IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сара Фъргюсън за кучетата на Елизабет II: Те са национално наследство

12 октомври 2022 09 00

Бившата снаха на кралицата посочва, че те са добрички

БГНЕС

БГНЕС

Кучетата на покойната Елизабет II са национално богатство. Това твърди Сара Фъргюсън, говорейки за любимите животни на кралицата. Наскоро бившата снаха на покойния монарх разкри как се чувстват нейните коргита след като пое грижите за тях.

По думите на херцогинята на Йорк, кучетата са много добрички с изградени навици. И за нея е чест и много лесно да живее с тях и да ги отглежда заедно с принц Андрю.

Фъргюсън разкрива още, че Муик и Санди, които изпратиха кралицата в нейния последен земен път, вече се разбират с нейните четириноги.

„Всички те се разбират чудесно. Килимът се движи под краката ми, докато играят, но вече свикнах“, казва херцогинята, която живее с бившия си мъж под един покрив.

В началото на пандемията принц Андрю решава да подари на своята майка две кучета, които да ѝ правят компания, докато членовете на семейството не могат да я посещават заради ограниченията, свързани с коронавируса. Така избира две коргита – едното се казва Фъргюс (то почина през май 2021 г.), докато другото – Муик.

Малко след смъртта на монарха, принц Уилям, по време на среща с опечалени фенове на британския кралски двор, увери, че четириногите са в добри ръце.

„Видях ги онзи ден, което малко ме натъжи. За тях ще се грижат много добре“, казва той във видео, споделено от Sky News.

Сара Фъргюсън отдаде почит към бившата си свекърва

Дори след развода си с принц Андрю, Сара Фъргюсън, която е майка на две от внучките на кралицата, продължава да поддържа добри отношения с нея. Тя често я придружавала по време на езда и разходките с кучетата.

На 9 септември херцогинята отдаде почит към Елизабет Втора, споделяйки нейна снимка в Instagram, към която описа как се чувства заради нейната загуба.

„Сърцето ми е разбито от кончината на Нейно Величество кралицата. Тя оставя след себе си изключително наследство: най-фантастичният пример за дълг, служба и твърдост и постоянно стабилно присъствие като наш държавен глава повече от 70 години“, написа тя и добави, че нейната бивша свекърва е отдала целия си живот безкористно на народа на Обединеното кралство.

„За мен тя беше най-невероятната свекърва и приятел. Винаги ще ѝ бъда благодарна за щедростта, която ми показа, като остана близо до мен дори след развода ми. Ще ми липсва повече, отколкото мога да го изразя с думи“, завърши Сара Фъргюсън.

КоментариКоментари