IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Критикуват Зак Ефрон заради снимки с мечка

9 август 2022 14 40

PETA не одобрява нова реклама на актьора

БГНЕС

БГНЕС

Зак Ефрон се сдоби с критики в социалните мрежи, след като сподели няколко видеа с мечка. Актьорът се появи в реклами с животното, което се оказа, че е било в плен дълго време. 

След изтичане на рекламната кампания със звездата в интернет пространството, от PETA (Хора за етично отношение към животните), изразиха възмущение към това, че той се е снимал с хищника, който не бива да се използва за забавление в подобни продукции. 

От организацията призоваха Зак да „слезе на Земята“ и да признае, че мечките принадлежат към семействата си и природата, а не на зрителите на големия екран. 

Според Деби Мецлър, е изключително погрешно да се използва мечка в плен за насърчаване опазването на дивите мечки, както се твърди във въпросното видео. 

„Лицемерно е да експлоатираш едно животно, за да помогнеш на друго. Никоя истинска природозащитна група никога не би принудила животни в плен да изпълняват трикове пред камерата, за да повишат осведомеността за своите диви двойници“, категорични са от PETA.

По-рано актьорът бе назначен за главен бранд директор на Kodiak Cakes - марката, която стои зад скандалната реклама с животното. То се нарича Mарк и е родено в плен преди 27 години. 

„Обичам тази марка, техните продукти и най-вече тяхната мисия. Вярвам, че заедно можем да окажем огромно влияние“, казва Зак, който във въпросното видео готви пред палатката си, като компания отстрани му прави въпросната мечка. Тя е заснета и представена по-подробно в тв шоуто „Човек срещу мечка“.

Зак Ефрон си сътрудничи с въпросния бранд, за да набере повече средства за кампанията „Keep It Wild“. Именно това пише и на неговата тениска, с която той се появява в рекламата. И обещава, че всички пари ще отидат за подпомагане на Vital Ground Foundation - организация с нестопанска цел, която подкрепя опазването на местообитанията на диви мечки гризли.

От организацията за етично отношение към животните призовават рекламата с мечката да бъде премахната. Очаква се и извинение от Ефрон, който през последните години се изявява като търсач на силни усещания и тв водещ. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари