел“, се добавя в жалбата.

Засега няма отговор от Мартин или негов представител.

Рики Мартин отрича обвиненията в насилие

Проблемите за Мартин обаче не свършват дотук. Той беше обвинен в домашно насилие и срещу него беше поискана временна ограничителна заповед. Всичко се случва в съда в Пуерто Рико, а певецът отрича обвиненията.

Говорител на полицията казва на Асошиейтед прес, че полицаи са посетили град Дорадо, където живее изпълнителят, за да се опитат да му връчат заповедта, но не са успели да го намерят на адреса. Според съобщението, документът е подаден съгласно закона за домашно насилие в Пуерто Рико.

Представител на певеца заяви пред E!News, че твърденията срещу Мартин са напълно неверни и изфабрикувани. „Ние сме силно уверени, че когато излязат истинските факти по този въпрос, клиентът ни Рики Мартин ще бъде напълно оправдан“, казва още представител на изпълнителя.

Говорителят на полицията казва, че лицето, което е подало молбата за ограничителна заповед, не се е свързало с органите на реда, а вместо това е подало документи директно в съда.

Пуерториканският вестник El Vocero цитира ограничителната заповед, според която певецът, чието истинско име е Енрике Хосе Мартин Моралес, и вносителят на жалбата, чието име не се разкрива, са излизали в продължение на седем месеца. В документа се казва, че те са се разделили преди два месеца и че попзвездата не е приела раздялата, обаждала се често на обвинителя и често е посещавала дома му. Според El Vocero, вносителят на жалбата се страхувал за своята безопасност.

Вестникът също така съобщи, че в заповедта се посочва, че обвинителят смята, че има огромен риск от физическо насилие от страна на Мартин, като вече му е забранено да се приближава, тормози, сплашва или по какъвто и да е друг начин да се намесва в живота на вносителя. Изпълнителят също така няма право да се обажда, да изпраща съобщения или да се свързва с него с имейли или в социалните мрежи.

Според El Vocero, срокът на ограничителната заповед изтича на 21 юли, като за тази дата е насрочено съдебно изслушване.

Рики Мартин е женен за художника Джван Йосеф, като двамата имат син и дъщеря. Изпълнителят също така е баща на близнаци, родени чрез сурогатна майка преди да срещне съпруга си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари