IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На прага на 50-те: Гуинет Полтроу позира по бикини

23 септември 2022 14 30

Актрисата направи равносметка на живота си

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Съвсем скоро Гуинет Полтроу ще духне петдесет свещички върху тортата си, но преди това реши да направи равносметка на живота си досега. 

Актрисата, която ще навърши половин век на 27 септември, сподели черно-бяла снимка в Instagram, на която позира по бельо и скача високо във въздуха. Към нея добави дълго есе, в което пише за себелюбието и важността от това да приемаш себе си. Наближавайки специалния си ден, Полтроу сподели, че чувства момента като време за растеж и поглеждане в душата. 

Обяснява как остаряването е променило тялото й, включително появата на сиви коси и фини линии. "Моето тяло, като карта на доказателствата за всички дни, е по-малко вечно. Белези от изгаряне на фурна, пръст, счупен в прозорец преди време, раждане на дете", пише актрисата. Въпреки всички тези белези, Полтроу е категорична, че приема всеки един знак на остаряването, изписан върху тялото й

Допълва, че прави всичко възможно, за да постигне добро здраве и да предотврати отслабването на мускулите и костите. Все пак признава, че има дни, в които в ума й се прокрадват ужасни мисли относно остаряването, но тогава си припомня важна мантра, която не иска да забрави - приемствеността е най-важна. 

"Приемам белезите и отпуснатата кожа, бръчките. Приемам тялото си и се отказвам от нуждата да бъда съвършена, да изглеждам перфектно, да се противопоставяме на гравитацията, да се противопоставям на логиката, да се противопоставям на човечеството. Приемам своята човечност", пише още Полтроу. 

Освен че разсъждава върху външния си вид, носителката на "Оскар" размишлява и върху миналото си, като пише, че следващата глава от живота й изисква да признае грешките и да се надява, че се е поучила от тях. Полтроу, която е разведена с Крис Мартин от 2016 година, е наясно с предишните си грешни решения и се надява да й бъде простено за тях. 

"Наранявала съм хора, никога нарочно, но съм го правила. Разочаровала съм хора с това, че не съм била това, от което са имали нужда. Предавала съм себе си, за да запазя мира. Прекрачвала съм граници, мисълта за които понякога ме кара да стоя будна нощем и ме е изпращала в дупката на срама", признава актрисата.

Обяснява, че най-големите й грешки идват от моменти, в които не е отстоявала себе си и не е изразявала правилно мнението си. "Изричайки думите, които биха могли да ми спестят сезони на болка и последстия. Не, това не звучи като мен. Вашите очаквания не са подходящи. Поведението ви не е подходящо. Тази връзка вече не е подходяща за мен. Този проект не е подходящ за мен. Вие вече не сте подходящи за мен"

Актрисата от "Влюбеният Шекспир" пише, че не вярва във връщането назад във времето, за да коригира грешките, защото "всеки един от тези безсънни часове, дошли от едно от тези погрешни решения срещу себе си или към другите, е довел до нещо". Но това, което иска за себе си в бъдеще, е да забрави да се оттегли за малко. 

След това Полтроу споделя и как иска да се свърже повече със съпруга си Брад Фалчук и какво иска от себе си в бъдеще. "Бих искала да направя кръга си по-малък. Бих искала да готвя повече вечери. Бих искала да видя недоразуменията да се превръщат в разбирателства. Бих искала да продължа да отварям най-дълбоката част от себе си към съпруга ми, въпреки че това ме плаши. Бих искала да пея повече, дори и само под душа. Бих искала да кажа на всеки, който е имал негативен опит с мен, че съжалявам", завършва Гуинет.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари